agro business 160 160

Як «Волинська Фондова Компанія» святкувала День працівника сільського господарства

Як «Волинська Фондова Компанія» святкувала День працівника сільського господарства

/ Механізація АПК / П'ятниця, 19 січня 2018 16:46

У Луцьку пройшли урочистості до Дня працівників сільського господарства. Учасники підбили виробничі підсумки року, вельми позитивні для галузі в цілому й обласного АПК зокрема. І констатували: аграрна галузь стає опорою для українського суспільства та держави на шляху до Європейського Союзу.

Як наші читачі й партнери зустріли День працівників сільського господарства? Тим більше, що із професійним святом аграріїв збіглась ще одна дата. Міністерство аграрної політики й продовольства вирішило відзначити також своє 100-ліття, рахуючи із часів УНР, коли під егідою Центральної Ради було створено Генеральний секретаріат земельних справ. А нині аграрна галузь України — найбільший у державі експортер, дає 42,5% валюти.

 

«Хліба й видовищ»!

Ранком ще не розвіявся туман, як менеджери «Волинської Фондової Компанії» розставили демонстраційну техніку на центральній Театральній площі Луцька біля обласного академічного музично-драматичного театру ім. Т. Шевченка. Тут маневрували й розташовувалися для зручного огляду трактори Massey Ferguson 7722 та Fendt 936, обприскувач Kuhn Boxer 2025, розкидач органічних добрив TYTAN 30 та розкидач мінеральних добрив RCW 12000, останніх два агрегати — від польської компанії Unia.

Клопоталися також фермери, аграрники та переробники сільгосппродукції — ставили намети та фургони. З нагоди професійного свята вони підготували виставку-продаж своєї продукції: м’яса, сала, овочів, яєць, риби, хлібних виробів, тістечок, меду тощо. Із борту фургона підприємство «Тростянецькі ковбаси» частувало усіх охочих гарячим кулішем і, звісно, своєю ковбасою. Нас зацікавили й органічні сири «Сирна карта», сертифіковані за усіма правилами ЄС.

Аграрії сходилися у театр, де їх зустрічав у фойє експозиційний стенд «ВФК» із буклетами про техніку, яка є в арсеналі цього відомого в Україні дилера. Крім того, усі відвідувачі могли одержати детальну інформацію про повний асортимент супутньої продукції, яку пропонує «Волинська Фондова Компанія»: запчастини, високоякісні оливи і мастила марок Total і Agrinol, поліпропіленовий шпагат та сітку Bezalin для тюкування сіна прес-підбирачем. А невдовзі в концертному залі почалося урочисте зібрання.

 

Театр головної події

Дівчата в національному вбранні винесли аграріям символічний коровай-2017. З розповіддю про нинішні здобутки агропромислового комплексу Волинської області виступив голова департаменту агропромислового розвитку ОДА Юрій Горбенко.

Сьогодні АПК Волині — це понад 700 фермерських та 157 тис. особистих селянських господарств, 57 приватних підприємств і 80 господарських товариств. Це сертифіковані 16 органічних господарств. Усі разом вони за минулий рік виробили продукції на понад 6 млрд грн. Четвертий рік поспіль валове виробництво зернових культур перевищує 1 млн т (це ще без урахування пізньої кукурудзи, яку дозбирують). Намолочено понад 100 тис. т ріпаку: Волинь має один із найвищих показників урожаю цієї культури по Україні. З відкриттям двох насіннєвих заводів поліпшилося забезпечення аграріїв посівним матеріалом. Поточного року на цих двох заводах вироблено 12 тис. т насіння.

Ще Волинь — бурякосійний регіон. Тут відновив роботу Горохівський цукрозавод, а Гнідавський вже давно й успішно працює і входить у топ-15 найбільших цукрових заводів України. Сьомий рік поспіль він роздає власникам індивідуальних господарств буряковий жом на безоплатній основі. Цього року виділив селянам 8 тис. т. Добру ініціативу підтримали також підприємства «Європа — цукор» і Горіхівський цукровий завод.

 

24 367 82 1

 

На Волині 4700 га насаджень плодовоягідних культур, і ними повністю область себе забезпечує. А ще недавно їли яблука з Польщі! Підприємство «Яблунівські сади» має фруктовий сад на 56 га, освоїло виробництво соків прямого віджиму. Невеликі сімейні та індивідуальні господарства зайняли нішу вирощування овочів і картоплі. Держава повертала селянам борги минулих років на підтримку садівництва й тваринництва.

Пріоритетом для Волині є тваринництво. Область — лідер у державі з поголів’я великої рогатої худоби м’ясних порід. Взагалі Волинь на 7-му місці в Україні з кількості корів, відчутний виробничий злет і у галузі птахівництва. Розвивається молочарство, рубіж у 8 тис. кг молока на корову щорічно перевищили вже кілька господарств. А доярка Тетяна Ярмолюк — одна з тих, хто отримав нагороду — надоїла за рік більше 10 тис. кг молока з кожної рогатої «годувальниці».

В області працює майже 3 тис. родинних ферм, які утримують 10 тис. корів. Всіляко слід заохочувати серед малих агровиробників кооперативний рух, вважає Ю. Горбенко. Він навів позитивний приклад молочарського кооперативу «Степ», який надає послуги не лише своїм членам, а й мешканцям сусідніх сіл.

Прогресує у регіоні й переробна галузь. На Шацькому молокозаводі запрацювала лінія із виготовлення молочних сирів. Введено в експлуатацію завод «Біо ПЕК», що виробляє
біоетанол. Торговельна марка «Йоданка» отримала Гран-Прі у ХХ Міжнародному конкурсі напоїв за найвищу якість мінеральної води. Питний мед «Сльоза бурштину» волинського медовара Володимира Дмитрука отримав бронзову медаль у Стамбулі на форумі бджолярства «Апімондія-2017».

 

Омріяна техніка

Туман розвіявся, і після концерту знову можна було оглянути техніку на Театральній площі. Колісний Fendt 936 — мабуть, кращий трактор взагалі в своєму класі машин. Його двигун потужністю до 360 к.с допоможе легко виконати будь-яку найскладнішу роботу. Ергономічна кабіна Profi Plus дуже комфортна, обладнана відповідно до міжнародних стандартів. Зокрема, є такі трактори в сільськогосподарському підприємстві «Рать», керівник якого Віктор Шумський щойно до свята аграріїв отримав орден «За заслуги».

Увагу не лише дорослих, а й дітей викликав трактор моделі Massey Ferguson 7722, що має потужність 220 к. с. Урухомлює цю машину потужний та економічний двигун корпорації AGCO об’ємом 7,4 л із низьким, майже нечутним рівнем шуму та обертовим моментом, який дозволяє максимально підвищити швидкість роботи. А коробка передач Dyna-6 забезпечує ефективну зміну швидкостей, відтак, плавну й ефективну роботу з агрегатами. Деякі аграрії вже придбали цей трактор, інші бачили Massey Ferguson 7722 влітку під час демонстраційного туру, який проводила «ВФК» по сусідніх із Волинню областях. Тоді спостерігачі могли оцінити конкретні переваги цієї машини — універсального працівника на будь-якій фермі. І до того ж це нині одна з найкращих цінових пропозицій на ринку.

 

24 367 83 1

 

Неподалік пам’ятника Лесі Українці розкинув крила самохідний обприскувач Kuhn Boxer 2025. Радісні дітлахи видряпуються і на цей агрегат. Його прискіпливо оглядають фермери, що прагнуть скоротити витрати при максимальній якості обприскування. Бак об'ємом 2 000 л та штанга 25 м — це, мабуть, найбільш оптимальний фермерський розмір для агрегату хімічного захисту.

На Театральній площі цікавим видовищем як для аграріїв, так і для мешканців Луцька став розкидач органічних добрив TYTAN 30 зеленого кольору виробництва компанії Unia (Польща). Ця професійна машина для великих господарств здатна забезпечити точне розкидання полями шламу, компосту або інших органічних добрив. Діапазон вантажопідйомності від 14 до 22 т дозволяє підібрати розкидачі фірми Unia, залежно від потреб будь-якого господарства. А бункер у формі ванни і потужний транспортер забезпечують довговічну надійну роботу цього розкидача. Не менш надійний і розподільник RCW 12000, що ефективно вносить міндобрива і вапно. Широка лінійка обсягу бункерів від 3000 до 10 000 л уможливлює оптимальний вибір потрібної вантажопідйомності.

Отже, сільське господарство стає опорою українського суспільства на шляху до Європи. Тут важить робота кожного аграрія: від одноосібника до мегакомпаній. Досягнення високих показників волинянами, напевно ж, стало можливим завдяки впровадженню сучасної техніки і якісному техсервісу. Цьому сприяє «Волинська Фондова Компанія», яка завжди поруч з аграріями — і у свята, і тим більше у будні.

Коментар

24 367 83 2Ігор ПАВЛОВИЧ,  директор ТОВ «Україна Баїв» (село Баїв, Волинська обл.)

— У мене є два трактори марки Massey Ferguson, а саме: MF 8690 і MF 8737. Один з них MF 8737 у спарці із 8-метровою сівалкою посіяв цього року 1100 га озимої пшениці. Сіяли в середньому по 160 га на добу. Він маневрений і економічний, крім інших переваг, забезпечує відчутну економію дизельного палива. Ще маю MF 8690. Цей був задіяний на оранці й культивації із нашим 5-метровим культиватором. Крім того, обидва трактори дуже корисні на транспортних роботах: тягають причепи, а також є у нас перенавантажувач кукурудзи, з ним теж добре цей трактор агрегатується.

Марка Massey Ferguson подобається поєднанням якості й привабливої ціни. У нас в обробітку десь 3 тис. га. Від техніки багато залежить, тому вона повинна бути сучасна, комфортна, продуктивна.

Залюбки працюю із «ВФК», бо вони оперативні з сервісу.

 

Віктор БОРЗНЕНКО, спеціально для газети "Агробізнес Сьогодні"

 

«Волинська фондова компанія»

logo vfk

43006, м. Луцьк, вул.Вахтангова,16
Безкоштовні телефонні лінії:

0800 21-11-99 (Продаж техніки)

0800 21-11-88 (Продаж запчастин)

0800 21-11-22 (Сервісне обслуговування)

* Дзвінки зі стаціонарних та мобільних телефонів
у межах України безкоштовні

Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

 

 29 березня 2024
Названо тарифи на електроенергію та газ, які діятимуть у квітні. Стало відомо, що подорожчання комунальних послуг можливе після завершення опалювального сезону.
Названо тарифи на електроенергію та газ, які діятимуть у квітні. Стало відомо, що подорожчання комунальних послуг можливе після завершення опалювального сезону.
29 березня 2024
 29 березня 2024
Чи можна ще додавати азот до ріпаку? А як щодо фунгіцидів? Деякі посіви ріпаку, особливо на півдні України та в західних регіонах, уже знаходяться на дуже просунутій стадії розвитку.
Чи можна ще додавати азот до ріпаку? А як щодо фунгіцидів? Деякі посіви ріпаку, особливо на півдні України та в західних регіонах, уже знаходяться на дуже просунутій стадії розвитку.
29 березня 2024
 28 березня 2024
Цього тижня в Україні спостерігається чергове зниження цін на моркву.
Цього тижня в Україні спостерігається чергове зниження цін на моркву.
28 березня 2024
 28 березня 2024
Період залежності українського ринку від імпорту вершкового масла завершився. На тлі збільшення пропозиції вітчизняна продукція помітно подешевшала, і європейське масло стало неконкурентним в Україні.
Період залежності українського ринку від імпорту вершкового масла завершився. На тлі збільшення пропозиції вітчизняна продукція помітно подешевшала, і європейське масло стало неконкурентним в Україні.
28 березня 2024
 28 березня 2024
Перші аукціони з оренди державних земель в Україні можуть бути оголошені вже влітку цього року.
Перші аукціони з оренди державних земель в Україні можуть бути оголошені вже влітку цього року.
28 березня 2024
 28 березня 2024
До свого 25-річчя провідний виробник мікробних і ферментних препаратів провели ребрендинг та відкрили нову сторінку в історії компанії!
До свого 25-річчя провідний виробник мікробних і ферментних препаратів провели ребрендинг та відкрили нову сторінку в історії компанії!
28 березня 2024

Please publish modules in offcanvas position.