×

Попередження

JUser::_load: неможливо завантажити користувача з id: 88

Нові косарки-плющилки від KUHN

/ Механізація АПК / Понеділок, 29 грудня 2014 12:30
Григорій БОРОВИК, спеціально для "АС"
Як збільшити швидкість заготовки кормів, зберігши їхню поживну цінність? В умовах стислих агростроків, непередбачуваних погодних умов і вартості концентратів це питання стоїть руба в кожному господарстві. Компанія KUHN підготувала власну відповідь — причіпні косарки-плющилки моделей FC 2860, FC 3160, FC 3560 та FC 4060, створені для швидкого та чистого зрізу й плющення як довговолокнистих, так і бобових культур. У країнах Європейського Союзу фермери вже оцінили швидкість і продуктивність цих косарок та ідеальне формування валків.

 

Ефективне тваринництво починається зі збереження енергетичної цінності кормів: чи то йдеться про силос, сінаж або сіно. Мета проста — одержати найбільшу можливу кількість м’яса і молока без додавання в корми концентратів. Відсутність домішок і високі смакові якості кормів сприяють кращому споживанню їх тваринами. Конструктивні особливості нових косарок-плющилок KUHN допомагають отримати максимальну користь від кормів і збільшити рентабельність господарства.
 
Нові косарки-плющилки KUHN серії FC з центральною або бічною тягою створені на підставі глибокого аналізу вимог виробників сільськогосподарської продукції. Ці моделі можна відрізнити за цифрою «60» у назві: FC 2860, FC 3160, FC 3560 та FC 4060. Вони мають робочу ширину, відповідно, 2,67 м, 3,10, 3,50 та 4,00 м.
 
Якщо версія FC 2860 поставляється тільки з боковим дишлом, а версія FC 4060 — лише з центральним дишлом, то дві моделі FC 3160 і FC 3560, які є основними в асортименті, пропонуються як із боковим, так і з центральним дишлом.
 
Конструкція цих машин поєднує всі технологічні та агрономічні ноу-хау фірми KUHN. Отже, що саме є цікавого в цих агрегатах.
 
Надійне знаряддя
Передусім увагу привертає те, що конструктори доклали зусиль, аби нові косарки-плющилки виконували свою роботу надійно. Ось візьмемо хоча б ріжучий брус, що не вимагає техобслуговування, — OPTIDISC, який забезпечує безперебійне вивантаження зрізаної маси і дуже пристойну якість зрізу.
 
OPTIDISC передбачає різну відстань між дисками, що сходяться і розходяться. Завдяки збільшенню відстані між дисками, які в напрямку руху косарки обертаються назустріч один одному, зростає маса трави, яка може бути скошена та пропущена між дисками в одиницю часу, і так само зростає розмір камінців, які вільно минають диски, не завдаючи шкоди ріжучій балці. Таке рішення дозволяє косити на великих швидкостях, зберігаючи відмінну якість зрізу низькорослих культур, а також кормів із високою щільністю.
 
Під час заготівлі кормів важливою є кожна хвилина. Коли диск натикається на перешкоду, в дію вступає система захисту PROTECTADRIVE, яка оберігає шестерні ріжучого бруса. У разі такої небезпеки паз приводного вала надламується над підшипником і диск «зрізається» та відлітає назад, не завдаючи шкоди самому брусу. Таким чином, окрім того, що всі шестерні захищені, зберігаються також і диски.
 
У разі спрацювання системи захисту, ремонт обійдеться в копійки, а час простою буде мінімальним. Косарка зможе знову запрацювати протягом якихось п’ятнадцяти хвилин.
 
У стандартну комплектацію косарок-плющилок серії FC входить система швидкої заміни ножів FAST-FIT. У ній потужна пружина забезпечує постійний тиск на гвинт, надійно фіксуючи ніж під час обертання диска. Заміна ножів займає всього кілька хвилин. Для зниження витрат на обслуговування упірний гвинт і пружину можна замінювати окремо.
 
Як відбувається плющення?
Швидке зрізання, укладання в широкий валок і ефективне плющення є критеріями збільшення вашої продуктивності й запорукою якості фуражу та сіна. Усе це потрібно для пришвидшення процесу сушіння і одержання кормів із високою поживною цінністю.
 
Аби аграрії мали можливість зберегти якомога повніше поживну цінність кормової маси, виробник косарок-плющилок серії FC пропонує кілька опцій плющення для різних вимог. Наприклад, плющення можна проводити пальцями або вальцями.

alt

Пальцева плющилка складається з ротора із закріпленими на ньому сталевими або нейлоновими рухливими пальцями, які під час роботи можуть вільно рухатися, ухиляючись від сторонніх предметів. Це не лише значною мірою підвищує пропускну здатність механізму, а й покращує транспортування фуражу, знижуючи потрібну потужність, особливо під час обробки щільного, довговолокнистого або полеглого фуражу.
 
Плющення сталевими або нейлоновими шарнірними пальцями забезпечує рівномірне сушіння скошених культур, особливо в складних умовах. Це ідеальне рішення для злакових трав, особливо, коли трави довгі й дозрілі. Швидкість плющення (780 і 1000 об./хв) встановлюється селектором. Кілька секунд — й інтенсивність плющення відповідатиме обсягу і типу маси, що збирається. При цьому конструктори подбали про те, аби не треба було постійно регулювати шківи та ремені.
 
Коли мова йде про плющення бобових культур, то виникає потреба м’якого режиму роботи. Цю операцію KUHN пропонує проводити за допомогою гумових вальців. М’яке плющення дозволяє зберегти поживну цінність таких культур, як бобові, зелений овес і зелене жито. Вальці рівномірно стискають рослини, руйнуючи восковий шар і сприяючи швидшому випаровуванню вологи. Весь процес виконують надзвичайно акуратно, зі збереженням поживної цінності делікатного фуражу.
 
У зв’язку з тим, що в Україні абсолютна більшість господарств вирощують злакові кормові культури, ми рекомендуємо виключно вальцевий плющильний кондиціонер.
 
Інтенсивність плющення вальцевим кондиціонером можна регулювати як відстанню між вальцями, так і застосовуючи дві швидкості обертання — 780 та 1000 об./хв. Треба обов’язково пам’ятати, що із збільшенням щільності кормової рослини необхідно зменшити швидкість руху по полю, оскільки простим збільшенням відстані між вальцями для пропускання більшої маси ми досягнемо небажаного результату: значного погіршення якості плющення.
 
Укладання в акуратні валки
Косарки-плющилки серії FC дають можливість широкого розкидання, що значно скорочує час підсушування фуражної маси і дозволяє пристосуватися до мінливих погодних умов. Після скошування маси і розкидання її по полю немає необхідності проводити операцію ворошіння. У результаті виключення тільки однієї цієї операції зберігається поживна цінність кормів.
 
При цьому ширина валка може змінюватися. Але це вже залежить від моделі косарки: від 0,9 м на FC 2860 та 3160 і до 2,7 м на моделях FC 3560 та 4060. Ширина валка регулюється за допомогою дефлекторів без використання інструментів. За необхідності є можливість зняти дефлектори, закріпити їх на дишлі на спеціальних засувках і укладати масу в широкий валок.
 
За нормальних умов формування широкого валка значно знижує час сушки, покращує якість фуражу. У поєднанні з плющенням, широкий валок дає можливість зібрати корми в більш стислі терміни.
 
Кожна польова операція має свої наслідки
Для уникнення виснаження ґрунтів важливо зберігати рослинний покрив. Косарки-плющилки KUHN нової серії FC 1060 тому й розроблені, аби заготівля кормів не позначалася негативно на ґрунті. За рахунок торсіонної підвіски забезпечується постійна компенсація ваги ріжучого бруса за різної висоти кормів. Таке рішення дозволяє точно слідувати контурам поля: рівномірний зріз без забруднення дозволяє захистити рослинний покрив і фураж. Зменшення навантаження регулюється індивідуально з кожного боку і дозволяє оптимально захистити рослинний покрив і машину, а також обмежити потрапляння землі у фуражну масу.
 
У стандартній комплектації агрегати обладнуються широкими колесами, які знижують тиск на ґрунт.
 
Регулювання висоти косіння здійснюється централізовано і не вимагає ніяких зусиль. Крім того, положення шасі, коліс і шарнірів, з’єднаних з дишлом, забезпечують ідеальну стабільність нових косарок-плющилок на поворотах, у тому числі, на похилих поверхнях. Усі моделі в серійній комплектації оснащені поворотною головкою редуктора GYRODIN, яка забезпечує унікальну маневреність і зручність у роботі навіть на невеликих полях.
 
Слід ще сказати кілька слів про обслуговування, адже в основу покладено ідею — менше часу на обслуговуванні, більше часу в полі. Ось, наприклад, ріжучий брус OPTIDISC: у його редукторі не треба замінювати мастило. Також і редуктор GYRODIN обладнано власним мастильним контуром для довгого терміну служби. Одним словом, ці косарки-плющилки серії FC зі своїми мінімальними вимогами до обслуговування дозволять аграріям заощадити і час, і гроші.

 

 25 квітня 2024
23 квітня 2024 року Верховна Рада України прийняла в другому читанні та в цілому законопроєкт «Про внесення змін до деяких законів України щодо поширення сортів бавовнику в Україні» (реєстр. №10427-1).
23 квітня 2024 року Верховна Рада України прийняла в другому читанні та в цілому законопроєкт «Про внесення змін до деяких законів України щодо поширення сортів бавовнику в Україні» (реєстр. №10427-1).
25 квітня 2024
 25 квітня 2024
Сезон спаржі 2024 року на Черкащині розпочався раніше, ніж очікувалось, адже за теплої погоди рослина росте швидко.
Сезон спаржі 2024 року на Черкащині розпочався раніше, ніж очікувалось, адже за теплої погоди рослина росте швидко.
25 квітня 2024
 25 квітня 2024
Відома Сумська сироварня «O’bereg» освоїла випуск двох видів нової продукції – згущеного молока та молочного соусу топінгу «Слобожанська ніч».
Відома Сумська сироварня «O’bereg» освоїла випуск двох видів нової продукції – згущеного молока та молочного соусу топінгу «Слобожанська ніч».
25 квітня 2024
 24 квітня 2024
Загальне споживання риби в Україні за рік складає понад 520 тис. тонн.
Загальне споживання риби в Україні за рік складає понад 520 тис. тонн.
24 квітня 2024
 24 квітня 2024
Перші, поки невеликі партії молодої білоголової капусти з'явилися на українському ринку. Цьогоріч початок сезону ранньої капусти в Україні відбувся приблизно в ті самі терміни, що й рік тому, що стало можливим завдяки досить м'якій зимі та досить гарній весняній погоді.
Перші, поки невеликі партії молодої білоголової капусти з'явилися на українському ринку. Цьогоріч початок сезону ранньої капусти в Україні відбувся приблизно в ті самі терміни, що й рік тому, що стало можливим завдяки досить м'якій зимі та досить гарній весняній погоді.
24 квітня 2024
 24 квітня 2024
Ринок ріпаку в Україні останнім часом є дуже мінливим, тому різке зростання цін на олійну, яке відбулося минулого тижня, ймовірно, зміниться стабілізацією.
Ринок ріпаку в Україні останнім часом є дуже мінливим, тому різке зростання цін на олійну, яке відбулося минулого тижня, ймовірно, зміниться стабілізацією.
24 квітня 2024

Please publish modules in offcanvas position.