Переваги олив Shell Rimula

/ Механізація АПК / Четвер, 29 січня 2015 16:09
Незалежно від того, чи вам потрібна краща ефективність роботи вашого легкового автомобіля, чи підвищена надійність вантажiвки, необхідно підібрати оптимальні оливи та мастила. Продукція компанії «Шелл» добре відома на вітчизняному ринку, відтак пропонуємо вашій увазі розмову з директором з технологій напряму палива і мастильних матеріалів C&I Річардом Такером про широке використання продуктів Shell Rimula у світі та продуктову лінійку для великовантажних автомобілів.

 

  • Лінійка олив Shell Rimula широко відома як високоякісний продукт для вантажівок і автобусів. У яких ще великовантажних автомобілях використовують цю продукцію?
У лінійку Shell Rimula входять моторні оливи для важконавантажених дизельних двигунів, які застосовують з різною метою в усьому світі.
 
Якщо говорити тільки про автомобілі для звичайних доріг, то лінійка Shell Rimula захищає двигуни більшості з них, починаючи з лісовозів і автопоїздів, що перевозять важкі вантажі, і закінчуючи автобусами та невеликими вантажними автомобілями.
 
У сільському господарстві, гірничодобувній та будівельній промисловостях також широко використовують великовантажні автомобілі. Збиральні машини, трактори, екскаватори, самоскиди та крани, а також генератори постійно вимагають надійного захисту двигунів, який забезпечує лінійка Shell Rimula.
 
  • Які основні вимоги висуваються до моторних олив, які використовують у великовантажних автомобілях? Зважаючи на це, які завдання слід розв’язувати лінійці Shell Rimula?
Як правило, великовантажним автомобілям доводиться працювати в суворих кліматичних умовах, що призводить до значних навантажень на їхні двигуни.
 
altВеликовантажні автомобілі працюють в умовах безперервної експлуатації, оскільки власники техніки зацікавлені в рентабельності вкладених ними інвестицій, зазвичай, у розмірі повної вартості витрат на автомобіль. Тому надійність автомобіля, витрати на його обслуговування і експлуатацію відіграють велику роль. Таким чином, основне завдання Shell Rimula — допомогти власникам техніки мінімізувати експлуатаційні витрати незалежно від типу двигуна і сфери застосування. Для успішного розв’язання цього завдання ми використовуємо основні переваги лінійки Shell Rimulа, а саме:
 
  • захист від впливу кислот, який допомагає збільшити інтервали між замінами оливи і сприяє захисту від корозії;
  • запобігання окисленню оливи, зокрема, для обладнання з великим навантаженням, наприклад, сільськогосподарських автомобілів;
  • підвищення рівня чистоти викидів і запобігання зольних відкладень в автомобілях, для яких потрібен контроль викидів за допомогою пристроїв нейтралізації вихлопних газів, наприклад, у міських автобусах;
  • економія палива завдяки використанню мастил із більш низьким рівнем в’язкості, які забезпечують при цьому надійний захист.
 
  • Яким чином розробляється лінійка мастил Shell Rimula?
Потужна команда високо­кваліфікованих хіміків та інженерів у лабораторіях, розташованих у різних країнах по всьому світу, відмінно розуміється у всіх аспектах роботи важконавантажених двигунів. У розробці мастил також задіяні фахівці, котрі працюють у польових умовах і добре розуміють потреби ринку та запити індивідуальних клієнтів.
 
Робота фахівців «Шелл» у тісному контакті з науковими дослідниками і розробниками допомагає задовольнити всі потреби клієнтів.
 
«Шелл» активно взаємодіє з виробниками обладнання по всьому світу. Така співпраця є життєво важливою для розвитку портфеля мастильних матеріалів, тому «Шелл» враховує їх інноваційні розробки, а також вимоги до умов експлуатації. У деяких випадках фахівці зайняті спільним проектуванням, зокрема в ситуації, коли мастильні матеріали є невід’ємною частиною конструкції двигуна або автомобіля. Саме в цій галузі концерн може найбільш успішно розробляти інноваційні мастильні матеріали.
 
Фахівці «Шелл», а також Центр нових розробок, що займається пошуком інновацій для мастильних матеріалів майбутнього, створюють продукти найвищої якості.
 
  • altЯкі подальші кроки розробників моторних мастил для важконавантажених двигунів?
Виробники обладнання насамперед цікавляться економією палива. Для зниження витрати палива можна зменшити в’язкість оливи, але при цьому рівень захисту двигуна від зносу або ефективність мастил не повинні знижуватися.
 
«Шелл» чутливо реагує на запити споживачів. Наприклад, технології низького вмісту зольних компонентів (low-SAPS) допомагають відповідати найбільш жорстким законодавчим вимогам до рівня викидів, зокрема, в тих випадках, коли викиди шкідливих речовин рівня IV є важливими при експлуатації автомобілів у позашляхових умовах.
 
  • Чому Ви рекомендуєте використовувати саме оливи Shell Rimula у всіх великовантажних автомобілях?
«Шелл» приділяє велику увагу запитам наших клієнтів, завдяки чому ми спеціально підбираємо моторні оливи для використовуваної ними техніки. Як правило, виробники великовантажних автомобілів надають список мастил, рекомендованих до застосування. Цей список заснований на показниках ефективності олив за ключовими галузями: контроль кислотності, захист від зносу і захист від забруднень. Оливи Shell Rimula перевершують ці вимоги завдяки показникам економії палива і захисту системи нейтралізації вихлопних газів.
 
Співпраця між виробниками автомобілів і нашими фахівцями дозволяє краще розуміти процеси, що відбуваються у двигунах. Мета «Шелл» — виробляти високоякісні мастильні матеріали, які задовольняють і перевершують вимоги виробників автомобілів та двигунів.
 
  • Які ще мастильні матеріали «Шелл» використовують у великовантажних автомобілях?
Лінійка Shell Spirax також має широке застосування, оскільки її можна використовувати в різноманітних передавальних механізмах — механічних, напівавтоматичних і автоматичних важконавантажених коробках передач, а також у будівельному та сільськогосподарському обладнанні. Споживачі можуть використовувати оливи лінійки Shell Tellus для гідравлічного обладнання та мастила Shell Gadus — для підшипників і в багатьох вузлах великовантажних автомобілів. Завдяки цим продуктам досягається максимальна ефективність роботи за рахунок посиленого захисту від зносу, довгого терміну служби мастил і високої ефективності системи.
 
  • Чим олива Shell Rimula R6 LME відрізняється від інших продуктів у лінійці Shell Rimula?
Олива Shell Rimula R6 LME — це наш флагман або наш преміальний продукт, який було розроблено для досягнення чотирьох основних цілей: першокласного захисту двигуна, збільшення інтервалів заміни оливи, зниження витрати палива порівняно зі звичайними оливами, сумісності з обладнанням нейтралізації вихлопних газів і захисту цього обладнання.
 
altЦя олива є повністю синтетичною, завдяки чому забезпечуються більша ефективність і захист порівняно з мінеральними оливами за використання в ширшому діапазоні температур. Використання оливи з класом в’язкості SAE 5W-30 дозволяє значно знизити витрату палива. У низці випробувань, які проводила компанія Daimler, було доведено, що олива Shell Rimula R6 LME знижує частоту заміни й забезпечує економію палива на 2% порівняно з моторними оливами 10W-40. Ще однією перевагою технології низького вмісту зольних компонентів є невеликий рівень викидів у автомобілях з пристроями нейтралізації вихлопних газів, особливо в галузях із жорстким контролем цих показників.
 
Таким чином, олива Shell Rimula R6 LME забезпечує поєднання ефективності й захисту вашого двигуна та пристроїв нейтралізації вихлопних газів, а також зниження частоти циклів заміни і зменшення витрати палива.
 
  • Як водіям великовантажних автомобілів вибрати правильну оливу?
Найкращий спосіб вибрати правильну оливу — це звернутися до офіційних представників або дистриб’юторів «Шелл» у вашому регіоні або скористатися онлайн-програмою Shell LubeMatch, щоб визначити, яка продуктова лінійка пасуватиме саме вам. Shell LubeMatch автоматично визначить вимоги та специфікації виробника автомобіля і вибере мастильні матеріали «Шелл» ексклюзивно для вашого автомобіля. Ця програма може бути використана як для транспортних автомобілів, так і для будівельної та сільськогосподарської техніки.

 

 19 квітня 2024
Станом на 19 квітня на контрольованій Україною території вже засіяно 2 млн 053,4 тис. га зернових та зернобобових культур.
Станом на 19 квітня на контрольованій Україною території вже засіяно 2 млн 053,4 тис. га зернових та зернобобових культур.
19 квітня 2024
 19 квітня 2024
Оскільки повномасштабна війна в Україні триває, сільськогосподарська компанія Corteva Agriscience за підтримки Міністерства аграрної політики та продовольства України впроваджує ініціативу з перевірки ґрунтів у постраждалих регіонах країни на наявність токсичних металів в наслідок бомбових, ракетних або артилерійських вибухів.
Оскільки повномасштабна війна в Україні триває, сільськогосподарська компанія Corteva Agriscience за підтримки Міністерства аграрної політики та продовольства України впроваджує ініціативу з перевірки ґрунтів у постраждалих регіонах країни на наявність токсичних металів в наслідок бомбових, ракетних або артилерійських вибухів.
19 квітня 2024
 19 квітня 2024
Енергетична безпека: Електричні мобільні сховища від Emost AG (Швейцарія) – це унікальні акумуляторні генератори промислового класу потужністю 50 та 100 кВт, які дозволяють забезпечити промислові та господарські об’єкти, будівельні майданчики чи оперативні аварійні служби мобільним безшумним джерелом живлення.
Енергетична безпека: Електричні мобільні сховища від Emost AG (Швейцарія) – це унікальні акумуляторні генератори промислового класу потужністю 50 та 100 кВт, які дозволяють забезпечити промислові та господарські об’єкти, будівельні майданчики чи оперативні аварійні служби мобільним безшумним джерелом живлення.
19 квітня 2024
 19 квітня 2024
За перші три місяці 2024 року виручка від експорту українських плодів, ягід і горіхів збільшилась на 47% – до $87 млн.
За перші три місяці 2024 року виручка від експорту українських плодів, ягід і горіхів збільшилась на 47% – до $87 млн.
19 квітня 2024
 19 квітня 2024
У березні українські виробники свіжих молочних продуктів були досить активними. Незважаючи на те, що ціни на ці продукти зросли, обсяг реалізації збільшився.
У березні українські виробники свіжих молочних продуктів були досить активними. Незважаючи на те, що ціни на ці продукти зросли, обсяг реалізації збільшився.
19 квітня 2024
 19 квітня 2024
В України є стратегічна потреба вирощувати бавовну як сировину для імпортозаміщення, а також для переробки і забезпечення внутрішніх потреб. Пропонується створити і розвивати бавовняний кластер в Одеській області.
В України є стратегічна потреба вирощувати бавовну як сировину для імпортозаміщення, а також для переробки і забезпечення внутрішніх потреб. Пропонується створити і розвивати бавовняний кластер в Одеській області.
19 квітня 2024

Please publish modules in offcanvas position.