agro business 160 160

Трактористка підкорює полюс

/ Механізація АПК / П'ятниця, 30 січня 2015 15:41
altВолодимир ВДОВЕНКОканд. тех. наук
Вона осідлала трициліндровий Massey Ferguson у морозостійкому антарктичному варіанті: підлога кабіни з підвищеною теплоізоляцією, замість скляних вікон були встановлені інші — з полікарбонату… І дісталася крижаного краю Землі! Людство переконалося: можливості якісної агротехніки не обмежені жодними умовами. А смілива сільська дівчина здатна на все. До того ж, вона волонтерка: допомагає дітям, постраждалим від воєн.

 

Вона підкорила Південний полюс 9 грудня! Ця подорож стала втіленням мрій нідерландки Манон Оссевоорт, також відомої у себе в країні як Tractor Girl («Дівчина на тракторі»). Вона повела спеціально підготовлений повнопривідний трактор MF 5610 по засніжених просторах Антарктиди до Південного полюса, що розташований на крижаному полярному плато з максимальною річною температурою -12,3 °С (у грудні ж вона опускається до -40 °С) на висоті 2,8 км над рівнем Світового океану.
 
Відважну мандрівницю супроводжувала група, до якої ввійшли семеро експертів із виживання і представники тракторної компанії, котрі підстраховували жінку й допомагали їй в екстремальних ситуаціях. За словами 38-літньої голландки, це була найскладніша поїздка в її житті, й раніше вона ще ніколи не їздила на тракторі за таких непростих погодних умов.
 
Учасники місії повторили досягнення британця сера Едмунда Хілларі, котрий здійснив 1958 року таку ж подорож на трьох тракторах Ferguson ТЕ20 на колісно-гусеничному ходу до Південного полюса.
 
Звісно ж, поява трактора на Південному полюсі — це непоганий маркетинговий хід корпорації AGCO, власниці тракторної торговельної марки. Але й цікаве досягнення людського розуму та впертості. Принагідно нагадаємо: українські антарктичні всюдиходи «Харків’янка» з двигуном потужністю 415 к.с., що випускав вітчизняний завод ім. Малишева на базі артилерійського тягача АТ-Т (танка Т-54), теж діставалися до Південного полюса: уперше це трапилося 26 грудня 1959 року.
 
Факти з життя
Голландська екстремалка Манон Оссевоорт родом із села. А прославилася вона після своєї подорожі Африкою наодинці. Ті мандри тривали більше трьох років. Увесь цей час Манон жила в наметі — в пустелі Сахара і африканській савані, серед диких тварин. Тоді вона переносила спеку +45 °С, зараз вирушила у 40-градусні морози, але між цими експедиціями є багато спільного. У пустелі потрібно спускати шини, щоби проїхати по м’якому піску, і в снігах робиться те ж саме. Коли живеш в Африці під відкритим небом, доводиться дуже дбайливо ставитися до якості їжі, води та взагалі до свого здоров’я. Такі ж правила, на думку Манон, діють і в Антарктиді.
altЩе 2002 року Манон вирішила «на пробу» з’їздити на сільськогосподарському тракторі з Голландії до Парижа, а це трохи більше 500 км. Навіщо? Просто, щоб випити кави під Ейфелевою вежею — ну, і принагідно зібрати кошти для ЮНІСЕФ та інших гуманітарних організацій, що допомагають дітям, постраждалим від воєн. За цей марш-кидок журналісти почали називати Манон Оссевоорт «Дівчиною на тракторі» (Tractor Girl).
 
Пізніше, коли Манон почала свою велику подорож від рідного дому через усю Європу, Балкани і всю Африку з півночі на південь, прізвисько варіювалося, але не змінилося: «Дівчина на тракторі» стала «Binte el Garar» арабською мовою, «Мама Тінга-тінгу» мовою суахілі та «Леді на Тракторі» в Уганді. Так що Манон просто змушена тепер сприймати це ім’я як даність.
 
І от відважна Манон вирішила дістатися до Південного полюса, причому знову на тракторі, бо вона ж таки сільська дівчина. Збирала інформацію, консультувалася з механіками, котрі знали, як мусить працювати і працює техніка у важких умовах. Ці люди почали їй допомагати. І через них вона і вийшла на нідерландське представництво тракторної компанії-виробника, що й підтримала експедицію.
 
Експерти з Антарктики, зокрема, ісландці з компанії подорожей Arctic Trucks, об’єднали свої зусилля з інженерами фінського відділення AGCO і в підсумку створили особливу холодостійку модифікацію трактора — як утілення давньої мрії Манон Оссевоорт.
 
Полярний «тракторохід»
Протяжність маршруту експедиції склала 2350 км. Офіційно старт команді Манон був даний 24 листопада на базі Novo у Східній Антарктиці. До Південного полюса, поруч із яким знаходиться американська полярна станція Амундсен-Скотт, що приймає вантажопасажирські кораблі «Геркулес», ризикові мандрівники прибули в середині грудня 2014-го. Заблукати пані Манон у цілодобовий полярний, переважно сонячний день, та в умовах постійного повітряного, космічного та радіотехнічного спостереження за пересуванням експедиції навряд чи вдалося б навіть за великого бажання. Тим більше, що під час експедиції встановлена на тракторі телематична система AgCommand цілодобово передавала докладні дані про роботу машини. Усе це відстежувала команда технічної підтримки, що базувалася, щоправда, далеко від Антарктиди — на відомому тракторобудівному заводі у французькому місті Бове (це 78 км на північ від Парижа).
 
altДля додаткового комфорту водія інженери встановили в кабіну додаткову систему обігріву Webasto, а також подбали про віконну теплоізоляцію. Замість скляних були встановлені вікна з полікарбонату, більш стійкі до вітру та менш крихкі. А оскільки сильний холод може вплинути на роботу електронних блоків управління, розташованих у кабіні, інженери спроектували і підлогу кабіни з підвищеною теплоізоляцією, щоби зменшити вплив низьких температур.
 
Захист від морозів знадобився також і для акумуляторної батареї. Трактор, до речі, оснащений «сухою» батареєю. Причиною цього є заборона на використання в Антарктиці накопичувачів електрики з електролітом, оскільки будь-який випадковий витік може завдати шкоди незайманому навколишньому середовищу. Як відомо, 1959 року було ухвалено міжнародний Договір про Антарктику і Мадридський протокол про охорону довкілля білого континенту. За міжнародними законами, цей материк має бути вільний від промислової діяльності.
 
Крім того, суворий рельєф Антарктиди означає постійний дискомфорт для водія під час руху. Щоб справитися з поштовхами і тряскою, були встановлені додаткові ремені безпеки та поручень. Таким чином, водій (оператор) може однією рукою триматися за поручень, а іншою управляти трактором.
 
AGCO завезла в Антарктиду солідний запас запчастин (до тонни), особливо для економічного фінського силового турбоагрегату AGCO (SISU) POWER моделі 33AWI HD (Р3; 3,3 л; 413 Нм; EPA Tier 4i/EU Stage IIIb). Він у морозних умовах експлуатації практично не вимикався. Для вприскування палива застосовувалася система Bosch Common Rail високого тиску, якою управляє система Sisu Tronic EEM4 від виробника AGCO POWER, що контролює кожен аспект роботи двигуна. З нею пов’язана коробка передач Dyna-4 16x16 з повним електроуправлінням трансмісією і перемиканням передач та їх діапазонів під навантаженням (Power Shift).
 
У результаті цього всього полярний трактор виявився у змозі пересуватися як уперед, так і назад із чотирма діапазонами передач і практично однаковими швидкостями. Якщо двигун, понад сподівання, таки простоює довгий час за температури нижче нуля, олива стає занадто в’язкою, що перешкоджає запуску мотора. Тому інженери використали тут технологію Webasto, а також проклали трубки з антифризом навкруги двигуна і коробки передач, щоб підтримувати належну температуру оливи. Вони також розробили металевий захист двигуна і коробки передач задля збереження теплової енергії. Крім того, компанія Castrol підібрала спеціальну моторну оливу для експлуатації за умов дуже низьких температур.
 
Решітка на передній частині трактора MF 5610 була змінена відповідно до збільшення повітрязабірників і для поліпшення фільтрації холодного повітря, що надходить у двигун. Інженери також у дизайні решітки врахували такий момент, щоб на ній не наростала крига.
 
Місія здійсненна
Компанія Arctic Trucks, що спеціалізується на організації подорожей, забезпечила підтримку і безпеку місії, надавши повнопривідні пікапи супроводу Toyota. Але навіть на двох великих автомобілях технічної підтримки, задіяних у проекті, неможливо перевезти ту кількість палива, що потрібна трактору MF 5610, щоб дістатися до полюса. Тому інженери вирішили приєднати до трактора ще й причеп, у який входить шість 200-літрових бочок. Окрім того, вони сконструювали додатковий 400-літровий паливний бак, який кріпиться до трактора за допомогою спеціальної рами, з’єднаної із задньою системою кріплення. Плюс — трактор має й власний 160-літровий паливний бак. Отже, солярки вистачило.
 
Трактор масою 5,5 т пересувався по снігу зі швидкістю до 35 км/год, тому так важливо було підібрати для нього відповідну ходову. І компанія Trelleborg розробила для цієї експедиції спеціальні шини та диски. Покришки пройшли випробування на витривалість: адже ніхто не захоче міняти шини, вилазячи з теплих кабін на крижані поля Антарктики. Тим більше, що в таких експедиціях гума виявляється ефективнішою гусениць, оскільки дозволяє розвивати більш високу швидкість і економити паливо. Вона забезпечує м’якість ходу, що позитивно позначається як на довкіллі, так і на конструкції машини, а також на комфорті водія, у нашому випадку — Леді Трактористки.
altІнтенсивне моделювання і подальше тестування у приміщеннях та на відкритому повітрі дозволили інженерам Trelleborg адаптувати малюнок протектора шин ProgressiveTraction, якнайкраще підготувавши їх для експлуатації на м’якому ґрунті та на снігу. Крім того, була розроблена унікальна конструкція каркаса, здатного витримувати зниження тиску до 0,3 бар, а спеціальна форма й поверхня протектора забезпечували необхідні характеристики зчеплення.
 
Техобслуговування трактора з постійно працюючим двигуном проводилося двічі на добу. Було побоювання, як не провалитися в якусь глибоку тріщину в льодовому щиті. А якщо б таке трапилося, то можна було скористатися спеціальним переднім навішуванням зі встановленою там лебідкою.
 
Останні 300 км полярним континентом видалися настільки важкими, що, навіть незважаючи на величезні колеса й блокування диференціала, трактор доводилося постійно звільняти зі сніжних пасток і середня швидкість руху на цій ділянці становила близько 4 км/год. Але недарма ж учасники місії пройшли підготовку для полярної експедиції під керівництвом досвідчених полярних дослідників Метті Макнейр та її дочки Сари Макнейр-Лендрі. Машину й людей не зупинили ані температури до -40 °С, ані подолання висоти 3,4 км над рівнем моря з надто розрідженим повітрям, не завадив також і глибокий м’який сніг. Команда на чолі з Тракторною Леді все пречудово витримала та подолала.

 

 28 березня 2024
До свого 25-річчя провідний виробник мікробних і ферментних препаратів провели ребрендинг та відкрили нову сторінку в історії компанії!
До свого 25-річчя провідний виробник мікробних і ферментних препаратів провели ребрендинг та відкрили нову сторінку в історії компанії!
28 березня 2024
 28 березня 2024
У 2023 році зберігалася загальна тенденція до скорочення обсягів імпорту сільгосптехніки до України.
У 2023 році зберігалася загальна тенденція до скорочення обсягів імпорту сільгосптехніки до України.
28 березня 2024
 28 березня 2024
Сучасне сільське господарство наголошує на ефективному та екологічно чистому використанні ресурсів з метою досягнення максимальної врожайності та якості врожаю. Передпосівне внесення добрив під час смугового обробітку ґрунту та внесення добрив під час вегетації є ключовими методами, що сприяють оптимальному розвитку рослин і досягненню бажаних результатів. Ця стаття присвячена різним технологіям та інноваціям від BEDNAR.
Сучасне сільське господарство наголошує на ефективному та екологічно чистому використанні ресурсів з метою досягнення максимальної врожайності та якості врожаю. Передпосівне внесення добрив під час смугового обробітку ґрунту та внесення добрив під час вегетації є ключовими методами, що сприяють оптимальному розвитку рослин і досягненню бажаних ...
28 березня 2024
 28 березня 2024
Закупівельні ціни на кукурудзу в портах Чорного моря протягом тижня виросли на 8-10 $/т до 154-156 $/т або 6600-6650 грн/т на тлі активного експортного попиту, зростання курсу долара на міжбанку та стримування продажів виробниками.
Закупівельні ціни на кукурудзу в портах Чорного моря протягом тижня виросли на 8-10 $/т до 154-156 $/т або 6600-6650 грн/т на тлі активного експортного попиту, зростання курсу долара на міжбанку та стримування продажів виробниками.
28 березня 2024
 28 березня 2024
Весняна посівна кампанія розгортається в Україні, але в низці регіонів не вистачає кадрів для виходу в поля.
Весняна посівна кампанія розгортається в Україні, але в низці регіонів не вистачає кадрів для виходу в поля.
28 березня 2024
 28 березня 2024
У лютому 2024 року середня споживча ціна на м’які жирні сири в Україні зросла на 2,6% – до 185,9 грн/кг проти 181,13 грн/кг у січні.
У лютому 2024 року середня споживча ціна на м’які жирні сири в Україні зросла на 2,6% – до 185,9 грн/кг проти 181,13 грн/кг у січні.
28 березня 2024

Please publish modules in offcanvas position.