agro business 160 160

Сіно-солома! 10 надійних прес-підбирачів

/ Механізація АПК / Понеділок, 22 червня 2015 14:39
altВасиль ЗАГАРНИЙ, Віктор БОРЗНЕНКО
спеціально для "АС"
Прес-підбирачі пресують і складають скошену масу в акуратні паки у формі циліндра або паралелепіпеда. А спресовані сінаж чи солому простіше обліковувати й роздавати тваринам, коли настає час годування. У таких агрегатах мають потребу також виробники паливних пелет: для них солома — це сировина, її краще транспортувати у тюкованому стані. Прес-підбирачі можуть не тільки обмотувати рулони та тюки шпагатом або сіткою — найбільш прогресивні з таких агрегатів одразу пакують перев’язану зелену масу в поліетиленову плівку, й далі можна зберігати корми просто неба.

 

Сіно, солому та інші зелені корми агрогосподарства заготовляють і потім зберігають нині усе частіше у прес-тюкованому вигляді. Зелені корми в рулонах чи в кубах (або паралелепіпедах) займають менше площі й об’єму, без проблем складуються й перевозяться. До того ж, у щільно запакованому сіні менше заводяться миші й інші шкідники. Перевагою технології пакування зелених кормів є й те, що спресовані сінаж чи солому простіше обліковувати й роздавати тваринам у процесі годівлі. Пресування кормів і формування на виході агрегату акуратних тюків (циліндричних або квадратних) здійснюється прес-підбирачами, або прес-пакувальниками. Ці машини є у «зеленій лінійці» багатьох виробників, насамперед таких відомих лідерів сільськогосподарського машинобудування, як New Holland, John Deere, Case, Krone, Welger, Claas, Deutz-Fahr, Massey Ferguson, Challenger, Feraboli, Laverda, Poettinger, Maschio Gaspardo, Sipma…
 
Усі ці машини існують у кількох модифікаціях і обв’язують тюковану зелень або шпагатом, або ж сіткою, а деякі — ще й поліетиленовою плівкою. У більшості сучасних агрегатів регулюється щільність пресування й вага тюка — до прикладу, на птахофермах працюють здебільшого жінки, тож для них заздалегідь цілеспрямовано зменшують на моніторі прес-підбирача вагу тюків, щоб кормами чи підстілкою легше було маніпулювати.
 
Технічною «фішкою» багатьох прогресивних прес-підбирачів є наявність «на борту» апаратів для подрібнювання, що дають змогу пресувати сіно-солому щільніше на 7-12%, інколи й більше. Це дозволяє зменшити витрати обв’язувальних матеріалів.
 
Прес-пакувальники поділяються за формою зеленої маси на виході: на виготовлювачі рулонів і прямокутних тюків. Є прес-підбирачі, що обв’язують тюк сіткою або шпагатом, а є й моделі, що обмотують його плівкою. Чому стає модним саме обмотування плівкою? Бо рулони не завжди транспортуються з поля на склад: іноді їх залишають просто неба. Можна при підбиранні зразу ж відрегулювати потрібну кількість шарів плівки — один, два, три. Замотаний у три шари тюк сіна сміливо лежатиме під сіном чи дощем — вологи він не натягне. Його іноді полишають у полі навіть на всю зиму. Таким чином, економиться місце у приміщеннях для зберігання — це якщо йдеться про солому чи сінаж. Можна так само у плівку пакувати й силос. Тоді під час збирання у силос впорскується прес-підбирачем через спеціальну форсунку необхідний фермент-інокулянт. «Коли силос лежить у тюку запакований у плівці, відпадає необхідність у спеціальній силосній ямі. Це так роблять у Європі, хоча у нас я поки що не бачив», — каже Олександр Суханов, менеджер компанії New Holland Agriculture.
 
У прес-підбирачах, звісно, мають потребу насамперед ті, хто займається тваринництвом. Однак купують такі агрегати ще й для подальшого виробництва паливних пелет — це теж дуже перспективний напрям. Для таких агрофірм солома — це сировина, її краще транспортувати у тюкованому стані. Є й ще один різновид агробізнесу, де такі машини стають у пригоді. У селах зараз популярним стає надання послуг з тюкування сіна. Якщо в господаря 10-15 соток сінокосу, то він краще найме на стороні прес-пакувальник рулонів або тюків, ніж згрібатиме укіс вручну, вилами й граблями. Тому прес-підбирачі купують навіть ті, у кого немає власної земельної ділянки. Минулого року операція з тюкування, на думку експертів, була навіть вигіднішою за комбайнування. Тому усе більше людей звертають увагу на цей сегмент агробізнесу. Тож яке знаряддя ми вибираємо для цих потреб?
 
«Кейс» (Case): високопродуктивний
Прес-підбирачі відомої компанії Case ІH — високопродуктивні й надійні. Особливо це стосується нових машин серії LB. Міцний центральний каркас, нова система підбирання, надійний пристрій подвійного в’язання вузлів роблять їх одними з кращих на ринку.
 
alt
 
Наприклад, дуже гарно показує себе у невеликих сільськогосподарських компаніях, у приватних фермерів модель LB 424. Цей агрегат укладає й зв’язує солому або сіна, може також різати силос зі злакових культур. А для великих підприємств створена модель LB 434 — великовантажний прес-підбирач. Він робить тюки розміром 120x90 см з максимальною довжиною 2,6 м. Якою б не була рослинна маса — чи це легка солома, чи навіть силос із важкими субстратами, з великою кількістю сахарози, все одно великогабаритні прес-підбирачі LB серії будуть безупинно укладати його в акуратні правильні тюки.
 
Постійний контроль забезпечується за допомогою монітора AFS, що відображає інформацію про всі функції прес-підбирача. Додатковою особливістю агрегатів LB є те, що ними можливо керувати за допомогою відеокамер у складних умовах, що допомагає операторам при укладанні нестандартних прокосів. Зображення з різних камер спостереження можуть відображатися одночасно на моніторі AFS Pro 700. Стандартне програмне забезпечення та інтуїтивно-зрозумілий інтерфейс дозволяють навіть не дуже досвідченому водієві легко контролювати весь процес підбирання й пресування. Можна виконати точне налаштування лише одним рухом, не залишаючи місця в тракторі, а у випадку виникнення проблем автоматична аварійна система надасть повну інформацію про них.
 
Тривимірна компресійна система забезпечує однаковий тиск на зелену масу з усіх боків, так що гарантується рівномірна щільність тюка. Всі агрегати LB обладнані вивантажувальними лотками, які при транспортуванні можуть складатися — для безпеки й простоти. До великогабаритних прес-підбирачів надається широкий вибір різних шин для відповідності різним ґрунтам і робочим умовам. Незважаючи на високу продуктивність і потужність, прес-підбирачі LB дуже компактні — вони менше 3 м завширшки. На дорозі розвивають швидкість до 60 км/год., залежно від місцевих умов. Стандартний набір освітлення на всіх прес-підбирачах LB серії включає потужні фари обабіч агрегату — для тих, хто починає рано або працює поночі. Іще один важливий нюанс: при купівлі будь-якої машини Case ІH можна бути впевненим у першокласній підтримці від дилера: з точки зору сервісу ця компанія зарекомендувала себе однією із найбільш надійних і стабільних.
 
«Кроне» (Krone): триєдиний
Німецька фірма Krone — провідний виробник кормозбиральної техніки на європейських ринках. В її лінійці — найширший спектр моделей прес-підбирачів для фермерів і агрогосподарств різного калібру. Усі вони якісні й навіть уславлені.
 
alt
 
Так, прес-підбирач Krone Comprima F125 XC, який ми бачили на виставці «АГРО-2013» у Києві, встановив рекорд швидкості роботи: показав продуктивність 28 т соломи на годину, змотавши 149 її рулонів. А на виставці «АГРО-2014» у Києві фігурував пресувальник BIG Pack 1290 HDP, що виготовляє крупні тюки шириною 2,35 м, довжиною до 3,2 м та вагою від 200 кг до 750 кг, забезпечуючи високу щільність пресування. Продуктивність цього прес-підбирача, залежно від ландшафту полів, становить 80-110 га на добу. Обмотує рулони спеціальною сіткою. Із ним добре агрегатується будь-який трактор, у тому числі вітчизняні ХТЗ, ПМЗ і білоруські МТЗ потужністю від 80 к. с. і вище.
 
Технологія суперщільного пресування HDP (Hіgh Densіty Press), винайдена Krone, збільшує вагу запресованого тюка на 25% вища у порівнянні з багатьма іншими аналогічними машинами. А новітній агрегат цієї ж компанії Ultіma Non-Stop — це своєрідний комбайн: прес-підбирач-обмотувальник. Він може працювати взагалі без технологічних зупинок: одночасно підбирає зелену масу, здійснює пресування, обв’язування й обмотування плівкою. Тут Krone випередила багатьох конкурентів: три в одному! Причому усі функції у цьому агрегаті виконуються одночасно й без упину: поки передні «органи» прес-підбирача підбирають з валків і пресують зелену масу, пристрій позаду агрегату запаковує й обмотує попередній рулон. Тож пропускна здатність машини, зрозуміло, доволі суттєво збільшується. Але й це ще не повний «фарш». Бо на додачу виробник Krone встановлює на деякі прес-підбирачі додаткову стрілу-кран для перевертання рулонів, вже доладно упакованих у плівку. Цей агрегат виконує роботу «руки»-навантажувача. Переворот можна зробити як на правий, так і на лівий плоский боки рулону, тобто поставити його «на попа». Тоді рулон не покотиться, навіть якщо поле похиле — як, скажімо, сіножать над річкою.
 
«Клаас» (Claas): зеленавий
Компанія Claas — один з лідерів ринку свiтової сільгосптехніки, особливо якщо йдеться про машини «зеленої лінійки», що застосовуються у тваринництві. У цього виробника можна завжди знайти потрібну машину чи агрегат для будь-якого виду робіт із зеленими кормами.
 
alt
 
Для заготівлі сінажу у компанії є прес-підбирач Rollant — найбільш продаваний у світі агрегат, який служить для підбирання й запресовування валків сіна чи соломи і обмотування їх шпагатом. З нього виходять рулони надійної обв’язки, які без проблем надаються до транспортування і подальшого зберігання. Камера пресування, механізми захвату й обв’язування сіткою відповідають найвищим стандартам якості і надійності.
 
Ще один пресувальник цієї компанії під назвою Qvadrant пресує сіно, солому й підв’ялену масу зелені у тюки, що мають форму куба або паралелепіпеда. Обв’язування шпагатом відбувається у процесі роботи. Вивантаження із прес-підбирача Qvadrant готового тюка просте: він виштовхується наступним без найменшої зупинки агрегату. Пресувальник Qvadrant має електронний термінал, який показує вологість зеленої маси, щільність пресування, якість в’язання стан і заповнення пресувальної камери.
 
«Унія» (Unia): тваринницький
Польська машинобудівна компанія Unia Group виробляє дуже широку лінійку різноманітної сільгосптехніки для господарств різних розмірів. Виготовляє вона і прес-підбирачі.
 
alt
 
Один із найбільш відомих в Україні — це Famarol Z-511. Він добре збирає із валків траву, сіно або солому, і пресує їх в прямокутні тюки, призначені для подальшого згодовування тваринам або зберігання. Агрегат характеризується надійною конструкцією й низькою потребою потужності трактора: агрегатується з широким спектром тракторів, однак достатньо мати машину потужністю в 40 к. с. Прес-підбирач Famarol Z-511 купують усі: від одноосібників до агрохолдингів.
 
Агрегат зручний у регулюванні, здатний робити тюки різної довжини, з різним ступенем стиску. Кожне господарство може самостійно налаштовувати «свої» габарити тюків — у межах 0,3-1,3 м.
 
За твердженнями фермерів, щорічно Z-511 має змогу пресувати по 4 тис. т зелені за сезон, й залишатися у доброму стані. Робочі діючі органи й захисні кожухи цього агрегату виготовлені з високоякісної сталі. Це дає змогу експлуатувати прес-підбирач кілька сезонів, не вкладаючи значних засобів у покупку запасних частин. Разом з тим, на Z-511 немає якоїсь складної електроніки. Лише — для зручності користування — оснащений лічильником тюків.
 
Зазначимо, що польський машино виробник Unia Group для всіх своїх агрегатів, у тому числі й для прес-підбирача Z-511, застосовує високотехнологічне порошкове фарбування. Тобто навіть після сезонної напруженої роботи поверхні деталей будуть сяяти яскравим кольором.
 
«Фераболі» (Feraboli): ущільнений
Італійський завод Ferabolі — ще один з виробників техніки так званої «зеленої лінії». На ринок України нещодавно вийшли її прес-підбирачі. На виставці «Зернові технології — 2015» у Києві ми побачили, зокрема, модель Feraboli Extreme 265 LTC.
 
alt
 
Цей пресувальник-підбирач формує тюк діаметром від 500 до 1650 мм. Особливістю цієї моделі є використання змінної камери пресування, яка уможливлює забезпечення максимальної щільності, а також камери попереднього наповнення, що дозволяє зменшити час на обв’язку. В агрегатах Ferabolі застосовані й такі інженерні рішення, як системи автоматичного змащення, електронний блок керування й штовхальник рулонів.
 
Ще одна модель прес-підбирача Ferabolі, а саме Omnіa 125 Ultracut, об’єднує у одній машині рулонний прес-підбирач й обмотувальник тюків. Тобто виконує також три процеси за один прохід: підбирає зелену масу, формує якісний тюк, обмотує його плівкою.
 
«Сіпма» (Sipma): господарчий
Польська компанія «Сіпма» (Sipma) теж виготовляє, серед іншого, кілька моделей прес-підбирачів. Зокрема, агрегат Kostka зручний для збирання й пакування соломи, застосовується також з успіхом для сіна й зелені. Оптимальна конструкція, відмінні робочі параметри, міцність і надійність машини — це характеристики, перевірені досвідом: фірма Sipma робить такі агрегати вже більше 30 років, й на сьогодні їх вже працює майже 100 000 штук.
 
alt
 
Пресувальники іншої серії Classіc — теж прості й надійні. Вони збирають і закочують у рулони кормову масу довжиною 1,2 м і діаметром 1,2 м. Цією машиною теж можна збирати солому, сіно, зелень. Агрегатуються з тракторами потужністю 55 к. с. і вище.
 
Серія Farma і Farma Plus тієї ж фірми Sipma відрізняється від інших прес-підбирачів більшим розміром камери закачування, завдяки чому зменшується кількість рулонів з одиниці площі. Це — моделі для вимогливих фермерів. Остання розробка фірми Sipma у цій царині — прес серії Faster. Це нова марка швидких і надійних рулонних прес-підбирачів. Завдячуючи автоматичному керуванню процесами обв’язки й застосуванню інноваційних конструкторських розробок досягається пристойна швидкість роботи й значно збільшується продуктивність праці. Конструкція камери в прес-підбирачі Faster дозволяє одержати збільшений ступінь пресування рулону й створює кращі умови для силосування, і водночас запобігає затримуванню рулону в камері під час підбирання сухого й слизького матеріалу.
 
Поворотні колеса цих прес-підбирачів маневрені при розворотах, й вони підтримують сталу робочу висоту агрегату на мокрій місцевості. Рухомий дишель забезпечує широкі можливості агрегатування прес-підбирача із тракторами, у яких зчіпки розташовані на різній висоті. Бортовий комп’ютер із сигналізатором заповнення камери забезпечує зручність у роботі (нема необхідності спостерігати за показниками в машині) й дозволяє досягати більшої продуктивності. Із прес-підбирачами компанії Sipma деяких серій можуть застосовуватися причіпні обмотувальники Maja або Diana тієї ж компанії. Завдяки цьому рішенню за один проїзд агрегату одержуємо загорнений у плівку рулон. А такі обмотані рулони силосу добре збережуться на полі навіть до наступного сезону.
 
«Нью Холанд» (New Holland): рівномірний
Компанію New Holland Agriculture було засновано у 1895 році. Звідтоді вона стала провідним світовим виробником техніки для агробізнесу. Бренд New Holland — це досвід передових американських та європейських компаній, що накопичувався протягом десятиліть. Достатньо згадати, що перший прес-підбирач New Holland з автоматичним обв’язуванням було випущено ще у 1940 році. Зовнішній стильний вигляд прес-підбирача New Holland, його елегантні лінії сприяють більше високій швидкості й комфортності роботи на лані. Машина здатна працювати з однаково високою швидкістю у будь-яких умовах: навіть нерівні смуги й ділянки зі щільним завантаженням будуть пройдені плавно й непомітно. За рахунок зиґзаґоподібної форми бічних кожухів великих тюкових прес-підбирачів New Holland не відбувається застрягання й нема побічних втрат зеленої маси, тому агрегат працює із повною віддачею і величезною швидкістю.
 
alt
 
Усі паковані цим агрегатом тюки мають рівномірну форму завдяки новітній системі SmartFill, яка оснащена великою кількість об’єднаних датчиків на вході в камеру попереднього пресування. Якщо система виявить, що зелена маса подається нерівномірно, на моніторі IntelliView за допомогою зрозумілих стрілок відобразиться попередження про необхідність зміститися управо або вліво для забезпечення рівномірного подання й пресування.
 
Тюковий прес-підбирач New Holland вражає швидкістю роботи й суперовою якістю кожного зробленого тюка. Патентована технологія ActіveWeіgh дозволяє йому просто на ходу виконувати зважування тюків. Запакована маса сповзає із жолоба за лічені секунди, та перш ніж тюк торкнеться землі, його вага вже зареєстрована і внесена у комп’ютер.
 
Прес-підбирач також опційно оснащений зручною функцією визначення вологості в режимі реального часу. Фактична вологість культури відображається на моніторі ІntellіVіew, дозволяючи контролювати готовність культури до підбирання машиною. Навіть за найвищої швидкості роботи ведеться облік усіх параметрів (вологості матеріалу, ваги тюка, дати й часу підбирання), а також супутникових координат кожного (!) тюка. Ці дані можна згодом використати для того, щоб підвищити продуктивність і рентабельність. Чудова система керування пресуванням CropіD передає ці дані на радіочастотний ідентифікатор, й можна завдяки йому вибрати такий режим пресування, що найбільше підходить для цієї конкретної ситуації.
 
«Джон Дір» (John Deere): супершвидкий
Відома компанія John Deere (США) у своїй лінійці сільгосптехніки має, звісно, й чимало моделей прес-підбирачів для різної величини агрогосподарств. Пресувальники-підбирачі, так само як і інші агрегати під маркою John Deere, вважаються одними із кращих на ринку. Вони підбирають солому чи сінаж обережно, не перетираючи листя й стебла, і тюкують зелену масу акуратно. Компанія John Deere має крупний прес-підбирач моделі JD 568: він робить рулони шириною 1,5 м і висотою 1,82 м максимальною вагою до 1000 кг. Оператор визначає розмір рулону, діаметр і щільність, а також кількість шарів обмотування, й чимало інших характеристик просто з кабіни трактора.
 
alt
 
Компанія John Deere має у лінійці також і один із найшвидших прес-підбирачів: час, необхідний для вивантаження рулону завдяки моделі JD 900, становить лише 5 секунд. Така стрімкість досягається завдяки новаторській системі швидкого вивільненя бункера. Оскільки прес-підбирач JD 900 отримав золоту медаль на виставці SIMA 2013 у Парижі, виготовивши 127 рулонів на годину, сумніватися у його продуктивності не доводиться.
 
John Deere, як і інші передові виробники прес-підбирачів, має техніку для обмотування рулонів герметичною стреч-плівкою. Це пресувальники серій 744 та 744 Premіum. Таким чином, скорочується кількість зупинок агрегату в процесі роботи, й відповідно зростає продуктивність усього машинно-тракторного агрегату. Ну, а монітор у кабіні оператора дає можливість спостерігати за формуванням рулонів і процесом обмотки. Найкращі інженерні рішення, застосовані у прес-підбирачах John Deere, роблять їх дуже надійними, продуктивнішими за попередні моделі.
 
«Кун» (Kuhn): елегантний
Компанія Kuhn  — європейський лідер з виробництва машин для пакування зелених кормів для худоби. Вона має широкий перелік якісних прес-підбирачів на будь-який розмір для підбору з валків сіна або соломи, пресування їх у прямокутні або рулонні тюки й автоматичного обв’язування їхсіткою або шпагатом в залежності від технологічних потреб. Індивідуально на кожну модель можна замовити систему подрібнення з різною кількістю ножів.
 
alt
 
Весь модельний ряд можна на розділити на три типи прес-підбирачів, а саме FB — прес-підбирачі з фіксованою камерою VB — прес-підбирачі із змінною камерою та LSB — великі прес-підбирачі для формування прямокутних тюків.
 
Прес-підбирачі серії FB здатні формувати рулони з рихлою серцевиною та щільним зовнішнім шаром, що часто використовується на практиці при пресуванні сіна для кращої вентиляції, тому що, як правило, сіно пресується при більшій вологості, ніж солома.
 
У прес-підбирачах серії VB Kuhn інженери впровадили інноваційну систему Progressive Density, яка дозволяє отримувати рулон з різною щільністю, або весь твердий, або із м’якшою серцевиною — за бажанням оператора. Крім того на даних пресах є можливість формування рулонів різного діаметра від 0,80 м до 1,85 м.
 
Моделі FB і VB від фірми Kuhn оснащуються системами обв’язки шпагатом або сіткою. Перемикання між ними робиться з кабіни трактора. Монітор оператора Focus забезпечує контроль за пресуванням зеленої маси. Система обв’язування прес-підбирачів марок FB і VB розташована у передній частині агрегату, що забезпечує відмінний огляд процесу пресування з кабіни трактора. Увесь цикл обв’язування тюків конт­ролюється через пульт управління в кабіні. На загал пресувальник-підбирач від Kuhn формує рулони чудової якості, працюючи при цьому дуже продуктивно.
 
Згідно з вимогами останнього часу, Kuhn виготовляє комбінацію прес-підбирача й обмотувальника плівкою — це моделі BalePack, в яких процес пресування та обмотування відбувається в одній камері, як правило, використовується невеликими господарствами. Вони можуть упаковувати 55 рулонів на годину. Як альтернатива, доступні моделі FBP та VBP, де процес обмотки проходить у винесеній камері, що збільшує продуктивність. Потім ці тюки можна залишати на полі під снігом — зелена маса зберігатиметься якнайкраще, незважаючи на будь-яку негоду.
 
Окремо заслуговують уваги великі прес-підбирачі LSB, тридцятирічний досвід виробництва котрих привели до розробки нової, інноваційної та розумної моделі LSB 1290 ID (інтелектуальна щільність), спроектованої для формування тюків на 25% більш щільних, ніж традиційні широкі прямокутні тюки. Це рішення дозволяє проводити вантажно-розвантажувальні і логістичні операції більш ефективно. Поява нової моделі з інноваційними рішеннями пресування викликала велику зацікавленість і, як наслідок, була нагороджена срібною медалю на аграрній виставці «Агрітехніка 2014» в м. Гановер в номінації «Машина року».
 
Сьогодні вже багато виробників роблять машини для обмотування рулонів, значно менше тих, хто пропонує обмотування прямокутних тюків. А от у компанії Kuhn є додаткова серія пакувальників SW, що може працювати у парі з прес-підбирачем і загортати у стреч-плівку саме прямокутні тюки.
 
«Чікорія» (Сicoria): фермерський
На нещодавній виставці «Київ Агро 2015» показала свої агрегати італійська сімейна компанія Сicoria («Чікорія»), що здавна виробляє прес-підбирачі. Вона була заснована 1923 року, і з того часу її продукція знайшла покупців у більш ніж 40 країн світу. Компанія Сicoria пропонує широку лінію прес-підбирачів для різних агрогосподарств і фермерів: найменші з агрегатів роблять тюки вагою 30 кг, а найбільші — 400 кг.
 
alt
 
Міцний бункер цього прес-підбирача виготовлений зі спеціальної сталі, яка є стійкою до ударів. Ця італійська техніка має відмінну систему очистки, що відділяє від зеленої маси дрібні камінці та грудки землі. Агрегат Сicoria дуже простий у використанні й обслуговуванні. Всіма її функціями керувати легко й просто. До того ж, цей прес-підбирач є дуже стійким до спеки й високої вологості, яка не зрідка панує у серпні й у нас. Це італійські машини для пресування зелені доводили в Чилі та в Африці, куди їх також жваво експортують.
 
2015 року компанія Сicoria приходить також і до українських споживачів. Ці прес-підбирачі агрегатуються з популярними тракторами потужності 80 к. с., що дуже зручно для наших фермерів.

Коментарі
 
altОлександр СУХАНОВ, менеджер компанії New Holland Agriculture (Київ)
- На європейському ринку такі агрегати під маркою New Holland з’явилися одними з перших: ще у 1940 році було випущено наш перший прес-підбирач з автоматичною обв’язкою. Нині вони виготовляються на заводах у США, Бельгії й ПольщіПропонуємо, як тюкові, так і рулонні прес-підбирачі — причому з різними розмірами тюків та рулонів. Так що ми можемо задовольнити попит всіх типів господарств: у нашій лінійці є маленькі прес-підбирачі, що підійдуть для таких фермерів, у кого є лише кілька гектарів, але хітом продажів є саме найбільші прес-підбирачі для великих господарств та агрохолдингів, такі як ВВ1290, ВВ1270, ВВ890 та ВВ870. Скажімо, назва моделі прес-підбирача ВВ1270 означає, що машина здатна формувати тюки шириною 120 см та висотою 70 см. Максимальна довжина тюка сягає солідного показника — 260 см.
 
altІгор ХАРАТОНменеджер ТОВ «Яр-Степ» (Львів)
- Ми пропонуємо прес-підбирачі Metal-Fach польського заводу, що розташований у Підляському воєводстві. З ними ми працюємо вже близько восьми років, і в Україну зайшло, на мою думку, десь 50 таких агрегатів. Купують їх одноосібники, фермери та навіть агрохолдинги. Серед них є як тваринники, так і ті, хто займається виробництвом пелет із соломи. Прес-підбирач Metal-Fach видає готові рулони розміром 1,20 х1,20 м, обв’язані сіткою або ниткою. На прес-підбирачі встановлена вальцева камера пресування, яка забезпечує надійність і щільність пресування сіна чи соломи. Цей агрегат оснащений широкими колесами й тому добре підходить для роботи на зволожених ґрунтах.
 
altЄвген ВОЛОВНЕНКОкоординатор продажів ТОВ «СПГ-Партнер» (Полтава)
- Прес-підбирач «Фераболі» виробляє італійський завод, який нині є частиною корпорації «Маскіо Гаспардо». Він спеціалізується довгий час саме на цій техніці. Має дуже широкий їх модельний ряд. «Фераболі» належить багато інновацій і новітніх розробок у конструкції саме прес-підбирачів, що відповідають найрізноманітнішим запитам агроросподарств. Завдяки різним моделям фермер може вибрати як діаметр тюка, що виходить з машини, так і щільність його пакування. У більшості агрегатів тюки обмотуються шпагатом або сіткою, але є й такі, що пакують стреч-плівкою. Це збільшує термін придатності зеленої маси в тюках. Ми продаємо ці агрегати вже близько року, офіційно в Україні зайшло приблизно 10 машин.

 

 28 березня 2024
Перші аукціони з оренди державних земель в Україні можуть бути оголошені вже влітку цього року.
Перші аукціони з оренди державних земель в Україні можуть бути оголошені вже влітку цього року.
28 березня 2024
 28 березня 2024
До свого 25-річчя провідний виробник мікробних і ферментних препаратів провели ребрендинг та відкрили нову сторінку в історії компанії!
До свого 25-річчя провідний виробник мікробних і ферментних препаратів провели ребрендинг та відкрили нову сторінку в історії компанії!
28 березня 2024
 28 березня 2024
У 2023 році зберігалася загальна тенденція до скорочення обсягів імпорту сільгосптехніки до України.
У 2023 році зберігалася загальна тенденція до скорочення обсягів імпорту сільгосптехніки до України.
28 березня 2024
 28 березня 2024
Сучасне сільське господарство наголошує на ефективному та екологічно чистому використанні ресурсів з метою досягнення максимальної врожайності та якості врожаю. Передпосівне внесення добрив під час смугового обробітку ґрунту та внесення добрив під час вегетації є ключовими методами, що сприяють оптимальному розвитку рослин і досягненню бажаних результатів. Ця стаття присвячена різним технологіям та інноваціям від BEDNAR.
Сучасне сільське господарство наголошує на ефективному та екологічно чистому використанні ресурсів з метою досягнення максимальної врожайності та якості врожаю. Передпосівне внесення добрив під час смугового обробітку ґрунту та внесення добрив під час вегетації є ключовими методами, що сприяють оптимальному розвитку рослин і досягненню бажаних ...
28 березня 2024
 28 березня 2024
Закупівельні ціни на кукурудзу в портах Чорного моря протягом тижня виросли на 8-10 $/т до 154-156 $/т або 6600-6650 грн/т на тлі активного експортного попиту, зростання курсу долара на міжбанку та стримування продажів виробниками.
Закупівельні ціни на кукурудзу в портах Чорного моря протягом тижня виросли на 8-10 $/т до 154-156 $/т або 6600-6650 грн/т на тлі активного експортного попиту, зростання курсу долара на міжбанку та стримування продажів виробниками.
28 березня 2024
 28 березня 2024
Весняна посівна кампанія розгортається в Україні, але в низці регіонів не вистачає кадрів для виходу в поля.
Весняна посівна кампанія розгортається в Україні, але в низці регіонів не вистачає кадрів для виходу в поля.
28 березня 2024

Please publish modules in offcanvas position.