Ефективність на практиці від Case IH

/ Механізація АПК / Понеділок, 16 листопада 2015 12:42
Дмитро РАДІОНОВ, спеціально для "АС"
4 вересня у Сумській області на базі Агрофірми «Вікторія» компанія Case IH разом зі своїм партнером ТОВ «Укравтозапчастина» продемонструвала роботу широкої лінійки власної техніки.

 

У цей сонячний осінній день із півсотні аграріїв Сумщини зібрались на одному з полів агрофірми «Вікторія» для того, щоб на власні очі побачити, чого насправді варті прославлені агрегати від Case IH. На заході компанія зібрала всю лінійку техніки, яка необхідна в роботі аграрія: машини для первинного та вторинного обробітку ґрунту, потужні трактори, посівний комплекс, обприскувач і комбайн. Таке розмаїття підштовхнуло деяких сільгоспвиробників до обговорення того, що добре було б, якби вся техніка в господарстві була від однієї компанії та обслуговувалася одним сервісним центром. Проте це вимагає від агрегатів відмінної роботи та значних переваг перед конкурентами. Все це техніка Case IH не втомлювалася доводити на полі.
 
Гучний рик потужного двигуна — і перший тандем трактора з ґрунтообробною технікою виходить на позиції. Так почалась демонстрація нового глибокорозпушувача Ecolo Tiger 870 з робочою шириною 4,3 м, агрегатованого з «візиткою» Case IH — трактором Quadtrack 500 потужністю 373 кВт/508 к.с. Робочі органи глибокорозпушувача входять у землю і з неочікуваною легкістю починається обробіток ґрунту по стерні. На швидкості 12 км/год. два ряди ріжучих дисків діаметром 61 см, які знаходяться на індивідуальних стійках, легко розрізають пожнивні рештки. «Спеціальна форма дисків забезпечує рівне місце з’єднання зі ступіцею, — коментує представник Case IH Сергій Лисенко. — Вони мають вигин для легкого входу в ґрунт і витримки навантаження, а регулюються за висотою гідравлічною системою». За ними на глибині до 40 см працюють лапи, які мають унікальну форму. «Носок підіймає та розбиває підплужну підошву, крила нерівної перетворюють ґрунт на пористий та забезпечують гарну структуру. А спеціальні накладки не тільки роблять лапи довговічнішими, а й дозволять зекономити до 25% палива», — зазначає комерційний тренер Сергій Лисенко. Далі вирівнюючі диски, що розташовані попарно, розрівнюють ґрунт, а агресивний планчатий Г-подібний каток розбиває грудку.
 
Quadtrack 500 тягне за собою глибокорозпушувач так, ніби його там немає. При цьому завдяки великій контактній площі він мінімально ущільнює ґрунт, маючи, в той же час, гарне щеплення із поверхнею. Ефективна передача тягового зусилля, якісне розподілення ваги при роботі 50/50, а також продуктивна гідравлічна система надали йому неабиякої привабливості в очах аграріїв. Після роботи агрегатів лишилася поверхня без западин та підйомів з добре подрібненою грудкою. Ця демонстрація додала першому тандему прихильників серед аграріїв.
 

За ними виступили трактор Case IH Magnum 340, агрегатований із пневматичною сівалкою SDX 30. Оператор заводить 340-сильний двигун FPT Cursor об’ємом 8,7 л, виставляється сівалка, і робота по стерні за технологією no-till розпочалася. Трактор буквально створений для таких робіт, адже система Power Boost за потреби збільшує його потужність до 389 к.с., а гідравлічна система продуктивністю 282 к.с. є максимальною у цьому сегменті та дозволяє Magnum 340 працювати з усіма пневматичними сівалками, які сьогодні є на ринку. «З наших тракторів цей є одним із найкращих за продажами в усьому світі, — коментує продукт-менеджер Case IH Анатолій Мацюк. — Він оснащений кількома системами для різних операцій: зокрема, системами підтримки постійних обертів двигуна та автоматичного управління трактором, коли комп’ютер вибирає оберти та передачу, а оператор задає швидкість».
 
Він тягне пневматичну сівалку SDX 30 з робочою шириною 9 м, яка створює 19-сантиметрове міжряддя. Сошники зроблені зі сплаву EarthMetal, відтак, на 30% міцніші за звичайні, вони найбільші на ринку і мають діаметр у 57 см. Завдяки цьому вони якісно прорізають стерню та створюють посівне ложе. «Сівалка може працювати як за no-till, так і за традиційною технологією. Відповідний тиск створюється за допомогою пружин та гідравлічних циліндрів на кожній рамі сошників», — підкреслив Сергій Лисенко. Причіпний бункер має об’єм у 8105 л, який розподіляється пропорційно 60/40 під посівний матеріал і добрива. Шнек тут високопродуктивний, а дозувальна система може легко змінюватися на одно- чи двопоточну. Система розподілення зерна оснащена двома котушками до 34 кг для дрібного зерна та до 280 для насіння як у пшениці. Всі ключові моменти роботи: підняття секції, приводи, рівень зерна, подача повітря, критичний рівень посівного матеріалу тощо контролюються датчиками, інформація з яких відображається на моніторі в кабіні трактора. В умовах сухого ґрунту та великої кількості пожнивних решток машина показала гарні результати.
 
В статиці було продемонстровано лідера продажів — 12,5-метровий культиватор Tiger Mate II, який формує ідеальне посівне ложе. Він має 5 рядів лап, які розставлені з проміжком 15 см, що підвищує якість роботи. Завдяки великій відстані між рядами культиватор не забивається. Вирівнювання здійснюється механічно завдяки винтовому механізму, результати цього видно на індикаторі. Глибина роботи досягає 15 см, а більш вигнуті лапи зменшують налипання пожнивних решток та утримують посівне ложе навіть при зустрічі з перешкодою. За ними дворядна боронка розподіляє рослинні рештки та додатково розбиває грудку. Після цього планчатий каток, відповідно до положення або ущільнює ґрунт, або розбиває грудку.
 

Велику зацікавленість сільгоспвиробників викликала демонстрація самохідного обприскувача з заднім розміщенням штанги Patriot 3330, який оснащений двигуном FPT Cursor номінальною потужністю 186 кВт/250 к.с. Одна з головних переваг машини — рівномірний розподіл ваги, який досягається завдяки розташуванню основного бака посередині машини, а двигуна позаду.
 
«Тут використана запатентована технологія підвіски, коли важіль нахилений назад. Завдяки цьому вона однаково якісно компенсує як горизонтальні, так і вертикальні навантаження, — розповідає Анатолій Мацюк. — Також тут замість передніх амортизаторів стоять гідроциліндри, які вдавлюють колесо в ґрунт при пробуксовці». Основний бак виготовлений із нержавіючої сталі та є круглим, що дозволяє уникнути «мертвих зон», у яких розчин погано переміщується. Наслідки цього відомі. В баку відцентровий насос не тільки подає розчин, а й для якіснішого покриття рослини додатково розбиває крапельки препарату в воді. Штанга є жорстокою. Вона встановлена на двоточковому підвісі, завдяки чому її складно зрушити з місця. При наїзді на перешкоду вона може відхилятися на 30°, а крайні секції — на 90°. Висота обприскування відносно поверхні або верхівок рослин автоматично регулюється ультразвуковими датчиками. Але головна особливість агрегату полягає у системі AIM Command, яка вносить препарат мікропорціями. «Відбувається пульсація, що дозволяє отримати необхідну дисперсність крапель, незалежно від швидкості машини. Форсунки роблять 10 пульсацій за секунду. В них постійно підтримується потрібний тиск, а норма виливу регулюється довжиною пульсації», — пояснив Анатолій Мацюк.
 
Про головні переваги та роботу комбайна Axial Flow 6140 з 10-метровою жаткою суцільного зрізу Fantini краще за все сказала повністю очищена голова соняшнику. Всі голови соняшнику вимолочені, і що важливо для цієї культури — цілі. А це означає, що немає частинок битого соняшнику, який перезавантажує систему сепарації, погіршуючи якість очистки зерна. Отже, гості переконалися у тому, що роторна технологія забезпечує найкращий вимолот та чистоту насіння у бункері.
 
Загалом сільгоспвиробники лишилися дуже задоволені Днем поля. «Такі заходи важливі для нас тим, що ми можемо напряму спілкуватися з аграріями, — підкреслив бізнес-менеджер Case IH в Україні та Молдові Юрій Єгоров. — А також демонструвати їм нашу техніку, яка працює якісно за будь-яких умов».
 
Фотогалерея

Коментарі
 
Леонід КАЛЮЖНИЙдиректор з виробництва агрофірми «Вікторія»
 Ми давно співпрацюємо з Case IH. Після появи їхньої техніки у нас значно збільшилась продуктивність та якість роботи. Сьогодні вся презентована техніка, крім Quadtrack 500, якого думаємо скоро придбати, використовується у нашому господарстві. Особливо подобається Magnum 340.
 
Юрій СИТНИКдиректор ДП «ДГ «ПРАВДИНСЬКЕ» ІР НААН
 Case IH сьогодні подав загальну тенденцію розвитку машин, які працюють в аграрній сфері. Всі вони якісні, але мені особливо припав до душі Ecolo Tiger 870. Через зміни клімату плуг уже відходить, а, отже, і нам потрібно відходити від оранки. Також добре себе показав Quadtrack 500. Єдине що потрібно продумати в нашій державі — фінансування. Зробити прозоріші лізингові умови, розстрочки, компенсації держави… Ця техніка повинна працювати на полі не менше 100 га, а для менших господарств треба думати. Ця ніша ще не зайнята.

 

 18 квітня 2024
Українські виробники картоплі знову мусять знижувати ціни на свою продукцію.
Українські виробники картоплі знову мусять знижувати ціни на свою продукцію.
18 квітня 2024
 18 квітня 2024
Ціни на свиней забійних кондицій в Україні зміцнюються третій тиждень поспіль. Так, у ході минулих торгів котирування на ринку живця зміцнилися на 1-2 грн/кг чи у середньому на 2,2%.
Ціни на свиней забійних кондицій в Україні зміцнюються третій тиждень поспіль. Так, у ході минулих торгів котирування на ринку живця зміцнилися на 1-2 грн/кг чи у середньому на 2,2%.
18 квітня 2024
 18 квітня 2024
У 2024 році виробництво ріпаку в Україні може лише незначно поступитися врожаю 2023 року, склавши близько 4,3 млн тонн, що на 4% вище попередньої оцінки, проте на 7% нижче показника 2023 року.
У 2024 році виробництво ріпаку в Україні може лише незначно поступитися врожаю 2023 року, склавши близько 4,3 млн тонн, що на 4% вище попередньої оцінки, проте на 7% нижче показника 2023 року.
18 квітня 2024
 18 квітня 2024
Польські аграрії з організації «Польське ошукане село» у Підкарпатському воєводстві з 9-ї ранку четверга на 48 годин заблокували рух вантажівок біля ПП «Медика-Шегині» та «Корчова-Краківець» із вимогами до уряду Польщі виконати зобов'язання, зокрема, щодо надання доплат до окремих видів агропродукції.
Польські аграрії з організації «Польське ошукане село» у Підкарпатському воєводстві з 9-ї ранку четверга на 48 годин заблокували рух вантажівок біля ПП «Медика-Шегині» та «Корчова-Краківець» із вимогами до уряду Польщі виконати зобов'язання, зокрема, щодо надання доплат до окремих видів агропродукції.
18 квітня 2024
 18 квітня 2024
В червні поточного року має розпочатися будівництво інтермодального «сухого порту» Horonda Platform в с. Горонда Закарпатської області.
В червні поточного року має розпочатися будівництво інтермодального «сухого порту» Horonda Platform в с. Горонда Закарпатської області.
18 квітня 2024
 18 квітня 2024
Збитки сільського господарства через втрати ґрунтів внаслідок воєнних дій лише в Харківській області складають майже 37 мільярдів гривень.
Збитки сільського господарства через втрати ґрунтів внаслідок воєнних дій лише в Харківській області складають майже 37 мільярдів гривень.
18 квітня 2024

Please publish modules in offcanvas position.