CASE IH може практично все

/ Механізація АПК / Вівторок, 15 грудня 2015 13:43
18 вересня відбувся День поля з масштабним показом техніки Case IH. Захід, який пройшов на базі дилера, компанії «Новофарм», під Хмельницьким, зібрав близько 50-ти представників агропідприємств із західних областей України. Під час демонстрації було представлено повну лінійку сільськогосподарських машин Case IH, яка потрібна для усього циклу виробництва сільгоспкультур: тракторна техніка, комбайни, обприскувачі, ґрунтообробні та посівні знаряддя.

 

Компанію «Новофарм» на Хмельниччині знають давно. За усі ці роки діяльності в регіоні «Новофарм» отримав репутацію надійного постачальника сільгосптехніки та сучасних технологій вирощування сільгоспкультур. На своїй технічній базі «Новофарм» не лише продемонстрував техніку, але також дав можливість агровиробникам поспілкуватися з представниками виробника цих сільгоспмашин та почути відгуки тих фермерів, які вже застосовують машини Case IH на своїх полях.
 
«Ця подія важлива для аграріїв тим, що на ній представлено усі ті машини, що їм потрібні для успішного вирощування врожаю, — сказав Олесандр Коренга, директор «Новофарм». — Разом з цим, ми знайомимо їх з роботою дилерського центру та можливостями, які відкриває для них наша компанія».
 
Тракторна техніка
Компанія Case IH завоювала статус світового лідера у виробництві сільськогосподарської техніки завдяки вмінню використовувати накопичені знання, досвід для налагодження випуску безпрецедентно широкого спектру продукції. Нині сільгоспмашини Case IH відомі в усьому світі своєю продуктивністю та надійністю.
 
Однак нині Case IH просуває на ринку України також трактори на гусеничному ходу. Саме ці машини, QUADTRAC 500, викликали на демонстрації особливий інтерес. Адже наразі це найпотужніший трактор сільгосппризначення у світі з номінальною потужністю 508 к.с.

Система Quadtrac передбачає використання чотирьох незалежних гусеничних рушіїв, які забезпечують неперевершене тягово-зчіпне зусилля, плавність руху та універсальність. Застосування чотирьох гусениць замість двох дозволяє максимально повно використовувати весь тяговий потенціал трактора і при цьому уникнути надмірного ущільнення ґрунту. Справа в тому, що у трактора Quadtrac кожна гусениця може рухатися незалежно від інших на 10 ° вгору і вниз, що дозволяє краще копіювання рельєфу. Кожна каретка має свою незалежну вісь хитання, при чому забезпечено позитивне зчеплення із гусеницею — приводні колеса входять у зачеплення з гребенями на внутрішній стороні гусениць, виключаючи проковзування. Кожна з чотирьох гусениць виконана тригранною схемою, та ще й приводне колесо піднесено над землею, що виключає попадання під нього ґрунту або рослинних залишків, як, наприклад, у класичних гусеничних тракторах.
 
У компанії Case IH проводилися різноманітні порівняння чотирьох гусениць із двома, а також порівнювали з машинами на колісному ході. І от що виявилось: за рахунок конструкції чотирьох гусениць під час роботи трактора в полі тиск на ґрунт становить 400 г на см², в той час як у двогусеничних тракторів цей показник перевищує 600 г на см².
 
У трактора Case IH Quadtrac тиск розподіляється рівномірно по всій площі гусениць, що дозволяє працювати на найвологіших ґрунтах, де звичайні трактори просто грузнуть.
 
«На сьогодні це передова технологія, — коментує один із присутніх аграріїв Григорій Білоус, фірма якого надає послуги з обробітку полів. — За два роки, від коли він у нас, Quadtrac уже проробив 5 тисяч мотогодин. І за цей час жодних серйозних поломок. Це уже свідчить про якість техніки. А для нас безперебійна робота — це наші гроші».
 
Для боротьби з плужною підошвою
Одною з величезних проблем інтенсивного вирощування сільськогосподарських культур в Україні є те, що на полях створюється плужна підошва, яка потім не дозволяє рослинам рости і розвиватися нормальним чином. Для запобігання цьому можна застосувати глибокорозрихлювач Case IH — Ecolo-Tiger 870, який призначений як для глибокого розпушування, так і руйнування ущільненого шару ґрунту на глибині від 7 до 41 см з одночасним поверхневим обробітком.
 
Переущільнення підорних шарів ґрунту може бути викликане багатьма чинниками, до яких відносяться рясні опади, рух важкого устаткування або щорічна оранка. Якщо розворушити ущільнений шар ґрунту за допомогою Ecolo-Tiger 870, це дозволить кореневій системі рослин проникнути крізь цей шар ґрунту глибше, туди, де є волога і поживні речовини. Завдяки пористості ґрунту при весняних дощах волога не буде збиратися на поверхні поля.
 
Система глибокорозпушувача Ecolo-Tiger 870 забезпечує формування здорового і м’якого шару ґрунту з відмінною пористістю і рівномірним розподілом частин, створюючи умови для нагромадження вологи, розкладання рослинних залишків і розмноження мікроорганізмів. Конструкція глибокорозпушувача в комплексі створює найкращі передумови для майбутнього врожаю, і за сезон за допомогою надійного і високоефективного Ecolo-Tiger 870 можна без проблем підготувати 4000 га землі.
 
До цієї техніки серед іншого придивляється і Анатолій Перейма із СФГ «Перлина». «Мені б все було потрібно, — розповідає він. — Подивився я на трактори, культиватори, сівалки — це дуже хороша і якісна техніка. Моє господарство маленьке — всього лише 500 га. Однак результати маю досить непогані: збираю по 90 ц/га пшениці. А що в мене працює стара, пострадянська техніка, то й думаю тепер обзавестись і знаряддями виробництва Case IH. Це вже буде інший рівень агровиробництва».
 
Обприскувач
Самохідний обприскувач із заднім розміщенням штанги Patriot 3330 став ще однією цікавинкою заходу. Його оснащено двигуном FPT Cursor номінальною потужністю 186 кВт/250 к.с.
 
Компонування обприскувача Patriot 3330 характеризується центральним розташуванням бака робочої рідини, що гарантує рівномірний розподіл навантаження на осі, незважаючи на ступінь наповненості. У результаті обприскувач має надзвичайну стабільність руху, і при цьому він зайвий раз не ущільнює ґрунт.
 
Для поліпшення ж стабільності обприскувача і штанги в тому числі використана система активної підвіски, яка автоматично реагує на тиск у підвісці кожного колеса. Штанга також має власну підвіску, яка дуже добре утримує її на заданій висоті і забезпечує захист від різких коливань. Якщо обприскувач наїде на перешкоду, штанга може відхилитися на 30°, а крайні секції — на 90°. У разі його використання на дуже нерівних полях, можливе обладнання штанги системою автоматичної підтримки висоти AutoBoom, яка складається із трьох ультразвукових датчиків положення.
 
Основний бак із нержавіючої сталі має круглу форму, що дозволяє уникнути «мертвих зон», у яких розчин погано переміщується. В баку відцентровий насос не тільки подає розчин, а й для якіснішого покриття рослини додатково розбиває крапельки препарату в воді.
 
На цей обприскувач також встановлюється спеціальна система AIM Command, яка відповідає за розпилення робочого розчину не суцільним потоком, а мікропорціями. При цьому тиск у штанзі підтримується на встановленому рівні постійно. Змінюється тільки величина порції, тобто час, поки форсунка залишається відкритою. Якщо оператор збільшує швидкість — форсунка більш тривалий час залишається відкритою і менше закритою, і навпаки, коли оператор призупиняється, наприклад, перед розворотом у кінці поля, — соленоїди системи AIM Command ™ навпаки змінюють пропорцію в бік тривалішого часу, коли форсунка закрита, і менше — коли відкрита. У будь-якому випадку величина тиску на виході з форсунки залишається на заздалегідь заданому рівні, і відповідно краплі розчину завжди мають однаковий розмір і властивості.
 
Роторний комбайн
На завершення демонстрації було показано в роботі зернозбиральний роторний комбайн Case IH Axial Flow 8230.
 
Ключовим елементом цього комбайна є унікальна однороторна технологія обмолоту і сепарації Axial-Flow. Багаторічний досвід конструкторів корпорації CNH відточив цю технологію, довівши її до досконалості. Лопаті ротора плавно підхоплюють скошену масу від транспортера похилої камери і подають її в зону обмолоту між ротором і кожухом. У цьому разі відділення зерна відбувається тільки за рахунок тертя зернової маси і відцентрової сили. Зрозуміло, що ця система значно знижуватиме ризик пошкодження зерна і урожай буде набагато якіснішим.
 
Кожух ротора складається з верхньої частини, відкритої позаду, і наскрізної нижньої. Конструктивно робоча нижня частина кожуха являє собою окремі підбарабання, які підбираються згідно зі збираною культурою. Конструкцією комбайна передбачений легкий доступ для заміни підбарабань. На внутрішній поверхні верхньої частини розташовані напрямні планки, повертаючи які комбайнер має можливість регулювати тривалість перебування маси в зоні обмолоту.
 
Значна ефективна площа очищення комбайнів Case IH забезпечує більшу продуктивність і відмінне розділення зерна від незернової маси. Істотний вплив на якісну роботу решетного стану має запатентована конструкція вентилятора Cross Flow, який створює потужний повітряний потік.
 
Система елеваторів подає очищене зерно в бункер, а своя система домолоту подає зерно на грохот. Об’єм бункера оптимально відповідає продуктивності комбайна, завдяки чому немає, з одного боку, необхідності дуже часто розвантажуватися, а з іншого — забезпечується відсутність ущільнення ґрунту надмірною вагою.
 
Завдяки надзвичайній продуктивності вивантаження вмісту бункера відбувається менш ніж за 2 хвилини. Для цього немає необхідності зупиняти комбайн — потужність комбайна дозволяє проводити вивантаження під час руху.
 
«Case IH — це дуже хороша техніка, — розповідає Олександр Лисенко з агрохолдингу «Вітагро». — У нашому господарстві працюють колісні трактори Case IH Steiger 500. Тут же ми побачили всю лінійку техніки, яка потрібна для вирощування сільськогосподарської продукції. Було показано дуже багато цікавих агрегатів, які б знадобилися також і в нашому господарстві».
 
Фотогалерея

 

 18 квітня 2024
Українські виробники картоплі знову мусять знижувати ціни на свою продукцію.
Українські виробники картоплі знову мусять знижувати ціни на свою продукцію.
18 квітня 2024
 18 квітня 2024
Ціни на свиней забійних кондицій в Україні зміцнюються третій тиждень поспіль. Так, у ході минулих торгів котирування на ринку живця зміцнилися на 1-2 грн/кг чи у середньому на 2,2%.
Ціни на свиней забійних кондицій в Україні зміцнюються третій тиждень поспіль. Так, у ході минулих торгів котирування на ринку живця зміцнилися на 1-2 грн/кг чи у середньому на 2,2%.
18 квітня 2024
 18 квітня 2024
У 2024 році виробництво ріпаку в Україні може лише незначно поступитися врожаю 2023 року, склавши близько 4,3 млн тонн, що на 4% вище попередньої оцінки, проте на 7% нижче показника 2023 року.
У 2024 році виробництво ріпаку в Україні може лише незначно поступитися врожаю 2023 року, склавши близько 4,3 млн тонн, що на 4% вище попередньої оцінки, проте на 7% нижче показника 2023 року.
18 квітня 2024
 18 квітня 2024
Польські аграрії з організації «Польське ошукане село» у Підкарпатському воєводстві з 9-ї ранку четверга на 48 годин заблокували рух вантажівок біля ПП «Медика-Шегині» та «Корчова-Краківець» із вимогами до уряду Польщі виконати зобов'язання, зокрема, щодо надання доплат до окремих видів агропродукції.
Польські аграрії з організації «Польське ошукане село» у Підкарпатському воєводстві з 9-ї ранку четверга на 48 годин заблокували рух вантажівок біля ПП «Медика-Шегині» та «Корчова-Краківець» із вимогами до уряду Польщі виконати зобов'язання, зокрема, щодо надання доплат до окремих видів агропродукції.
18 квітня 2024
 18 квітня 2024
В червні поточного року має розпочатися будівництво інтермодального «сухого порту» Horonda Platform в с. Горонда Закарпатської області.
В червні поточного року має розпочатися будівництво інтермодального «сухого порту» Horonda Platform в с. Горонда Закарпатської області.
18 квітня 2024
 18 квітня 2024
Збитки сільського господарства через втрати ґрунтів внаслідок воєнних дій лише в Харківській області складають майже 37 мільярдів гривень.
Збитки сільського господарства через втрати ґрунтів внаслідок воєнних дій лише в Харківській області складають майже 37 мільярдів гривень.
18 квітня 2024

Please publish modules in offcanvas position.