Оновлені потужності АМАКО, або як стати ближчим до клієнта

/ Механізація АПК / Четвер, 19 травня 2016 16:12
Дмитро РАДІОНОВ, спеціально для "АС"
Тут криза, кожну копійку відкладати треба, а вони в цей час купу грошей вкладають у підняття рівня своїх, і без того гарно працюючих, представництв. Нащо їм це?! Відповідь проста, як сказав президент АМАКО Адріано Луз: «Погані часи проходять, а клієнт залишається». Саме тому низка філій компанії зустріли цьогорічну посівну модернізованими, а деякі і на новому місці. На відкритті одного такого представництва в м. Одеса побували і ми.

 

Новий рівень надання послуг
Того дня на вул. Локомотивній, 36 в м. Одеса панувало неабияке пожвавлення: понад півсотні сільгоспвиробників із усієї області, попри старт посівної кампанії, виокремили час для того, щоб познайомитись з оновленими приміщеннями регіонального центру АМАКО, побачити нову техніку, яку компанія пропонує, та оцінити вигідність програм для її придбання.
 
Оновлені потужності АМАКО на фоні решти будівель одразу кидаються в око: спочатку триповерхова будівля для офісного персоналу, за нею — додатковий склад, який незабаром буде вщент заповнений запчастинами, та нарешті головне, що відрізняє нову локацію від старої — великий сервісний ангар площею 500 м², в який легко заїде і комбайн, і потужний навантажувач, і сідловий тягач. «У нас великі плани на це приміщення, — ділиться керівник департаменту сервісу АМАКО Олександр Шаповал. — Тут не тільки буде якісно обслуговуватися сільськогосподарська та будівельна техніка — ми плануємо відкрити тут центр з обслуговування комерційних автомобілів Iveco. Зрозуміло, що для реалізації цих планів ми розширюємо штат наших професійних сервісних інженерів». Загалом «Локація в Одесі значно поліпшилася, — зазначає комерційний директор АМАКО Олег Гук. — На старому місці у нас була лише агрегатна майстерня, придатна більше для обслуговування двигунів і трансмісій, ніж цілих машин. Саме тому ми і переїхали сюди, щоб надавати нашим клієнтам повний сервіс для всього спектру техніки, що ми продаємо».
 
Та подібні зміни відбулися не тільки в Одесі. «Минулого року ми модернізували або змінили локації 8 з 14 наших регіональних представництв, — наголошує генеральний директор АМАКО Дмитро Бородій. — Тепер у кожному з них є гідна майстерня, майданчик для техніки, офіс для працівників і, звичайно, збільшені, відповідно до потреб регіону, склади запчастин та їхня наповненість. Завдяки покращенню роботи нашої логістичної служби суттєво зросла швидкість доставки тих зап­частин, що немає в наявності на складах: якщо сьогодні до 16.00 ви робите замовлення, то вранці наступного дня необхідні деталі вже у вас».
 
Технічні акценти АМАКО
На великій площі нової філії легко розмістилися близько десятка одиниць техніки, що реалізує АМАКО. Серед них була й та, на яку цьогоріч компанія робить основний наголос. Зокрема, увагою сільгоспвиробників користувався трактор Massey Ferguson (MF) 8690, який після туру Україною минулого року швидко набирає популярності в країні. «Це найбільш економний трактор на українському ринку, — розповідає керівник департаменту розвитку продуктів Євген Лабецький. — Завдяки інноваційному двигуну, безступеневій трансмісії та іншим впровадженням він витрачає на 15% менше палива від машин такого ж класу. Має гарну стандартну комплектацію та не коштує великих грошей». Крім того, «АМАКО разом із AGCO рада оголосити, що придбані до 1 червня MF 8690 автоматично матимуть при собі квитки на Євро-2016 на ігри збірної України», — додає директор із маркетингу AGCO в Східній Європі Антон Костирко.
 
Не менше уваги привернув і роторний комбайн MF 7370, який при своїх 360 к.с. має таку ж продуктивність, як 400-сильні комбайни, а також магістральний тягач Iveco Stralis із напівпричепом Bodex. Аграрії прискіпливо вивчали телескопічний навантажувач MF 9407S, а деякі й керували ним. «2016 року ми привезли нову модель MF 9407S, — звертає увагу Євген Лабецький. — Її головна особливість — окремі насоси для гідравліки, трансмісії та стріли. До речі, продуктивність останнього становить 190 л/хв.».

АМАКО пропонує широку лінійку навантажувачів, яку цьогоріч значно доповнила продукція Case Construction. «Поточного року АМАКО стала ексклюзивним представником Case Construction за всіма регіонами України, і я пишаюся цим, — підкреслює керівник департаменту з реалізації будівельної техніки АМАКО Олег Боднар. — Наразі ми зосере­дились на чотирьох типах машин: екскаватори-навантажувачі потужністю 97 та 110 к.с., міні-навантажувачі, яких ківш від’єднується за хвилину, натомість можна поставити 60 видів різноманітного обладнання, гусеничні екскаватори і фронтальні навантажувачі з ковшем від 2,7 до 8 м³, що в минулих роках демонстрували колосальну продуктивність у сільгосппідприємствах».
 
Не забуває АМАКО і про точність висіву. «Цього року ми завдяки нашим партнерам AGCO на заводі американського виробника обладнання для точного висіву Prestigio Climate будемо переобладнувати просапні сівалки в сівалки Prestigio Planting. Це забезпечить висів із сингулярністю (виключення пропусків і двійників) 99,9%. Найкраще потенціал сівалки розкриється за використання технологій точного землеробства», — повідомляє Євген Лабецький.
 
Останніми роками в Україні зростає потреба в зрошенні, а, отже, і в відповідній техніці. «Ми пропонуємо Україні якісну зрошувальну техніку Western від виробника з ОАЕ в різних виконаннях, яка дає можливість закрити будь-які потреби в зрошенні, — зазначає фахівець із розвитку продуктів АМАКО Олександр Морозов. — Ми не просто продаємо таку техніку, а пропонуємо оптимальне та комплексне рішення проблем зрошення: розробляємо проекти з впровадження систем «під ключ», робимо розрахунки, підбираємо відповідну техніку, супроводжуємо будівництво, даємо рекомендації щодо експлуатації і, звичайно, забезпечуємо якісний сервіс».
 
Надійна підтримка клієнта
Техніка непогана, але де взяти дешеве фінансування для її придбання? В сьогоднішніх умовах це питання для багатьох аграріїв стоїть особливо гостро. Партнер АМАКО, УкрЕксімБанк, пропонує сільгоспвиробникам низку набагато дешевших стандартних продуктів фінансування: це і пільгові (від 1,0%) ставки на системи поливу з лише однією додатковою комісією на обслуговування розміром 0,1% на місяць, заставою під придбану техніку та відстрочкою платежу на рік, і кредит на придбання вживаної техніки або запчастин, та отримання коштів нецільового призначення строком на 5 років тощо.
 
Значно зекономити можуть допомогти знижки на сервісні контракти розміром від 10% до 50%. «Є два типи сервісних контрактів, — пояснює Олександр Шаповал. — Перший — покупець нової техніки обирає певний обсяг сервісного ТО, залежно від цього він отримує знижку від 10 до 25%. Другий варіант — працює для власників великих партій машин. Ми оцінюємо потребу покупця у сервісі і, виходячи з цього, пропонуємо їм обслуговування за фіксованою місячною ціною. Знижки тут сягають до 50%». Крім того, AGCO пропонує розширену гарантію на нову техніку. «Якщо стандартна гарантія 2 тис. мотогодин (1 рік), то ми можемо пропонувати до 6-7 тис. мотогодин (2-3 роки). Це дає клієнту розуміння вартості обслуговування техніки на рік та страхує його від будь-яких поломок», — додає він.
 
Разом із тим, в АМАКО діє акція обміну сівалок Challenger на сільгоспкультури за цінами кукурудза = $200/т, соя — $500/т і соняшник — $560/т. Компанія також надає товарно-брокерські послуги: між АМАКО і господарством укладається контракт для реалізації врожаю на внутрішньому або зовнішніх ринках за найвищими цінами.
 
Коментарі
 
Євген МИТРОФАНОВдиректор Південного бізнес-регіону АМАКО
 Сьогодні на ринку спостерігається незвична тенденція, коли через падіння цін на сільгосппродукцію зменшилася купівельна спроможність аграріїв, однак при цьому вони активно цікавляться технікою: вже є гарні напрацювання, є контракти. В попередні роки в нашому регіоні традиційно великою популярністю користувалася техніка для зрошення. Після Massey Ferguson Tour, який відбувся минулого року на території України, набрав популярності і трактор MF 8690. Воно й зрозуміло: люди бачать, що це якісна техніка з гарною ціновою політикою. Загалом ми робимо все для того, щоб бути ближчими до клієнта. Так, зокрема, цього року ми переїхали в новий сервісний центр в м. Одеса, який дозволяє нам обслуговувати наших клієнтів більш якісно.

Георгій ЧИКЛІКЧИдиректор «СПК Дружба» (голова аграрної ради Одеської обл.)
 Вже 5-й рік із АМАКО співпрацюємо. Зокрема, рік назад придбали в них трактор із напрацюванням MF 8690. Наразі нарікати немає на що: працює так само ефективно, як і дорожчі трактори цього класу, та й обслуговування нормальне. Також в АМАКО придбали 16-рядну сівалку Great Plains, якістю та зручністю роботи якої я дуже задоволений.
 
 
Віктор ГРИШАКОВдиректор ЧП «Чорногірське» (Одеська обл.)
 На захід приїхав подивитися, що пропонує АМАКО, бо раніше я з цією компанією не працював. На перший погляд АМАКО варта того, щоб з нею мати справу. В нашому господарстві багато худоби. Тому телескопічний навантажувач MF 9407 мені потрібен, як повітря. Це незамінна річ! У майбутньому планую придбати.

 

 24 квітня 2024
Загальне споживання риби в Україні за рік складає понад 520 тис. тонн.
Загальне споживання риби в Україні за рік складає понад 520 тис. тонн.
24 квітня 2024
 24 квітня 2024
Перші, поки невеликі партії молодої білоголової капусти з'явилися на українському ринку. Цьогоріч початок сезону ранньої капусти в Україні відбувся приблизно в ті самі терміни, що й рік тому, що стало можливим завдяки досить м'якій зимі та досить гарній весняній погоді.
Перші, поки невеликі партії молодої білоголової капусти з'явилися на українському ринку. Цьогоріч початок сезону ранньої капусти в Україні відбувся приблизно в ті самі терміни, що й рік тому, що стало можливим завдяки досить м'якій зимі та досить гарній весняній погоді.
24 квітня 2024
 24 квітня 2024
Ринок ріпаку в Україні останнім часом є дуже мінливим, тому різке зростання цін на олійну, яке відбулося минулого тижня, ймовірно, зміниться стабілізацією.
Ринок ріпаку в Україні останнім часом є дуже мінливим, тому різке зростання цін на олійну, яке відбулося минулого тижня, ймовірно, зміниться стабілізацією.
24 квітня 2024
 24 квітня 2024
Міжнародна науково-дослідницька компанія Corteva Agriscience визнана компанією з найкращим управлінням корпоративною репутацією в українському рейтингу «Репутаційні АКТИВісти 2024» в номінації «Агросектор – постачальники агрохімії та насіннєвого матеріалу». Автор рейтингу - агенція PR-Service, яка вже вдев`яте оцінює результати компаній з управління корпоративною репутацією у профільних номінаціях.
Міжнародна науково-дослідницька компанія Corteva Agriscience визнана компанією з найкращим управлінням корпоративною репутацією в українському рейтингу «Репутаційні АКТИВісти 2024» в номінації «Агросектор – постачальники агрохімії та насіннєвого матеріалу». Автор рейтингу - агенція PR-Service, яка вже вдев`яте оцінює результати компаній з ...
24 квітня 2024
 24 квітня 2024
Верховна Рада України прийняла за основу законопроєкт №11084 про внесення змін до Податкового кодексу України щодо особливостей податкового адміністрування під час воєнного стану для платників податків з високим рівнем добровільного дотримання податкового законодавства.
Верховна Рада України прийняла за основу законопроєкт №11084 про внесення змін до Податкового кодексу України щодо особливостей податкового адміністрування під час воєнного стану для платників податків з високим рівнем добровільного дотримання податкового законодавства.
24 квітня 2024
 24 квітня 2024
Станом на 2024 рік понад 210 об’єктів портової інфраструктури в Україні були повністю або частково зруйновані в результаті російських атак.
Станом на 2024 рік понад 210 об’єктів портової інфраструктури в Україні були повністю або частково зруйновані в результаті російських атак.
24 квітня 2024

Please publish modules in offcanvas position.