Потужне оновлення асортиментного ряду у «Волинській Фондовій Компанії»

/ Механізація АПК / Вівторок, 27 вересня 2016 16:00
Дмитро РАДІОНОВ, спеціально для "АС"
Цьогоріч широка пропозиція «Волинської Фондової Компанії» доповнилась трьома потужними новинками, які були презентовані на АГРО-2016, — сівалкою Challenger MT 9830 NT, флагманською, 1000-ою серією тракторів Fendt, а також інноваційним комбайном Massey Ferguson T7.

 

Сівалка 
Challenger MT 9830 NT
MT9830 NT перш за все цікава тим, що це перша вироблена в США сівалка, яка при захваті 9,14 м має транспортну ширину всього 3,5 м. При цьому вона здатна ефективно працювати як за no-till, так і за традиційною системою обробітку ґрунту на швидкості 12-16 км/год.

Її основою є важка рама, на якій встановлено двосекційний бункер загальним об'ємом 6200 л (3700 л + 2467 л), який можна повністю використовувати тільки для насіння або для висіву з одночасним закладанням мінеральних добрив. Всередині бункер має таку форму, яка сприяє повному спустошенню ємностей і ефективній подачі зерна та добрив до дозаторів. Маса сівалки 11 т рівномірно розподіляється між 6-ма опірними колесами.

Сівалка має три секції, за кожну з яких відповідає дві котушки дозатора (для насіння та добрив), тобто фактично маємо 6 міні-сівалок. І тут розкривається перша ключова перевага цієї машини, адже ці міні-сівалки працюють незалежно одна від одної. MT 9830 NT є першою сівалкою суцільного висіву на українському ринку, яка має посекційний контроль висіву. По проходженню дозування насіння потрапляє до інноваційних датчиків системи контролю та забивання. Вони працюють наступним чином: потрапивши до датчика, зерно вдаряється об сталеву мембрану, чим створює звуковий імпульс, який надходять до контролера невеликими гумовими трубками. Від нього дані бездротовою системою передаються на IPad у кабіні трактора. Коли насіння певний час не б'є по мембрані — насіннєпровід забився, і на планшеті висвітлюється відповідна інформація.

Далі насіння потрапляє до одного із 48 однодискових сошників, які розміщені попарно на загальній стійці. Цікаво: поряд із сошником немає копіювального колеса, що дає змогу уникнути ущільнення ґрунту по боках насіннєвого ложа, і насіння може рівномірно рости навсебіч. По проходженню сівалка створює спарений рядок 15 і 23 см. Таке рішення дозволяє мінімізувати кількість рухомих частин і загалом спростити конструкцію сівалки. На схилах і поворотах міжряддя лишається незмінним завдяки тому, що сошники розміщені в один ряд. Тиск на них регулюється з кабіни трактора за допомогою гідравліки.

Останніми роблять прикочувальні колеса, що якісно ущільнюють ґрунт над зерном. Кожне з них закриває два рядки з висіяним зерном і один — із внесеним добривом, що не тільки спростило сівалку, а й дозволило їй працювати на великих швидкостях. Загалом за машиною прикотаними лишаються кожні 15 см із 38. Крім того, колеса розташовані під кутом 5˚, що за вологих умов сприяє очищенню переважної частини налиплої землі. MT9830 NT агрегатується із тракторами потужністю 225-335 к.с.

Трактор 
Fendt 1050 Vario
Цьогоріч до України було вперше поставлено лідера нової флагманської серії тракторів Fendt модель 1050. «Раніше було два сегменти потужних тракторів потужністю 300+ к.с. і вагою до 16 т та потужністю 500+ к.с. і вагою від 24 т, — розповідає спеціаліст із тракторів AGCO Микола Гармаш. — Fendt 1000 закриває той сегмент, якого бракувало, — трактори потужністю 380-517 к.с. і вагою 14-21 т, котрі створені для роботи з тим обладнанням, якому не потрібна велика вага, але необхідний потужний двигун».

Перш за все уваги вартий 6-циліндровий двигун MAN об'ємом 12,4 л, який видає 368/517 кВт/к.с. максимальної потужності. Важливо, що максимальний крутний момент 2400 Нм тут досягається вже за 1450 об./хв. Цей двигун було адаптовано до українських реалій, а тому він відповідає вимогам Tier 3. «Однією з важливих інновацій є система охолодження — радіатор стоїть перед двигуном, — звертає увагу Микола Гармаш. — Таке положення дає вентилятору змогу подавати на 50% більше питомої ваги повітря до двигуна, ліпше його охолоджувати, а, отже, підвищувати його ефективність. Вентилятор має гідравлічний привід, що дозволяє безступенево змінювати кількість його обертів».

 

Серед інших особливостей Fendt 1050 — нова безступенева трансмісія Fendt Vario­Drive, яка поєднує у собі гідростатичну і механічну систему розподілення потужності та дозволяє незалежно керувати переднім та заднім мостами. «За швидкості понад 15 км/год. вся потужність гідростатично передається на задній міст, — пояснює експерт. — Зі зростанням швидкості потужність усе більше передає механіка, допоки за максимальної швидкості 60 км/год. вона не почне передавати її на задній міст. Більше того, коли почав буксувати передній міст — автоматично вмикається муфта, і по окремому валу потужність механічно передається на задній і навпаки».

До речі, вся лінійка Fendt оснащена незалежним переднім мостом, впровадження якого збільшує продуктивність трактора до 25%. Це пояснюється декількома чинниками: по-перше, передні колеса завжди контактують із ґрунтом, а, отже, зменшується буксування і до 10-15% заощаджується паливо; по-друге, незалежний міст дозволяє трактору виконувати ширший спектр завдань, наприклад, дискування перпендикулярно посіву. Окремої уваги заслуговує система зміни тиску в шину Vario Grip (як опція Grip Vario Prо), яка дозволяє за лічені хвилини, відповідно до умов, зменшити тиск у шинах під час виконання польових робіт, завдяки чому мінімізувати ущільнення та руйнування структури ґрунту і збільшити на дорогах загального користування.

Робочий тиск гідравлічної системи становить 200 бар. Залежно від потреб можна встановити один насос продуктивністю 165 л/хв., 220 л/хв. або два насоси сумарною продуктивністю 430 л/хв. Позаду трактора встановлюється до 6 пар гідровиходів і 2 спереду. За бажанням аграрія навіска може бути класичною, або це може бути американська рампа. Так чи інакше вантажопідйомність задньої навіски становить до 12 920 кг, а передньої — до 5584 кг.

Щодо заднього ВВП, то він, завдяки тому, що коробка відбору потужності має наскрізний привід від двигуна, характеризується високим ККД і може працювати зі швидкістю до 1300 об./хв. За потреби можна встановити і передній ВВП.

Не менш важливим нововведенням стала кабіна Х5 S, яка створена на основі кабіни Fendt 900. Х5 S є більшою за попередника: просторішою, з поліпшеною оглядовістю та рівнем ергономіки. Крім того, з'явилася чотириточкова система амортизації кабіни, яка ефективно гасить будь-які коливання, чим значно поліпшує комфорт роботи оператора.

Комбайн Massey Ferguson T7
Довгоочікуваною новинкою на українському ринку став унікальний комбайн MF T7, який має широку низку важливих особливостей.

Відмінною особливістю машини є система підбирання та обмолоту Natural Flow™, до якої входить поперечно розміщений ротор діаметром 762 мм і довжиною 2235 мм, що має ремінний привід. Завдяки цьому маса під час переміщення похилою камерою не ущільнюється, не змінює напрямок руху, мінімально пошкоджується та подається безпосередньо до ротора з мінімальними витратами енергії.

«Важливо, що MF T7 нечутливий до низької зеленої маси, — зазначає продукт-спеціаліст зі зернозбиральної техніки AGCO Віталій Панічерський. — Під час його випробувань у Чернігівській обл. ми спеціально заїжджали на «зеленку» — скошена зелена маса забивається у другому транспортері за похилою камерою, а потім реверсується назад від самого ротора».

У роторі зерно обмолочується, а далі через обладнане 17-ма поперечними планками підбарабання з кутом захвату 360˚ сепарується. Загальна площа обмолоту та сепарації становить 3,89 м². В поєднані все це забезпечує м'який обмолот за мінімального пошкодження зерна і витрат потужності. Після цього зерно подається до інноваційної системи очистки. «Оберти вентилятора незмінні — 1200 об./хв., але це не заважає якісному очищенню з мінімальними втратами навіть дрібнонасіннєвих культур, — пояснює Віталій Панічерський. — Справа в тому, що полова легка: її неможливо прискорити — і вона здувається потоком повітря. Зерно важче, а тому воно проходить крізь потік повітря зразу до решітки, а звідти до бункера. При цьому ця система ефективно працює і на схилах до 20˚».

Завдяки поперечному розташуванню ротора конструкторам вдалося опустити центр ваги донизу та збільшити об’єм бункера до 13,743 л. До речі, завдяки інноваційному шнекові DirectFlow™ бункер повністю вивантажується за 98 с.

MF T7 оснащений двигуном AGCO Power об'ємом 9,8 л та номінальною потужністю 280/375 кВт/к.с. «MF T7 в середньому на 17-20% за різними культурами більш економний за інші комбайни свого класу, — підсумовує Віталій Панічерський. — Адже, крім низьких енерговитрат, він вирізняється тим, що його не треба переобладнувати для роботи на різних культурах. Завдяки універсальним решетам для цього тут досить тільки змінити жатки».

«Волинська фондова компанія»
0800 21-11-22 (Сервісне обслуговування)
43006, м. Луцьк, вул.Вахтангова,16
Безкоштовні телефонні лінії:
0800 21-11-99 (Продаж техніки)
0800 21-11-88 (Продаж запчастин)
* Дзвінки зі стаціонарнихта мобільних 
телефонів у межах України безкоштовні
Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

 

 19 квітня 2024
Станом на 19 квітня ціни на какао встановили новий рекорд, сягнувши історичного максимуму в понад 11 тисяч доларів США за тонну.
Станом на 19 квітня ціни на какао встановили новий рекорд, сягнувши історичного максимуму в понад 11 тисяч доларів США за тонну.
19 квітня 2024
 19 квітня 2024
На поточному тижні на ринок України надійшли перші партії тепличного томату з місцевих комбінатів.
На поточному тижні на ринок України надійшли перші партії тепличного томату з місцевих комбінатів.
19 квітня 2024
 19 квітня 2024
Асоціація портів України «Укрпорт» звернулася до прем’єр-міністра Дениса Шмигаля щодо ситуації з перевезенням вантажів Дунаєм.
Асоціація портів України «Укрпорт» звернулася до прем’єр-міністра Дениса Шмигаля щодо ситуації з перевезенням вантажів Дунаєм.
19 квітня 2024
 19 квітня 2024
Станом на 19 квітня на контрольованій Україною території вже засіяно 2 млн 053,4 тис. га зернових та зернобобових культур.
Станом на 19 квітня на контрольованій Україною території вже засіяно 2 млн 053,4 тис. га зернових та зернобобових культур.
19 квітня 2024
 19 квітня 2024
Оскільки повномасштабна війна в Україні триває, сільськогосподарська компанія Corteva Agriscience за підтримки Міністерства аграрної політики та продовольства України впроваджує ініціативу з перевірки ґрунтів у постраждалих регіонах країни на наявність токсичних металів в наслідок бомбових, ракетних або артилерійських вибухів.
Оскільки повномасштабна війна в Україні триває, сільськогосподарська компанія Corteva Agriscience за підтримки Міністерства аграрної політики та продовольства України впроваджує ініціативу з перевірки ґрунтів у постраждалих регіонах країни на наявність токсичних металів в наслідок бомбових, ракетних або артилерійських вибухів.
19 квітня 2024
 19 квітня 2024
Енергетична безпека: Електричні мобільні сховища від Emost AG (Швейцарія) – це унікальні акумуляторні генератори промислового класу потужністю 50 та 100 кВт, які дозволяють забезпечити промислові та господарські об’єкти, будівельні майданчики чи оперативні аварійні служби мобільним безшумним джерелом живлення.
Енергетична безпека: Електричні мобільні сховища від Emost AG (Швейцарія) – це унікальні акумуляторні генератори промислового класу потужністю 50 та 100 кВт, які дозволяють забезпечити промислові та господарські об’єкти, будівельні майданчики чи оперативні аварійні служби мобільним безшумним джерелом живлення.
19 квітня 2024

Please publish modules in offcanvas position.