agro business 160 160

Техніка Lemken: дієва робота на власні очі

/ Механізація АПК / П'ятниця, 16 грудня 2016 16:03
Ілля ЧОРНИЙ, спеціально для "АС"
15 вересня під час масштабного Дня поля аграрному демонстраційному та навчальному центрі (АДНЦ) компанія Lemken презентувала роботу широкої низки своєї техніки.

 

Перший екзамен Heliodor 9
Виступ техніки Lemken розпочався з першої в Україні демонстрації роботи нового покоління коротких дискових борін — Heliodor 9. «Ця машина створена для швидкої та якісної роботи вслід за комбайном, — розповідає менеджер із продажу в Східному регіоні «Лемкен-Україна» Артем Якімін. — Вона перемішує рослинні залишки з ґрунтом, закриває капілярну вологу, провокує ріст падалиці та створює гарний мульчувальний шар. Останнє є дуже важливим, адже, як відомо, мульча добре віддзеркалює сонячне світло, завдяки чому зменшується випаровування вологи з ґрунту».
 
Але краще за все про машину скаже її робота, тож заводиться двигун трактора, і напівнавісний Heliodor 9 рушає доводити свої переваги на вкритому стернею полі. «Першими до роботи стають два ряди дисків діаметром 510 мм, які розташовані під кутом 10,5˚ відносно землі та 16,5˚ відносно напрямку руху. Це в поєднанні з міжряддям 125 мм сприяє більш продуктивній та якісній роботі машини», — звертає увагу Артем Якімін. Диски індивідуально кріпляться до рами завдяки листковим пружинним стійкам. Як пояснив експерт «Лемкен-Україна», такі стійки сприяють стабільності сліду від робочих органів та, водночас, слугують ефективним захистом на випадок наїзду на перешкоду. Завершує роботу трубчасто-планчатий коток, який зворотньо ущільнює ґрунт.

Оцінюючи результати демонстрації, багато досвідчених сільгоспвиробників помітили головну особливість Heliodor 9 — оптимальне копіювання поверхні ґрунту за всією шириною захвату. Добитися цього експерти Lemken змогли, оснастивши дискові секції маятниковим кріпленням під рамою напівнавіски. Більше того, завдяки цьому впровадженню Heliodor 9 не тільки гарно копіює поверхню ґрунту, а й має рівний хід і постійно витримує задану в межах 2-14 см глибину. «Ширина захвату цього Heliodor 9 становить 7 м, але віднедавна ця машина доступна у нас із захватом 16 м — безпрецедентне широкозахватне знаряддя, яке яке базується на системному носієві Gigant. Її ви зможете побачити з 29 вересня до 1 жовтня на виставці AgroExpo в м. Кропивницький», — наголошує фахівець «Лемкен-Україна».

Rubin12: для найскладніших умов
Після того естафета перейшла до дискової борони Rubin 12 із захватом 4 м, яка здатна ефективно перемішувати та закладати найскладніші пожнивні залишки в глибокі шари ґрунту — до 20 см.

Робочі органи заходять у ґрунт — і робота почалася. Перша лінія напівсферичних дисків діаметром 736 мм і товщиною 6 мм розрізають пожнивні залишки та заробляють їх у ґрунт. Диски кріпляться до рами індивідуально за допомогою спеціальних пружин, які забезпечують витримку глибини, і, водночас, захищають робочі органи від пошкоджень: при зустрічі з перешкодою диск незалежно від інших рухається вгору, а потім швидко повертається в робоче положення. Перша лінія дисків створила за собою земляну хвилю — і тут до роботи стає штригельна борона між лініями дисків — патент Lemken. «Вона гасить земляний вал, щоб він не перелітав через другий ряд дисків та частково перемішує органіку з ґрунтом», — зазначає Артем Якімін. А другим рядом дисків працює профілююча борона, яка приземляє піднятий ґрунт, а трубчасто-планчатий коток зворотньо ущільнює його.
 
Під час демонстрації Rubin 12 деякі глядачі відмітили те, що агрегат не відходить убік під час роботи. Це пояснюється тим, що диски в кожному ряді розташовані симетрично, відповідно, навіть на схилах машина працюватиме рівно. «Диски розташовані під кутом 20˚ відносно поверхні та 16˚ відносно напрямку руху, що гарантує якісну роботу. При цьому завдяки спеціальній формі стійок між дисками забезпечується максимально великий вільний простір — 165 мм, завдяки чому Rubin 12 може ефективно працювати за великої кількості рослинних залишків, зокрема від кукурудзи, соняшнику, зеленого ріпаку з товстим стеблом тощо, без забивання», — наголошує менеджер із продажу «Лемкен-Україна».

Krіstall: потужна культивація
Під час заходу глядачі оцінили й роботу стерньового культиватора Krіstall із шириною захвату 6 м. Головне завдання цієї машини — працюючи по стерні практично відразу за комбайном, якісно перемішати пожнивні залишки та зруйнувати капіляри в ґрунті для попередження втрати вологи.
 
Спочатку в ґрунт заходить перший ряд інноваційних стрілчастих лап TriMix. «Завдяки унікальній формі вони поєднують у собі три органи одночасно: долото, яке врізається у ґрунт, лапи, що підрізають його, та направляючі пластини, які ще раз перевертають землю», — відзначає Артем Якімін. Після них працює друга лінія стрілчастих лап, які ще раз перемішують землю, а потім нівелювальні диски вирівнюють профіль поля та рівномірно подають перемішану пожнивну масу під трубчасто-планчатий коток. Останній, своєю чергою, робить зворотне ущільнення ґрунту, зберігаючи цим вологу. Важливою особливістю Krіstall є те, що завдяки спеціальному розташуванню стійок і сферичних дисків потік ґрунту встигає ввійти в стан спокою до контакту з наступним робочим органом. Завдяки цьому машина рівномірно працює не забиваючись за всією шириною захвату. «Крім того, Krіstall — це інтенсивний культиватор, який також може працювати як паровий або суцільний, чи, змінивши робочі органи на вузькі чизельні — як чизельний плуг на глибину до 20-25 см», — підкреслює спеціаліст.

VariDiamant: зірка традиційного
обробітку ґрунту
Відвідувачі нагородили великою цікавістю і один із найбільш відомих продуктів Lemken — восьмикорпусний (7+1) плуг Diamant 11. «У рамі плуга втілена концепція Lemken — тут немає слабких місць, адже вона виготовлена з найкращих низьколегованих сортів сталі без жодного шва», — наголошує Артем Якімін. Більше того, тут використана технологія безболтового з'єднання DuraMaxx, за якої надміцні відвали та смуги відвалів кріпляться повністю на башмаку корпуса плуга. Відповідно, вони слугують тільки для обертання ґрунту, перестаючи бути частиною несучої конструкції корпуса. При цьому без шкоди для корпусу вони можуть використовуватись майже до повного зношення: «Якщо з'єднання болтове — тільки-но ми зношуємо половину товщини робочого органу, то болт зі схованою гайкою просто злизується або стирається. Робочий орган випадає під час роботи, і ми його втрачаємо. Тут же ми можемо працювати до 3 мм», — відзначає менеджер із продажу «Лемкен-Україна».
 
Разом із тим, у представленого плуга також впроваджена система Vari. Вона дозволяє на ходу безступенево регулювати ширину захвату кожного корпусу в межах 30-50 см, що відбувається за допомогою гідроциліндра. На Дні поля в АДНЦ Diamant 11 був представлений із новим концептом — підлужниками з високою груддю відвалу та додатковим дефлектором, який може змінювати кут атаки на 6˚, залежно від пересування шплінта. Разом із тим, у цій моделі підрамний кліренс становив 80 см, а відстань між корпусами — 1 м. Проте Lemken також пропонує варіанти з кліренсом 85 або 90 см, і відстанню між корпусами 1,2 м.

Загалом
І ось замовкають двигуни тракторів: демонстрація завершена. Але при цьому люду не сильно поменшало — продемонстровані машини обступає чимало зацікавлених відвідувачів. Одні з'ясовують технічні деталі в експертів «Лемкен-Україна», інші обговорюють побачене, хтось уже вивчає умови придбання… І все це не дивно, адже, «…обираючи техніку Lemken, ви можете бути впевненими в якості, надійності та вигідності вкладених коштів, — підбиває підсумки Артем Якімін. — Бо наша компанія хоче бути якомога ближчою до клієнта, ми прагнемо працювати з ним, як із партнером, максимально ефективно. Саме тому будь-яке знаряддя робиться під ваше особисте замовлення. Маючи величезну кількість опцій, ми можемо зробити все, що ви хочете, відповідно до ваших агрофонів і потреб».

Коментар

Ян ВОЗІКекспортний менеджер Lemken
 Три роки тому ми, провівши децентралізацію, змінили нашу стратегію в Україні, аби мати змогу давати вичерпні відповіді на питання клієнтів, відповідати їхнім очікуванням і, зрештою, бути ближчими до них. Для цього ми, зокрема, в складний період 2014- початок 2015 рр. запустили фінансові програми, щоб аграрії мали змогу купити техніку. Ці програми працюють і досі. Більше того, ми плануємо і в подальшому підтримувати та навіть розширювати цей напрям. Наприклад, цьогоріч залучили до наших програм нові фінансові компанії. Зараз ми та наші дилери пропонуємо клієнтам не тільки техніку, а повний пакет за вигідними умовами. Я думаю, що для всіх у нашому бізнесі цей рік буде дуже хорошим. 2016-й має всі шанси стати найкращим для «Лемкен-Україна». Ми дуже раді з цього і сподіваємось, що і далі будемо розвиватись, бо для всіх нас роботи ще дуже багато.

 

 29 березня 2024
Мінливі погодні умови, притаманні весняному періоду, здатні негативно вплинути на ріст і розвиток, а відтак – і на майбутню врожайність озимих, ярих, плодових та інших культур. Щоб попередити потенційні втрати, зробити культурні рослини стійкішими до температурних та інших стрес-факторів і підвищити їх адаптивність, фахівці Ukravit ...
Мінливі погодні умови, притаманні весняному періоду, здатні негативно вплинути на ріст і розвиток, а відтак – і на майбутню врожайність озимих, ярих, плодових та інших культур. Щоб попередити потенційні втрати, зробити культурні рослини стійкішими до температурних та інших стрес-факторів і підвищити їх адаптивність, фахівці Ukravit радять включати ...
29 березня 2024
 29 березня 2024
У січні-лютому 2024 року Україна відправила на експорт 9,9 тис. тонн яєць, що на 41,4% більше, ніж за аналогічний період минулого року.
У січні-лютому 2024 року Україна відправила на експорт 9,9 тис. тонн яєць, що на 41,4% більше, ніж за аналогічний період минулого року.
29 березня 2024
 29 березня 2024
Продукція під торговельним брендом «ПаТронАт», яку виготовляє ФОП Тронь В.А. в Охтирці на Сумщині, вперше з’явилася ще 2017-го року. Сьогодні ж підприємці пропонують до реалізації близько десятка видів вин і напоїв на меду з додаванням різних ягід і трав, які не мають жодних аналогів ні в Україні, ні за її кордонами.
Продукція під торговельним брендом «ПаТронАт», яку виготовляє ФОП Тронь В.А. в Охтирці на Сумщині, вперше з’явилася ще 2017-го року. Сьогодні ж підприємці пропонують до реалізації близько десятка видів вин і напоїв на меду з додаванням різних ягід і трав, які не мають жодних аналогів ні в Україні, ні за її кордонами.
29 березня 2024
 29 березня 2024
Названо тарифи на електроенергію та газ, які діятимуть у квітні. Стало відомо, що подорожчання комунальних послуг можливе після завершення опалювального сезону.
Названо тарифи на електроенергію та газ, які діятимуть у квітні. Стало відомо, що подорожчання комунальних послуг можливе після завершення опалювального сезону.
29 березня 2024
 29 березня 2024
Чи можна ще додавати азот до ріпаку? А як щодо фунгіцидів? Деякі посіви ріпаку, особливо на півдні України та в західних регіонах, уже знаходяться на дуже просунутій стадії розвитку.
Чи можна ще додавати азот до ріпаку? А як щодо фунгіцидів? Деякі посіви ріпаку, особливо на півдні України та в західних регіонах, уже знаходяться на дуже просунутій стадії розвитку.
29 березня 2024
 28 березня 2024
Цього тижня в Україні спостерігається чергове зниження цін на моркву.
Цього тижня в Україні спостерігається чергове зниження цін на моркву.
28 березня 2024

Please publish modules in offcanvas position.