agro business 160 160

ВФК: новий щабель розвитку

/ Механізація АПК / П'ятниця, 26 травня 2017 13:03
На початку лютого «Волинська Фондова Компанія» відзначила свій 24-й день народження відкриттям нового дистриб’юторського центру AGCO в м. Житомир.

 

24 роки довіри
Сьогодні, коли для збереження та підвищення конкурентоспроможності агробізнесу треба не просто виживати в складних економічних умовах, а ще й встигати за останніми тенденціями розвитку галузі та відповідати викликам нового часу, особливого значення набуває вибір компанії-постачальника передових технологій. Вимоги високі: дистриб’ютор має постійно розвиватись, пропонувати техніку відповідно до умов окремого господарства, цілодобово та без вихідних забезпечувати її якісний сервісний супровід, за потреби йти на поступки клієнтам, надаючи знижки та відстрочки виплат — словом, бути надійним партнером.

В Україні серед небагатьох таких компаній багато аграріїв уже понад два десятиліття називають «Волинську Фондову Компанію» (ВФК). Мабуть, саме тому 3 лютого, попри несприятливі погодні умови та ожеледицю на дорогах, понад півсотні сільгоспвиробників приїхали в Житомир, на пр-т Миру 52, де ВФК відзначала свій день народження.

«Сьогодні ми святкуємо ­24-ий день народження, — звертається до присутніх аграріїв генеральний директор ВФК Олександр Спященко. — Це багато в український умовах, але в світі є чимало компаній, які діють і 100, і більше років. Я сподіваюсь, що колись ВФК стане однією з них: довго працюватиме, довго розвиватиметься, довго лишатиметься корисною для українських сільгоспвиробників. Ми прагнемо цього».

9-та сходинка успіху
Та навряд чи ВФК довелося б святкувати своє 24-річчя, якби впродовж усього часу існування вона не лишалася б близькою та корисною для своїх клієнтів. Мабуть, саме тому день народження ВФК відзначила відкриттям своєї 9-ї регіональної філії. «У цьому дилерському центрі є все, що потрібно для якісної роботи: гарний офіс, майстерня, оснащена всім необхідним інструментом, склад запчастин із необхідним асортиментом, демомайданчик з технікою…», — наголошує менеджер із розвитку дистрибуції корпорації AGCO Григорій Аврам.

Потужності новоствореного центру присутні аграрії оцінили під час заходу. «Наша сервісна майстерня площею 144 м² дозволяє одночасно обслуговувати до двох одиниць техніки, — розповідає інженер Житомирської філії ВФК з обслуговування, експлуатації та ремонту сільськогосподарської техніки Іван Петренко. — Тут ми виконуємо ремонти будь-якої складності: двигун, трансмісія, передній і задній мости, електрика, кабіна — повний спектр робіт, навіть пофарбувати можемо в фарбувальній камері. Ця майстерня працює вже кілька місяців, і за цей час ми ремонтували трактори з пошкодженою КП, а незабаром привезуть трактор із поломаним двигуном. До речі, якщо доставити машину сюди проблематично — ми приїжджаємо до господарства, знімаємо пошкоджену деталь (чи вузол), тут ремонтуємо, а потім вертаємось і встановлюємо її. На сьогодні виконали вже кілька таких ремонтів».

При цьому велику увагу ВФК приділяє навчанню та підвищенню кваліфікації сервісних інженерів. «Навчання проводяться постійно, а найбільше — наприкінці осені та взимку, — зазначає Іван Петренко. — Після успішного проходження занять отримуємо відповідні сертифікати. Так, наприклад, у мене є сертифікати за комбайнами Massey Ferguson (MF), гусеничними тракторами Challenger MT 700 та 800, телескопічними навантажувачами MF 9400, тракторами MF 8600 та 8700».

Немалу частку дилерського центру займає склад запчастин. «На сьогодні він забезпечений оптимальним для потреб регіону набором запчастин, — звертає увагу менеджер із продажу запчастин ВФК у Житомирській області Борис Василюк. — Це найбільш популярні деталі для техобслуговування тракторів і комбайнів, зокрема, є в наявності КП для тракторів, а також велика кількість мастильних матеріалів. Як чогось бракує — швидко доставляємо необхідну деталь зі складів у найближчих регіонах».

«Визначною перевагою нового центру є його професійний колектив, який любить свою справу і ставиться до клієнтів перш за все як до друзів, а вже потім як до покупців — це головна відмінність ВФК», — звертає увагу Григорій Аврам.

«ВФК — стабільна компанія, про що свідчать її працівники, які працюють тут хто 10, хто 15 і більше років. Такі люди — велике надбання для будь-якого підприємства, — підсумовує маркетинг-директор AGCO в Україні та Східній Європі Антон Костирко. — На перший погляд, відкриття цього центру — це велике досягнення. Але, я вважаю, що для 24-річної енергійної та молодої компанії — це маленький крок, адже перед ними ще є широкий простір для подальшого розвитку. Я бажаю ВФК успіху та великих прибутків».

Технічні «родзинки»
«В цьому дилерському центрі ми пропонуємо продукти корпорації AGCO, техніку Massey Ferguson та Challenger — брендів, які ми з гордістю представляємо на Житомирщині», — наголошує керівник відділу AGCO ВФК Юрій Петренко.

Бренд Massey Ferguson знайомий багатьом клієнтам ВФК за широким асортиментом тракторів потужністю 40–370 к. с., зокрема серіями: MF 5600 (100–130 к. с.), на які встановлюються потужні фронтальні навантажувачі; MF 7700 (150–260 к. с.), на котрі цьогоріч ВФК матиме особливо гарні ціни та умови придбання; і, звичайно, MF 8700. «Флагман серії MF 8737 витрачає 200 г палива на кВт/год., що на 15–20% менше, ніж його конкуренти», — відзначає Юрій Петренко. Разом із тим, ВФК пропонує потужні телескопічні навантажувачі MF 9407 з 7-метровими стрілами і максимальною вантажопідйомністю 3,5 т (при вильоті на 2 м та висоті підйому 4 м — 3 т), а також інноваційні зернозбиральні комбайни. «Клавішний MF 7370 Beta визначається високою енергоефективністю (у ньому лише 7 основних ременів), а також якісним збиранням та вимолоченням зернової маси. Так, за результатами 3-х польових дослідів 2016 року MF 7370 Beta показав найменший відсоток битого зерна, втрати зерна після його становили 0,2–0,4%, — звертає увагу Юрій Петренко. — Разом із тим, ми пропонуємо MF T7 — інноваційний комбайн із поперечним розміщенням ротора, який є лідером за продуктивністю у США та ЄС».

У багатьох клієнтів ВФК бренд Challenger передусім асоціюється із гусеничними тракторами MT 700 (350 к. с.) та МТ 800 (598 к. с.), серед головних переваг яких нижчий, ніж у колісних тракторах тиск на ґрунт і буксування у межах 2–3%. Але не менш популярним є і ґрунтообробна техніка, зокрема дискова борона Challenger 1435, що якісно копіює ґрунт, та продуктивні сівалки для просапних культур CH 9000 (доступні у 8-, 12-, 16- і 24-рядному виконанні). «З цього року ми можемо додатково встановити на них обладнання американської компанії Precision Planting, яке підвищить якість посіву. Так, наприклад, на посіві соняшнику воно гарантує мінімум 95% точності в розкладці насіння», — додає Юрій Петренко.

Підсумки
«Від сьогодні ми будемо ближчими до наших клієнтів у Житомирській обл., — резюмує Олександр Спященко. — Це дасть можливість бути більш конкурентними, гнучкими та корисними. Ми постійно та наполегливо працюємо над тим, щоб кожного року ставати все кращими для наших клієнтів, яким ми пропонуємо наші знання, вміння та можливості».

Коментар

Михайло ОСТАПЕНКОголовний інженер ТОВ «Долинівське» (Брусилівський р-н, Житомирська обл.)
 Відкриття нового дилерського центру стане корисною для нашого підприємства, адже тепер логістика буде набагато зручнішою. Раніше за запчастинами ми їхали до Києва та інших міст, а зараз все набагато простіше — звідси до нашого господарства менше 80 км. Потужності філії радують: є склад запчастин, сервісна майстерня для початку навіть дуже добра. З ВФК ми тільки починаємо співпрацювати: разом із нашим підприємством-партнером на двох беремо в них 12-рядну сівалку Challenger для просапних культур — сіятимемо кукурудзу та соняшник. Зараз чекаємо на поставку. Мені подобається ця сівалка за її технологічність та надійність.
 

«Волинська фондова компанія»
43006, м. Луцьк, вул.Вахтангова,16
Безкоштовні телефонні лінії:
0800 21-11-99 (Продаж техніки)
0800 21-11-88 (Продаж запчастин)
0800 21-11-22 (Сервісне обслуговування)
* Дзвінки зі стаціонарних та мобільних 
телефонів у межах України безкоштовні
 Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.
 
Дмитро РАДІОНОВ, 
спеціально для "Агробізнес Сьогодні"

 

 28 березня 2024
Період залежності українського ринку від імпорту вершкового масла завершився. На тлі збільшення пропозиції вітчизняна продукція помітно подешевшала, і європейське масло стало неконкурентним в Україні.
Період залежності українського ринку від імпорту вершкового масла завершився. На тлі збільшення пропозиції вітчизняна продукція помітно подешевшала, і європейське масло стало неконкурентним в Україні.
28 березня 2024
 28 березня 2024
Перші аукціони з оренди державних земель в Україні можуть бути оголошені вже влітку цього року.
Перші аукціони з оренди державних земель в Україні можуть бути оголошені вже влітку цього року.
28 березня 2024
 28 березня 2024
До свого 25-річчя провідний виробник мікробних і ферментних препаратів провели ребрендинг та відкрили нову сторінку в історії компанії!
До свого 25-річчя провідний виробник мікробних і ферментних препаратів провели ребрендинг та відкрили нову сторінку в історії компанії!
28 березня 2024
 28 березня 2024
У 2023 році зберігалася загальна тенденція до скорочення обсягів імпорту сільгосптехніки до України.
У 2023 році зберігалася загальна тенденція до скорочення обсягів імпорту сільгосптехніки до України.
28 березня 2024
 28 березня 2024
Сучасне сільське господарство наголошує на ефективному та екологічно чистому використанні ресурсів з метою досягнення максимальної врожайності та якості врожаю. Передпосівне внесення добрив під час смугового обробітку ґрунту та внесення добрив під час вегетації є ключовими методами, що сприяють оптимальному розвитку рослин і досягненню бажаних результатів. Ця стаття присвячена різним технологіям та інноваціям від BEDNAR.
Сучасне сільське господарство наголошує на ефективному та екологічно чистому використанні ресурсів з метою досягнення максимальної врожайності та якості врожаю. Передпосівне внесення добрив під час смугового обробітку ґрунту та внесення добрив під час вегетації є ключовими методами, що сприяють оптимальному розвитку рослин і досягненню бажаних ...
28 березня 2024
 28 березня 2024
Закупівельні ціни на кукурудзу в портах Чорного моря протягом тижня виросли на 8-10 $/т до 154-156 $/т або 6600-6650 грн/т на тлі активного експортного попиту, зростання курсу долара на міжбанку та стримування продажів виробниками.
Закупівельні ціни на кукурудзу в портах Чорного моря протягом тижня виросли на 8-10 $/т до 154-156 $/т або 6600-6650 грн/т на тлі активного експортного попиту, зростання курсу долара на міжбанку та стримування продажів виробниками.
28 березня 2024

Please publish modules in offcanvas position.