agro business 160 160

Огляд нових тракторів для точного землеробства на великих площах i в радіонавігаційних середовищах (ВІДЕО)

/ Механізація АПК / Середа, 07 червня 2017 11:04
У той час як одні країни Східної Європи і Євразії витрачають істотні частини свого наукового, промислового та бюджетного потенціалів на виробництво сучасних тракторів «у броні», іменованих на полі бою танками. Інші, в ЄС і Північній Америці, більш практичні, продовжують збільшувати відрив у технологіях виробництва і, відповідно, можливостях заробітку чималих фінансових коштів на реалізації суперсучасних польових енергозасобів сільськогосподарського призначення.

 

І так уже сталося, що цей рік демонструє переважне просування на ринках СНД сільськогосподарських тракторів, створюваних на жорстких однорамочних шасі, суперсучасне імпортне брендове «поголів’я» яких безперервно зростає як у потужності, так і у внутрішньо-видових (внутрішньо-серійних) відносинах. Оскільки такі універсальні енергозасоби цілий рік завантажені роботою на селі по максимуму.

Віртуальне середовище для точного
землеробства на реальній місцевості
Зауважимо, що всі трактори, обладнані навігаторами-приймачами навігаційних сигналів, які при визначенні свого місця розташування здатні опиратися на цифрові радіосигнали високої дискретності космічних і наземних радіонавігаційних систем, належать до суб’єктів точного землеробства. Мова при цьому йде про використання поточних координат супутників, які прямують по своїх орбітах, і вимірюваних тимчасових затримок приходу від них сигналів на тлі синхроімпульсів, які розповсюджуються Глобальною системою позиціонування (GPS Navstar i Glonass). А також про облік поточних розмірів флутуацій радіосигналів/відхилень у визначенні координат наземних об’єктів, тобто усереднених диференціальних поправок, які вносяться у кінцевий результат обчислень поточного місцезнаходження навігатора… А заодно і мобільного об’єкта, на якому він закріплений разом із супутниковою міліметровою і штирьовою телекодовою (в УКХ-діапазоні) антенами.

Але, крім існування умов для роботи в радіонавігаційному середовищі, повинні бути і передумови для високоточного розподілу насіння, обробки посівних площ із технологічних колій, точно орієнтуючись на початок певних робочих смуг. Це стає можливим, по-перше, при опорі на енергозасоби, що точно і надійно працюють, володіють елементами штучного інтелекту. Тобто частково або повністю замінюють «мізки» трактористів-операторів все більш досконалими контролюючими та керуючими програмами (апаратно-програмними засобами).

І по-друге, широко поширені в країні криві поля із вимивинами від підтікаючої води з пересувних (вздовж полів) поливних систем радянського виробництва в кінцевому рахунку повинні бути приведені в ідеально рівний стан скреперним або автогрейдерним переплануванням. У найпростішому варіанті це можна зробити за допомогою причіпних скреперів на тракторній тязі, тобто тракторно-скреперної зв’язки. А потім поля повинні бути дорекультивовані з грунтополіпшувачами від надлишкової засоленості/закисленості, а верхні шари рясно удобрені, ретельно перемішані з компостом, сапропелем, торф’яною крихтою та іншими «правильними», з точки зору агрономії, підручними органічними добривами.

Віртуальний простір також служить основою для віддаленого контролю за технічним станом працюючих агрегатів з боку своїх сервісних служб або сторонніх, з якими пов’язують договори на ТО і ремонти техніки.

Методи просування енергоносіїв
на ринках Східної Європи
Наприклад, за допомогою масової реклами головної, найпотужнішої моделі нової серії продукції. Як це відбувалось із хромовано-«тюнінгованим» енергозасобом Fendt 1050 VarioDrive «круглої» серії «1000», із двигунами MAN «Нюрнберзького моторного заводу», німецької збірки американської корпорації AGCO, «Трактором 2016 року» New Holland Т7.315 серії Т7 — «козирної сімки» з англійського Бáзілдона, екстер’єр якого створений італійським дизайнерським ательє, із силовим агрегатом «Туринського моторного заводу». А канадська компанія «Массей Фергюсон», яка просуває на нашому ринку моделі MF 8670/8690 американського виробництва, відправила наприкінці 2014-го трициліндровий трактор MF 5610 у далеку подорож аж до Південного полюса.

Другий метод («від простого до складного»/«на шляху до досконалості»), на мій погляд, більш грунтовний. Наприклад, коли найпотужніший, але вже третій за рахунком, а тому і краще відпрацьований зразок 9-ї серії Deutz-Fahr 9340 TTV Agrotron постає перед потенційними споживачами у всій красі «Золотого трактора за дизайн». Із силовим агрегатом «Кьольнського моторного заводу», німецького складання на лівому березі верхнього Дунаю і в зчепленні з не менш привабливим для аграріїв пневмопосівним комплексом.

Третій метод полягає у розробці в рамках відомої серії таких технічних засобів, які володіють новими споживчими властивостями. Як це сталося у випадку з моделлю New Holland Т8.410 з серії Т8 Genesis, яка отримала не тільки італійський форсований турбодизель, а й задні нідерландські гусеничні рушії зі збільшеною опорною площею, котрі не прослизають. А також ми побачили на зразку передні здвоєні колеса з сільгоспшин низького тиску і гусеничні резино-армовані стрічки від відомого американського виробника.

Четвертий метод — це пропозиція, як у супермаркеті, тракторів, що пройшли тривалий експлуатаційний період свого «життя». Зокрема, таким способом ринкового просування товарів користується компанія New Holland Agriculture (американо-італійська корпорація CNH Industrial NV), що пропонує машини трохи меншої потужності типу Т7060 (і TD5.110), розрахованих на ті ж обсяги робіт.

DEUTZ-FAHR:
модель 9340 TTV Agrotron —
«Золотий трактор за дизайн» із берегів Дунаю
Минулого року на одному з найсучасніших у Європі тракторному заводі з претензійною назвою DEUTZ-FAHR LAND, що розташований на лівому березі Дунаю у м. Лауінген (район Діл­лінген-ан-дер-Донау, адм. округ Швабія, Баварія, ФРН), група SAME DEUTZ-FAHR (SDF) із центральним офісом в м. Тревільо (провінція Бергамо, регіон Ломбардія, Італія) розгортає виробництво тракторів великої потужності. I нас у цьому подвійному різноманітті (9 і 11 серій) цікавить Deutz-Fahr 9340 TTV Agrotron, який має титул «Золотий трактор за дизайн 2015» — важливе визнання для лінійки тракторів Deutz-Fahr у сегменті високопотужних агрегатів.

Для початку слід згадати, що в 9-ю серію тракторів Deutz-Fahr, крім 9340-й моделі, входять також моделі 9290 і 9310 TTV Agrotron. І всі вони оснащені однотипним силовим агрегатом у складі: турбодизеля Deutz TTCD7.8 L06 (із трьома ступенями форсування) і трансмісії/коробки передач ZF Terramatic TMT 32.

Технологія подвійного турбонагнітача для стиснення повітря вирішує не тільки проблему нарощування вихідної потужності, але і проблему так званої «турбо-ями» на низьких оборотах колінвала. Коли потік впускного повітря спочатку проходить через більший турбокомпресор і стискається меншим. Тепер на високих оборотах двигуна компресія проводиться тільки великим турбокомпресором. У результаті крива крутного моменту досягає вражаючих, понад 1200 нм вже при 900 хв.–1, і залишається незмінною протягом усього робочого діапазону. А при обробці вихлопних газів використовується і розчин сечовини (AdBlue®), і каталітичний допалювач.

 

Безступеневій трансмісії ZF Terramatic TMT 32 притаманна швидка реакція, надійність і точність спрацьовування, а також високий рівень економії палива. Причому як при польових роботах, так і в транспортному положенні. Максимальна швидкість, яку забезпечує трансмісія, становить 60 км/год., (1780 хв. —1), 50 км/год. (1480 хв. —1) і 40 км/год. (1350 хв. —1; «суперекодіапазон»). Вибір версії трактора з цих трьох — за споживачем. Мінімальна («повзуча») швидкість — 0,2 км/год. Пакет швидкостей ВВП: 540ECO/1000/1000ECO.

Активна підвіска переднього моста Dana 770 з автоматичною системою контролю і регулювання гарантує рівне водіння по будь-яких поверхнях навіть на високих швидкостях. Потужна і надійна гальмівна система з підсилювачем Power Brake Booster забезпечує впевнене гальмування мінімальним зусиллям натискання на педаль навіть при буксируванні важких вантажів. Використовується також електронна система включення гальма стоянки (EPB). Дискові гальма на передній осі та ABS доступні як опції (ABS входить у стандартну комплектацію для швидкісної версії, яка розвиває максимальні 60 км/год.).

 

У шумоізольованій кабіні MaxiVision Cab II із цільним лобовим склом встановлено кольоровий монітор із покриттям антивідблиску екраном, передбачені ISOBUS і проведена підготовка для установки GPS-системи Agrosky (точність до 2 см), а як опція доступний 12-дюймовий монітор (i-Monitor 2.0) із сенсорним екраном. Управління даними — від дати розміщення замовлення до виставлення рахунків-фактур — можна автоматизувати з використанням стандартного формату даних ISOXML.
 

Економічні світлодіодні фари з LED-пакета із сумарним світловим потоком до 47 тис. лм (люменів)/47 клм (кілолюменов); система підвіски осі з мокрими дисковими гальмами для забезпечення максимальної безпеки; вантажопідйомність на задній підвісці до 12 т — це не всі новації нової моделі трактора. Є ще й кнопка відкривання капота електроприводом для швидкого доступу до всіх точок обслуговування. Плюс дуже елегантний дизайн машини, розроблений майстрами італійського ательє Italdesign Giugiaro.

FENDT:
1050 Vario Drive —
«мактобердорфський красень» зі ще більш
«накачаними м’язами» на гігантських колесах
Виробники витончених тракторів Fendt 700, 800 і 900 Vario з м. Мактобердорфа (адмін. округ Швабія, федер. земля Баварія, ФРН), де розташоване європейське складальне підприємство Agco GmbH американської корпорації AGCO, що спеціалізується також на виготовленні коробок передач, вирішили розширити лінійку виробленої техніки за рахунок введення у виробничу програму нової серії більш потужних енергозасобів під «круглим» індексом «1000». Починаючи не з однією з молодших моделей (1038, 1042, 1046), а відразу замахнувшись на найпотужнішу версію 1050, щоб зробити на потенційних споживачів на виставках і Днях полів максимальне враження. І «мактобердорфці» добилися необхідного ефекту.

Значна головна модель Fendt 1050 Vario із турбодизелем MAN {постійна потужність по ECE-R: 380 кВт/517 к. с. при 1200–1700 хв. —1; 0,02–60 км/год. (вперед) / 0,02–33 (назад)} відрізняється відповідними габаритами (Д х Ш х В = 6–6,35 х 2,75 х 3,6 м), добре відпрацьованим дизайном і характерною «кирпатістю» в екстер’єрі. Чого варта лише маса переднього баласту (3,3 т), що прикріплюється до потужного підйомника, і колеса вище людського зросту Ø до 2,35 м (задні)…

У трактора великі здвоювані і потрійні (!) колеса з шириною профілю 650/750 мм (пер./зад.), iнтелектуальна система балансування маси, яка при необхідності може збільшуватися від 14 до 25 т, а також система регулювання тиску в шинах (спуску/підкачки повітря). Його система повного приводу, попри велику колісну базу машини (3,3 м), гарантує не тільки високу маневреність новому енергозасібу (Rповор. = 7,33 м), але і максимальні тягові характеристики в будь-якій експлуатаційній ситуації.

Крім того, це екологічно чистий у застосуванні енергозасіб, що відповідає вимогам останнього європейського стандарту на викиди забруднюючих речовин і рівню шуму EU Stage 4. У нього 800-літровий паливний бак і 85-літровий — для AdBlue® (розчину сечовини/карбаміду), і він може виконувати інші роботи, крім важких польових. Чому сприяють опційні задні механізми відбору потужності — ВВП 1000/1000Е/1300 («хв. —1» або більш зрозумілі для декого з немолодих «спеців» «об./хв.»), традиційне триточкове навішування, що випробуване, а також реверсний пост у кабіні для кращого огляду і маніпулювання робочими органами в задній півсфері.

Трансмісія VarioDrive уможливлює розподіл крутного моменту на передні та задні колеса для досягнення оптимальних значень тяги і тягового зусилля. Приводний агрегат використовує у роботі гідронасос і два осьових гідромотори, які регулюються системою інтелектуального управління повним приводом через механізм гідромеханічного розподілу сил (гідростатичний диференціал). При необхідності частину або весь крутний момент можна автоматично передати від одного моста на інший.

Система VarioGrip підбирає і забезпечує оптимальний тиск повітря у шинах, підтримуючи велику площу контакту, тобто збільшуючи тим самим зчеплення і тягу. А вказівка від оператора на налаштування конкретної величини тиску повітря у шинах (0,6–2,5 бар) можна виставити одним клацанням у терміналі Vario. При цьому тягові характеристики можуть збільшуватися до 10%, потужність із розрахунку на одиницю площі — до 8%, витрата палива зменшуватися на 8%. Це все в порівнянні з характеристиками під час руху з не відрегульованим тиском у шинах.

Залежно від використовуваного сільгоспагрегату і заданого баластування трактора система Grip Assistant рекомендує масу колісних баластів і передньої противаги або оптимальну робочу швидкість при встановлених баластах. А незалежна підвіска коліс (її хід до 30 см) з автоматичним вирівнюванням гарантує оптимальний контакт передніх коліс із землею у будь-яких умовах і запобігає ефект «галопування».

 

Особлива роль відведена системі Variotronic, яка працює комплексно і доводить до досконалості окремі етапи роботи машини. Починаючи з обліку навігаційних параметрів і до процесу зміни норм внесення насіння, добрив та інших інгредієнтів, у тому числі й у нічний час. Так що можна керувати сільгоспагрегатами, сумісними з ISOBUS, через систему Variotronic безпосередньо за допомогою джойстика або терміналу Varioterminal 4-в-1 (на правому підлокітнику).

Система навігації VarioGuide (VG) дозволяє вибирати між приймачами супутникових сигналів компаній Trimble і Novatel з м. Саннівейл (округ Санта-Клара/«Силіконова долина», Центральна Каліфорнія) і м. Сан-Дієго (Південна Каліфорнія). VG опирається на різні види коригувальних сигналів, що дозволяють проводити вимірювання координат із сантиметровою точністю. Зокрема, на ті, що використовують служби Trimble: RangePoint і/або CenterPoint RTX. Крім того, як місцеві опорно-коригувальні станції можна використовувати супутникові геодезичні приймачі типу Trimble RTK NTRIP (на триногах/штангах), що точно прив’язуються геодезистами до місцевості або до реперних точок (геодезичних вишок), диференціальні поправки від яких навігаційний термінал на тракторі може отримувати по радіоканалу з найпростішими штирьовими УКХ-антенами. Навіть при втраті коригуючого сигналу VG надійно працює протягом приблизно 20 хв. із точністю RTK на основі технології Trimble xFill.

З автоматичною системою SectionControl, що гарантує відсутність перекриттів (вимикання секцій), можна зробити посів, внести добрива або використовувати точну кількість пестицидів на певній ділянці. А змінна норма внесення (VRC) доступна в комбінації із VarioDoc Pro, яка формує базу даних. Витрата насіння, добрив або пестицидів визначається на підставі карт диференційованих норм внесення.

Можна також планувати і контролювати оптимальне використання парку техніки агрогосподарства за допомогою телеметричної системи AgCommand™ (від корпорації AGCO). Вона дозволяє передавати в режимі реального часу важливі дані про функціонування машини: витрату палива, поточні швидкості, кількості відпрацьованих мотогодин, поточні обороти двигуна, швидкості обертання валу відбору потужності та зовнішній температурі. Грунтуючись на цих даних, налаштування можуть бути змінені та оптимізовані в процесі роботи, дозволяючи скласти план роботи. Крім того, є можливість віддаленого визначення необхідності проведення ТО (зміни фільтрів, олив та ін.).

Весь описаний комплекс систем управління машиною, діагностики та телеметрії об’єднаний за допомогою Fuse Connected Services з метою оптимізації роботи трактора Fendt 1050 Vario.

Володимир ВДОВЕНКОканд. техн. наук
спеціально для "Агробізнес Сьогодні"

 

 28 березня 2024
Цього тижня в Україні спостерігається чергове зниження цін на моркву.
Цього тижня в Україні спостерігається чергове зниження цін на моркву.
28 березня 2024
 28 березня 2024
Період залежності українського ринку від імпорту вершкового масла завершився. На тлі збільшення пропозиції вітчизняна продукція помітно подешевшала, і європейське масло стало неконкурентним в Україні.
Період залежності українського ринку від імпорту вершкового масла завершився. На тлі збільшення пропозиції вітчизняна продукція помітно подешевшала, і європейське масло стало неконкурентним в Україні.
28 березня 2024
 28 березня 2024
Перші аукціони з оренди державних земель в Україні можуть бути оголошені вже влітку цього року.
Перші аукціони з оренди державних земель в Україні можуть бути оголошені вже влітку цього року.
28 березня 2024
 28 березня 2024
До свого 25-річчя провідний виробник мікробних і ферментних препаратів провели ребрендинг та відкрили нову сторінку в історії компанії!
До свого 25-річчя провідний виробник мікробних і ферментних препаратів провели ребрендинг та відкрили нову сторінку в історії компанії!
28 березня 2024
 28 березня 2024
У 2023 році зберігалася загальна тенденція до скорочення обсягів імпорту сільгосптехніки до України.
У 2023 році зберігалася загальна тенденція до скорочення обсягів імпорту сільгосптехніки до України.
28 березня 2024
 28 березня 2024
Сучасне сільське господарство наголошує на ефективному та екологічно чистому використанні ресурсів з метою досягнення максимальної врожайності та якості врожаю. Передпосівне внесення добрив під час смугового обробітку ґрунту та внесення добрив під час вегетації є ключовими методами, що сприяють оптимальному розвитку рослин і досягненню бажаних результатів. Ця стаття присвячена різним технологіям та інноваціям від BEDNAR.
Сучасне сільське господарство наголошує на ефективному та екологічно чистому використанні ресурсів з метою досягнення максимальної врожайності та якості врожаю. Передпосівне внесення добрив під час смугового обробітку ґрунту та внесення добрив під час вегетації є ключовими методами, що сприяють оптимальному розвитку рослин і досягненню бажаних ...
28 березня 2024

Please publish modules in offcanvas position.