agro business 160 160

Grassland & Muck 2011

/ Механізація АПК / П'ятниця, 17 червня 2011 16:50

Антон СМІРНОВ, «АС»

Grassland & Muck 2011* є провідним галузевим заходом, на якому демонструються новітні технології та розглядаються бізнес-пропозиції для підприємств, що спеціалізуються на тваринництві. Кормозаготівля, збирання, зберігання та використання урожаю, застосування «відходів від худоби» - це далеко не повний перелік основних напрямів виставки.

Експозиції щороку привертають дедалі більше відвідувачів, серед яких переважають фермери та посередники з Великобританії та Ірландії. На понад 65 га площі свою продукцію для тваринництва представляють більш як 200 експонентів. Та не просто представляють, а пропонують переконатися у її «боєздатності» та продуктивності безпосередньо в роботі. Окрім самої техніки, надаються технічні консультації, проводяться семінари, презентуються технології для управління всіма аспектами тваринництва. Цьогорічне травневе шоу зібрало аудиторію у 15 000 візитерів, що майже на чверть більше ніж у 2008 році, коли захід проходив востаннє. На цьому закінчимо з офіційною частиною, цифрами, порівняннями та перейдемо до того, що викликає більшу цікавість - до самої техніки. 

Косарки від Kuhn та Pottinger 

Зростаюча цікавість до косарок без кондиціонеру знайшла своє відображення у цілому ряді новинок. Задньопричіпний «метелик» від Kuhn GMD 8730 з дев’ятьма метрами завширшки в комплексі з передньою косаркою та трактором у 160 к.с. завдяки вилученню кондиціонеру став легшим та вимагає менше потужності. Як результат, знизилися й поточні витрати палива, а сама косарка стала дешевшою. Технологія укладання культур у валок прискорює їх сушіння, скорочуючи загальний час на підготовку, в тому числі й за рахунок відсутності потреби у проведенні додаткових заготівельних операцій.

Цікаво, що у Pottinger помітили зв'язок між підвищенням якості укосів та обранням косарки. Наприклад, у випадку з люцерною або конюшиною ріжуча система та кондиціювання можуть мати занадто агресивний вплив. Тому Pottinger пропонує косарки (так звані плющили) без кондиціонеру з пресувальними валами, які перехльостуючись один з одним, рівномірно давлять стебла та складають їх у трав’яний килим. Слід зазначити, що більшість виробників взагалі відійшли від використання кондиціонеру, що дозволяє отримати значні переваги, зокрема знизити витрати.  

Повертаючись до моделі Kuhn GMD 8730 «метелик», зауважимо, що вона має сумарну ширину у 8.75 м, за умови використання додаткової косарки у 3.1 м спереду. Рама Kuhn GMD 8730 зроблена легшою порівняно з попередньою версією, передбачена можливість регулювання ширини ряду та тиску на грунт. Максимальна ширина захоплення доцільна у випадку прямого поля, яке має правильну форму. В інших умовах сумарна ширина зменшується, збільшуючи перекриття передньої та задніх косарок для більш якісної роботи та запобігання пропуску смуг. Для забезпечення стабільного потоку укосу в косарці використовується ріжучий механізм Kuhn Optidisc, який має ширший інтервал між внутрішніми дисками.

Що стосується Pottinger, то до асортименту було додано дві косарки: NovaCat 402 та 442, збільшивши ширину захвату до 3.88 м та 4.2 м відповідно проти поточних 3.5 м. Машини мають систему контролю за тиском на грунт, яка забезпечує рамі стійкість та гарантує постійний тиск навіть при значних нерівностях рельєфу поля.

 

Нова підвіска на косарці Claas Disco 

Нову Active Float підвіску отримала передньопричіпна косарка-кондиціонер Claas Disco 3100FC. Раніше на задньопричіпних Disco Contour машинах було доведено, що Active Float замінює сталеві пружини з двома гідравлічними циліндрами, з’єднаними з чотирма акумуляторами тиску, які переносять вагу на трактор, зменшуючи тим самим тертя та необхідну для агрегатування косарки потужність, що знижує витрати пального до 20%. Новий ріжучий апарат P-Cut має диски високої міцності, що встановлені трохи нижче, ніж раніше, для акуратного зрізання та покращання потоку культур. Разом з більш рівномірним по всій ширині захоплення зрізанням та підвищеній зносостійкості обладнання, косарка оснащена клиновидними резиновими валами для обережної обробки сільськогосподарських культур, зокрема люцерни. При цьому пресуються лише стебла рослин без пошкодження дрібного листя, що зберігає живильні характеристики кормів. Кормова маса не забруднюється навіть при роботі на схилах.

 

Нове покоління телескопічних навантажувачів Schaffer 

Німецький виробник Schaffer на своєму стенді представив модель 9380T із родини телескопічних навантажувачів нового покоління. Висота підйому - 6.9 м, максимальна вантажопідйомність - 4.9 т. Машина укомплектована шестициліндровим двигуном Deutz, доступна у варіантах потужності 180 та 210 к.с. Навантажувач призначений для великих фермерських господарств. Новинка поєднує переваги колісної машини з можливостями телескопічного навантажувача та «посилена» гідростатичною трансмісією Schaffer з трьома діапазонами швидкостей та максимумом у 40 км/год. Перемикання між діапазонами швидкостей можуть відбуватися в обох напрямах руху: і вперед, і назад. Для тестування машини будуть доступні восени. Вартість версіїнавантажувача з потужністю у 210 к.с. у Європі становитиме понад 210 000 USD.

 

Pottinger розширює асортимент ворушилок S Line 

Асортимент S Line трав’яних ворушилок від Pottinger було розширено до 3 моделей. До вже існуючих 972C та чотирироторної 1252C додалася 852C з регульованою робочою шириною від 7.75 м до 8.55 м, вартістю у 46500 USD. Машина має нове шасі з високим кліренсом для кращого формування валків, агрегатується з трактором потужністю у 50 к.с. та, як і решта машин ряду S Line, обладнана опцією швидкої підготовки до транспортування. У цьому випадку ротори за допомогою гідравліки заводяться назад, колеса автоматично фіксуються у напрямку руху, приймаючи на себе транспортну функцію. Модель 852С також має розроблене Pottinger шасі Multitast. На кожному боці є Multitast-копіюючі колеса, прикріплені до захисної рами. Ця система «піклується» про чистоту роботи, не дозволяючи граблинам загортати землю. Крім того, машина має на всіх колесах систему захисту від втрати граблин та намотування трави.

 

Deere продаватиме великі тюкові прес-підбирачі 

John Deere незабаром вперше зможе розпочати випуск великих тюкових прес-підбирачів. Він активно взявся за справу у співдружності з французьким машинобудівним гігантом Kuhn. При цьому спершу у 2012 році необхідно «потренуватися» на продажу прес-підбирачів останнього у Європі, а вже потім, на початку 2014 року, розпочнеться виробництво прес-підбирачів у США, яке базуватимуться на дизайні Kuhn. Власне кажучи, Kuhn свого часу сам придбав технологію виробництва прес-підбирачів у Vicon з покупкою заводу Geldrop у Нідерландах наприкінці 2008-го. Це не перший випадок, коли Deere продає великі тюкові прес-підбирачів, зроблені іншими компаніями. Раніше у 90-х роках вибір зупинився на прес-підбирачі виробництва Krone.


Redrock пропонує нові причепи
 

Північно-ірландський виробник Redrock Machinery скористався нагодою продемонструвати новий ряд причепів вантажопідйомністю від 10.5 до 20 т. У стандартній комплектації вони оснащені підресореним дишлом, гідравлічними гальмами, передніми сходами для огляду та світлодіодними ліхтарями. Вартість версії із вантажопідйомністю у 16 т становить 17 200 USD. Шини розміром 560/45 22.5 знижують тиск на землю, що відіграє важливе значення особливо під час перевезення кукурудзи або зерна.


Колісний навантажувач New Holland W170B

Підприємці, які полюбляють використовувати колісний навантажувач для операцій із завантаження та зберігання силосу, отримають новинку – New Holland W170B. Споряджений у шини розміром 750/65R26 агрегат володіє відмінним зчепленням. Машина має ZF гідротрансформатор з чотирма швидкостями, ручним або автоматичним режимом перемиканням та Ride Control підвіскою для стріли навантажувача. Електронне управління забезпечує різну потужність на виході відповідно до потреб: 157 к.с. для легких робіт, 182 к.с. - у разі постійної роботи як навантажувач та 194 к.с. - при необхідності пограти всіма «м’язами». 6.7 літровий FPT двигун розташовується позаду кабіни для противаги. Повітря втягується через решітку, що міститься безпосередньо за кабіною, між системою охолодження та баком із гідравлічним маслом. Вентилятор може вимикатися вручну або автоматично через кожні 30 хвилин.

Deere підняв завісу над серією прес-підбирачів 900 

Після цьогорічної лютневої Паризької виставки Sima, John Deere вдруге представив 900 серію рулонних прес-підбирачів зі змінною камерою. Новинка завдяки матеріалу завіси, що замінила традиційно важкі задні двері, скорочує час, необхідний для вивантаження рулону з 10 секунд до 5. Гнучкі панелі посіли місце традиційних бокових, що надало рулону більшої щільності. Прес-підбирачі доступні на вибір із шириною захоплення у 2.2 м: RotoFlow або MaxiCut з 13 або 25-ножами. На виході можна отримати рулони від 80 до 160 см та від 80 до 185 см у діаметрі відповідно. Новий завантажувач має п’ять, замість чотирьох як раніше, рядів пальців для покращання пропускної здатності та підвищення якості рулону.

Krone Big M нокаутує гектари 

Krone вперше вивів на оглядини широкому загалу самохідну косарку Big M 500. Видаючи понад 500 к.с. потужності за допомогою шестициліндрового 12.5 літрового двигуна Mercedes та проголошені 20 га/год., машина має робочу ширину захвату 13.2 м, яка забезпечується додаванням 5.3 м передньопричіпної косарки до двох бокових косарок із шириною по 4.4 м кожна. Система Swath дозволяє при потребі використовувати усі косарки з одного боку, збільшуючи ширину скошування.

Schuitemaker оновлює причіп Rapide 

Виробник з Нідерландів Schuitemaker оновив свою добре відому модель причепа -  кормороздатчика Rapide. Новинка 145 MK11 зберегла всі знакові риси виробника. Ззовні кузов було звужено до загальної ширини у 2.55 м, з’явилася нова передня панель, розташована під кутом зверху. Новий ротор має сім рядів міцних пальців, а двометровий механізм захоплення - більш важкі підшипники. До мінімуму зведена кількість швидко зношуваних компонентів. Дані щодо необхідності закриття чи відкриття дверей кузова надають спеціальні сенсори, інформація з яких виводиться на дисплей терміналу, що знаходиться у кабіні. Світлодіодні ліхтарі роблять причіп добре видимим на дорозі. Ціна моделі в максимальній комплектації становить 113 000 USD.

Підвищена ефективність у Claas Variant Pro 

Серія Pro рулонного прес-підбирача Claas Variant зі зміною камерою наділена властивостями, спрямованими на забезпечення максимальної продуктивності та покращення ефективності. Йдеться про ширину захвату у 2.1 м, чотири швидкості, високоміцні ремені для формування рулону, можливість зміни його щільності та гідравлічна система контролю за тиском. 14-ножовий подрібнювач із висувною панеллю підлоги допомагає швидко та легко очистити будь-які трав’яні «пробки» - те, що стримує операторів від максимального завантаження камери. Claas випускає прес-підбирачі з розмірами рулонів 1.55 м та 1.75 м відповідно.

 

Нові підбирачі від Vicon 

Vicon розпочав випуск нового модельного ряду прес-підбирачів з постійною та змінною камерами. RV4216 і RV4220 моделі зі змінними камерами мають п’ять рулонних ременів та закриту камерну систему для негайного формування рулону. Налаштування щільності рулону стандартні та контролюються з кабіни, як і система «засмічення» травою після пресування. Обидві моделі з постійною камерою мають 1.25 м приводних ланцюгів з автоматичним змащенням та новий 2.2 м захоплювач разом із роторною системою затягування корму, яка використовує систему twin-tine, що спрямовує корм у камеру. Всі моделі комплектуються 14 або 25 ножами подрібнювача SuperCut. RV - означає круглу змінну камеру прес-підбирача, а RF - круглу постійну камеру.

Причіпна косарка Lely Splendimo 550P

Splendimo 550P - це перший продукт співпраці компаній Lely та Vermeer з США. Новинка поєднує у собі знайомий модульний дисковий ріжучий механізм від Lely, що складається з окремих секцій для зменшення транспортної ширини до 2.8 м, та шасі, сконструйоване Vermeer.


За матеріалами європейської преси


 

 28 березня 2024
Цього тижня в Україні спостерігається чергове зниження цін на моркву.
Цього тижня в Україні спостерігається чергове зниження цін на моркву.
28 березня 2024
 28 березня 2024
Період залежності українського ринку від імпорту вершкового масла завершився. На тлі збільшення пропозиції вітчизняна продукція помітно подешевшала, і європейське масло стало неконкурентним в Україні.
Період залежності українського ринку від імпорту вершкового масла завершився. На тлі збільшення пропозиції вітчизняна продукція помітно подешевшала, і європейське масло стало неконкурентним в Україні.
28 березня 2024
 28 березня 2024
Перші аукціони з оренди державних земель в Україні можуть бути оголошені вже влітку цього року.
Перші аукціони з оренди державних земель в Україні можуть бути оголошені вже влітку цього року.
28 березня 2024
 28 березня 2024
До свого 25-річчя провідний виробник мікробних і ферментних препаратів провели ребрендинг та відкрили нову сторінку в історії компанії!
До свого 25-річчя провідний виробник мікробних і ферментних препаратів провели ребрендинг та відкрили нову сторінку в історії компанії!
28 березня 2024
 28 березня 2024
У 2023 році зберігалася загальна тенденція до скорочення обсягів імпорту сільгосптехніки до України.
У 2023 році зберігалася загальна тенденція до скорочення обсягів імпорту сільгосптехніки до України.
28 березня 2024
 28 березня 2024
Сучасне сільське господарство наголошує на ефективному та екологічно чистому використанні ресурсів з метою досягнення максимальної врожайності та якості врожаю. Передпосівне внесення добрив під час смугового обробітку ґрунту та внесення добрив під час вегетації є ключовими методами, що сприяють оптимальному розвитку рослин і досягненню бажаних результатів. Ця стаття присвячена різним технологіям та інноваціям від BEDNAR.
Сучасне сільське господарство наголошує на ефективному та екологічно чистому використанні ресурсів з метою досягнення максимальної врожайності та якості врожаю. Передпосівне внесення добрив під час смугового обробітку ґрунту та внесення добрив під час вегетації є ключовими методами, що сприяють оптимальному розвитку рослин і досягненню бажаних ...
28 березня 2024

Please publish modules in offcanvas position.