agro business 160 160

×

Попередження

JUser::_load: неможливо завантажити користувача з id: 88

АГРО - 2011

/ Механізація АПК / Понеділок, 20 червня 2011 13:19

Фахівці, які регулярно відвідують сільськогосподарські виставки в столиці, підтвердять – цьогоріч «Агро_2011» дещо поступалася за чисельністю та представництвом учасників собі ж, торішній. Схоже на те, що частина дилерів та виробників вирішили заощадити. Втім, це аж ніяк не означає, що захід не вдався. Святе місце порожнімне буває, технічні новинки стояли щільними рядами, тому і відвідувачам було на що подивитися, і роботи для кореспондентів «АС» вистачало.

РОСТСІЛЬМАШ

Кирил СЕВРЮКОВ, керівник представництва групи компаній «Ростсільмаш» в Україні:
«На виставці мипредставляємо найпотужніший серед нашихзернозбиральних комбайнів – Torum_740 із двигуном до 500 к.с.Але хітом цього року є Акрос_580 із300_сильним двигуном Cummins, якийми активно пропонуємо до уваги аграрних холдингів та підприємств. Мидещо змінили тактику – комбайн Акрос_530 із двигуном ЯМЗ не будепріоритетом. Наразі презентуємобільш потужні комбайни із редукторним барабаном, аби можна було їх використовувати і на ранніх зернових, іна жнивах наприкінці літа на кукурудзіта соняшнику.Також ми презентуємо наш кормозбиральний комбайн – RSM_1401.Сьогодні ним активно цікавлятьсягосподарства, що мають значнепоголів`я худоби. З кормозбиральногообладнання у нас також представлено обладнання фірми Klever. Мипровели кілька демонстративних показів і цьогоріч продовжимо серію таких презентацій. «Ростсільмаш» пропонує також техніку, що виробляється нашим канадським підрозділом. Це трактор Versatile потужністю 535 к.с., що вже працює в Україні. Я щойно розмовляв із власником цієї техніки з Хмельницької області, і почув від нього винятково найкращі відгуки. Він буквально закохався уVersatile та розглядає можливість придбання інших машин цієї марки. Ще однановинка – класичний трактор Versatile,потужністю 280 к.с. До речі, в Україні будуть представлені не лише 280_ті, а й машини потужністю 305 к.с.Слід звернути увагу на представлені тут дві моделі обприскувачівVersatile – причіпного та самохідного.Самохідні обприскувачі вже працюють на полях Херсонської та Одеськоїобластей. Зростає попит і на причіпніобприскувачі.
Детальніше про діяльність та плани«Ростсільмаш» в Україні читайте внаступному номері.
 
CLAAS

Микола ТАБАЧИНСЬКИЙ, директор Західного регіону компанії «Приват лізинг»:
«Цьогоріч один із провідних виробників сільгосптехніки в світі компанія Claas представила новий зернозбиральний комбайн Lexion 760. Які основні відмінності новогокомбайну у порівнянні із 560им?Це, передусім, нова системагідравліки. Вона більш потужна,чутливіша, і краще працює за умовнерівного рельєфу. Привертає увагу до себе жатка з системою автоконтура. На старих комбайнах вонадобре справлялася, однак при високій швидкості комбайна траплялося бульдозерування грунту. Уновій моделі воно відсутнє. Замінена електронна частина. Якщо в обшивці старого комбайна був пластик, то на 760му використані елементи алюмінію, і якісно кращефарбування».
Назва LEXION у всьому світі символізує високопродуктивні зернозбиральні комбайни. КомпаніяCLAAS представляє нове поколінняLEXION – модельного ряду комбайнів, які стали ще більш швидкими, більш продуктивними, комфортабельними, і водночас ще більшекономічними. Новий LEXION – цеультрасучасна сільськогосподарська машина із новим дизайном, уякій застосовуються всі можливостіелектронного управління і регулювання. Її висока потужність підтримується ефективними жатками, яківідтепер представлені у розширеному асортименті. Вони можутьзбирати соняшник, ріпак, кукурудзу, соєві боби, пшеницю – однимсловом, всі види зернових культур,які вирощуються у світі. Для застосування у сільському господарстві компанія CLAAS розробила дві серії модельного ряду комбайнів LEXION: 700_та серія (LEXION 770 – 760 – 750 – 740) оснащена відомою системою обмолоту APS (система прискореної попередньої сепарації) із роторним сепаратором (система APSHYBRID). Машини серії 600 (LEXION 670 – 660 – 650 – 640 – 630 – 620) працюють із системою APS і п'яти_ або шестиклавішним соломотрясом.
Нове у моделях LEXION:
  • Комфортабельна кабіна
  • CEMOS – електронна системаоптимізації роботи машини CLAAS
  • Принципово нова системаелектрики та електроніки
  • Більш потужна і швидкагідравлічна система
  • TERRA TRAC – повністю підресорені гумові напівгусениці, розраховані на швидкість руху до 40км/год.
  •  Найновіші шини низького тиску іззастосуванням технології Ultraflex
  • Менші витрати пального завдяки новому приводу ходовоїчастини
  • Сучасний дизайн
Нова кабіна об'єднала у собі найкращі характеристики відомихкабін XERION і JAGUAR. На відмінувід попередніх моделей, вонапросторіша і є головним командним пунктом управління машиниLEXION, забезпечуючи повну свободу руху для водія і відмінний кругозір. Завжди приємна атмосфераз системою кондиціонуванняповітря, особливо низький рівеньшуму і регульована рульова колонка створюють першокласніумови для роботи. Пневматичнапідвіска сидіння автоматичнопідлаштовується до ваги водія іефективно амортизує коливання.Клімат_контроль забезпечує оптимальне обдування сидіння водіябез протягу.

«CHALLENGER»
 
У рамках виставки було представлено нову модель торгової марки «Challenger» компанії «AGCO» – трактор Challenger MT 685D, що став флагманом свого модельного ряду. Ця модель зроблена на базі серії «С», яка, у свою чергу, була виготовлена на основі моделі «B».
 
 
Володимир СЛУГІН, спеціаліст із технічної підтримки компанії «AGСO»
 «Із серії в серію встановлювались ті елементи, вузли, які відмінно себе зарекомендували під час роботи, а там, де виникали якійсь проблеми, недопрацювання, усе вирішили при розробці нових вузлів, – розповів Володимир СЛУГІН, спеціаліст із технічної підтримки компанії «AGCO». – Технічно трактор відрізняється від попередника, однак двигун тут такий самий, як у попередньої моделі, потужністю до 370 к.с.». До речі, для тракторів «Challenger» двигуни поставляють модифікації Tier II, що спрямована на зменшення рівня викиду вихлопних газів в атмосферу. Зі слів пана Слугіна, ці трактори були розроблені як подальше покращення розвитку техніки, пов'язане з посиленням екологічних вимог. Презентована модель також належить до тракторів, які відносяться до технології Tier 4 Interim (проміжна стадія Tier 4, що забезпечує дуже низький рівень викидів). Суть модифікацій типу Tier полягає у тому, що у баку розміщується окремий бак, куди заливається мочевина, поряд розміщується комп'ютер, який регулює її вприскування у вихлопний патрубок після турбонадуву, під час хімічної реакції, яка відбувається у каталізаторі, внизу вихлопної труби. Тобто теоретично, таким чином, з вихлопної труби повинна виходити тільки пара.
«Крім того, у цій моделі використовується безступенева коробка передач «Варіо», виробництва заводу нашої корпорації «Fendt», яка себе добре зарекомендувала, – запевнив пан Слугін. – Наприклад, для роботи на американських ринках, де фермери звикли мати більш фіксовані передачі, тут є така можливість».
У цій моделі також покращена електронна організація комп'ютерів всередині. Оскільки їх тут є дуже багато, то практично уся діяльність, яку здійснює трактор, координується, здійснюється комп'ютерами. Більше того, якщо трактор зі встановленою системою «Auto_Guide», то він навіть сам керує. На тракториста тепер покладаються функції контролю.
Разом з тим, дії оператора (тракториста) завжди є пріоритетними щодо дій будь_якого комп'ютера. Тобто навіть якщотрактор працює у режимі «Auto_Guide», то будь_який дотик оператором до керма спричиняє відключення системи автоматичного керування, і трактор переходить в управління оператором.
Крім того, додалось чимало таких суто технічних функцій, які пов'язані з системою внутрішньої комунікації між комп'ютерами. Останні «розмовляють» між собою за допомогою окремих ліній зв'язку. Власне, ці лінії впорядковані у порівнянні з попередньою моделлю, зокрема, зменшена кількість проводів.
На цьому тракторі встановлена кабіна без амортизації, однак, за бажанням клієнта можливе її монтування. Водночас, підвіска кабіни знаходиться на керамічних циліндрах, що дозволяє підтримувати комфортну амортизацію кабіни під час роботи.
Також тут є амортизований передній міст, який дає змогу поліпшити зчеплення коліс трактора з дорогою для покращення управління, особливо для руху автотрасами. Ця функція також регулюється оператором за його бажанням.
«Чимало функцій, які добре себе зарекомендували у попередніх моделях, ввійшли до трактора Challenger MT 685D. Наприклад, на даху у цієї моделі також встановлена сонячна батарея, яка слугує для підзарядки акумулятора. Відповідно до відгуків наших клієнтів робота на сонячній батареї зарекомендувала себе доволі ефективно», – стверджує Володимир Слугін.
У новій моделі трактора також збільшена загальна вантажопідйомність, зокрема задньої навіски – до 12 т. При встановлені передньої навіски – вона теж має підвищену вантажопідйомність – до 5 т.

HOLMER

Матіас АНГЕРШТАЙН, директор компанії Holmer Україна
«Робоча швидкістьмашинно_тракторногоагрегата Тегга Variant становить 12_14 км/год.,транспортна – 40 км/год. Хоча в Європіаналогічні машини працюють вже давно,в Україні дотепер продажу не було.
Років 20 тому розроблено перший Тегга Variant із бочкою, призначений для розкидання рідких добрив.Там була невелика 15_кубова бочка, однак завдяки своїйпотужності машина не просто вносиладобрива, розкидаючи їх по полю, а й одночасно культивувала грунт. Це дає змогу мінімізувати витрати азоту та азотовмісних компонентів. Задоволеніклієнти постійно зверталися до НоІmегщодо того, чи розроблятиметься наступна модель. Ґрунтуючись на їх побажаннях, компанія розпочала розробку новогобагатофункціонального комплексу ізвільною рамою, на яку кріпиться різноманітне навісне обладнання. Тегга Variantможна використовувати протягом усьогороку. В березні – починати обробітокгрунту, з кінця березня до початку травнявносити добрива та сіяти, влітку провестикультивацію та допоможе транспортувати врожай, а тоді знову посіяти озимі. Тобто він замінить не одну одиницю техніки.
Ще один машинно_тракторний агрегат з посівним комплексом придбав одинз наших клієнтів, іноземець, який мав змогу бачити такі машини в роботі, там двоконтурний бункер – в одному буде зерно,в іншому – добрива».

«АГРОТЕХ»

Юлія ВАРЧЕНКО, відділ продажу компанії «Агротех»:
«Ми водночас є і розробником, і виробникомсепараторів. Випускаємо обладнання дляобробки та очисткинасіння під торговою маркою «Алмаз». Машини у нас універсальні, іпрацюють по всіх сільгоспкультурах:від дрібнонасінних до крупнозернових. Їх продуктивність становить від 2до 100 т/год. З_поміж переваг можнаназвати те, що при обробці не травмується зерно, низький рівень енергоспоживання, машини надзвичайнонадійні та довговічні – практично ламатися нічому. Не потребують ніякогопрофілактичного обслуговування.При переході на іншу культуру такожнічого не треба змінювати. З 2004 року ми виготовили та продали понад двітисячі машин, причому не лише в Україні, а й у Казахстані та Росії».

«АЕРОМЕХ»

Олександр ЗВЯГІНЦЕВ, керівник відділу продажу компанії «Аеромех
«Сад» – це сепаратори з циклоном. Ми почали їх виробляти лише торік, але вже маємо добрі відгуки – машинипрацюють так, як потрібно. Крім того, в планах ще багатоновинок. Які саме – дізнаєтеся наступного року. Ця машина не засмічує навколишню територію. Простіше кажучи,її можна поставити будь_де, хоч і в квартирі. Сепараторпрацює по питомій вазі в повітряному потоці. Разом ізвідпрацьованим повітрям вилітає і пилюка. Циклон ми розробляли протягом трьох років – вклали всю душу, і зробили неможливе. Люди купують дедалі більше, оскільки безциклону машина дуже пилить, що створює чималі проблеми для господарства».

«УМАНЬФЕРММАШ»

Петро ДЖУГОСТРАНСЬКИЙ, менеджер відділу маркетингу:
«Кормороздавач КРК_11– розробка минулого року. Існуєдва типи кормороздавачів: із вертикально розміщеними шнеками і горизонтальними. Ми зупинили свій вибір на вертикальному способі, оскільки його перевагою є те, що, наприклад, він небоїться, коли до нього потрапляють сторонні предмети,скажімо, із тюком соломи. В горизонтальному може заклинитишнек і зламати його. Ножі тут стоять від найкращих закордонних виробників – вони зажди гострі та самостійно заточуються.Машина дуже надійна і працює, так би мовити, без вихідних– по вісім годин на добу, оскільки, перепрошую, корови хочутьїсти щодня. Аби зробити кормороздавачі максимально надійними, ми купуємо найвідповідальніші деталі, на які припадаєнайбільше навантаження у перевірених закордонних виробників. Зокрема, це редуктор, ходова, ножі, карданна передача,а також комп'ютер. Все інше робимо самотужки, тобто мипоєднали ціну і якість».

«ЧЕРВОНА ЗІРКА»

Андрій СІЛІН, керівник групи продукції по Україні
«Раджу звернути особливу увагу на сіялку універсальнупневматичну «Вега_8». Ми найбільший виробник цьогосегмента сільгосптехніки не лише в Україні, а й в країнахСНД. Восьмирядна машина, важка, причіпна, вагою 3 т.Машина розроблена для традиційної та мінімальноїтехнології сівби. Вона працює із найширшим спектромтракторів. Вега_8 призначена для прямого висіву зерновихта проорних культур. Можливості апарату – від 2 до 57штук. Завдання агронома – досягти рівномірних сходів. Цямашина дає змогу досягти і точності, і рівномірності».

 

 28 березня 2024
Цього тижня в Україні спостерігається чергове зниження цін на моркву.
Цього тижня в Україні спостерігається чергове зниження цін на моркву.
28 березня 2024
 28 березня 2024
Період залежності українського ринку від імпорту вершкового масла завершився. На тлі збільшення пропозиції вітчизняна продукція помітно подешевшала, і європейське масло стало неконкурентним в Україні.
Період залежності українського ринку від імпорту вершкового масла завершився. На тлі збільшення пропозиції вітчизняна продукція помітно подешевшала, і європейське масло стало неконкурентним в Україні.
28 березня 2024
 28 березня 2024
Перші аукціони з оренди державних земель в Україні можуть бути оголошені вже влітку цього року.
Перші аукціони з оренди державних земель в Україні можуть бути оголошені вже влітку цього року.
28 березня 2024
 28 березня 2024
До свого 25-річчя провідний виробник мікробних і ферментних препаратів провели ребрендинг та відкрили нову сторінку в історії компанії!
До свого 25-річчя провідний виробник мікробних і ферментних препаратів провели ребрендинг та відкрили нову сторінку в історії компанії!
28 березня 2024
 28 березня 2024
У 2023 році зберігалася загальна тенденція до скорочення обсягів імпорту сільгосптехніки до України.
У 2023 році зберігалася загальна тенденція до скорочення обсягів імпорту сільгосптехніки до України.
28 березня 2024
 28 березня 2024
Сучасне сільське господарство наголошує на ефективному та екологічно чистому використанні ресурсів з метою досягнення максимальної врожайності та якості врожаю. Передпосівне внесення добрив під час смугового обробітку ґрунту та внесення добрив під час вегетації є ключовими методами, що сприяють оптимальному розвитку рослин і досягненню бажаних результатів. Ця стаття присвячена різним технологіям та інноваціям від BEDNAR.
Сучасне сільське господарство наголошує на ефективному та екологічно чистому використанні ресурсів з метою досягнення максимальної врожайності та якості врожаю. Передпосівне внесення добрив під час смугового обробітку ґрунту та внесення добрив під час вегетації є ключовими методами, що сприяють оптимальному розвитку рослин і досягненню бажаних ...
28 березня 2024

Please publish modules in offcanvas position.