«Ростсільмаш» відзначився на «ІнтерАгро 2012»

/ Механізація АПК / Четвер, 01 березня 2012 12:10
Віктор Борзненко
Компанія з Ростова-на-Дону (Росія) представила на міжнародній виставці рентабельного високоефективного сільського господарства, що проходила у Києві з 7 по 10 лютого, понад 10 моделей різноманітної сучасної техніки і розповіла про свою місію на українському аграрному ринку.
Мороз і сонце - день, як сказав класик, чудовий. У столиці жваво й багатолюдно пройшла найбільша зимова сільськогосподарська виставка в Україні «ІнтерАгро-2012» Провідні вітчизняні й зарубіжні компанії, пов’язані з цією найважливішою галуззю, у виставковому центрі «КиївЕкспоПлаза» продемонстрували інноваційні рішення у різних сферах сільського господарства. Генеральним спонсором заходу виступила компанія «Ростсільмаш» - виробник сучасної сільгосптехніки, що входить у п’ятірку найпотужніших у світі.

Спеціальний гість
«Ростсільмаш» за усі часи поставив клієнтам понад 2,6 млн одиниць техніки. Зокрема, виготовив близько 2,5 млн зернозбиральних комбайнів. Цей рекорд у найближчі 10 років навряд чи зможе перевищити будь-яка інша компанія світу. Тому комерційний директор «Ростсільмашу» Ілля Челпанов зустрічав журналістів саме біля своїх комбайнів, і спілкування з ним викликало найбільшу зацікавленість українських мас-медіа. Він ознайомив споживачів і громадськість з політикою розвитку компанії у світі й на ринку сільгосптехніки України зокрема.
alt«Два роки тому в нас була прийнята стратегія виходу на нові ринки. Ми поставили перед собою завдання: 10% нової техніки продавати на нових ринках. Тобто при обсязі продажів 5 тис. машин на рік 500 штук ми повинні реалізовувати за кордоном. Але сюди не входять країни колишнього СРСР».
Свої нові ринки компанія шукає і знаходить у США, Канаді, Аргентині, Туреччині, Китаї, Польщі, Угорщині, Словаччині, Чехії.
«Почали роботу зі США й Канадою, тому що в нас там є дилерська мережа. Поставили спочатку 5 комбайнів. Фермери видають нам зауваження, і ми їх враховуємо, вносимо зміни в конструкцію. Дві машини відпрацювали також в Аргентині на збиранні сої. Ми плануємо в цій латиноамериканській країні продавати приблизно 100 машин на рік».
Щодо України - тут плани ширші й ексклюзивніші. Комерційний директор їх озвучив. «Россільмаш» прагне узяти частку 35-40% ринку будь-якої техніки, що продаватиме у нас. По тракторах цей рубіж уже досягнуто. Для подальшої активізації продажів робляться рішучі кроки.
«Основне досягнення 2001 року: ми створили потужну сервісну службу, - поінформував Ілля Челпанов. - Це наша відповідь на заклик з полів. Витратили близько $3 млн і створили 10 мобільних сервісних бригад на автомобілях - з інженерами, з усім необхідним устаткуванням. Як показує досвід, розкласти багато запчастин по всій території України не раціонально. Краще мати швидку реакцію на проблему. Навіть якщо, припустимо, щось вийде з ладу, то від Ростова-на-Дону до України лише 88 км. У нас на «Ростсільмаші» є великий логістичний комплекс (ми будували його разом із німцями), де зберігаються всі деталі: від гайок до 9-метрових шнеків. Протягом доби можемо доставити по Україні будь-яку запчастину».
Крім того, «Ростсільмаш» запроваджує спеціальну програму «Модернізація АПК України», згідно з якою надаються пільги на купівлю нових ростовських комбайнів, коли виводяться з експлуатації старі.

Комбайнова лінійка
На експозиції «Ростсільмашу» була представлена передова продукція компанії. «Ми подвоїли за минулий рік обсяг продажів техніки в Україну, - констатував пан Челпанов. - Подією для нас стало виведення на український ринок нової моделі комбайна TORUM 740. У Криму ці машини дуже добре себе заявили. Ми сподіваємося, що звідти почнемо їхнє просування по всієї території України».
Інноваційний зернозбиральний комбайн TORUM має кілька унікальних особливостей. В його основі лежить принципово новий роторний молотильно-сепаруючий пристрій Advanced Rotor System. Він відрізняється від існуючих роторних схем бітерною похилою камерою, безступінчастим приводом і обертовою декою ротора. Ця схема практично виключає забивання молотарки на важких агрофонах і значно підвищує продуктивність машини. Такий комбайн особливо затребуваний у великих сільгосппідприємствах і регіонах з урожайністю вище 60 ц/га, котрі відчувають нестачу потужної, економічно ефективної зернозбиральної техніки. TORUM можна використовувати й для збирання рису - для цього конструктивно передбачена заміна його коліс напівгусеничною ходовою.
Торік три роторних комбайни серії TORUM були випущені на «Ростсільмаші» спеціально для ринку Північної Америки. Неподалік від міста Колумбус (штат Індіана) ростовський зернозбиральний комбайн продемонстрував відмінні результати. Американські фермери також схвально оцінили стильний дизайн комбайнів від «Ростсільмаш», що відрізняє їх від звичайних машин інших виробників.
altКогорту зернозбиральних машин, які теж експонувалися на виставці «ІнтерАгро-2012», доповнив комбайн ACROS 580. Біля нього купчилися відвідувачі: механізатори агрохолдингів, фермерських господарств. Він має усі дані для успіху серед підприємств, націлених на інтенсивне зростання рентабельності зерновиробництва. У ході роботи над ACROS конструкторами були застосовані такі зручні інновації, як, наприклад, бортовий інформатор із голосовим оповіщенням і ще низка пристроїв, що підвищують ефективність і продуктивність машини. «Ростсільмаш» створив для ACROS оригінальну, високоефективну систему обмолоту, яка відповідає найвищим вимогам до якості зерна.
А на загал комбайнову лінійку «Ростсільмашу» становлять шість моделей машин: зернозбиральні комбайни TORUM, ACROS, VECTOR, NІVA Effect і лісозахисні комбайни DON 680М та RSM 1401. Усі вони комплектуються новою зерновою жниваркою Power Stream із варіантами ширини захвату 6, 7 і 9 м. Практика підтверджує, що застосування цих жниварок скорочує втрати зерна через обпадання та сприяє рівномірній подачі незалежно від умов праці. Power Stream забезпечує найвищу якість зрізання, ідеальне копіювання рельєфу і в підсумку - рівномірну й безперебійну подачу хлібної маси в молотильно-сепаруючий пристрій без втрат, створює основу для максимальної продуктивності комбайну.

Тракторний парк
«Минулого року наша частка на ринку тракторів України становила 35%. Нині ми вивели нову серію тракторів - класичну модель серії Row-Crop потужністю 305 к. с.», - розповів на «ІнтерАгро-2012» комерційний директор «Ростсільмашу» Ілля Челпанов. Тепер цей універсальний трактор серії Row-Crop VERSATІLE 305 ми побачили уперше у Києві. Він може використовуватися як для польових, так і для транспортних і навантажувальних робіт.
Основні споживачі тракторів серії Row-Crop - середні й невеликі господарства, яким необхідна щонайбільш універсальна техніка з достатнім запасом потужності. Всі ці трактори оснащені двигуном Cummіns QSC 8.3, який відповідає екологічним вимогам Tіer ІІІ, автоматичною коробкою передач, комфортною кабіною із системою кондиціювання.
Крім цього, відвідувачів виставки зустрічав як добрий знайомий трактор VERSATІLE 535 - потужна машина (з двигуном на 535 к. с.) загального призначення із шарнірним з'єднанням напіврам. Ці мегатрактори широко використовуються у нас на орних, культиваційних і посівних роботах. Висока потужність дозволяє застосовувати їх ефективно при технологіях міні- та ноу-тіл, тобто там, де використовується важка широкозахватна техніка.
 
Обприскувачі
В 2010 році «Ростсільмаш» почав стрімке просування на український ринок самохідних і причіпних обприскувачів VERSATІLE. Їхній модельний ряд нині складається із 5 машин.
Зокрема, причіпні обприскувачі VERSATІLE PS 850 мають можливість вносити від 5 до 400 л добрива на гектар, при цьому швидкість їхнього руху становить до 15 км/год. Чимала частина ваги цього обприскувача лягає на зчіпний пристрій трактора, який його тягне. Патентована система підвіски забезпечує рівновагу й стійке положення штанг.
У самохідний обприскувач VERSATІLE SX 275, потужний і надійний, конструкторами вкладено останні технологічні знання про тонкощі внесення рідин і розчинів для сільськогосподарських культур. Штанга ProActіon-Flex, доступна у кількох варіантах (24,4 м; 27,4 м; 30,5 м; 36,6 м), досягає найвищих стандартів продуктивності серед аналогічних машин. Основний бак ємністю 4540 л дозволяє витрачати мінімум часу на дозаправлення розчином.
Обприскувачі VERSATІLE створені з урахуванням всіх нюансів зрошення рослин. Підвищена увага приділена системам регулювання витрат рідини й подачі хімікатів, тож ці машини вносять потрібні препарати точно й рівномірно. Конструкторські особливості дозволяють домогтися найбільшої ефективності розпилення будь-якої суміші речовин.

Техніка для різноманітних функцій
Ми побачили ще чимало зручних зразків сільгосптехніки. «Ростсільмаш» представив причіпні, навісні машини й агрегати. А крім того - устаткування для тваринництва, техніку для зберігання й переробки зерна, адаптери для збирання соняшнику й кукурудзи, а також різну комунальну техніку.
Зокрема, кормозбиральна техніка була представлена комбайном RSM 1401, причіпна кормозаготівельна - комбайном STERH, а також прес-підбирачем паковим TUKAN.
RSM 1401 готовий збирати будь-які кормові культури незалежно від кліматичних умов чи складнощів рельєфу. Комбайн справляється зі скошуванням, подрібненням з одночасним навантаженням у транспортні засоби силосних культур, у тому числі кукурудзи в фазі стиглості, багаторічних і однорічних трав і сумішей, сорго, соняшнику та інших рослин. Основною характеристикою кормозбирача RSM 1401 є висока продуктивність. Він здатний насилосувати за годину (при максимальній робочій швидкості 18 км/год.) до 140 т зелених кормів. Однією з основних переваг, що забезпечують цьому комбайну високу продуктивність, є досконала система проходження рослинної маси. А найменша з можливих висота зрізу забезпечує повноту збирання культур при мінімумі втрат.
У лінійку «Ростсільмашу» входить також різноманітна ґрунтообробна й посівна техніка, що може використовуватися із тракторами VERSATІLE.
Ростовчани - наші сусіди (їхня область межує з Луганською), а розуміти сусідів, допомагати їм - нормальна справа. Усю цю техніку зручно доставляти українському замовникові, вона має швидкий і кваліфікований сервісний супровід. Спілкування на стенді «Ростсільмашу» переконало: ростовське підприємство прагне задовольняти потреби наших аграріїв, пропонуючи сільськогосподарську техніку, яка оптимально підходить для умов українського господарювання.
 

Довідка «АС»
Група компаній «Ростсільмаш»
Входить у п'ятірку найбільших світових виробників сільськогосподарської техніки. До складу групи компаній входить 13 підприємств. Виробничі майданчики розташовані на території Канади, Росії, США, України й Казахстану.
Продуктову лінійку «Ростсільмашу» становлять понад 20 типів сільськогосподарської техніки, більш ніж 100 її різноманітних моделей і модифікацій. Продаж здійснюється у 26 країнах. Дилерська мережа налічує понад півтисячі сервісних центрів і філій в усьому світі.
 

 

 19 квітня 2024
За перші три місяці 2024 року виручка від експорту українських плодів, ягід і горіхів збільшилась на 47% – до $87 млн.
За перші три місяці 2024 року виручка від експорту українських плодів, ягід і горіхів збільшилась на 47% – до $87 млн.
19 квітня 2024
 19 квітня 2024
У березні українські виробники свіжих молочних продуктів були досить активними. Незважаючи на те, що ціни на ці продукти зросли, обсяг реалізації збільшився.
У березні українські виробники свіжих молочних продуктів були досить активними. Незважаючи на те, що ціни на ці продукти зросли, обсяг реалізації збільшився.
19 квітня 2024
 19 квітня 2024
В України є стратегічна потреба вирощувати бавовну як сировину для імпортозаміщення, а також для переробки і забезпечення внутрішніх потреб. Пропонується створити і розвивати бавовняний кластер в Одеській області.
В України є стратегічна потреба вирощувати бавовну як сировину для імпортозаміщення, а також для переробки і забезпечення внутрішніх потреб. Пропонується створити і розвивати бавовняний кластер в Одеській області.
19 квітня 2024
 19 квітня 2024
Біля Вінниці на базі науково-просвітницького центру «АгроКемпа», на території Інституту кормів та сільського господарства Поділля НААН, висаджують 1000 саджанців волоських горіхів. Це буде одна з модульних ферм, де навчатимуться малі фермери та вироблятиметься продукція для внутрішнього ринку та експорту.
Біля Вінниці на базі науково-просвітницького центру «АгроКемпа», на території Інституту кормів та сільського господарства Поділля НААН, висаджують 1000 саджанців волоських горіхів. Це буде одна з модульних ферм, де навчатимуться малі фермери та вироблятиметься продукція для внутрішнього ринку та експорту.
19 квітня 2024
 18 квітня 2024
Українські виробники картоплі знову мусять знижувати ціни на свою продукцію.
Українські виробники картоплі знову мусять знижувати ціни на свою продукцію.
18 квітня 2024
 18 квітня 2024
Ціни на свиней забійних кондицій в Україні зміцнюються третій тиждень поспіль. Так, у ході минулих торгів котирування на ринку живця зміцнилися на 1-2 грн/кг чи у середньому на 2,2%.
Ціни на свиней забійних кондицій в Україні зміцнюються третій тиждень поспіль. Так, у ході минулих торгів котирування на ринку живця зміцнилися на 1-2 грн/кг чи у середньому на 2,2%.
18 квітня 2024

Please publish modules in offcanvas position.