День поля в НімАЦ

/ Подія / Середа, 14 липня 2010 11:57
1 липня Німецький аграрний центр, розташований у с. Поташ на Черкащині, втретє проводив День поля. Цього року збільшилася і кількість фірм, які відтепер входять до НімАЦ, і кількість відвідувачів.
Хайнріх ШУЛЄ, координатор проекту
Ми успішні!
«Півтора року тому ми почали працювати з 5 компаніями, які виробляли переважно сільськогосподарську техніку, - Amazone, CLAAS, KWS, Lemken, RIELA та Toepfer International. Упродовж 2009 року ми настільки підросли, що тепер вже співпрацюємо з 13 компаніями. Сьогодні я ще можу їх назвати, але ми настільки швидко розвиваємося, що наступного разу в мене не вистачить часу це зробити. Сьогодні у вас є нагода поближче познайомитися з ними – CLAAS, Amazone, Lemken, RIELA, Toepfer International, HAKA, Josera, Horsch, STELA, BASF, Norika та VDMA. Ці компанії на базі нашої платформи не лише презентують найновіші технології послідовної роботи у сільському господарстві, а й працюють у напрямі вдосконалення освіти сільськогосподарських працівників. Адже вони розуміють, що без сучасної аграрної освіти не буде можливості ані продати сучасні технології, ані скористатися ними. Наше об’єднання відкрите для українських та німецьких підприємств. Якщо хтось хотів би стати нашим новим членом - ми раді такій співпраці.
За час роботи НімАЦ ми можемо вже зробити для себе певні висновки. Для нас важливими лишаються два чинника. По-перше, це кількість учасників наших семінарів та інших навчальних програм, по-друге, кількість та якість підприємств, котрі беруть участь і підтримують наші починання.
За перший рік нашої роботи - 2009 - у нас нараховувалося вдвічі більше учасників, ніж ми планували. В цьому році буде вчетверо, тобто вдвічі більше, ніж торік. Також майже у два рази зросла і кількість фірм-учасників. Це означає, що наша робота є доброю платформою для подальшого розвитку.
Ми передусім прагнемо об’єднувати німецькі фірми й представляємо в Україні такий центр. До речі, нам телефонують не лише тому, що бажають взяти участь у семінарі, а й через надмірну зацікавленість німецькими технологіями та активним пошуком нових партнерів.
Восени до нас приєднається перша компанія, яка займається тваринництвом, зокрема свинарством. Для України це важливий напрям, і ми віримо, що впровадження сучасних технологій допоможе вивести цю галузь на істотно новий рівень розвитку. Ми активно ведемо роботу і невдовзі займемося проведенням семінарів по молочному скотарству. Оскільки відчувається велика потреба у таких курсах. Хоча ми не знаходимося в центрі молочного виробництва, однак досвід нам підказує: якщо тема цікава, є потреба у знаннях - слухачі приїдуть зі всіх куточків країни.
Мене дуже порадував наш союз із HORSH. Ця компанія давно працює в Україні, активно співпрацювала із «Агро-Союзом». Вони виявили зацікавленість нашою діяльністю і приєдналися до нашого навчального центру, переконавшись, що ми - добра платформа, яка представляє багато фірм. 
Всесвітньо відома компанія БАСФ останньою влилася у нашу команду. Оскільки така велика компанія знайшла час та бажання приєднатися до нашого маленького центру, значить ми робимо корисну справу, маємо позитивні тенденції, робимо висновки, аналізуємо помилки. Приміром, торік ми проводили два Дня поля, цьогоріч зрозуміли, що доцільніше проводити один. По-перше, так краще мотивувати людей приїхати до нас. По-друге, фірмам-учасникам простіше організувати свою роботу, вони можуть привезти більше техніки, позаяк підготовка вимагає чималих витрат і часу, і коштів.
Сьогодні нас погода трохи підвела, ми змінили програму, але, попри все, сподіваємося, що організація цього заходу залишить всіх задоволеними».
Томас КЛАУССНІТЦЕР, регіональний директор CLAAS по Україні
Якісний продукт і професійна підтримка
«Україна для нашої компанії - один із найважливіших ринків в Європі, оскільки всі знають, що ця країна має великий сільськогосподарський потенціал. У нас уже є багатий досвід роботи, ми працюємо тут майже 20 років, знаємо вимоги українських споживачів до нашої техніки, знаємо, які можливості повинна мати наша техніка, аби працювати на українських полях. Ці вимоги високі, навіть вищі, ніж у Німеччині. Тут трактори працюють на повну потужність і обробляють набагато більше землі, ніж на заході Європи, а зернозбиральний комбайн за сезон напрацьовує таку кількість мотогодин, яку б у Німеччині він зробив за кілька років.
Потенціал українського ринку техніки не менший, ніж німецького чи, приміром, французького.
Для збільшення нашої присутності на ринку ми оптимізуємо роботу з нашими дилерами - «Конкорд», «ТМІ», «Приват-Лізинг», «Лан», «Ерідон-Тех», «Агротехсоюз», «Цепелін-Україна» і «Технополіс». CLAAS висуває певні вимоги до оснащення дилерських сервісних центрів та кваліфікації фахівців. Багато уваги приділяємо навчанню, позаяк для нас дуже важливо, аби нашу техніку представляли кваліфіковані спеціалісти, котрі можуть надавати комплексні послуги як з продажу, так і обслуговування. Таким чином, ми пропонуємо не лише якісний продукт, а й професійну підтримку фахівців».
Харальд КАТЦЕНДОРН, регіональний менеджер з маркетингу по країнах СНД
«У 2003 році компанія CLAAS вийшла на ринок тракторів. До цього часу у нашій продуктовій лінійці був тільки один трактор XERION. У 2003-му ми придбали фірму Renault, яка на той момент переживала не найкращі свої часи. Компанія CLAAS інвестувала близько 200 млн євро не лише в модернізацію виробництва, а й у розвиток нових продуктів. За сім років було повністю змінено модельний ряд тракторів. Тепер CLAAS пропонує моделі потужністю від 72 до 490 к.с. Ще багато машин перебуває у процесі розробки, невдовзі вони вийдуть на ринок. Це питання часу, позаяк CLAAS ніколи не представляє ті продукти, які не пройшли належного тестування.
Останній новий трактор, який ми представляли в малому класі потужності, - це ELIOS з потужністю двигуна від 80 до 120 к.с. Це машина з широкою колією, призначена для фермерських господарств, розташованих на схилах: трактор стійкий, простий у керуванні, маневрений і надійний, на ньому можна ефективно працювати на кормозаготівлі.
Трактор NEXOS спеціально розроблений для роботи на виноградниках. Ширина колії становить від 1 до 1,2 м, що зручно для обробки садів та виноградників. 24 передачі дають змогу вибирати швидкість для будь-якої роботи.
Для України CLAAS пропонує чотири моделі тракторів: XERION 3000-ї серії (305-345 к.с.), AXION (180-225) к.с., ARION 600-ї серії потужністю 115-150 к.с. і AXOS (75-100 к.с.). У листопаді минулого року CLAAS представив у Ганновері дві нові моделі тракторів XERION -- XERION 4500 і XERION 5000 потужністю 450 і 490 к.с. Це дуже потужні машини. Нині вони проходять останні випробування. В Україні їх поки ще немає. Ми розглядаємо питання початку їх реалізації в Україні у наступному році. Родзинкою цих тракторів є не потужність, хоча і вона заслуговує на увагу, позаяк це 450-490 і навіть 500 к.с., а безступінчаста коробка передач з так званим розгалуженим потоком потужності.
Така трансмісія має кілька переваг. По-перше, це безступінчасте перемикання передач. Трактор оптимально підбирає співвідношення обертів двигуна і передаточного відношення коробки передач. Для того щоб трактор зі звичайною коробкою передач використовував повну потужність двигуна, трактористу слід, приміром, вибрати між дев’ятою передачею (її почасти замало) і десятою (що іноді призводить до перевантаження), то у випадку з безступінчастою коробкою передач трактор сам обирає оптимальний режим роботи двигуна та коробки передач.
По-друге, оптимальне використання потужності: коли потужності двигуна достатньо для роботи зі швидкістю 20 км/год., але технологія вимагає 10-12 км/год., тракторист вмикає круїз-контроль на потрібні 12 км/год., трактор набирає цю швидкість, максимальна потужність двигуна у цьому випадку не використовується, автоматично збільшується передаточне співвідношення коробки передач, відповідно знижуються оберти двигуна, він працює на малих обертах. Якщо ж ми порівняємо зі звичайним трактором, то тракторист вмикає повний газ, двигун працює на високих обертах, спалюючи зайве пальне.
По-третє, комфорт і ще раз комфорт для тракториста. Йому зручно працювати та обслуговувати цю машину. Врешті-решт, отримуємо рентабельність інвестицій.
До речі, трактор із безступінчастою коробкою передач у порівнянні зі звичайною економить від 10 до 15% пального. Саме цей факт дає пояснення високій ціні машини: трактор із безступінчастою коробкою трохи дорожчий, проте за рахунок оптимального використання роботи двигуна заощаджується стільки пального, що машина окупить себе максимум за два роки, а потім почне працювати на себе.
Трактори XERION 3300 і 3800 з потужністю двигуна 305і 345 к.с. випускаються з 2005 року. Він має чотири однакових колеса, що вигідно відрізняє його від стандартного трактора, в якого задні колеса великі, а передні малі. Відповідно збільшується площа опору. Передова система рульового керування дає можливість керувати як передньою віссю, так і задньою. Трактор може рухатися крабовою ходою, що важливо для зменшення ущільнення ґрунту, особливо під час внесення рідких добрив, органіки. Цим агрегатом зручно трамбувати силос, колеса рухаються не слід у слід, а паралельно один одному. На трамбуванні із застосуванням такого трактора ми економимо 50% часу. 
Наступною перевагою концепції XERION є те, що кабіна обертається, завдяки чому значно збільшується спектр використання машини».
Ігор КУПРІЄНКО, продукт-менеджер по зернозбиральних комбайнах
«Компанія CLAAS має велику лінійку комбайнів. Розпочинається вона з маленького AVERO 240 -- моделі, яка замінила здавна відомі комбайни DOMINATOR та увібрала у себе всі переваги інших моделей, зокрема запатентовану фірмою CLAAS систему обмолоту APS. Наступний модельний ряд, який вже достатньо зарекомендував себе на українських полях, - це TUCANO. Серія TUCANO 300 випускається з класичною молотаркою (барабан+соломотряс), а 400-та серія відрізняється наявністю молотильної системи АРS. Минулого року ми представили на ринок абсолютно новий комбайн TUCANO 470. Він поєднує дві технології: тангенціальну систему обмолоту АРS і високоефективну роторну сепарацію зерна ROTO PLUS, що вирізняє з-поміж інших машин при збиранні врожаю у важких умовах: підвищена вологість або забур’яненість хлібної маси.
Ми маємо вже добрий досвід роботи з цими машинами в багатьох регіонах. Виробники відмічають збільшення продуктивності.
Електронно-оптичні сенсори системи LASER PILOT за допомогою світлових імпульсів точно розподіляють кромку між нескошеними рослинами і стернею. Машину веде автопілот, водій майже не бере участі у цьому процесі, йдеться практично про сантиметри! Агрегат може працювати із TELEMATICS - системою оптимізації роботи комбайна. Господар, перебуваючи в офісі, може спостерігати за машиною, аналізувати її роботу, виявляти технічні проблеми, оптимізувати всі процеси роботи комбайна. 
Жатки для збирання ріпаку, зернових, кукурудзи та соняшнику, гороху, сої тощо розкриють всі можливості цієї машини.
Третій модельний ряд зернозбиральних комбайнів, що пропонує сьогодні CLAAS - це LEXION. Ці машини також випускаються у двох варіантах: роторні та клавішні. Залежно від ширини барабана вони поділяються на класи та категорії. Лідирує потужний LEXION 600 - найбільш високопродуктивний зернозбиральний комбайн у світі. Він комбінується зазвичай із жатками 9-12 м. Далі йде LEXION 580 з жаткою 9 м, його ми представляємо на цьому Дні поля. Це надійна в експлуатації машина, яку багато господарств в Україні вже оцінили. На цьому комбайні автоматичне рульове управління за допомогою системи LASER PILOT, точність наведення якої становить 2-3 см. Система QUANTIMETER визначає урожайність та вологість зерна, що у комплексі із системою GPS дозволяє виконувати картографію урожайності і визначати обсяги внесення добрив для отримання максимальних врожаїв у наступному році.

 

 19 квітня 2024
Оскільки повномасштабна війна в Україні триває, сільськогосподарська компанія Corteva Agriscience за підтримки Міністерства аграрної політики та продовольства України впроваджує ініціативу з перевірки ґрунтів у постраждалих регіонах країни на наявність токсичних металів в наслідок бомбових, ракетних або артилерійських вибухів.
Оскільки повномасштабна війна в Україні триває, сільськогосподарська компанія Corteva Agriscience за підтримки Міністерства аграрної політики та продовольства України впроваджує ініціативу з перевірки ґрунтів у постраждалих регіонах країни на наявність токсичних металів в наслідок бомбових, ракетних або артилерійських вибухів.
19 квітня 2024
 19 квітня 2024
Енергетична безпека: Електричні мобільні сховища від Emost AG (Швейцарія) – це унікальні акумуляторні генератори промислового класу потужністю 50 та 100 кВт, які дозволяють забезпечити промислові та господарські об’єкти, будівельні майданчики чи оперативні аварійні служби мобільним безшумним джерелом живлення.
Енергетична безпека: Електричні мобільні сховища від Emost AG (Швейцарія) – це унікальні акумуляторні генератори промислового класу потужністю 50 та 100 кВт, які дозволяють забезпечити промислові та господарські об’єкти, будівельні майданчики чи оперативні аварійні служби мобільним безшумним джерелом живлення.
19 квітня 2024
 19 квітня 2024
За перші три місяці 2024 року виручка від експорту українських плодів, ягід і горіхів збільшилась на 47% – до $87 млн.
За перші три місяці 2024 року виручка від експорту українських плодів, ягід і горіхів збільшилась на 47% – до $87 млн.
19 квітня 2024
 19 квітня 2024
У березні українські виробники свіжих молочних продуктів були досить активними. Незважаючи на те, що ціни на ці продукти зросли, обсяг реалізації збільшився.
У березні українські виробники свіжих молочних продуктів були досить активними. Незважаючи на те, що ціни на ці продукти зросли, обсяг реалізації збільшився.
19 квітня 2024
 19 квітня 2024
В України є стратегічна потреба вирощувати бавовну як сировину для імпортозаміщення, а також для переробки і забезпечення внутрішніх потреб. Пропонується створити і розвивати бавовняний кластер в Одеській області.
В України є стратегічна потреба вирощувати бавовну як сировину для імпортозаміщення, а також для переробки і забезпечення внутрішніх потреб. Пропонується створити і розвивати бавовняний кластер в Одеській області.
19 квітня 2024
 19 квітня 2024
Біля Вінниці на базі науково-просвітницького центру «АгроКемпа», на території Інституту кормів та сільського господарства Поділля НААН, висаджують 1000 саджанців волоських горіхів. Це буде одна з модульних ферм, де навчатимуться малі фермери та вироблятиметься продукція для внутрішнього ринку та експорту.
Біля Вінниці на базі науково-просвітницького центру «АгроКемпа», на території Інституту кормів та сільського господарства Поділля НААН, висаджують 1000 саджанців волоських горіхів. Це буде одна з модульних ферм, де навчатимуться малі фермери та вироблятиметься продукція для внутрішнього ринку та експорту.
19 квітня 2024

Please publish modules in offcanvas position.