Новинки захисту на реальних полях від «Мактешим-Аган»

/ Подія / Четвер, 07 липня 2011 17:26
Віталій ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ, «АС»
Наприкінці червня в с. Ямне Великописарського району Сумської області на полях агрофірми «Мрія» проводила день поля компанія «Мактешим-Аган Україна».
Після того, як усі спеціалісти з’їхалися до технічної бази підприємства, директор агрофірми «Мрія» Микола БАНТОВ відразу запропонував оглянути посіви, поки дозволяли погодні умови. І це було правильне рішення, адже без очевидних результатів від застосування систем захисту «Мактешим-Аган», які можна було спостерігати на полях, неможливо було б сформувати точні враження від загальної презентації, яку після об’їзду полів зробив менеджер по східному регіону компанії Олександр БЕСКУРНИЙ.

Олександр БЕСКУРНИЙ, менеджер по східному регіону компанії «Мактешим-Аган Україна»:
- Ми вузькопрофільна компанія: 83% бізнесу становить система засобів захисту рослин, і лише 17% - барвники, арома-, технічна хімія. «Мактешим-Аган» пропонує повну лінійку захисту кукурудзи, ріпаку, плодових насаджень, соняшнику, сої, картоплі; маємо найширший асортимент препаратів для створення різних систем захисту посівів цукрових буряків залежно від умов вирощування та наявності шкодочинних об’єктів; вже у цьому році ми пропонуємо вдалі поєднання препаратів із розширеним спектром дії і мінімальним гербіцидним впливом на культуру та які не мають післядії. Це гербіциди, інсектициди, фунгіциди, ретарданти та препарати для обробки насіння.
Важливим фактором є співвідношення «ціна-якість»: високоякісні препарати за відповідно доступною ціною для споживача.

Власне, щоб не бути голослівним, компанія продемонструвала ефективність своїх препаратів на товарних посівах господарства. Всі присутні мали змогу переконатися в якості продукції, побачивши на власні очі чисті від бур’янів посіви та неушкоджені ані шкідниками, ані хворобами рослини.

«Мактешим-Аган» - це динамічна в розвитку компанія, котра щороку подвоює продаж засобів захисту на українському і світовому ринках. У світі компанія існує вже понад 60 років і на сьогодні працює в 120 країнах світу. У її портфоліо більш ніж 100 діючих речовин і майже 700 формуляцій. Крім того, за кількістю зареєстрованих препаратів компанія «Мактешим-Аган» перебуває на другому місці після об’єднаного продуктового ряду компаній Syngenta і DowAgroScience. Але вже найближчим часом лінійка буде доповнена новими препаратами для захисту основних культур, які вже проходять випробування у різних країнах світу, що виведе компанію на перше місце. Принцип роботи компанії відрізняється тим, що «Мактешим-Аган» отримує повну технологію виробництва і синтезу відомих препаратів, вдосконалюючи самостійно формуляцію і склад, модернізуючи їх, випускає діючі речовини переважно на власних виробництвах.
«Мактешим-Аган» має широкий список зареєстрованих препаратів. Серед них особливу увагу привертають препарати останнього покоління з кількома діючими речовинами, а також з діючими речовинами, що мають унікальні властивості. Наприклад, Амінопелік Тріо (2,4Д, 250 г/л + дікамба, 100 г/л + клопіралід, 87 г/л) - трикомпонентний препарат проти широкого спектра бур’янів, завдяки якому економічна ефективність застосування збільшується на порядок. Препарат Аценіт з ацетохлорної групи, крім діючої речовини, містить також антидот. Його суть полягає в тому, що він зменшує пригнічу вальний вплив діючої речовини на культурній рослині, допомагаючи їй швидше і легше перенести стрес від внесеного проти бур’янів препарату. Трикомпонентний препарат Бельведер Форте (фенмедифам, 100 г/л + десмедифам, 100 г/л + етофумезат, 200 г/л) - селективний системний гербіцид для боротьби з однорічними дводольними та деякими злаковими бур’янами на посівах цукрових буряків. Препарат ефективно пригнічує широколистяні бур’яни на ранній стадії їх розвитку, викликаючи хлороз та в’янення бур’янів, які зійшли, з їх подальшою загибеллю.
Тореро (метамітрон, 350 г/л + етофумезат, 150 г/л) - селективний системний гербіцид на цукрових буряках, котрий містить речовини, які діють через листя і через грунт. Тобто тут ми спостерігаємо подвійну дію одного препарату. Різні шляхи надходження дають можливість ефективного його використання.
Заслуговують на увагу нові препарати на ріпаку - Каліф і Султан, а також Каліф Мега (метазахлор 250 г/л + кломазон 33 г/л) - двокомпонентний препарат, що знаходиться на стадії реєстрації, до якого входять складники попередніх препаратів, але в інших дозуваннях. Препарати пройшли дуже вдале випробування на українських полях і з успішністю можуть бути застосовані для рентабельного виробництва ріпаку.
Серед гербіцидів у компанії є препарати для практично всього спектра культурних рослин, які вирощуються в Україні, зокрема овочевих культур, наприклад, серед них Містраль (метрибузин, 700 г/кг) і Пендіган (пендиметалін, 330 г/л).

На дні поля особливу увагу привертав препарат Рейсер (флурохлоридон, 250 г/л), застосований на посівах соняшнику в господарстві «Мрія». У його надзвичайній ефективності всі присутні переконалися на власні очі, пройшовши посівами і не спостерігаючи особливого буйства бур’янів, не зважаючи на сприятливі погодні умови для їх розвитку. Препарат також проходить реєстрацію на таких культурах як кукурудза і соя.

Томіган (флуроксипір, 250 г/л) - досить ефективний селективний гербіцид системної дії з групи ауксинів. Препарат є одним з найефективніших проти березки польової. Це гербіцид, що застосовується на зернових культурах від стадії кущіння до виходу прапорцевого листка, що ефективно знищує однорічні (зокрема, підмаренник чіпкий) та деякі дворічні двосім’ядольні бур’яни.
У «Мактешим-Аган» дуже сильна група інсектицидів. Серед препаратів - Діазол (диазинон 600 г/л), Когінор (імідаклоприд 200 г/л), Рімон (новалурон 100 г/л), Пірінекс (хлорпірифос 480 г/л), Цезар (біфентрин 100 г/л) і особливо новий двокомпонентний препарат Пірінекс Супер (хлорпірифос 400 г/л + біфентрин 20 г/л), що відрізняється контактною і акарицидною дією. Препарат ефективний у боротьбі з багатьма видами гризучих і сисних комах на посівах пшениці і ячменю, цукрових буряків, ріпаку, а також на яблуневих садах.
Серед фунгіцидів великий вибір практично для всіх обставин вирощування культурних рослин в умовах України. Серед нових препаратів слід відзначити Ліндер Топ (фенпропідін 100 г/л + епоксіконазол 40 г/л), Сфінкс Екстра (диметоморф 113 г/кг + фолпет 600 г/л) та Шавіт Ф, в.г. (фолпет 700 г/кг + триадіменол 20 г/кг). Ліндер Топ призначений для боротьби з іржою, септоріозом, борошнистою росою та іншими хворобами, що вражають стебло, листя та колос зернових. До складу входять дві діючі речовини з різних груп, які мають системну дію. Препарат характеризується профілактичною, лікувальною та викорінюючою дією. Інші два препарати призначені для боротьби з захворюваннями винограду і плодових культур, Сфінкс Екстра також ефективний на картоплі.
Відомі препарати, які добре себе зарекомендували Бампер Супер (пропіконазол 90 г/л + прохлораз 400 г/л), Замір (тебуконазол 133 г/л + прохлораз 267 г/л) та інші, як контактні, так і системні.

Господарство, на базі якого проводився День поля, цього року використало вибірково ряд препаратів, але результати їх застосування говорять самі за себе.

Чи збирається господарство розширювати співпрацю з компанією «Мактешим-Аган» розповів керівник агрофірми «Мрія» Микола БАНТОВ:
- Наше підприємство працює з 2000-го року. Основні культури вирощування - цукрові буряки та зернові. На сьогодні близько 20% площ у нас займають цукрові буряки. Вирощувати цю культуру зовсім не просто, особливо в нашому регіоні. Тому конче важливо застосування якісної технології і дотримання всіх технологічних моментів. Системі захисту в цій структурі відводять ключову роль. З цього року ми почали співпрацю з компанією «Мактешим-Аган Україна» і я дуже нею задоволений. Ви могли бачити на полях, що вони всі мають практично ідеальний вигляд. Хочу відзначити, що в «Мактешим-Аган» дуже зацікавлені в досягненні найкращих результатів і тому сильно піклуються про якість тих продуктів, які представляють на українському ринку. Без цього в наш час їм складно буде завойовувати більшу частку ринку і довіру споживачів. На сьогодні це, напевно, одна з кращих компаній-виробників засобів захисту, навіть у порівнянні з компаніями-грандами. Це я вам кажу з власного досвіду застосування більшості представлених на ринку технологій захисту, особливо цукрових буряків і соняшнику.

 

 25 квітня 2024
23 квітня 2024 року Верховна Рада України прийняла в другому читанні та в цілому законопроєкт «Про внесення змін до деяких законів України щодо поширення сортів бавовнику в Україні» (реєстр. №10427-1).
23 квітня 2024 року Верховна Рада України прийняла в другому читанні та в цілому законопроєкт «Про внесення змін до деяких законів України щодо поширення сортів бавовнику в Україні» (реєстр. №10427-1).
25 квітня 2024
 25 квітня 2024
Сезон спаржі 2024 року на Черкащині розпочався раніше, ніж очікувалось, адже за теплої погоди рослина росте швидко.
Сезон спаржі 2024 року на Черкащині розпочався раніше, ніж очікувалось, адже за теплої погоди рослина росте швидко.
25 квітня 2024
 25 квітня 2024
Відома Сумська сироварня «O’bereg» освоїла випуск двох видів нової продукції – згущеного молока та молочного соусу топінгу «Слобожанська ніч».
Відома Сумська сироварня «O’bereg» освоїла випуск двох видів нової продукції – згущеного молока та молочного соусу топінгу «Слобожанська ніч».
25 квітня 2024
 24 квітня 2024
Загальне споживання риби в Україні за рік складає понад 520 тис. тонн.
Загальне споживання риби в Україні за рік складає понад 520 тис. тонн.
24 квітня 2024
 24 квітня 2024
Перші, поки невеликі партії молодої білоголової капусти з'явилися на українському ринку. Цьогоріч початок сезону ранньої капусти в Україні відбувся приблизно в ті самі терміни, що й рік тому, що стало можливим завдяки досить м'якій зимі та досить гарній весняній погоді.
Перші, поки невеликі партії молодої білоголової капусти з'явилися на українському ринку. Цьогоріч початок сезону ранньої капусти в Україні відбувся приблизно в ті самі терміни, що й рік тому, що стало можливим завдяки досить м'якій зимі та досить гарній весняній погоді.
24 квітня 2024
 24 квітня 2024
Ринок ріпаку в Україні останнім часом є дуже мінливим, тому різке зростання цін на олійну, яке відбулося минулого тижня, ймовірно, зміниться стабілізацією.
Ринок ріпаку в Україні останнім часом є дуже мінливим, тому різке зростання цін на олійну, яке відбулося минулого тижня, ймовірно, зміниться стабілізацією.
24 квітня 2024

Please publish modules in offcanvas position.