День поля «Дюпон» - ефективність продемонстрована наочно

/ Подія / Четвер, 07 липня 2011 17:35
Тетяна ЗАНЬКО, «АС»
Компанія «Дюпон» спільно з компанією «Піонер» зібрали на базі одного з кращих підприємств Тернопільщини ПАП «Агропродсервіс» своїх друзів, партнерів - представників більш ніж 120 найбільших господарств західного регіону України на день поля, аби наочно продемонструвати ефективність застосування своїх технологій захисту рослин та обмінятись досвідом.
Не дивно, що вже вкотре на базі корпорації «Агропродсервіс» світові виробники-лідери продукції для сільського господарства проводять день поля, адже це господарство стрімко розвивається: з часу заснування у 1999 році уже зуміли досягти неабияких висот у виробництві та реалізації елітної продукції рослинництва та тваринництва. Приміром, 2010 року валовий збір зерна на полях господарства становив понад 80 тис. т зернових, цукрових буряків - 38 тис. т урожайністю 40 т/га, 4 т/га озимої пшениці, 7,5 т/га кукурудзи. Звичайно, для цього потрібно застосовувати інноваційні підходи та ретельно дотримуватись усіх технологічних процесів.
«Уже не один рік ми працюємо з компанією «Дюпон», користуємося їх засобами захисту як при вирощуванні цукрових буряків, так і інших культур - розповів Андрій БАРАН, директор ПАП «Агропродсервіс». Зокрема чудові результати дає застосування препарату Карібу®, Калібр®, Гранстар Голд®, Таліус®, Аканто Плюс®, Базис®, Тітус® та Хармоні®.
День поля розпочали урочисті вітання учасників заходу. Зокрема, присутніх привітав Іван ЧАЙКІВСЬКИЙ, генеральний директор ПАП «Агропродсервіс», керівники місцевих органів влади.
Під час семінару представники компанії «Дюпон» ознайомили учасників з давньою історією компанії. Вже більш ніж 200 років «Дюпон» пропонує людству найрізноманітніші високотехнологічні продукти, від засобів безпеки, що часто рятують життя, до фарб і лаків. Вся діяльність компанії відповідає найвищим стандартам ведення бізнесу, а головне - основним загальнолюдським цінностям: найперше, це - здоров’я, наступне - охорона довкілля, високі етичні стандарти, повага до людей загалом і до партнерів зокрема.
«Наша компанія прагне стати найдинамічнішою та найбільш наукоємною компанією, адже ми хочемо запропонувати стабільні, інноваційні, безпечні рішення, аби цей світ став кращим. Ми маємо чимало бізнес-платформ, однією з найважливіших на сьогодні залишається «Дюпон сільське господарство та харчування», що на ринку також представлене насінням компанії «Піонер», - розповів Руслан ТКАЧУК, продукт-менеджер з польових культур компанії «Дюпон Захист Рослин».
Місією діяльності підрозділу засобів захисту рослин компанії «Дюпон» є покращення продуктивності та прибутковості кожного сільськогосподарського виробника. На сьогодні сам підрозділ налічує кілька тисяч співробітників, 20 наукових станцій, які поширені по всьому світу, а також 27 заводів, що виробляють широкий спектр продуктів, представлених у 120 країнах світу.
Микола ІЛЬНИЦЬКИЙ, менеджер Західного регіону компанії «Дюпон Захист Рослин» акцентував увагу учасників на відкритості компанії для партнерів, кожен з яких повсякчас може отримати кваліфіковане роз’яснення та допомогу у своїй діяльності.
Окремо пан Ільницький зупинився на широкому портфелі пропонованих продуктів: «Для зернових ми пропонуємо гербіциди: Гранстар® Голд, Еллай Супер®, Калібр®, Ларен® Про, нині додали фунгіциди Аканто Плюс® і Таліус®.
Користуються попитом серед господарств, що вирощують кукурудзу, гербіциди Тітус®, Таск®, Базис®, Хармоні®. Цього року портфель нових продуктів «Дюпон» поповнився препаратом Аканто Плюс® для ріпаку - це фунгіцид для внесення на початку цвітіння проти альтернаріозу, склеротиніозу, циліндроспоріозу та сірої гнилі. А тим, хто вирощує соняшник, компанія «Дюпон» може запропонувати спеціальну технологію - ЕкспресСан™, яка впроваджується спільно з компанією «Піонер».
На наступний рік вже запланована поява ряду новинок від «Дюпон», зокрема, фунгіцид Вареон® для зернових культур - трикомпонентний фунгіцид, який здійснює контроль широкого спектра хвороб та підходить для трикратного внесення. Також планується реєстрація препарату Таліус® для застосування на ячмені.
Щодо цукрових буряків, то вже на наступний рік компанія «Дюпон» має намір вивести на ринок гербіцид Карібу® Екстра, що міститиме Карібу® та Вензар® в одній упаковці. Застосування останнього разом з Карібу® дасть грунтову дію, що забезпечить довготривалий ефект відсутності бур’янів. Також йде підсилення контролю лободи та інших бур’янів.
Планується розширити реєстрацію фунгіциду Аканто Плюс® на сою, а для ріпаку - зареєструвати сульфонілсечовинний гербіцид Сальса®, що на ранніх стадіях працює проти великої кількості дводольних бур’янів. Для кукурудзи планується введення такого продукту, як Тітус® Екстра - покращеного Тітусу®, який матиме дві діючі речовини і буде ще більш ефективно та якісно контролювати злакові бур’яни.
Сьогодні також проходить державну реєстрацію інсектицид Кораген® для використання на кукурудзі, зокрема, як захист від кукурудзяного метелика та різних видів совок. Що цікаво, цей інсектицид не шкідливий для бджіл, тому його використання не зумовить проблем бджолярам.
Під час семінару можна було почути перші схвальні відгуки про використання нових продуктів, які вийшли на ринок цього року (сміливіше аграрії зможуть говорити вже після збирання урожаю).
Гранстар Голд® - це двокомпонентний гербіцид, який має ширші властивості, зокрема, більш впевнений контроль багаторічних видів бур’янів. Базові норми його використання становлять 30-35 г/га, і що важливо - його використання не створює жодних обмежень у сівозміні.
Таліус® - фунгіцид, який цього року був потужно виведений на ринок як новий стандарт проти борошнистої роси. Він має специфічний діапазон дії та довготривалий захист. Це перший препарат на ринку, якому властива імуномодулююча дія. Адже всі звикли до лікувальної, профілактичної дії, яку забезпечують традиційні фунгіциди, Таліус®, окрім цього, забезпечує так звану непряму дію - підвищується здатність рослин протидіяти самому захворюванню.
Аканто плюс® - двокомпонентний фунгіцид на основі стробілурину, має фізіологічний ефект, володіє прекрасними характеристиками та використовується на зернових, ріпаку, соняшнику та цукрових буряках. Планується застосування Аканто Плюс® також на сої, кукурудзі. Також цей препарат протидіє всім головним збудникам грибкових захворювань.
Польова частина заходу дала учасникам змогу наочно ознайомитись з технологіями захисту компанії «Дюпон» та насінням компанії «Піонер». Відбувалася демонстрація на оброблених відповідно до кращих стандартів полях корпорації «Агропродсервіс», де вирощують пшеницю, ячмінь, сою, кукурудзу, соняшник та цукрові буряки. Зокрема, учасникам семінару було представлено кілька сортів озимої та ярої пшениці, що завдяки захисту від «Дюпон», навіть у цей, екстремальний з точки зору погодних умов рік, радують око. Зокрема, сорт Багіра вже має важкі колоски, що продовжують наливатися. Як захист тут було внесено у фазі кущення гербіцид Калібр® у нормі 60 г/га. Тоді ж за схемою компанії «Дюпон» було внесено фунгіцид Аканто плюс® - 0,75 л/га по прапорцевому листку та під час цвітіння. «Якщо подивитися на кореневу систему пшениці, на її стебло та колос, то можна бачити, що рослина цілком здорова та сильна. Це дає впевненість у високому врожаї», - зазначив Микола Ільницький. Увагу присутніх привернула чистота поля - майже повна відсутність бур’янів, що свідчить про якісну роботу гербіциду Калібр®.
У доброму та дуже доброму стані знаходяться посіви цукрових буряків, де застосовувався препарат Карібу®. Так само радує око кукурудза, оброблена продуктами «Дюпон». На сої проти однорічних двосім’ядольних бур’янівчудово спрацював гербіцид Хармоні®.
На завершення польової частини свою продукцію представила компанія «Піонер» - гібриди соняшнику, ріпаку, кукурудзи, які добре зарекомендували себе на ринку України, про що свідчать відгуки аграріїв.
Закінчився захід дружним обідом, розіграшем призів від «Дюпон» та «Піонер» та обговоренням побаченого у колі колег.

Коментарі

Володимир Новосад, головний агроном ПП «Агрон»:
«Співпрацюємо з компанією «Дюпон» уже протягом семи років, використовуємо чимало їхніх препаратів. Ця компанія для мене реклами не потребує. Користуємось також продукцією компанії «Піонер», зокрема, цього року вирощуємо кукурудзу гібриду PR39G12 на площі 100 га, яка на сьогодні перебуває у чудовому стані, адже ми її обробили препаратом компанії «Дюпон» - Базис®.
Також на цукрових буряках застосовуємо препарат Карібу® у суміші з бетаналами для підсилення дії на деякі бур’яни. Ми використовуємо Карібу® у дво- триразовому внесенні і дуже задоволені. Також використовуємо на кукурудзі такі препарати, як Таск®, Базис®, Тітус®, що зарекомендували себе на «відмінно». У своїй роботі ми використовуємо лише продукцію провідних виробників, адже засоби захисту рослин - це не та сфера, де можна економити».

Володимир ГОРБАТЮК, агроном ТзОВ «Бучачагрохлібпром»:
«Ми уже протягом 8 років використовуємо такий продукт компанії «Дюпон», як Карібу® у технології вирощування цукрових буряків. Це такий препарат, який не має аналогів і без його застосування не обійтись. На зернових культурах ми також застосовували Гранстар Про®. Разом з тим, протягом п’яти років наша компанія користується гібридами кукурудзи компанії «Піонер», зокрема PR39K13, яким дуже задоволені, адже в середньому отримуємо врожайність 9-10 т/га».

Володимир КОРОЛЬ, заступник директора ТОВ «Агропростір»:
«Ми застосовуємо продукцію компанії «Дюпон» для посівів кукурудзи: Тітус®, Базис®, а тепер і Хармоні® та цукрових буряків: Карібу® уже третій рік, фактично з часу заснування нашого підприємства. Так само тісно складається співпраця з «Піонером», адже ми користуємося їхнім насінням, і, до прикладу, минулого року отримали врожай кукурудзи більш ніж 8 т/га».

 

 19 квітня 2024
Станом на 19 квітня ціни на какао встановили новий рекорд, сягнувши історичного максимуму в понад 11 тисяч доларів США за тонну.
Станом на 19 квітня ціни на какао встановили новий рекорд, сягнувши історичного максимуму в понад 11 тисяч доларів США за тонну.
19 квітня 2024
 19 квітня 2024
На поточному тижні на ринок України надійшли перші партії тепличного томату з місцевих комбінатів.
На поточному тижні на ринок України надійшли перші партії тепличного томату з місцевих комбінатів.
19 квітня 2024
 19 квітня 2024
Асоціація портів України «Укрпорт» звернулася до прем’єр-міністра Дениса Шмигаля щодо ситуації з перевезенням вантажів Дунаєм.
Асоціація портів України «Укрпорт» звернулася до прем’єр-міністра Дениса Шмигаля щодо ситуації з перевезенням вантажів Дунаєм.
19 квітня 2024
 19 квітня 2024
Станом на 19 квітня на контрольованій Україною території вже засіяно 2 млн 053,4 тис. га зернових та зернобобових культур.
Станом на 19 квітня на контрольованій Україною території вже засіяно 2 млн 053,4 тис. га зернових та зернобобових культур.
19 квітня 2024
 19 квітня 2024
Оскільки повномасштабна війна в Україні триває, сільськогосподарська компанія Corteva Agriscience за підтримки Міністерства аграрної політики та продовольства України впроваджує ініціативу з перевірки ґрунтів у постраждалих регіонах країни на наявність токсичних металів в наслідок бомбових, ракетних або артилерійських вибухів.
Оскільки повномасштабна війна в Україні триває, сільськогосподарська компанія Corteva Agriscience за підтримки Міністерства аграрної політики та продовольства України впроваджує ініціативу з перевірки ґрунтів у постраждалих регіонах країни на наявність токсичних металів в наслідок бомбових, ракетних або артилерійських вибухів.
19 квітня 2024
 19 квітня 2024
Енергетична безпека: Електричні мобільні сховища від Emost AG (Швейцарія) – це унікальні акумуляторні генератори промислового класу потужністю 50 та 100 кВт, які дозволяють забезпечити промислові та господарські об’єкти, будівельні майданчики чи оперативні аварійні служби мобільним безшумним джерелом живлення.
Енергетична безпека: Електричні мобільні сховища від Emost AG (Швейцарія) – це унікальні акумуляторні генератори промислового класу потужністю 50 та 100 кВт, які дозволяють забезпечити промислові та господарські об’єкти, будівельні майданчики чи оперативні аварійні служби мобільним безшумним джерелом живлення.
19 квітня 2024

Please publish modules in offcanvas position.