agro business 160 160

Новітні технології для сучасного садівництва, виноградарства та овочівництва

/ Подія / Середа, 21 вересня 2011 13:09

 

Катерина САДІВНИЧА, спеціально для «АС»
Сучасне садівництво, виноградарство та овочівництво вимагає технологічного підходу до виробництва. Професіонали вже давно зрозуміли, що в цих сферах потрібно працювати дуже відповідально, і що ця справа не пробачає помилок на жодному етапі, адже допущені помилки можуть впливати на результати впродовж декількох років. Тож у виборі партнерів сучасні агровиробники надзвичайно вимогливі до отримання якісних продуктів, послуг і професійного супроводу. ТОВ «Самміт-Агро Юкрейн» вже другий десяток років є надійним партнером для більшості українських професіоналів - садоводів та овочівників. Препарати і рекомендації компанії щороку застосовуються у більшості садів України та допомагають отримувати найкращі врожаї й боротися з новими викликами, що постають у питаннях захисту.
Ведення інтенсивного садівництва й овочівництва спонукає до постійного пошуку, до знаходження можливостей збільшення урожаю та підвищення його якості. ТОВ «Самміт-Агро Юкрейн» намагається бути в цьому корисним не тільки як продавець сучасних та безпечних пестицидів, але і як консультант та порадник, розробляючи й запроваджуючи у виробництво нові препарати та технології боротьби з відомими шкідниками й хворобами, а також з тими, що тільки проникають на нашу територію і починають становити реальну загрозу.
Втілюючи політику передового помічника для вітчизняного аграрія, компанія ТОВ «Самміт-Агро Юкрейн» щороку влаштовує пізнавальні науково-практичні семінари, на яких виробники можуть ознайомитися із сучасними досягненнями в технологіях захисту і набути досвіду.
Наприкінці літа в сезон дозрівання благодатних плодів саду й овочевих полів компанія ТОВ «Самміт-Агро Юкрейн» провела два науково-практичних семінари на тему сучасних тенденцій у захисті багаторічних насаджень і овочів. Відвідувачам було представлено найновіші технології захисту, розказано про інноваційні розробки японської компанії ISK.
Компанія ТОВ «Самміт-Агро Юкрейн» заснована 12 років тому всесвітньовідомим торговим домом «Сумітомо Корпорейшн» (Японія) і входить у групу компаній «Сумі-Агро Європа». Орієнтуючись на світовий досвід та сучасні європейські дослідження, компанія «Самміт-Агро» пропонує якісні, ефективні та безпечні пестициди від провідних японських та європейських виробників. З відомим японським виробником агрохімікатів компанією Ішихара Сангіо Кайша Лтд (Японія) - ISK (Ай Ес Кей) - група компаній «Сумі-Агро» почала співпрацю з 2008 року.

ДОВІДКА
 
Компанія ISK була заснована в 1920 році в м. Осака, Японія. Напрями бізнесу компанії: виготовлення та продаж діоксину титану, дослідження та винахід хімічних молекул, виготовлення діючих речовин для агрохімічної та фармацевтичної галузей, нанотехнології тощо. ISK має великий Дослідний центр, власні хімічні заводи та займається виключно новими (оригінальними) власно винайденими продуктами. Агрохімічний бізнес компанії було розпочато в 1950 році з виробництва 2,4-Д. На сьогодні компанія має штат майже 2 тис. співробітників та дочірні компанії у Європі, Америці, Аргентині і продовжує розширюватись. Компанія зареєструвала у Європі уже великий список власних діючих речовин, серед яких флуазінам, нікосульфурон, фостіазат, флазасульфурон, ціазофамід, флонікамід тощо. Окремі з них уже відомі українським споживачам, деякі абсолютно нові. У 2009 році було подано на реєстрацію в Україні два продукти на основі нової діючої речовини ціазофамід - Ранман та Мілдікат. Офіційні біологічні дослідження тривають уже другий рік, і реєстрація цих продуктів очікується на початку 2012 року.

Із проведених у серпні семінарів перший проходив у Новій Каховці на Херсонщині на базі ДП Югтара «ДАФ ім. Солодухіна». Господарство має в обробітку близько 2,5 тис. га землі і спеціалізується на крупнотоварному виробництві овочевих і плодових культур. Тільки під виноградниками зайнято понад 500 га.
Відвідувачі семінару, виноградарі та садоводи з південних областей України та АР Крим мали змогу побачити, яким чином налагоджено виробництво технічних сортів винограду на підприємстві та ознайомитися із технологіями захисту від «Самміт-Агро Юкрейн».
Головний агроном підприємства Віктор СТЕПАНЕНКО детально розповів про всі заходи, які були проведені на винограднику, і висловив задоволення результатами. Виноград перед збиранням виглядав чудово і не мав жодних ознак ураження хворобами та шкідниками, у чому учасники семінару мали змогу переконатись на власні очі.
На семінарі були присутні представник компанії Ішихара Сангіо Кайша Лтд (Японія) - Йохей ТАГУЧІ, а також представники Європейського підрозділу компанії - Нобуюкі АКІЙОШІ та Джозеф ТАРІАНІ. На семінарі вони презентували нову діючу речовину ціазофамід та фунгіцид МІЛДІКАТ ® на її основі для захисту виноградників від мілдью.
Унікальність продукту МІЛДІКАТ ® полягає у тому, що він поєднує у собі контактну, системну та трансламінарну дії. У формуляції присутня фосфорна кислота, завдяки якій на рослині спостерігається так званий «зелений ефект» - у листі активізуються природні захисні механізми, завдяки чому листя набуває більш зеленого забарвлення і краще засвоює поживні речовини. Слід відзначити, що застосування фунгіциду МІЛДІКАТ ® можливе протягом всього періоду вегетації. Використання у фазі «змикання ягід у грона» захищає грона від інфекції, а також сприяє підвищенню вмісту цукру у ягодах. Що важливо, продукт не впливає на процеси бродіння вина і є найбільш придатним для ферментації вина.
Цікавим був виступ Олени СТРАНІШЕВСЬКОЇ, доктора сільгоспнаук, провідного наукового співробітника кафедри захисту рослин Інституту Винограду і вина «Магарач», яка безпосередньо займається реєстраційними дослідженнями фунгіциду МІЛДІКАТ ® на винограді. Вона розповіла про особливості розвитку шкодочинних об’єктів на виноградниках у поточному році, та більш детально зупинилась на попередніх результатах досліджень, згідно з якими фунгіцид МІЛДІКАТ ® відмінно захищав листя та грона винограду від мілдью протягом усього сезону вегетації.
Компанія ТОВ «Уніфер», що була співорганізатором семінару, представила відвідувачам мікродобрива Вуксал, новітні системи крапельного зрошення та сучасні метеостанції для садів та виноградників.
Другий семінар, присвячений захисту овочевих культур, відбувся на базі господарства «Новоукраїнське» (м. Новоукраїнка Кіровоградської області). Співорганізатор заходу компанія Нікерсон-Цваан представила нові сорти і гібриди томатів, цибулі та капусти.
Група компаній Нікерсон-Цваан з головним офісом у м. Маде (Нідерланди) - це міжнародна організація із величезним досвідом, основною діяльністю якої є селекція поліпшених сортів і гібридів овочевих культур, а також виробництво, обробка, маркетинг та експорт широкого асортименту насіння овочевих культур . Продукти та послуги компанії є основою у роботі професійних виробників овочів і селекціонерів у всьому світі.
Величезну зацікавленість у відвідувачів семінару в Новоукраїнці викликала презентація представника ISK Йохея Тагучі про новий продукт РАНМАН ®. Це цілком нова розробка на основі нової діючої речовини ціазофамід для захисту овочевих культур, котра успішно пройшла випробування і реалізується у Європі, а також проходить реєстраційні випробування в Україні на картоплі, томатах та огірках.
Продукт РАНМАН ® включає у себе два складники: Ранман A, що містить 400г/л ціазофаміду та Ранман Б, який є органосиліконовим ад’ювантом. Особливістю препарату є низька норма застосування - 20 г /га. У разі високого ризику інфікування обробка проводиться кожні 7 днів, у разі низького - інтервал може бути збільшено до 10 днів.
Характерною особливістю нової діючої речовини - ціазофамід є те, що при його застосуванні відсутній ризик фітотоксичності, він абсолютно безпечний для навколишнього середовища. Ціазофамід характеризується новим способом дії і може використовуватись в інтегрованих антирезистентних системах.
Серед переваг фунгіциду РАНМАН ® при застосуванні на картоплі можна виділити відмінний контроль фітофторозу бульб, оптимальний захист нового приросту, відмінна стійкість до змивання дощем вже через 15 хв. після внесення, тривалий період захисту.
Дослідники і практики у Західній Європі відмітили надзвичайно високу стійкість фунгіциду РАНМАН ® до змивання опадами. РАНМАН ® проявляє стабільно високу ефективність навіть при опадах до 100 мм.
Відмітимо, що препарат абсолютно безпечний для корисної ентомофауни. Тому Ранман може застосовуватись під час цвітіння та при наявності корисних комах. Також слід відзначити, що Ранман може використовуватись без щонайменшого ризику появи плям на овочах.
На обох семінарах також виступав керівник Департаменту розвитку продуктів ТОВ «Самміт-Агро Юкрейн» Олександр ОЛІЙНИК з доповіддю про новинки компанії. З 2011 року компанія пропонує на ринку нові ад'юванти виробництва компанії ІнтерАгро (Великобританія) - ВАЙС та СКАБА. Він зупинився на деяких важливих аспектах застосування ад’ювантів. Аби правильно їх використовувати, потрібно добре знати їх особливості і чітко визначити місце, час та доцільність їх застосування.
Нові ад’юванти ВАЙС та СКАБА використовуються під час вегетації, покращують ефективність пестицидів і, в той же час, працюють дуже «м’яко», не завдаючи фітотоксичності рослинам.
СКАБА (на європейському ринку добре відомий як SPUR) - новітній органосиліконовий ад’ювант, призначений для покращення роботи інсектицидів та фунгіцидів. СКАБА поєднує у собі властивості «супер-розповсюджувача» та прилипача. Робочий розчин із препаратом СКАБА краще покриває опушені поверхні та поверхні з восковим нальотом і дозволяє розчину потрапити у важкодоступні місця. Інший ад’ювант ВАЙС - це спеціальний прилипач, розроблений для зменшення змивання контактних препаратів опадами. В садівництві та овочівництві використовується під час загрози затяжних дощів і високого ризику зараження хворобами, а також на овочах при дощуванні.
Також цікавою та актуальною для слухачів була доповідь про проблему бактеріального опіку на яблуні та бактеріозів на овочах. Компанія ТОВ «Самміт-Агро Юкрейн» наразі проводить дослідження та з наступного року пропонуватиме на ринку новий європейський препарат КАЗУМІН, який має відмінну антибактеріальну дію та лікувальний ефект.

Загалом проведені семінари компанії ТОВ «Самміт-Агро Юкрейн» показали, що потенціал в українських садівників та овочівників дуже великий, а використання новітніх підходів до технологій захисту сприяють виходу на новий рівень професіоналізму у вирощуванні плодів та овочів.
 
КОМЕНТАР

Віктор СИЛЕВИЧ, директор сільгосппідприємства «Новоукраїнське»
«Ми працюємо з компанією ТОВ «Самміт-Агро Юкрейн» вже не перший рік. Цьогоріч представляємо технології захисту овочевих культур, на яких спеціалізується господарство. Відмічу, що результати застосування препаратів від «Самміт-Агро» нас дуже задовольняють і дають змогу отримувати чисті посіви та якісну продукцію. На ринку дуже цінується овочева продукція, яка не тільки виглядає привабливо, але й забезпечує споживача чудовою якістю, а також добре зберігається. Саме таку продукцію ми вирощуємо, в чому значна заслуга й технологій, що пропонує компанія «Самміт-Агро».

 

 28 березня 2024
Весняна посівна кампанія розгортається в Україні, але в низці регіонів не вистачає кадрів для виходу в поля.
Весняна посівна кампанія розгортається в Україні, але в низці регіонів не вистачає кадрів для виходу в поля.
28 березня 2024
 28 березня 2024
У лютому 2024 року середня споживча ціна на м’які жирні сири в Україні зросла на 2,6% – до 185,9 грн/кг проти 181,13 грн/кг у січні.
У лютому 2024 року середня споживча ціна на м’які жирні сири в Україні зросла на 2,6% – до 185,9 грн/кг проти 181,13 грн/кг у січні.
28 березня 2024
 28 березня 2024
За запитом благодійного фонду «Мурашки» в рамках соціального проєкту «Добро в дії» від ТМ «Добродія» відправили продукцію для подальшої передачі військовим на передову.
За запитом благодійного фонду «Мурашки» в рамках соціального проєкту «Добро в дії» від ТМ «Добродія» відправили продукцію для подальшої передачі військовим на передову.
28 березня 2024
 27 березня 2024
Протягом минулого тижня на українському експортному ринку соняшникового шроту спостерігалось підвищення цін, що зумовлено активним попитом на нього та різким збільшенням обсягів експорту.
Протягом минулого тижня на українському експортному ринку соняшникового шроту спостерігалось підвищення цін, що зумовлено активним попитом на нього та різким збільшенням обсягів експорту.
27 березня 2024
 27 березня 2024
KSG Agro розробив проєкт будівництва нового заводу для сортування, переробки та утилізації наслідків руйнацій внаслідок ракетних атак на Херсонщині. Запланований строк реалізації проєкту – 2,5 роки, а загальний бюджет будівництва складе 8 млн дол.
KSG Agro розробив проєкт будівництва нового заводу для сортування, переробки та утилізації наслідків руйнацій внаслідок ракетних атак на Херсонщині. Запланований строк реалізації проєкту – 2,5 роки, а загальний бюджет будівництва складе 8 млн дол.
27 березня 2024
 27 березня 2024
Протягом останнього місяця в Україні значно зросли ціни на горох. Головним фактором цього стало зняття Індією мита на імпорт зернобобової.
Протягом останнього місяця в Україні значно зросли ціни на горох. Головним фактором цього стало зняття Індією мита на імпорт зернобобової.
27 березня 2024

Please publish modules in offcanvas position.