Комбайн у зимовому пейзажі

/ Подія / Четвер, 28 березня 2013 14:11

Віктор БОРЗНЕНКО, спеціально для "АС"

Компанія Ростсільмаш (Росія) на міжнародному аграрному форумі,  що проходив з 12 по 14 лютого в «КиївЕкспоПлаза», представила 14 моделей сучасного сільськогосподарського встаткування й агромашин. Уперше в Україні демонструвалися посівні й ґрунтообробні агрегати під маркою VERSATІLE. Багато господарств закуповують таку техніку саме зараз, коли не витрачені гроші після продажу врожаю й також є час, щоб не поспішаючи вибрати й замовити нові засоби виробництва.

 

Зимова Третя міжнародна виставка інноваційних рішень «Зернові технології 2013» і форум ефективного тваринництва й птахівництва Agro Anіmal Show 2013 зібрали 12- 14 лютого в трьох павільйонах «КиївЕкспоПлаза « близько 500 компаній з 22 країн на площі 25 тис. м. кв. Не дивно: цей інтелектуальний і технологічний агропромисловий форум пропонує аграріям чимало інноваційних рішень для їхнього бізнесу. Виставка поєднує провідних операторів українського агроринку -  виробників і дилерів.
 
Тут демонструвалася техніка й устаткування,  логістичні формули й технології для агросектору. Багато цікавого показала давно й добре відома нашим аграріям  транснаціональна компанія Ростсільмаш. Українські хлібороби десятиліттями користуються її технікою,  навіть не вважаючи її закордонною.  Експозиція Ростсільмашу стала однією із найбільш масштабних і переконливих: на більш ніж 700 кв. м. демонструвалися 14 одиниць сучасних і високопродуктивних машин - -і різноманітний асортимент необхідної аграріям техніки. Свою продукцію представляв генеральний директор компанії Ростсільмаш Валерій Мальцев. Деякі з агрегатів на українському ринку були представлені взагалі вперше.

До зернових жнив
Звісно, у наших сільгоспвиробників марка Ростсільмаш  асоціюється насамперед із зернозбиральними комбайнами. Та й новопризначений Директор представництва Ростсільмаш в Україні Дмитро Дьяченко перед цим працював у Ростові-на-Дону в підрозділі корпорації, що забезпечує основний конвеєр зі складання зернозбиральних комбайнів. Тому природно, що він провів зустріч із журналістами українських ЗМІ саме біля комбайна TORUM 740. Про нього, зокрема, Дьяченко сказав: «TORUM - поки що новинка для українського ринку. Торік  на південь Україну експериментально поставлялися бизько десяти одиниць цієї техніки, але в 2013- му ми хочемо почати масове постачання».

Вихід на український ринок моделі комбайна TORUM 740 став, як ми пам'ятаємо, помітною подією минулого сезону. TORUM має кілька позитивних особливостей. В основі його роботи лежить принципово новий роторний молотильно-сепарувальний пристрій Advanced Rotor System. Він практично виключає забивання молотарки на важких ділянках і значно підвищує продуктивність. Такий комбайн особливо підходящий для великих сільгосппідприємств у регіонах із урожайністю вище 60 ц/га. TORUM можна використовувати й на вологих ділянках: для цього конструкторами передбачена заміна його коліс напівгусеницями.

Втішно було побачити на експозиції вже добре обкачаний на полях України зернозбиральний комбайн ACROS 580. Минулого літа «Агробізнес сьогодні» спостерігав роботу машин цієї марки в сільськогосподарському підприємстві «Борозенське» (Великоолександрівський район, Херсонщина). Керівник «Борозенского»  Микола Медвідь тоді розповідав, що його машини ACROS 580 і ACROS 560 зібрали врожай по 1100 га кожний, показавши відмінну якість жнивування. 

Але на цих комбайнах конструктори підприємства Ростсельмаш не зупинилися. І нині в Києві ми побачили ще новішу модель зернозбирального комбайна шостого класу під таким же ім'ям, ще більш продуктивну й комфортабельну для механізатора, - ACROS 590 Plus.  Із цього року розпочинається їхній серійний випуск.

Новий комбайн комплектується двигуном Cummіns потужністю 325 к. с.. що в польових умовах забезпечує йому відмінну мобільність і запас подолання будь-яких перешкод рельєфу. Серед головних конкурентних переваг зернозбирального комбайна ACROS 590 Plus назвемо двокаскадну систему очищення, що у два рази підвищує чистоту бункерного зерна й до 30% - продуктивність самої машини.  Завдяки своїм конструктивним інноваціям ACROS 590 Plus упевнено упорається із комбайнуванням на полях із високим урожаєм зернових. Він також продуктивний і повороткий за підвищеної вологості.

У нинішніх умовах господарювання, особливо там, де застосовують систему «ноутіл», велике значення має менеджмент пожнивних залишків. Нова машина від концерну Ростсільмаш відповідає цим очікуванням уповні. На комбайні ACROS 590 Plus установлений новий подрібнювач-розкидач соломи з удосконаленою технологічною схемою роботи й застосуванням розкидача полови.

У базову комплектацію ACROS 590 Plus також входить 7- метрова зернова жниварка. Взагалі, всі комбайни компанії Ростсельмаш комплектуються жниваркою Power Stream з варіантами ширини захвату 6, 7 і 9 м. Їх застосування, як підтвердила практика, скорочує втрати зерна й забезпечує рівномірну подачу колосся при навіть досить складних умовах жнив. Power Stream  забезпечує відмінну якість зрізання, чітке копіювання рельєфу і у підсумку - рівномірну й безперебійну подачу хлібної маси в молотильно- сепарувальний пристрій.

Трактори й уесь шлейф техніки
У павільйоні №3 «КиївЕкспоПлаза» виставлялися не тільки зернозбиральні комбайни Ростсільмаш, але і її ж трактора VERSATІLE 305 і VERSATІLE 2375. Вони були запропоновані компанією  Ростсільмаш українському ринку не дуже давно.  Але багато виробників сільгосппродукції вже встигли оцінити їхні переваги. Скажімо, універсальний VERSATІLE 2375 із серії тракторної класики Row- Crop може ефективно застосовуватися для польових, транспортних або навантажувальних робіт, і також за необхідності використовуватися в режимі фронтального навантажувача.

З кормозбиральної  техніки на лютневій  виставці експонувалися самохідний комбайн DON 680M і причіпний STERH, прес-підбирачі - тюковий TUKAN і рулонний PELІKAN. Але й це далеко не все, що побачили українські аграрії й журналісти, адже «на сьогодні  компанія Ростсільмаш є фуллайнером по сільгосптехніці. У нас представлені всі знаряддя на всі види робіт», - сказав Дмитро Дяченко.

Дійсно, компанія зараз активно розширює лінійку своєї техніки й заповнює практично усі ніші, що існують в аграрному бізнесі. Й відтак дана аграрна виставка виявилася етапною: Ростсільмаш уперше привіз в Україну й продемонстрував у Києві  свою ґрунтообробну й посівну техніку.  Керуючий товарною групою компанії Ростсільмаш Олег Стецюк повідомив нам: «У 2011 році ми купили в Канаді завод Buhler Ezee-On Manufacturіng. Тепер ми можемо запропонувати нашим клієнтам трактор із усім шлейфом устаткування: у нас є дискові борони, культиватори, чизельні плуги, посівні комплекси».

Виробляються ці агрегати в Північній Америці під тією же маркою, що й уже відомі нам трактори й обприскувачі - VERSATІLE. Це сильний канадський бренд, що тепер належить корпорації Ростсільмаш.

«Сьогодні техніка Ростсільмаш - це не лише комбайни, але й трактори, обприскувачі, а тепер також ґрунтообробна й посівна техніка, представлені тут, - підкреслив пан Дьяченко. - Наприклад, така новинка для українського ринку як тандемна дискова борона TD 700».

У Канаді на заводі, що належить групі Ростсільмаш, от уже 40 років розробляють надійну, передову, розраховану на роботу в найтяжких  умовах прерій ґрунтообробну машинерію. Й показана в Києві широкозахватна дискова борона TD 700 дійсно вражає. Ширина її захвату фронту робіт - 9,9 м. Товщина сталі, з якої виготовлений диск, становить 9 мм. Мабуть, на українському ринку це тепер одне з найважчих, найміцніших широкозахватних дискових знарядь для глибокого боронування в умовах складних ґрунтів.  «У нас є досвід шестирічної експлуатації борони  TD 700 у Ставропольському краї. Там у неї наробіток на дисках - 50 тис. га, і вони ще жодного разу не замінювалися», - уточнює пан Стецюк.

Ціна, якість і сервіс
Також дуже істотно для власників агротехніки, що на всі свої машини Ростсільмаш надає дворічну гарантію.  У тому числі на трактори, на які в конкурентів зазвичай дається рік.

Аграрії знають, що інженери й механіки компанії Ростсільмаш допомагають  запустити в роботу куплений трактор або комбайн і готові прийти на допомогу ремонтом і запчастинами, якщо виникне хоч найменше ускладнення. Директор представництва Ростсільмаш в Україні підкреслив, що сервісний напрямок буде ще більше підсилюватися: «Основні наші плани на 2013 рік - розбудова якісної дилерської мережі, що забезпечуватиме просування техніки Ростсільмаш. Територія України повинна бути повністю охоплена нашими дилерами, зараз ми вибудовуємо відносини з ними».

І що завжди важливо - ціна й умови покупки. «Наша техніка доступніша, ніж будь-яка іноземна - конкуренти дорожчі, - відзначив Дмитро Дьяченко.—Й у нас також є спільні програми з банками. Якщо мову вести по гривні, то тут кредити в межах 15- 20%». Як уточнив «Агробізнес сьогодні», під нову техніку від корпорації Ростсільмаш активно дають кредити кілька банків: «Креді Агріколь Банк», «Райффайзен Банк Аваль», Всеукраїнський Банк Розвитку (ВБР), «ПроКредит Банк». Мало який виробник має у своєму розпорядженні такий дружній фінансовий пул, що полегшує  фермерам і сільськогосподарським компаніям придбання необхідних засобів виробництва.

Вони, сільгоспвиробники - фермери й керівники агрохолдингів - ходили по виставці й вибирали. Стенд корпорації Ростсільмаш  у павільйоні «КиївЕкспоПлаза» відрізнявся не тільки насиченістю найрізноманітнішою  технікою, але й, мабуть, був одним з найбагатолюдніших. Зима - саме  той сезон, коли аграрії ще не витратили гроші після продажу врожаю. І в них є час, щоб подумати про технічне доозброєння, вибрати й замовити щось нове... І одержати техніку вчасно – якраз до сезону польових робіт.
 

Довідка
Ростсільмаш - транснаціональна група у складі 13 підприємств сільськогосподарського машинобудування зі штаб-квартирою в Росії. Входить у п'ятірку найбільших світових виробників своєї галузі - контролює близько 17 % світового ринку аграрної техніки, а виготовляє її вже більше 80 років. Сукупний фінансовий обіг корпорації перевищує $1 млрд. Ростсільмаш надає аграріям лінійку з більш ніж 20 різновидів сільськогосподарської машинерії: трактори, зернозбиральні комбайни, обприскувачі причіпні й самохідні, сівалки, культиватори, борони, косарки, прес-підбирачі, кормозмішувачі- кормороздавачі й багато чого іншого. Продається це обладнання у 40 країнах. Дилерська мережа групи Ростсільмаш нараховує понад 500 сервісно-технічних центрів.
 

 

 19 квітня 2024
Станом на 19 квітня ціни на какао встановили новий рекорд, сягнувши історичного максимуму в понад 11 тисяч доларів США за тонну.
Станом на 19 квітня ціни на какао встановили новий рекорд, сягнувши історичного максимуму в понад 11 тисяч доларів США за тонну.
19 квітня 2024
 19 квітня 2024
На поточному тижні на ринок України надійшли перші партії тепличного томату з місцевих комбінатів.
На поточному тижні на ринок України надійшли перші партії тепличного томату з місцевих комбінатів.
19 квітня 2024
 19 квітня 2024
Асоціація портів України «Укрпорт» звернулася до прем’єр-міністра Дениса Шмигаля щодо ситуації з перевезенням вантажів Дунаєм.
Асоціація портів України «Укрпорт» звернулася до прем’єр-міністра Дениса Шмигаля щодо ситуації з перевезенням вантажів Дунаєм.
19 квітня 2024
 19 квітня 2024
Станом на 19 квітня на контрольованій Україною території вже засіяно 2 млн 053,4 тис. га зернових та зернобобових культур.
Станом на 19 квітня на контрольованій Україною території вже засіяно 2 млн 053,4 тис. га зернових та зернобобових культур.
19 квітня 2024
 19 квітня 2024
Оскільки повномасштабна війна в Україні триває, сільськогосподарська компанія Corteva Agriscience за підтримки Міністерства аграрної політики та продовольства України впроваджує ініціативу з перевірки ґрунтів у постраждалих регіонах країни на наявність токсичних металів в наслідок бомбових, ракетних або артилерійських вибухів.
Оскільки повномасштабна війна в Україні триває, сільськогосподарська компанія Corteva Agriscience за підтримки Міністерства аграрної політики та продовольства України впроваджує ініціативу з перевірки ґрунтів у постраждалих регіонах країни на наявність токсичних металів в наслідок бомбових, ракетних або артилерійських вибухів.
19 квітня 2024
 19 квітня 2024
Енергетична безпека: Електричні мобільні сховища від Emost AG (Швейцарія) – це унікальні акумуляторні генератори промислового класу потужністю 50 та 100 кВт, які дозволяють забезпечити промислові та господарські об’єкти, будівельні майданчики чи оперативні аварійні служби мобільним безшумним джерелом живлення.
Енергетична безпека: Електричні мобільні сховища від Emost AG (Швейцарія) – це унікальні акумуляторні генератори промислового класу потужністю 50 та 100 кВт, які дозволяють забезпечити промислові та господарські об’єкти, будівельні майданчики чи оперативні аварійні служби мобільним безшумним джерелом живлення.
19 квітня 2024

Please publish modules in offcanvas position.