«ІнтерАгро»: запит на технології

/ Подія / Четвер, 25 грудня 2014 14:41
altІнна ПИЛИПЕНКО, Ігор ПЕТРЕНКО, Дмитро РАДІОНОВ
спеціально для "АС"
«Тим, хто починає розпитувати, чи песимістично ми налаштовані, одразу відповідаю: НІ!» — встигає поділитися настроєм керівник відділу маркетингу компанії New Holland Agriculture Олександр Суханов. У нього від самого ранку на виставці зустрічі й переговори. Як, власне, на більшості стендів провідних компаній українського агроринку, котрі працювали кілька останніх днів жовтня у Києві на традиційній виставці «ІнтерАгро-2014».

 

Зрозуміло, цього року багатьом довелося скоротити демонстраційні площі. Особливо першого дня чулися нарікання на менший, ніж очікували, потік відвідувачів. Але остаточні оцінки все-таки були оптимістичними. По-перше, не все так погано, як комусь би хотілося, бо, попри війну та інші проблеми, аграрне бізнес-середовище, схоже, працює у нормальному режимі. По-друге, консультанти помітили, що на «ІнтерАгро» значно поменшало випадкових відвідувачів — селяни явно виросли професійно, чітко знають, що шукають і за чим конкретно приїхали до столиці. Вони не роздивляються новинки навмання, а називають систему, технологію, за якою працюють та до якої потребують тих чи інших компонентів. І ще одне спостереження: на виставці «запеленговано» значно більше перших осіб крупних компаній, агрохолдингів. Зазвичай вони передоручали виставкові функції своїм менеджерам, а тепер приїздять і самі, принаймні, потиснути руку партнерам.
 
Креатив оцінили відвідувачі
altОлександр СУХАНОВкерівник відділу маркетингу компанії New Holland Agriculture
- Свідомо зменшили виставкову площу, щоби зекономленими коштами скористатися під час регіональних Днів поля. А спеціально сконструйований будиночок в експозиції — це не просто виставковий елемент, а реальний мобільний офіс, який упродовж 2015 року мандруватиме Україною. У ньому з клієнтами будуть консультувати, укладати угоди представники наших основних служб, відділу сервісу, дуже популярного нині підрозділу точного землеробства. Регіональні дилери тепер зможуть використовувати такий офіс у своїх заходах, інформувати про новинки, наголошуючи, що ми завжди поруч зі своїми клієнтами та в післяпродажний період. Сервісникам і на виставці не доводилося нудьгувати, до них зверталися відвідувачі з суто технічними питаннями, скажімо, про гідравліку, продуктивність. Постійно тривала жвава бесіда професіоналів. Зараз, коли загальні продажі загальмувалися, ринок запчастин, навпаки, іде вгору. Господарства ремонтують наявну техніку, оптимізують витрати. Росте увага і до точного землеробства, відповідно, ми вперше скомпонували експозицію з елементів системи точного землеробства: від найпростішого (наприклад, гідропідрулювання) і до модернового монітора ХSN 2050, що зараз доступний як запчастина і вже стає серійним елементом на нових машинах. Загалом виробництво елементів системи точного землеробства у нас нинішнього року подвоюється, а за оптимістичними прогнозами, і потроїться.
 
alt   alt
 
Клієнти не просто розпитують про новинки, але й аналізують ринок і свої потреби в ньому. В експозиції показуємо техніку, що якраз відповідає цим потребам. Уперше демонстрували трактор Т9.615, щоби заявити, крім малих тракторів та комбайнів, про найпотужніші моделі, які маємо для продажу в нашому регіоні. З ними можна раціональніше обробляти обмежені площі. Уперше в критому павільйоні виставили комбайн CR 9080. Агровиробники активно переходять на більш рентабельні культури. Скажімо, є прогнози про збільшення як мінімум удвічі посівних площ під сою упродовж наступних трьох років. Тому поставимо потужний роторний комбайн для збирання кукурудзи та сої.
 
alt
 
Дуже хотілося нестандартно організувати експозицію і переконалися, що відвідувачі оцінили креатив. Навколо оригінального водоспаду, живих скульптур постійно збиралося багато людей — охоче відповідали на запитання вікторини, отримуючи призи, слухали виступ музикантів.

Війна війною, а сіяти треба
altАнатолій МАЦЮКпродукт-менеджер компанії Case IH
- Для нас важливо, що ця виставка систематична і має чітку концепцію — збирає саме виробників, це її головний акцент. Цікавих дуже багато, так і кажуть: війна війною, а сіяти треба. Порівняно з минулим роком Case IH навіть збільшив виставкові площі і представив переважно моделі, які досі не виставлялися. Наприклад, наш найпотужніший трактор в Україні — Quadtrac 600. На нього є попит серед тих, хто поставив на інтенсивність, а тепер таких господарників — більшість. Тому бачимо майбутнє за гусеничними тракторами, бо забезпечують вищу врожайність, продуктивність і економлять пальне. Вже активно продаємо в Україні 500- і 550-сильні гусеничні трактори. Серед клієнтів на них багато середніх господарств із площами по 10-30 тис. га. На полях крупних холдингів експериментували, порівнюючи в реальних умовах роботу колісних і гусеничних машин. Гусеничні показали продуктивність на 10% більшу з витратою пального меншою майже на 3 л/га.
 
Найпотужніша модель комбайна Case IН 9230 на гусеничному ходу дозволяє, наприклад, працювати по кукурудзі в дуже вологих умовах, щоб не тонули колеса, не було пробуксовки. Розраховуємо, що його сезон роботи триватиме аж до зими.

alt

Тільки навесні цього року завезли в Україну глибокорозпушувач Ecolo-Tiger 870 і після перших же показів одразу почали продавати. Техніка розраховувалася на складні американські умови з надто твердими пожнивними рештками. У нас усе не так жорстко, тому агрегат показує себе просто ідеально.
 
У вже відомому тракторі Мagnum 340 змінили комплектацію. Пропонуємо його на широкій спарці. Передня і задня шини широкі (передня гума — 600, задня — 750). Це дає більшу універсальність. Трактор мінімально пробуксовує, працює з сівалками, культиваторами, глибокорозпушувачами, дисковими боронами. Але, знявши спарку, маємо можливість використовувати його з плугом в борозні.
 
Найкращу якість прорізання стерні під час наших експериментів показала дискова борона лущильник True-Tandem 330 Turbo — тому теж заслуговує прем’єрного показу. Оптимально покаже себе на швидкості 14-15 км/год.
 
На будь-якій моделі обприскувача Patriot може бути застосована наша унікальна система обприскування Aim CommandTM. Її перевага в тому, що забезпечує постійний тиск для обприскування, незмінну дисперсність крапель та норму внесення незалежно від швидкості руху, а отже, кожна краплина робочої суміші використовується максимально ефективно в будь-яких польових умовах. Ми ж розуміємо, що економія та універсальність — зараз ключові для наших клієнтів. Ще одним доказом, що засвідчує визнання та унікальність даної системи, є здобуття золотої нагороди в номінації «Вузли та агрегати для сільськогосподарської техніки», що завоювала система обприскування Aim Command на міжнародному технічному конкурсі кращих інноваційних рішень у сільськогосподарській техніці й обладнанні «InterAgro Innovation Award» у рамках виставки «ІнтерАгро».

Назустріч бурякам
altОлександр МАМВРОСЕНКОменеджер з продажу «Хольмер Україна»
- Цьогоріч ми завезли в Україну найкращий бурякозбиральний комбайн 2014 року HOLMER Terra Dos T4-40. Цю нагороду ми одержали на виставці «Агрітехніка» (Ганновер) восени 2013 року. Одразу провели демонстраційний тур по Україні. Були на Кіровоградщині, Вінниччині, зараз він працює на Хмельниччині біля Шепетівки. Результатами проведеного демопоказу дуже задоволені. Беручи участь у виставці «ІнтерАгро», нам особливо приємно бачити своїх замовників, клієнтів, друзів, котрі цікавляться новою машиною, причому не лише з України, а й із-за кордону. Виставка зібрала багатьох наших клієнтів, це дає можливість з надією дивитися в майбутнє.
 
Цього сезону аграрії більше звертають увагу на вживану техніку, насамперед у зв’язку зі зміною курсу валют. Урожайність цукрового буряку в сільськогосподарських підприємствах була високою. Але тенденцій до збільшення посівів наступного року не буде. І, незважаючи на ці обставини, сьогодні ми бачимо, що на наступний рік є попит на нову техніку, можливо, не такий, як був 5 років тому, але є.
 
У 2015 році асортимент, який ми пропонуємо, буде розширено, але, в першу чергу, акцент зробимо на продукції компанії «Хольмер». Також актуальними будуть обприскувачі «Дамман», ґрунтообробна техніка «Ківонь».

Динаміка самохідних обприскувачів «зашкалює»
altОлена ПЄЛЬТЕКкомерційний представник компанії «Berthoud» в Україні
- В експозиції ми обов’язково представляємо народного улюбленця — причепний обприскувач Tracker DPAS 32-34. Але водночас прогнозуємо стрімкий ріст попиту на самохідні обприскувачі. Це буде особливістю 2015 року. Україна б’є всі рекорди за динамікою переходу від причепних до самохідних обприскувачів. Пояснення тут цілком логічні. Додаткові фунгіцидні, інсектицидні обробки на різних стадіях потребують високого кліренсу. Є також величезні проблеми з добором операторів для роботи з обприскувачем у кабіні невідповідного трактора. Крім того, погодні аномалії змушують працювати набагато швидше, захищаючи врожай, а тут без високопродуктивної самохідної техніки не обійдешся. Тому показуємо наш самохідний польовий обприскувач Raptor 4240 з баком на 4200 л, штангою Axiale 36 м, двигуном у 244 к.с. та кліренсом 160 см.
 
altА от новинкою експозиції у нас є садовий обприскувач FRUCTAIRTI 2000 Airline. Лише нинішнього року «Berthoud Україна» почала розвивати новий напрямок з орієнтиром на західну та центральну частини України, де сконцентровані садівничі господарства. У зв’язку з цим налагодили співпрацю з новим дилером — ПП «Адлер». Ця компанія відома багатьом аграріям західної України як потужний порядний постачальник насіння, засобів захисту рослин, а також ґрунтообробної техніки. У них є глибоке агрономічне знання всієї специфіки ефективного внесення ЗЗР. На наш погляд, дуже правильно пропонувати клієнтам одразу комплексне рішення — разом із засобами захисту і техніку для їх оптимального внесення. Це дуже ефективно. У партнерстві з «Адлером» ми вже попрактикувалися в організації Дня саду, а у листопаді починаємо демонстраційний тур садівничими господарствами, які, впевнена, гідно оцінять нашу продукцію.
 
Наступний 2015 рік стане ювілейним для компанії «Berthoud», адже нам виповнюється 120 років. Відомо, скільки криз і буремних подій довелося пережити за цей час. Пережили і розвиваємося. Тому впевнені, що і нинішні проблеми подолаємо!

alt

Діяти правильно
Zeppelin — одна з компаній-реалізаторів техніки заводу-виробника AGCO. Окрім клавішного комбайну Beta і телескопічного навантажувача Massey Ferguson 9407, компанія також презентувала два нові трактори. Першим є Fendt 900 Vario потужністю, залежно від варіації, від 270 до 360 к.с. Його особливість полягає у високому рівні економності та технологічності. Дорогами загального користування трактор може пересуватися зі швидкістю 60 км/год. Другим є гусеничний трактор Challenger 865C, він оснащений двигуном Caterpillar C18 ACERT потужністю 510 к.с. з турбонаддувом та системами Common Rail повного електронного управління. Максимальна швидкість трактора по дорогах загального користування становить 40 км/год.
 
Коментар
altНаталія ВОЙЦЕХОВИЧ, агро PR менеджер компанії Zeppelin
- На сьогодні найбільш цікавими є моделі гусеничного трактора 865С і телескопічний навантажувач Massey Ferguson.
 
2015 року в Україні відбудеться презентація нового трактора Fendt Vario 1000. За своїми характеристиками це унікальна машина. Її тягова здатність — 500 к.с.
 
Зараз перед багатьма фермерами стоїть головне завдання правильного інвестування для того, щоб грамотно використати свої фінансові потоки. Оскільки рік був складним, то техніка має працювати максимально довго з максимальною продуктивністю. Саме техніка корпорації AGCO дозволяє з мінімальними затратами одержати максимальний ефект при збиранні врожаю. Наші фермери навчилися правильно використовувати ресурси, а тому розуміють, що, з урахуванням вартості матеріалів та робіт, імпортна техніка є оптимальним варіантом для роботи на площі, наприклад, від 1000 га.

Є сподівання на вітчизняну селекцію
alt
Ірина ОНОЙКОзаступник начальника відділу маркетингу ТОВ «Зоря-Маїс Насіння»
- Ми представляємо ринку два наші нові гібриди кукурудзи — ранньостиглий гібрид для півночі ДН Гарант і гібрид ДН Берека з ФАО 390 для півдня. ДН Берека — гібрид універсального напрямку, годиться як для силосного напрямку (має більше 35 % вмісту сухої речовини), так і на зерно, чудово віддає вологу, не боїться заморозків. Ранні строки висіву для нього не страшні, встигає схопити вологу, гарно себе показати. Це гібрид простий, що не можуть не оцінити професіонали. Хоча нинішній рік був сприятливий для гібридів ранньої групи, але і ДН Берека показав себе дуже достойно на Кіровоградщині, Сумщині, Черкащині. Випробовували цей гібрид упродовж 5 років і тепер маємо підстави ним пишатися.
 
Прогнозуємо, що наступного сезону багато господарств віддасть перевагу саме вітчизняним гібридам кукурудзи. І справа не лише в цінових проблемах. Якщо раніше вітчизняна селекція серйозно кульгала щодо вологовіддачі, то у нових гібридах суттєво підтягнула цей параметр. Доступна ціна і гарна віддача вологи приводять вітчизняну селекцію ближче до агровиробника. До нас на експозицію з самого першого дня виставки підходило надзвичайно багато потенційних клієнтів, переконаних, що працюватимуть саме з вітчизняними гібридами. При чому це і представники агрохолдингів, і дрібних господарств. Серед них багато виробників з Харківської області і навіть з Донецької та Луганської. Коли запитуємо, чи не бояться війни, відповідають: «Кожен робить свою справу».

Приходять ті, хто приймає рішення
altВіктор КАРБІВСЬКИЙкомерційний директор ТОВ «Лімагрейн Україна»
- Це вже стало доброю традицією для компанії «Лімагрейн Україна» протягом останніх років брати участь у виставці «ІнтерАгро».
 
Напередодні виставки отримали багато дзвінків від партнерів і клієнтів, котрі призначили зустрічі на виставці. Усі знають, що ми не пропускаємо можливості показати новинки. Щороку вводимо 5-6 нових продуктів по кукурудзі та соняшнику. Зареєстрували три нові сорти озимої пшениці — Дагмар, Колоніа, Етела, а також новий сорт гороху Аудит. Тому запропонувати є що.
 
Особливою популярністю серед сільгоспвиробників користується наш новий гібрид кукурудзи Адевей. Це унікальний продукт з ФАО 290, відрізняється чудовим стартовим ростом, високою врожайністю та гарною вологовіддачею. За врожайністю він готовий конкурувати з гібридами із ФАО за 300. На сьогодні надходить зворотна інформація від наших господарств-партнерів із заходу і до півдня. Вони підтверджують, що ми фактично вивели на ринок України нову зірку. Заслуговує на увагу і гібрид ЛГ 30360 з ФАО 360, його ми позиціонуємо для регіонів з проблемним вологозабезпеченням, для більш посушливих, жорстких умов. Він формує чудову врожайність, має відмінну вологовіддачу, унікально стійкий до хвороб. У соняшнику наші позиції традиційно посилюються новими гібридами, стійкими до вовчка, в цьому сегменті домінують наші флагмани Голдсан, Тунка, ЛГ 5550 та ЛГ 5580. Слід зазначити, що цього сезону помічено збільшений попит на наші високоолеїнові гібриди, особливо такі, як ЛГ 5400 ХО та ЛГ 5451 ХО КЛ.
 
Характерно, що цікавитись новими продуктами до нас підходять якраз ті представники господарств, котрі, власне, приймають рішення — агрономи, керівники підприємств. А з професіоналами завжди приємно спілкуватися.

Після дощу обов’язково буде сонце
altНіколя КУЗЕНменеджер по роботі з ключовими клієнтами ТОВ «МАЇСАДУР Семанс Україна»
- Ми 6 років тому прийшли в Україну з власною селекцією, сформували сильну професійну команду, побудували завод для виробництва насіння — це означає, що ми віримо в наш бізнес в Україні. Розраховуємо на 8-10 % українського ринку у своєму сегменті. Хоча зараз досить складно, але з оптимізмом дивимося в майбутнє. У Франції кажуть: «Після дощу обов’язково буде сонце». Наша компанія достатньо сильна, щоб адаптуватися до сьогоднішніх проблем.
 
Під час виставки використовуємо можливість більше поспілкуватися з дилерами і безпосередньо з нашими клієнтами. Ми хочемо якомога точніше підібрати для фермерів гібриди різних категорій з найкращими результатами для конкретних регіонів. Маємо широке портфоліо по кукурудзі та соняшнику, представляючи елітну європейську генетику в Україні. Результати виставок вимірюються кількісно та якісно. От зараз дуже відчутний якісний показник професіоналізму тих, хто до нас підходить і спілкується. Вони ставлять конкретні запитання, порушують глибинні проблеми. Дуже очікуємо галузеву виставку в лютому, де насіннєві компанії будуть представлені ширше.

Акцент на технологіях
altАндрій ВОРОБЙОВдиректор представництва ТОВ «ГРЕЙТ ПЛЕЙНЗ ЮКРЕЙН»
- «ГРЕЙТ ПЛЕЙНЗ» цього року вирішив зробити акцент не на кількості техніки, а на найсучасніших технологіях. Зокрема, пропонуємо технологію точного внесення добрив. Вона зараз дуже популярна. І ми говоримо не просто про якісь окремі машини, хоча можемо підібрати й певні механізми під специфічні ґрунтово-кліматичні, технологічні умови. Але головне — готові задовольнити попит на всю технологічну лінійку. Вона складається, зокрема, з чизельного агрегату для основного обробітку ґрунту восени, унікального знаряддя Турбо-Макс для весняного обробітку (пришвидшує фізіологічне достигання ґрунту і дозволяє вийти в поле на 3-5 днів раніше), сівалки точного висіву.
 
altКрім того, зараз на виставці показуємо нову 6-метрову сівалку культиваторного типу, яка минулого року виставлялася у Ганновері, зараз уже вийшла з опцією сухих добрив. Демонструємо сівалку для висіву просапних культур у технології здвоєних рядів — це теж цікава нова технологія. У спеціальній лаунж-зоні є можливість комфортно спілкуватися з клієнтами про деталі кожної технології. Дуже помітно, що зараз аграрії не просто приїздять на виставку щось придбати, підписати угоди. А бачать основний сенс у тому, щоби знайти нове, особливе. Ми задовольняємо такий їх інтерес. Завдяки технологіям, які забезпечує наша техніка, а це вертикальна ґрунтообробка, технологія здвоєних рядів і точного внесення, клієнти отримують пряму економію, заощаджують на операційних витратах, підвищують ефективність. Добре, що «Інтер­Агро» — виставка не дилерів, а виробників. Такий формат саме й сприяє представленню найпрогресивніших технологій від виробника. Дилерів ми теж тут, на експозиції, активно знайомимо з усіма нашими технологічними особливостями.

Принципово не зменшуємо площі
altЙоханнес КЛЮТдиректор ТОВ «Хорш Україна»
- Ми комфортно почуваємося зараз на виставці, тому що відчуваємо, наскільки якісно виросли ті люди, котрі приходять дивитися нашу техніку. Вони чітко знають, чого саме хочуть. Серед їхніх пріоритетів, як і у нас, — якість, точність, ефективність. З усіх сил намагалися не зменшувати площу експозиції. Це принципово. Україна для нашої компанії — ключовий ринок. Ми на неї сподіваємося і вона від нас багато чекає. Не можемо залежати від політики. Віримо в успіх нашого спільного бізнесу і будемо залишатися тут.
 
alt
 
Прекрасно, що бачимо прогрес і в наших конкурентів. Це означає, що на ринку є динаміка, рух, це стимулює нас ставати ще кращими для клієнта. Клієнти в нас дуже різні. І навіть не головне, скільки землі вони мають в обробітку — головне, щоби найефективніше обробляли свій кожен гектар і отримували якнайбільший прибуток. У кожного господарства своя філософія. Колись говорили, що надто крупні агрохолдинги не можуть бути ефективними, але ваші агрооб’єднання молодці, показали, що вміють організуватися і працювати. Упевнений, вони подолають нинішні тимчасові труднощі. У них залишається земля, потенціал. Динамічні люди — а таких ми бачимо більшість на ринку України — все одно матимуть успіх.

VERSATILE на «ІнтерАгро-2014»
Уперше в Києві на агропромисловій виставці була представлена канадська компанія «Версатайл Україна», яку українські діячі аграрного бізнесу завдяки її продукції знали й раніше.
 
Техніка VERSATILE давно і надійно працює на полях України. Участь же в «ІнтерАгро» дозволила її офіційно представити українським сільгоспвиробникам. Ефектним шоу презентували новітній високопродуктивний зернозбиральний комбайн VERSATILE (модель Torum 760), який може працювати з 12-метровою жаткою. Це один з найбільш потужних зернозбиральних комбайнів у світі.
 
alt
 
Машина обладнана двигуном MTU (Mersedes) на 500 к. с. Також на виставці можна було побачити трактор VERSATILE 2375. Це машина, звична для Північної Америки, яка успішно продається в Австралію, Нову Зеландію, країни Європи, Казахстан і Росію — країни, де обробляються великі площі і працювати потрібно багато. В Україні трактори VERSATILE давно завоювали репутацію потужних, надійні і простих в експлуатації та ремонті машин. У продуктову лінійку VERSATILE входить також ґрунтообробна техніка (культиватори, важкі дискові борони, пневматичні сівалки) і сучасні обприскувачі. Гості виставки вже змогли оцінити причіпний VERSATILE PS 850 і високопродуктивний самохідний VERSATILE SX 275.
 
alt
 
Всім відомо, як складно зараз з фінансуванням будь-яких програм розвитку агрогопідприємств. Компанії VERSATILE вдалося залучити зовнішні джерела фінансування. Поставка агротехніки марки Versatile до України здійснюватиметься за допомогою канадської державної експортно-орієнтованої компанії. Компанія «Версатайл Україна» підготувала аграріям цікавий сюрприз: перші покупці техніки VERSATILE на «ІнтерАгро-2014» отримали в подарунок вояж до міста Торонто (Канада), де вони незабаром познайомляться з землеробством Північної Америки і як бонус зможуть побачити знаменитий Ніагарський водоспад.
 
Модернізований ряд
На виставці «Інтер­Агро-2014» компанія АМАКО була представлена на стенді AGCO, де особливу увагу привертала техніка бренду Massey Ferguson, який після п’ятирічної перерви відновив свою присутність на ринку України.
 
alt
 
Серед новинок найбільшу увагу відвідувачів виставки привертав клавішний комбайн MF7370 Beta. Цей комбайн оснащений економічним перевіреним двигуном AGCO Power з максимальною потужністю 360 к.с. Комбайн Beta втілює в собі найновітніші досягнення в комбайнобудуванні, які спрямовані в першу чергу на покращення ефективності обмолоту з меншими витратами палива. На замовлення цей комбайн комплектується жаткою Power Flow зі стрічковим транспортером, а також доступна опція — система Para Level, яка значно спрощує та підвищує якість роботи на схилах. Серед нової техніки також був представлений телескопічний навантажувач Massey Ferguson 9407 з номінальною потужністю двигуна 100 к.с. (74,5 кВт) та вантажопідйомністю 3,5 тонни. Цей телескопічний навантажувач має унікальні характеристики щодо маневреності та продуктивності за рахунок малого радіусу розвороту (3,7 м), найбільшої вантажопідйомності на максимальній висоті серед аналогічних навантажувачів (3000 кг) та гідростатичної трансмісії.
 
ФОТОЗВІТИ В СОЦМЕРЕЖАХ
 
 

 

 20 квітня 2024
Команда шеф-кухаря та ідеолога проєкту Cult Food Євгена Клопотенка презентувала оновлений збірник рекомендованих рецептур для харчування дітей у закладах освіти, який розроблено на підтримку Стратегії реформи системи шкільного харчування, яка реалізується за ініціативи першої леді Олени Зеленської.
Команда шеф-кухаря та ідеолога проєкту Cult Food Євгена Клопотенка презентувала оновлений збірник рекомендованих рецептур для харчування дітей у закладах освіти, який розроблено на підтримку Стратегії реформи системи шкільного харчування, яка реалізується за ініціативи першої леді Олени Зеленської.
20 квітня 2024
 19 квітня 2024
Станом на 19 квітня ціни на какао встановили новий рекорд, сягнувши історичного максимуму в понад 11 тисяч доларів США за тонну.
Станом на 19 квітня ціни на какао встановили новий рекорд, сягнувши історичного максимуму в понад 11 тисяч доларів США за тонну.
19 квітня 2024
 19 квітня 2024
На поточному тижні на ринок України надійшли перші партії тепличного томату з місцевих комбінатів.
На поточному тижні на ринок України надійшли перші партії тепличного томату з місцевих комбінатів.
19 квітня 2024
 19 квітня 2024
Асоціація портів України «Укрпорт» звернулася до прем’єр-міністра Дениса Шмигаля щодо ситуації з перевезенням вантажів Дунаєм.
Асоціація портів України «Укрпорт» звернулася до прем’єр-міністра Дениса Шмигаля щодо ситуації з перевезенням вантажів Дунаєм.
19 квітня 2024
 19 квітня 2024
Станом на 19 квітня на контрольованій Україною території вже засіяно 2 млн 053,4 тис. га зернових та зернобобових культур.
Станом на 19 квітня на контрольованій Україною території вже засіяно 2 млн 053,4 тис. га зернових та зернобобових культур.
19 квітня 2024
 19 квітня 2024
Оскільки повномасштабна війна в Україні триває, сільськогосподарська компанія Corteva Agriscience за підтримки Міністерства аграрної політики та продовольства України впроваджує ініціативу з перевірки ґрунтів у постраждалих регіонах країни на наявність токсичних металів в наслідок бомбових, ракетних або артилерійських вибухів.
Оскільки повномасштабна війна в Україні триває, сільськогосподарська компанія Corteva Agriscience за підтримки Міністерства аграрної політики та продовольства України впроваджує ініціативу з перевірки ґрунтів у постраждалих регіонах країни на наявність токсичних металів в наслідок бомбових, ракетних або артилерійських вибухів.
19 квітня 2024

Please publish modules in offcanvas position.