Ювілейний демо-тур трактора Fendt

/ Подія / П'ятниця, 24 квітня 2015 16:59
Ігор ПЕТРЕНКО, спеціально для "АС"
На території Замку Любарта у Луцьку «Волинська Фондова Компанія» провела 20 лютого презентацію преміум-трактора Fendt 900 G3 Vario. Подію приурочили до ювілею: 10-ліття роботи в Україні тракторів марки Fendt, що їх виробляє корпорація AGCO.

 

Лунко вдарили дзвони на баштах Луцького замку — того самого, що є одним із «7-ми чудес України» і що зображений на купюрі у 200 грн. Впало зеленаве покривало, і численній публіці відкрилося ще одне диво, шедевр інженерної думки — могутній колісний трактор Fendt 900 G3 Vario. Так почалася презентація нової моделі машини Fendt виробництва корпорації AGCO, що її влаштував у Луцьку 20 лютого офіційний дилер цієї техніки — «Волинська Фондова Компанія».
 
Як повідомила нам начальник відділу маркетингу та розвитку ПрАТ «ВФК» Тетяна Ломага, цей показ відзначив 10-ліття присутності в Україні преміальної марки Fendt, однієї з найвідоміших в Європі.
 
 

Волинська Фондова Компанія
ПрАТ «Волинська Фондова Компанія» ось уже 22-й рік успішно працює на території України. За підсумками галузевих міжнародних виставок відзначалася як кращий дилер з продажу й обслуговування сільськогосподарської техніки, отримувала за це численні нагороди: медалі, кубки. Має широкий асортимент найкращих машин і агрегатів, а також висококваліфіковану команду сервісних працівників для їх обслуговування. Представляє, зокрема, й техніку AGCO — це один із найбільших у світі виробників аграрних машин, що дуже необхідні сьогодні вітчизняному сільгоспвиробникові. Також безкоштовно проводить навчання комбайнерів, трактористів та інженерів. Окрім центрального офісу, який знаходиться у Луцьку, має ще п’ять філій і працює по всій території України.
 

 
На оглядини трактора прибули численні фермери з Волинської, Рівненської, Тернопільської, Житомирської, Кіровоградської, Одеської, Полтавської, Вінницької, Черкаської, Київської областей, держслужбовці з департаменту агропромислового розвитку Волинської облдержадміністрації, священнослужителі і прості волиняни. Бо територія Луцького замку XIV століття — це те мальовниче місце, де місцеві мешканці здавен люблять гуляти і святкувати урочисті події: весілля, дні народження, ювілеї тощо.
 
altДуховенство Святотроїцького кафедрального собору: отці Володимири та отець Ярослав освятили машину, відмітивши, що «трактор — це не меч, це орало, знаряддя для мирної праці». Священики побажали аграріям мирного неба й Божого благословення.
 
Участь у заході взяв голова Волинської обласної державної адміністрації Володимир Гунчик. Він висловив вдячність волинським аграріям за активну підтримку української армії, нагадав про європейські угоди, які укладалися князями у цьому історичному замку ще у XIV столітті. Губернатор захотів більш предметно ознайомитися з машиною Fendt: заліз у комфортну кабіну, повивчав важелі управління. Воно й зрозуміло: керівник області предметно знається на техніці, бо довгий час очолював завод «ЛуАЗ», потім автомобільну компанію «Богдан Моторс», що виробляє відомі усім автобуси.
 
Директор з маркетингу у Східній Європі корпорації AGCO Антон Костирко представив гостям бренд Fendt. Інженери корпорації AGCO постійно удосконалюють свою техніку, роблячи її більш економічною, надійною і продуктивною. Нові Fendt 900 Vario G3 (лінійка потужності від 270 до 360 к. с. — див. табл.) — продуктивні й мобільні, ці машини заощаджують час і гроші агровиробника. Для трактора Fendt 900 Vario було розроблено та впроваджено 54 новаторських функцій порівняно з попередніми моделями. Наприклад, у двигуні використовується подвійний турбонадув, додатковий інтеркулер. Це дозволяє досягати оптимальної потужності в зоні низьких швидкостей, а також забезпечує краще згорання палива, і, як наслідок, — більшу економічність.
 
altУся серія тракторів 900 Vario характеризується високою швидкістю при виконанні транспортних завдань — вони здатні розвивати рух до 60 км/год. Висока тягова потужність і можливість установки різноманітних робочих знарядь забезпечують універсальність застосування трактора. Також Fendt відрізняється значним тяговим зусиллям — не в останню чергу завдяки великому діаметру шин 2,15 м (710/75 R42), найбільшому із встановлюваних на традиційні трактори. Крім того, Fendt 900 VarioG3 став ще більш ощадливим, бо на ньому встановлено систему контролю тиску в шинах VarioGrip (керується вона просто з кабіни), що дозволяє економити до 10% палива. Словом, в цій моделі відкривається ще більше можливостей завдяки новітнім інженерним рішенням.
 
altБлизько 130 аграріїв, що прибули у Луцьк на свято бренду Fendt, побачили цей трактор, змогли оцінити його комфортабельність, зручність керування завдяки продуманим системам механотроніки. На гостей чекало також супутнє яскраве шоу: конкурси, фокуси, призи, анімація з піску. Свіже німецьке пиво, смачна баварська кухня сприяли дружній атмосфері. Багатьом сподобався динамічний виступ дуету професійних барменів з елементами акробатики й піротехніки. Також майстерно розважав публіку модний діджей. Однак найпривабливішим для фермерів призом стала мандрівка у Німеччину на тракторний завод Fendt.
 
Презентація великого трактора в стародавньому замку викликала підвищену зацікавленість широкої публіки. Люди йшли і йшли. На Замковій площі для гостей і земляків «Волинська Фондова Компанія» влаштувала показ ще деяких зразків високопродуктивної техніки корпорації AGCO: трактор Fendt 936 і сівалку Challenger 8186, телескопічний навантажувач Massey Ferguson 9407, та ін. Ця техніка здатна забезпечити професійним сільськогосподарським підприємствам економічну перевагу й сталі прибутки.
 
Але, звісно ж, у центрі уваги увесь день перебував саме трактор Fendt 900 G3 Vario. До речі, Луцьк став не єдиним містом, яке мало змогу побачити суперсучасне шоу за участю цієї машини. На честь 10-ліття праці тракторів марки Fendt в Україні компанія AGCO провела протягом місяця урочистий демо-тур, показавши новітній Fendt 900 G3 Vario ще у шести містах: Кіровограді, Дніпропетровську, Полтаві, Житомирі, Вінниці й, звісно, у Києві. Українці мали змогу переконатися, що трактори Fendt недаремно вважаються лідерами ринку в Західній і Центральній Європі.

Таблиця. Потужність моделей трактора Fendt 900 Vario

Коментар
 
altВолодимир КУХТИКдиректор ТОВ «Сербське» (Одеська обл., Великомихайлівський р-н.)
— Ми обробляємо 1800 га, вирощуємо зернові й технічні культури. Раніше займалися також овочами, але відмовилися, бо нам далеко до міста, невигідно туди возити продукцію. Мені дуже подобається трактор Fendt. Вважаю, що на сьогодні це найкращий бренд на ринку. На жаль, у мене поки що такого не було. Але хочу взяти. Він у нас буде працювати на дискуванні, глибокому рихленні, ну й закриватиме багато інших робіт, бо універсальний за призначенням, тому такий популярний. Що мені у ньому найбільше подобається? Великий моторесурс і малі витрати палива. Він дуже економний. Так що сподіваюся й надалі співпрацювати з «Волинською Фондовою Компанією» і не вважаю, що від Луцька до Одещини далеко — бо коли нам треба, сервісні інженери «ВФК» одразу ж опиняються поруч.

 

 16 квітня 2024
Станом на 15 квітня весняно-польові роботи на Волині перетнули умовний екватор, в області почали посів кукурудзи на зерно.
Станом на 15 квітня весняно-польові роботи на Волині перетнули умовний екватор, в області почали посів кукурудзи на зерно.
16 квітня 2024
 16 квітня 2024
Польські фермери продовжують блокувати рух вантажівок по трьох пунктах пропуску – «Ягодин», «Рава-Руська» та «Угринів». Через ці три пункти польські протестувальники за минулу добу взагалі не пропускали вантажівки в бік Польщі.
Польські фермери продовжують блокувати рух вантажівок по трьох пунктах пропуску – «Ягодин», «Рава-Руська» та «Угринів». Через ці три пункти польські протестувальники за минулу добу взагалі не пропускали вантажівки в бік Польщі.
16 квітня 2024
 16 квітня 2024
У 2023/24 маркетинговому році в Україні, вперше за всі роки незалежності, було перероблено 1 млн тонн насіння ріпаку, що становить 23,3% від загального врожаю української олійної у 2023 році.
У 2023/24 маркетинговому році в Україні, вперше за всі роки незалежності, було перероблено 1 млн тонн насіння ріпаку, що становить 23,3% від загального врожаю української олійної у 2023 році.
16 квітня 2024
 16 квітня 2024
В Україні від початку повномасштабного російського вторгнення релокувалися майже 19 тис. компаній, із них понад 1 тис. переїхали з міста до області.
В Україні від початку повномасштабного російського вторгнення релокувалися майже 19 тис. компаній, із них понад 1 тис. переїхали з міста до області.
16 квітня 2024
 16 квітня 2024
Максимум роботи – мінімум витрат. Нові телескопічні навантажувачі Case IH Farmlift 737 приступили до роботи на філіях «Бессарабська» та «Колосівський елеватор» компанії «НІБУЛОН». Оновлені навантажувачі з унікальним поєднанням ефективності та низької вартості утримання тепер допомагають лідеру зернового експорту України та найбільшому оператору елеваторних потужностей.
Максимум роботи – мінімум витрат. Нові телескопічні навантажувачі Case IH Farmlift 737 приступили до роботи на філіях «Бессарабська» та «Колосівський елеватор» компанії «НІБУЛОН». Оновлені навантажувачі з унікальним поєднанням ефективності та низької вартості утримання тепер допомагають лідеру зернового експорту України та найбільшому оператору ...
16 квітня 2024
 16 квітня 2024
Так званий кондитерський фундук буде мати вищу вартість під час закупівлі, ніж горіх десертних сортів.
Так званий кондитерський фундук буде мати вищу вартість під час закупівлі, ніж горіх десертних сортів.
16 квітня 2024

Please publish modules in offcanvas position.