agro business 160 160

×

Попередження

JUser::_load: неможливо завантажити користувача з id: 88

Ефект від інновацій BASF

/ Подія / Середа, 24 червня 2015 12:51
Інна ПИЛИПЕНКО, спеціально для "АС"
У свій 150-річний ювілей BASF представляє інновації, які фактично відкривають нову еру ефективності засобів захисту рослин в Україні. «Якщо Ви спитаєте будь-кого з фермерів, що він ставить собі за головну мету, — відповіддю буде збільшення урожайності. Мене завжди вражає і дивує, як українські агрономи дбають про майбутнє і думають на перспективу», — ділиться спостереженнями Том Ветьєн, керівник відділу маркетингу компанії BASF в Україні, Республіці Молдова та країнах Кавказу, підрозділ засобів захисту рослин.

 

Інновації для зернових на запит фермерів
Концерн BASF відкриває нові можливості для аграріїв і представляє на українському ринку інноваційні препарати, діючі речовини та формуляції для захисту рослин. Продукти, які виходять на ринок у 2015 році, поєднують у собі дію різних типів препаратів і таким чином спрощують та здешевлюють процес вирощування.
 
altУкраїна стала однією з перших країн, де запускається препарат Систіва®, що належить до абсолютно нового сегменту засобів захисту рослин від BASF. Це перший у світі фунгіцид для ячменю, який застосовується як звичайний протруйник на насіння — без потреби в обприскувачі. Він наноситься безпосередньо на насіння і звільняє від необхідності першої листової обробки та ефективний для захисту ярого та озимого ячменю. Пану Ветьєну особливо приємно представляти новий препарат Систіва®, адже свого часу він брав участь у його розробці.
 
Головний секрет Систіва® — нова діюча речовина Ксеміум, яка вирізняється унікальною мобільністю та швидкістю дії. «Над моделюванням молекули такої диво-речовини наші вчені працювали 12 років, — розповів Том Ветьєн. — Вона проникає у рослину, зупиняє споживання енергії патогенами і блокує процеси метаболізму в них».
 
Систіва® захищає рослину безпосередньо від сівби культури та допомагає забезпечувати постійний довготривалий контроль хвороб листя. Агроному більше не варто турбуватися про необхідність першої листової обробки. Після протруювання насіння та його висіву з моменту проростання насінини діюча речовина Ксеміум швидко поглинається кореневою системою та рівномірно перерозподіляється в усій рослині від коренів до листків. Створена формуляція Систіва® на водній основі забезпечує гнучкість та зручність застосування цього препарату в процесі обробки насіннєвого матеріалу.
 
Том Ветьєн впевнений, що фермери будуть продовжувати інвестувати у ячмінь як в одну із стратегічно важливих культур: «Зернові культури посідають особливе місце в українській аграрній галузі: на їхній захист спрямовується понад чверть від загального обсягу ЗЗР в Україні. Попит на інноваційні препарати BASF для зернових збільшується, зокрема, через зростання експорту: за останні три маркетингові сезони експорт пшениці зріс на понад 30%, а ячменю — майже вдвічі».
 
Зрозуміло, що таку цінну діючу речовину нового покоління, як Ксеміум гріх було б використовувати лише в одному препараті. Крім Систіва® вона також є у складі інноваційного трикомпонентного фунгіциду Серіакс®, в який також входять епоксиконазол і піраклостробін. Препарат Серіакс® (відомий у Європі під торговою назвою Адексар® Плюс) — це комплексне рішення, що забезпечує довготривалу лікувальну та попереджувальну дію на найбільш шкодочинні хвороби, зокрема, найкращим чином контролює одне з найпоширеніших захворювань колосу та листя — септоріоз.
 
«Ми раділи разом із українськими аграріями минулорічним високим врожаям, — говорить менеджер BASF.  — А щоб допомогти і надалі досягати рекордних показників, представляємо найсучаснішу світову технологію». За словами пана Ветьєна, цьогоріч BASF надаватиме Серіакс® окремим господарствам для випробування на дослідних ділянках, а з наступного року продукт з’явиться у вільному продажу.
 
Реалізація соєвих перспектив
Фахівці також засвідчують, що в Україні зростають посівні площі під сою, які цього року, згідно з прогнозами, сягатимуть 1,7-1,8 млрд га чи навіть більше. На цю культуру є стабільний попит на світовому ринку. Однак різке збільшення частки сої у структурі посівних площ має й негативні наслідки: через перенасичення сівозмін погіршується фітосанітарний стан посівів сої, у ґрунті накопичуються збудники інфекції та збільшується кількість інфікованого насіння. Через зміну сортового асортименту та більш ранні строки сівби культури, а також унаслідок кліматичних змін зросла кількість шкідників сої, які починають ушкоджувати посіви уже відразу після потрапляння насіння в ґрунт.
 
altВідповіддю BASF на такі виклики є пропозиція препарату Стандак™ Топ. «Ми віримо, що посівні площі під соєю і далі збільшуватимуться. Тож аграріям тим більше потрібний дуже сильний протруйник, який наноситиметься на перших етапах росту рослини. І ми перша компанія, яка випустила на ринок трикомпонентний протруйник Стандак™ Топ, який містить інсектицидну складову і дві фунгіцидні», — говорить Том Ветьєн.
 
Препарат забезпечує контроль широкого спектру шкідників при низьких нормах витрат — від 1 до 2 л препарату на 1 т насіння. Крім того, завдяки позитивному фізіологічному впливу на рослини він забезпечує формування додаткового врожаю.
 
Прискіпливо рахуємо ефект
«Фермери — це найрозсудливіші люди у світі, вони завжди усе прораховують і зважують, перш ніж вкласти кошти. У Німеччині навіть є вираз — «розумний, як фермер», — розповідає Т. Ветьєн.
 
Тож ставимо панові Ветьєну практичні запитання, актуальні для кожного господарника: який конкретний економічний ефект отримає фермер від застосування нового продукту?
 
«Ми називаємо це терміном «повернення інвестицій», — коментує Том Ветьєн. — Ми ставимо собі запитання: а скільки ж фермер зможе заплатити за новітній продукт, особливо по препаратах, які не мають конкурентів у світі. Приміром, у випадку з Систіва® ми провели 150 дослідів по всьому світу, оцінюючи прибавку врожайності. Вона була різна, в Україні в середньому на ячмені — 7-12%. От і давайте рахувати: при середній урожайності ячменю у 3 т/га в Україні, скажімо, 10-відсоткова прибавка завдяки застосуванню Систіва® дасть по 300 кг/га. Вираховуємо прогнозовану ціну на ячмінь визначаємо суму, яку фермер має інвестувати у ЗЗР. Переконані, що більша частина прибутку від збільшення урожайності повинна залишатися у фермера, а от меншу частину він може з вигодою інвестувати у препарат. Такий розрахунок економічної ефективності робимо по кожному продукту, аби ціни на наші препарати були оптимальними для споживача».
 
Крім того, BASF в Україні розробив спеціальний додаток для смартфонів — калькулятор маржинальності. У програмі фермер закладає всі свої витрати — паливо, добрива, ЗЗР тощо — та отримує спрощену технологічну карту з розрахунком прибавки урожайності, окупності застосування препарату.

alt

«Практичні результати ми демонструємо під час традиційних Днів поля,  — розповідає Том Ветьєн. — Тоді є можливість разом зі збиранням урожаю одразу все підрахувати, побачити реальний живий результат».
 
Прості розрахунки, наприклад, витрат часу (на підготовку, наповнення обприскувача, дорогу до поля, доставку води, сам процес обприскування, ведення документації), доводять, що завдяки застосуванню Систіва® господар економить тиждень робочого часу, отже, може більш гнучко організувати свою діяльність. Крім того, він уже не так залежить від погодних умов і знижує ступінь завантаженості своєї техніки у пікові періоди сезону, ефективніше використовує трудові ресурси, заощаджує на паливі, зрештою, менше ущільнює ґрунт.
 
Комплексний контроль хвороб у поєднанні з AgСelence®-ефектом є основою отримання стабільного високого врожаю. Вища енергія проростання та схожість насіння забезпечують кращу життєздатність протягом усієї вегетації. До того ж, міцна коренева система разом із надійним контролем хвороб культури — все це є запорукою здоров’я та життєздатності посівів від самого початку. Ці параметри підкреслюють, що Систіва® закладає підґрунтя для максимального розкриття потенціалу врожайності ячменю.
 
Інноваційні препарати Систіва®Серіакс® і Стандак™ Топ об’єднує бренд AgСelence®AgСelence®-ефект забезпечує кращий розвиток кореневої системи рослин, підвищення їхньої життєздатності, стійкості до стресових умов та збільшення урожайності.
 
«Минулий рік видався тяжким для аграріїв через девальвацію гривні, низьку фінансову ліквідність і складнощі з отриманням кредитів. Але українські агрономи думають на майбутнє, про те, як вони діятимуть, коли криза мине. Вони добре усвідомлюють: щоб підвищити врожайність і прибутковість, потрібні інвестиції і новітні рішення для захисту рослин», — підсумовує Т. Ветьєн.
 
alt150 років у тренді
За всю 150-річну історію BASF неухильно дотримується стратегії розробки інноваційних рішень і технологій. «Тільки минулого року BASF інвестував у сферу R&D аграрного сегменту 511 млн євро, або 27% від загального обсягу інвестицій концерну в дослідження і розробки. Адже саме інновації є головним фактором успіху для сталого розвитку сільського господарства в Україні і в усьому світі, даючи змогу аграріям задовольняти зростаючий попит на якісні продукти харчування та вести ефективний бізнес», — підкреслює Тіберіу Діма, керівник агробізнесу компанії BASF в Україні, Республіці Молдова та країнах Кавказу.
 
У представників різних поколінь виникають свої асоціації, коли вони чують про все­світньо відомий бренд BASF. Для старших він поєднується із кольором мрії індіго — творінням хімічної корпорації BASF. Саме від нього фанатіли щасливі власники супермодних джинсів. Для інших є згадкою молодості захоплення музикою, записаною на якісні касети під маркою BASF.
 
Сьогодні, як і раніше, спираючись на наукові досягнення та інновації, компанія допомагає відповідати на серйозні виклики і розв’язувати поточні та перспективні завдання, що виникають перед суспільством. Високоякісні продукти та рішення від BASF роблять внесок у заощадження ресурсів планети, у забезпечення її жителів продуктами харчування та у поліпшення якості життя. Перевіреним партнером BASF став і для українських агровиробників, які вчаться працювати ефективно та оптимально, орієнтуючись на надсучасні технології.

 

 29 березня 2024
Негативна цінова динаміка на ринку живця свиней наприкінці березня в Україні стала відчутнішою. Так, середньозважена ціна склала 55,4 грн/кг, що на 11% нижче, ніж тижнем раніше.
Негативна цінова динаміка на ринку живця свиней наприкінці березня в Україні стала відчутнішою. Так, середньозважена ціна склала 55,4 грн/кг, що на 11% нижче, ніж тижнем раніше.
29 березня 2024
 29 березня 2024
Україна продовжує розширювати географію експорту цибулі. Так, у січні 2024 року перші гуртові партії української цибулі були експортовані на ринок Великобританії.
Україна продовжує розширювати географію експорту цибулі. Так, у січні 2024 року перші гуртові партії української цибулі були експортовані на ринок Великобританії.
29 березня 2024
 29 березня 2024
Мінливі погодні умови, притаманні весняному періоду, здатні негативно вплинути на ріст і розвиток, а відтак – і на майбутню врожайність озимих, ярих, плодових та інших культур. Щоб попередити потенційні втрати, зробити культурні рослини стійкішими до температурних та інших стрес-факторів і підвищити їх адаптивність, фахівці Ukravit ...
Мінливі погодні умови, притаманні весняному періоду, здатні негативно вплинути на ріст і розвиток, а відтак – і на майбутню врожайність озимих, ярих, плодових та інших культур. Щоб попередити потенційні втрати, зробити культурні рослини стійкішими до температурних та інших стрес-факторів і підвищити їх адаптивність, фахівці Ukravit радять включати ...
29 березня 2024
 29 березня 2024
У січні-лютому 2024 року Україна відправила на експорт 9,9 тис. тонн яєць, що на 41,4% більше, ніж за аналогічний період минулого року.
У січні-лютому 2024 року Україна відправила на експорт 9,9 тис. тонн яєць, що на 41,4% більше, ніж за аналогічний період минулого року.
29 березня 2024
 29 березня 2024
Продукція під торговельним брендом «ПаТронАт», яку виготовляє ФОП Тронь В.А. в Охтирці на Сумщині, вперше з’явилася ще 2017-го року. Сьогодні ж підприємці пропонують до реалізації близько десятка видів вин і напоїв на меду з додаванням різних ягід і трав, які не мають жодних аналогів ні в Україні, ні за її кордонами.
Продукція під торговельним брендом «ПаТронАт», яку виготовляє ФОП Тронь В.А. в Охтирці на Сумщині, вперше з’явилася ще 2017-го року. Сьогодні ж підприємці пропонують до реалізації близько десятка видів вин і напоїв на меду з додаванням різних ягід і трав, які не мають жодних аналогів ні в Україні, ні за її кордонами.
29 березня 2024
 29 березня 2024
Названо тарифи на електроенергію та газ, які діятимуть у квітні. Стало відомо, що подорожчання комунальних послуг можливе після завершення опалювального сезону.
Названо тарифи на електроенергію та газ, які діятимуть у квітні. Стало відомо, що подорожчання комунальних послуг можливе після завершення опалювального сезону.
29 березня 2024

Please publish modules in offcanvas position.