Щорічна конференція дистриб’юторів ТОВ «Самміт-Агро Юкрейн»

/ Подія / Понеділок, 18 квітня 2016 12:10
Ірина САДОВА, спеціально для "АС"
«Нам би було нецікаво просто продавати свої продукти. Інтерес нашого бізнесу у тому, щоби разом із партнерами впливати на складні сучасні проблеми, освоювати нові інноваційні проекти», — говорили, представляючи свої стратегії на 2016 рік, менеджери компанії «Самміт-Агро Юкрейн». Атмосфера щорічної зустрічі із дистриб’юторами, як завжди, була не просто дружньою, а навіть родинною. Можна було поспілкуватися не тільки з українськими колегами, але й із закордонними партнерами, зокрема, гостями з Японії та Європи.

 

Цінуємо партнерів
Компанія із стовідсотково японськими інвестиціями вчергове підтвердила високу репутацію і, попри загальну кризу, продемонструвала ріст у продажах своїх продуктів та розширення асортименту. «Ми саме для того і приходимо до клієнтів, щоби захистити їх від нагальних ринкових проблем, — говорить генеральний директор ТОВ «Самміт-Агро Юкрейн» Тамара Мельничайко. — Японська якість у важкій економічній ситуації найдоречніша, бо гарантує ефективність та безпеку».
 
Неабияк цінуючи надійних дистриб’юторів, в оригінальний спосіб за підсумками минулого року відзначили ключових партнерів. Для цього уважно і точно підмітили характерні особливості кожного дистриб’ютора. Скажімо, хтось отримав нагороду за точність у розрахунках, кращу динаміку продажів чи найширший асортимент препаратів від «Самміт-Агро Юкрейн». Для когось головним у бізнесі була стабільність, для інших — бажання спробувати новинки, одні слідували чітким планам, інші стрімко росли. Також подякували за бізнес в екстремальних умовах (звісно це стосувалося компаній, вимушено евакуйованих із зони бойових дій на Сході) і дружню допомогу локальної компанії, котра підставила своє плече в регіоні, з якого представник «Самміт-Агро Юкрейн» пішов служити в АТО.
 
«У цьому наша силаі свобода»
Президент «SUMI AGRO EUROPE» Влодзімеж Влеклік приїхав безпосередньо познайомити колег з основними стратегіями бізнесу материнської компанії. Наголосив на важливості постійно, зокрема і нинішнього сезону, пропонувати ринку нові продукти. «Наша сила і свобода в тому, що ми не є виробником препаратів, — відзначив пан Влеклік. — Наше портфоліо складається із продуктів різних виробників-партнерів. Ми прагнемо забезпечувати агровиробників продуктами, цікавими для українського ринку, а також препаратами, які доповнюють цілісні технології».
 
Від синтезу до продажу
Містер Хейко Томас представляв на цій зустрічі професіоналів найпопулярнішої в Японії і відомої в усьому світі компанії «Ніппон Сода», котра у 2020 році відзначатиме 100-річчя. Її європейський офіс приділяє велику увагу українському ринку. «Ми готові показати довгий і копіткий шлях від синтезу молекули, аналізу комбінацій, нюансів виробництва препаратів до продажів готової продукції, яка потрапляє на ваші поля», — говорить містер Томас.
 
Аграрії добре знають виробника «Ніппон Сода» за популярним системним продуктом Моспілан®. Препарат має широкий спектр дії, при цьому у шкідників не з’являється стійкість до препарату. За відносно низької норми Моспілан® викликає швидкий нокдаун-ефект, має біологічну активність незалежно від температур і при цьому безпечний для бджіл, джмелів, корисної ентомофауни — може використовуватися під час цвітіння. Компанія постійно вдосконалює свій продукт. «В Україні Моспілан® робить новий крок, — повідомив європейський представник компанії «Ніппон Сода», — ми починаємо реєстрацію оновленого продукту у рідкій препаративній формі для застосування на ріпаку».
 
Комерційним стандартом для захисту соняшнику у Східній Європі називають нині фунгіцид Топсін®-М, що окрім того має реєстрацію у 50 країнах світу. Він ефективно застосовується на соняшнику проти фомозу, фомопсису та білої гнилі. Завдяки системній дії швидко розподіляється по рослині. Унікально поєднує профілактичну і лікувальну дію, має викорінювальний ефект. Ще однією принциповою відмінністю продукту Топсін®-М, підкреслив Хейко Томас, є його здатність контролювати мікотоксини на зернових культурах. Діюча речовина тіофанат-метил має такий механізм дії, що гальмує поділ клітинного ядра, а це зменшує ріст гриба. Крім того, зупиняє дихання, аби затримати продукування мікотоксинів. «Це візуально не завжди помітний, але справді ключовий фактор переваги Топсін®-М, який належно оцінюють в Японії та в Європі», — розповідає містер Томас.
 
Дебют унікуму в Україні
«Ми довго шукали універсальний фунгіцид широкої дії для застосування в антирезистентних програмах, — ділиться Хейко Томас з «Ніппон Сода». — Тепер він є. Це сучасне рішення для захисту сільгоспкультур, новинка нашої компанії — трикомпонентний фунгіцид для інтенсивного захисту зернових культур та ріпаку Ютака®». У його складі — компоненти різних класів хімічних речовин із різними механізмами дії на патогени. Зокрема, цифлуфенамід — нова молекула з класу феніл-ацетамідів з новим механізмом дії, відмінним від усіх існуючих комерційних фунгіцидів. Препарат володіє системною, трансламінарною дією, а також може перерозподілятися у газовій фазі.
 
Окремою перевагою препарату Ютака® є здатність загоювати рани на ріпаку, що утворилися внаслідок пошкодження заморозками і, таким чином, зупиняти проникнення хвороб. Тому його й рекомендують застосовувати в ранньовесняний період після відновлення вегетації.
 
Містер Хейко Томас наголосив: «Вихід очікуваної новинки Ютака® у Європі відбудеться тільки у 2018 році. А от світовий дебют унікального фунгіциду компанія «Самміт-Агро Юкрейн» планує саме в Україні у 2016 році».
 
 
Пледж «на пробу»
Інший представник розробника, регіональний менеджер у країнах СНД компанії «Sumitomo Сhemical Agro Europe» Микола Правілов представив іще одного дебютанта року з асортименту «Самміт-Агро Юкрейн» — ґрунтовий та страховий гербіцид для захисту соняшнику від комплексу дводольних бур’янів Пледж. Він діє як через листову поверхню, так і через ґрунт. Має сильну пролонговану дію на дводольні бур’яни. Спалює бур’яни при використанні по вегетації. Продукт вирізняється своєю безпечністю для операторів: сучасна упаковка гербіциду Пледж — водорозчинні пакети — унеможливлює контакт працівників із препаратом. Гербіцид можна використовувати у системах мінімального та нульового обробітку ґрунту. Препарат широко відомий та популярний у світі для захисту соняшнику та сої.
 
«Самміт-Агро Юкрейн» візьме для тестування спочатку невелику партію Пледж і готова тісно співпрацювати із господарствами, які хотіли б переконатись у ефективності новинки на своїх соняшникових ділянках. У подальших планах компанії  — реєстрація гербіциду на сої.
 

Новинки широкої дії
Серед 36 препаратів компанія в цьому році пропонуватиме 6 нових продуктів.
 
Продукт-менеджер компанії «Самміт- Агро Юкрейн» Анатолій Гусак доповнив огляд новинок 2016-го року представленням піретроїдного інсектициду широкого спектру дії Нагомі. Препарат володіє репелентним ефектом: навіть низькі дози відлякують комах і не дають їм харчуватися.
 
Діюча речовина нового селективного гербіциду для захисту овочевих культур Деврінол — напропамід — теж новинка на ринку України. Крім того, що препарат ефективно контролює однорічні злакові та основні дводольні бур’яни, він ще й є малочутливим до вологості ґрунту. Має подовжену захисну дію, не проявляє фітотоксичності, може змішуватися з іншими ґрунтовими гербіцидами.
 
Учасники зустрічі також познайомилися з новим фунгіцидом для захисту овочів в екстремальних умовах — препаратом Ранман® Топ, а також фунгіцидом із поєднанням двох оригінальних діючих речовин Ямато® СЕ, який чудово контролює широкий спектр хвороб на сої в період вегетації.

Заглянути у перспективу
Керівник відділу розвитку продуктів Олександр Олійник доповнив своїх колег описом стратегічних напрямків, якими й надалі рухатиме свої інновації «Самміт-Агро Юкрейн». Крім того, познайомив партнерів із прогресивними проектами групи. Серед них — розвиток біопродуктів, а також проект Trika Expert. Він являє собою поєднання ґрунтового інсектициду із мінеральними добривами у невеликій органічній гранулі. Новація розроблена партнерською компанією SIPCAM на основі технології UMOSLO, що по суті є новою концепцією удобрення.
 
Партнери разом обговорили основні підходи до спільного бізнесу упродовж нового сезону 2016-го року.

Коментарі
 
Влодзімеж ВЛЕКЛІКпрезидент компанії «SUMI Agro Europe»
 Висловлю думку всієї компанії: український ринок є дуже перспективним. Робимо такий висновок, зокрема, і з того, як він долає кризу, працює в умовах ризиків та безлічі серйозних викликів. Українська компанія посіла друге місце у групі за підсумками минулого року, після Польщі. Але у вас великий потенціал, впевнений, що варто поліпшитися економічним умовам, і «Самміт-Агро Юкрейн» стане першою. Місцеві агровиробники дуже відкриті до нового, ніколи не консервуються на певних досягненнях, прагнуть завжди більшого, толерантні до нововведень. Якщо прогнозувати наступний сезон, думаю, українські господарники однозначно робитимуть ставки на пшеницю, трішки зменшаться площі кукурудзи. Соняшник мусить бути актуальним, надто великі площі вже засіюють ним. Перспективно виглядатиме соя, особливо з точки зору експорту, який теж може стати вагомою підтримкою для економічного росту.
 
Микола ПРАВІЛОВрегіональний менеджер у країнах СНД компанії «Sumitomo Сhemical Agro Europe»
 У нас із «Самміт-Агро Юкрейн» спільна історія. Хочемо відновити у сучасних умовах не тільки гарні бізнесові, але й теплі особисті стосунки. Дуже раді зараз і можливості напряму поспілкуватися із ключовими дистриб’юторами. Як постачальники, знаємо велику зацікавленість у наших продуктах. Цього року презентуємо свій унікальний препарат Пледж, особливістю якого є, зокрема, застосування не тільки до-, але й післясходово. Тут я повний оптиміст, не маю стосовно цього продукту жодних пересторог, тому що знаю шалений ріст попиту на нього у сусідніх країнах. Крім того, у нього дуже лояльна для кінцевого споживача ціна. Він спеціально адаптований до українських умов. Гарантуємо технічну підтримку своїх європейських фахівців. Маємо великі плани в Україні, де очікуємо значної динаміки.
 
Петро ЧАЙКАзаступник директора ТОВ «Українська аграрно-хімічна компанія»
 Багато років співпрацюємо з «Самміт-Агро Юкрейн». Їхні продукти завжди запитують та цінують за японську якість, особливо садівники. Зараз почули про нові перспективи, про серйозні заявки і на сегмент польових культур. Ця компанія завжди має свою нішу і клієнтуру. Є така особлива частина господарників — дуже принципових, до них із низькою якістю, генериками навіть не підходь — от саме для таких, надзвичайно вимогливих, якраз підходять продукти «Самміт-Агро Юкрейн». Для тих, хто знає толк в тому, як отримати належний результат, потрібні якісні вкладення та сучасні підходи.
 
Олена ГУР’ЄВСЬКА, генеральний директор ТОВ «Остер»
 Є велика перевага у роботі з невеликою компанією. Ми з «Самміт-Агро Юкрейн» працюємо вже понад 10 років і постійно отримуємо швидкі та якісні відповіді на свої болючі питання. Розумієш, до кого звертатися, хто підкаже оптимальне рішення. Тут чітко і прозоро налагоджені комунікації. Вони молодці, що розширюють лінійки цікавих продуктів. У нас у Вінницькій області багато садів, тому починали саме з обслуговування садових підприємств. Дуже комфортно працювати з висококваліфікованим персоналом. Маю багато замовлень на такі популярні препарати як Топсін-М, Акіра та інші. Ще ні разу за ці роки не отримувала нарікань від кінцевих споживачів.
 

ТОВ «САММІТ-АГРО ЮКРЕЙН» —
КОМПАНІЯ ГРУПИ СУМІТОМО КОРПОРЕЙШН
Київ, вул. Горького, 172-а, 11 поверх, 
тел.: 044-494-37-04, 

 

 19 квітня 2024
Станом на 19 квітня на контрольованій Україною території вже засіяно 2 млн 053,4 тис. га зернових та зернобобових культур.
Станом на 19 квітня на контрольованій Україною території вже засіяно 2 млн 053,4 тис. га зернових та зернобобових культур.
19 квітня 2024
 19 квітня 2024
Оскільки повномасштабна війна в Україні триває, сільськогосподарська компанія Corteva Agriscience за підтримки Міністерства аграрної політики та продовольства України впроваджує ініціативу з перевірки ґрунтів у постраждалих регіонах країни на наявність токсичних металів в наслідок бомбових, ракетних або артилерійських вибухів.
Оскільки повномасштабна війна в Україні триває, сільськогосподарська компанія Corteva Agriscience за підтримки Міністерства аграрної політики та продовольства України впроваджує ініціативу з перевірки ґрунтів у постраждалих регіонах країни на наявність токсичних металів в наслідок бомбових, ракетних або артилерійських вибухів.
19 квітня 2024
 19 квітня 2024
Енергетична безпека: Електричні мобільні сховища від Emost AG (Швейцарія) – це унікальні акумуляторні генератори промислового класу потужністю 50 та 100 кВт, які дозволяють забезпечити промислові та господарські об’єкти, будівельні майданчики чи оперативні аварійні служби мобільним безшумним джерелом живлення.
Енергетична безпека: Електричні мобільні сховища від Emost AG (Швейцарія) – це унікальні акумуляторні генератори промислового класу потужністю 50 та 100 кВт, які дозволяють забезпечити промислові та господарські об’єкти, будівельні майданчики чи оперативні аварійні служби мобільним безшумним джерелом живлення.
19 квітня 2024
 19 квітня 2024
За перші три місяці 2024 року виручка від експорту українських плодів, ягід і горіхів збільшилась на 47% – до $87 млн.
За перші три місяці 2024 року виручка від експорту українських плодів, ягід і горіхів збільшилась на 47% – до $87 млн.
19 квітня 2024
 19 квітня 2024
У березні українські виробники свіжих молочних продуктів були досить активними. Незважаючи на те, що ціни на ці продукти зросли, обсяг реалізації збільшився.
У березні українські виробники свіжих молочних продуктів були досить активними. Незважаючи на те, що ціни на ці продукти зросли, обсяг реалізації збільшився.
19 квітня 2024
 19 квітня 2024
В України є стратегічна потреба вирощувати бавовну як сировину для імпортозаміщення, а також для переробки і забезпечення внутрішніх потреб. Пропонується створити і розвивати бавовняний кластер в Одеській області.
В України є стратегічна потреба вирощувати бавовну як сировину для імпортозаміщення, а також для переробки і забезпечення внутрішніх потреб. Пропонується створити і розвивати бавовняний кластер в Одеській області.
19 квітня 2024

Please publish modules in offcanvas position.