agro business 160 160

Форум аграрних інновацій: компанія «Агропродсервіс» на крок попереду

/ Подія / Четвер, 06 жовтня 2016 11:00
21 червня 2016 року у с. Настасів на Тернопільщині компанія «Агропродсервіс» у партнерстві з фірмою «Агроскоп Інтернешнл» організували і провели Форум аграрних інновацій «Нове зернятко «Настасів-2016». У події взяло участь 58 компаній-партнерів, що пропонують аграрному ринку техніку, насіння, засоби захисту рослин та інші матеріально-технічні ресурси.

 

На офіційній церемонії відкриття Форуму слово мали генеральний директор компанії «Агропродсервіс» Іван Чайківський, директор цього підприємства Андрій Баран, директор з маркетингу компанії «Агроскоп Інтернешнл» Наталія Рязанцева, голова Аграрної партії України Віталій Скоцик, представники місцевої влади. У своїх виступах вони зазначили, що вітчизняні аграрії мають об’єднати зусилля у запровадженні сучасних високорентабельних технологій вирощування продукції.

Під час Форуму учасники та гості (до речі, не лише з України, але й Молдови, Румунії, Португалії) мали змогу побачити в полях насіннєві та товарні посіви: близько 40 сортів озимої пшениці, майже 10 сортів і гібридів озимого ячменю, понад 10 сортів гороху, більше 10 сортів сої, 60 сортів і гібридів озимого ріпаку, 160 гібридів кукурудзи, понад 30 гібридів цукрових буряків. Також працював Агроцентр компанії «Агроскоп Інтернешнл», де було презентовано демо-посіви численних сортів зернових, зернобобових та технічних культур, зокрема й нових для України, а також різні технології їх вирощування та системи захисту. Під час форуму кожен охочий міг відвідати цехи насіннєвого заводу та завітати до лабораторії, у якій контролюється якість насіннєвого матеріалу.

Про діяльність компанії «Агропродсервіс» розказав її засновник і незмінний генеральний директор Іван Чайківський.

«Компанія заснована ще у 1999 році. З 2004-го ми займаємось виробництвом елітного насіння зернових культур і є надійним партнером сільськогосподарських виробників — до цього дня не надійшло жодної скарги на якість нашого насіння. Вже більше п’яти років у компанії працює насіннєвий завод, обладнаний устаткуванням фірми «Кімбрія». На сьогодні наша компанія обробляє 40 тис. га землі, на яких займаємось рослинництвом, переробкою сої, виробництвом насіння, комбікорму, маємо три зернових елеватори. Більша частина (70%) продукції рослинництва використовується з метою виробництва комбікормів для відгодівлі власного поголів’я: в активі «Агропродсервісу» — 8 свинокомплексів (130 тис. голів), 4 молочно-товарних ферми (більше тис. корів) і 3 птахокомплекси (виробництво 2 млн голів птиці на рік)».

Зі слів керівника, для отримання максимальної економічної ефективності підприємство вибудовує вертикальну інтеграцію. Так, для переробки тваринницької продукції компанія «Агропродсервіс» реконструює Тернопільський м’ясокомбінат (перша лінія запрацює вже восени та перероблятиме половину м’ясної сировини). Продукція комбінату буде реалізовуватися через власну мережу магазинів під брендом «Студія м’яса» спочатку в Тернополі, а потім в інших областях України. На сьогодні у компанії працює близько 2000 людей.

«У нас представлено багато інновацій — це і нові системи живлення, системи захисту рослин, й останні зразки техніки. Але наш головний принцип — усе починається з насіння. Тому основну увагу приділено все ж таки перспективним сортам. Їх можна побачити як на демонстраційних полях, так і на посівах по 200–300 га», — продовжує розмову директор компанії «Агропродсервіс» Андрій Баран, який виступив головним натхненником проведення Форуму аграрних інновацій.

З його слів, такий захід планується проводити щорічно, адже добрий урожай можна зібрати тільки в партнерстві з компаніями, які допомагають сіяти, вирощувати, доглядати, підживлювати, збирати все те, що виростає з маленької зернини, якщо в неї вкладено людську любов. Керівництво компанії планує, що у майбутньому такий Форум стане суто технологічним, де аграрії зможуть почерпнути для себе максимум корисної інформації.

Вже сьогодні для «Агропродсервісу» є звичною урожайність озимої пшениці на рівні 80–100 ц/га, компанія навчилась отримувати 100–120 ц/га кукурудзи та 600–800 ц/га цукрових буряків. Результат, який що­осені збирається у комору, свідчить про високий рівень агрономічної служби підприємства. Тож ділитися є чим: і досвідом, і урожаєм.
 

«Сьогодні ми покажемо, як на малих демоділянках, так і на великих товарних посівах, на полях площею 100–200 га результат нашої праці, — говорить Андрій Баран. — Це допоможе агрономам на власні очі переконатись у якості пропонованого насіннєвого матеріалу. Нині багато господарств, особливо дрібних та фермерських, засівають поля насінням власного виробництва, не маючи можливості його доробити та якісно протруїти. Через це вони не отримують бажаного результату. Господарствам, які хочуть сіяти своє насіння, ми пропонуємо його у нас доробляти та протруювати. Довівши посівний матеріал до відповідної кондиції, фермер матиме набагато кращий результат».

Співпрацю з «Агропродсервісом» високо оцінили і їхні багаторічні партнери з компанії «Агроскоп Інтернешнл». Директор з маркетингу Наталія Рязанцева зазначила: «Із компанією «Агропродсервіс» ми у партнерстві вже понад 12 років. Це найбільша з-поміж трьох насінницьких компаній України, з якими ми співпрацюємо, тут гарантують найкраще вирощування, обробку та доробку нашого насіння».

Як зазначила пані Наталія, «Агроскоп Інтернешнл» — це центр з розвитку та застосування комплексних технологій. На відміну від компаній-оригінаторів, котрі просувають лише власні продукти, компанія «Агроскоп Інтернешнл» займається вивченням і демонстрацією оптимальних для цієї місцевості технологій (насіння сортів і гібридів широкого спектру культур, засоби захисту рослин, техніка тощо). Клієнти на дослідних полях компанії «Агропродсервіс» можуть наочно оцінити результати й обрати для себе той, що забезпечить їм найкращі показники.

«Цього року ми організували тут свій Агроцентр, він працює протягом усього сезону вирощування, — продовжує Наталія Рязанцева. — Тут закладено понад 1000 дослідів, і можна побачити продукцію низки виробників: різні сорти й гібриди та різні технології їх вирощування. Представлено озиму пшеницю, озимий ячмінь і технологію вирощування кукурудзи — саме у цей період на ній можна продемонструвати дію ґрунтових гербіцидів різних торгових марок. Дослідження на зернових культурах виконуємо у кількох напрямах. Нині демонструємо шість основних технологій захисту, з них три — ексклюзивні, створені компанією «Агроскоп Інтернешнл», а саме: Оптимальна, Бюджетна та Фермерська. Також в Агроцентрі застосовано технології ПАП «Агропродсервіс», компаній «Байєр» та «Дюпон» і нульову технологію (без обробки засобами захисту рослин) для порівняння біологічної ефективності».
 

Високо оцінив Форум і голова Ради сільгоспвиробників Тернопільської області, директор підприємства «Аркадія» Микола Пилипів: «Нинішній форум «Агропродсервісу» довів, що тут усі роботи представлено на найвищому організаційному рівні з застосуванням передових сучасних технологій. Керівники та спеціалісти господарств ознайомилися з цікавими та корисними рішеннями, взяли для себе чимало цікавого та корисного. Сподіваємося, що надалі лише розширюватимемо співпрацю з цим підприємством».

Для зручності учасників між усіма оглядовими майданчиками курсували автобуси, а агрономи «Агропродсервісу» та представники селекційних компаній розповідали про застосовану на кожному з полів технологію. По завершенні Форуму учасники могли продегустувати цілий спектр делікатесів від Тернопільського м’ясокомбінату: копченості, паштети, ковбаси, м’ясні консерви, насолодитися національними мелодіями у виконанні «Настасівських музик», поспілкуватися між собою, здобути нових друзів, яких ще не раз збере на своїх заходах інноваційна компанія «Агропродсервіс».

Компанія «Агропродсервіс» може бути зразком поступового, цілеспрямованого, планомірного розвитку. Успіх в агробізнесі досягається не за рахунок нарощування площ сільськогосподарських земель, а організацією ефективної системи управління, інтеграцією виробництва, переробки та реалізації виробленої продукції, забезпечуючи на кожному етапі якість світового рівня. Відповідають цьому також реальні плани стабільного розвитку, в якому на першому місці стоять питання збереження довкілля, добробуту працівників і місцевих сільських громад.

 

 29 березня 2024
Негативна цінова динаміка на ринку живця свиней наприкінці березня в Україні стала відчутнішою. Так, середньозважена ціна склала 55,4 грн/кг, що на 11% нижче, ніж тижнем раніше.
Негативна цінова динаміка на ринку живця свиней наприкінці березня в Україні стала відчутнішою. Так, середньозважена ціна склала 55,4 грн/кг, що на 11% нижче, ніж тижнем раніше.
29 березня 2024
 29 березня 2024
Україна продовжує розширювати географію експорту цибулі. Так, у січні 2024 року перші гуртові партії української цибулі були експортовані на ринок Великобританії.
Україна продовжує розширювати географію експорту цибулі. Так, у січні 2024 року перші гуртові партії української цибулі були експортовані на ринок Великобританії.
29 березня 2024
 29 березня 2024
Мінливі погодні умови, притаманні весняному періоду, здатні негативно вплинути на ріст і розвиток, а відтак – і на майбутню врожайність озимих, ярих, плодових та інших культур. Щоб попередити потенційні втрати, зробити культурні рослини стійкішими до температурних та інших стрес-факторів і підвищити їх адаптивність, фахівці Ukravit ...
Мінливі погодні умови, притаманні весняному періоду, здатні негативно вплинути на ріст і розвиток, а відтак – і на майбутню врожайність озимих, ярих, плодових та інших культур. Щоб попередити потенційні втрати, зробити культурні рослини стійкішими до температурних та інших стрес-факторів і підвищити їх адаптивність, фахівці Ukravit радять включати ...
29 березня 2024
 29 березня 2024
У січні-лютому 2024 року Україна відправила на експорт 9,9 тис. тонн яєць, що на 41,4% більше, ніж за аналогічний період минулого року.
У січні-лютому 2024 року Україна відправила на експорт 9,9 тис. тонн яєць, що на 41,4% більше, ніж за аналогічний період минулого року.
29 березня 2024
 29 березня 2024
Продукція під торговельним брендом «ПаТронАт», яку виготовляє ФОП Тронь В.А. в Охтирці на Сумщині, вперше з’явилася ще 2017-го року. Сьогодні ж підприємці пропонують до реалізації близько десятка видів вин і напоїв на меду з додаванням різних ягід і трав, які не мають жодних аналогів ні в Україні, ні за її кордонами.
Продукція під торговельним брендом «ПаТронАт», яку виготовляє ФОП Тронь В.А. в Охтирці на Сумщині, вперше з’явилася ще 2017-го року. Сьогодні ж підприємці пропонують до реалізації близько десятка видів вин і напоїв на меду з додаванням різних ягід і трав, які не мають жодних аналогів ні в Україні, ні за її кордонами.
29 березня 2024
 29 березня 2024
Названо тарифи на електроенергію та газ, які діятимуть у квітні. Стало відомо, що подорожчання комунальних послуг можливе після завершення опалювального сезону.
Названо тарифи на електроенергію та газ, які діятимуть у квітні. Стало відомо, що подорожчання комунальних послуг можливе після завершення опалювального сезону.
29 березня 2024

Please publish modules in offcanvas position.