ALFA Smart Agro — розумні технології для українських аграріїв

/ Подія / Вівторок, 27 грудня 2016 14:00
7 жовтня відбулась знакова подія не тільки для українського агробізнесу, а й для економіки країни в цілому — відкриття сучасного заводу з виробництва мікродобрив та засобів захисту рослин компанією ALFA Smart Agro, що є спадкоємицею відомої понад 15 років на ринку України «Альфа Хімгруп».

 

На урочисте відкриття заводу приїхало чимало поважних гостей: провідні представники аграрного сектору України з різних регіонів, представники органів влади — як центральних, так і місцевих. Не оминули таку знакову бізнес-подію прем’єр-міністр України Володимир Гройсман та міністр аграрної політики та продовольства України Тарас Кутовий.

Під час урочистого відкриття заводу Володимир Гройсман наголосив: «Це визначний день як для аграрного сектору, так і для економіки в цілому, оскільки 100% доданої вартості повністю залишається в Україні». Своєю чергою, Тарас Кутовий у виступі зазначив: «Для АПК це надасть стимул сільскогосподарським підприємствам, оскільки дозволить їм купувати продукцію за доступними цінами. Сподіваюся, що цей завод буде прикладом інвестицій для виробників».
 
[widgetkit id=51]

Український проект 
на всі 100%
Компанія ALFA Smart Agro поставила перед собою завдання забезпечити агровиробників Украни та Європи якісними продуктами за розумною ціною завдяки впровадженню багаторівневого контролю якості (Multi-Control) на всіх етапах розробки, виробництва і застосування продуктів. 
 
Прикметно, що Білоцерківський завод препаративних форм — це підприємство зі 100-відсотковими українськими інвестиціями. Більше того, завод спроектовано та збудовано за індивідуальним авторським проектом, створеним спільно фахівцями компанії та Державного науково-дослідного інституту «Еластик». Проектні роботи велися в 2013 році, в 2014-му розпочато будівництво.

«Ми інвестували у підприємство більше 110 млн грн. Ми відрізняємось від аналогічних виробництв тим, що на нашому заводі кожна лінія виділена під свій вид продукції», — зазначив під час відкриття голова правління ALFA Smart Agro Борис Тодоров.
 
[widgetkit id=52]

На сьогодні вже повністю закінчені перша та друга черги будівництва. Згідно з планами розвитку, протягом 2017-2018 років планують ще інвестувати більше 90 млн грн у будівництво власного логістичного комплексу, виробництво тари та продукції у дрібному фасуванні, що особливо має попит серед малих фермерів.

Завод має відразу розвинену інфраструктуру та складається з трьох основних і кількох допоміжних дільниць. Це, зокрема, виробництво водних розчинів гербіцидів, десикантів та мікродобрив; виробництво засобів захисту рослин (ЗЗР) у формі концентратів суспензій (4 виробничі лінії, які призначені для окремого виробництва 4 типів продуктів — фунгіцидів, інсектицидів, гербіцидів та протруйників); виробництво ЗЗР у формі концентратів емульсій (планується в 2017 році). Крім того, на заводі розташовані такі підрозділи, як:

  • хімічна лабораторія (розробляє та вдосконалює формуляції препаратів і шукає нові унікальні комбінації пост-патентних діючих речовин для створення нових розумних засобів захисту рослин);

  • агрономічна лабораторія (досліджує ефективність діючих речовин ЗЗР проти шкідливих організмів та розробляє склад нових препаратів);

  • міні-завод (прототип заводу, який дає можливість протестувати виробництво нових препаратів та зробити дослідні зразки продукту для подальшого їх випробування в агрономічній лабораторії).

В цілому проектна потужність заводу становить 11,4 тис. т продукції на рік, що дозволяє забезпечити майже 15% потреб українських агровиробників у засобах захисту рослин. Це допоможе знизити залежність від імпорту, адже сьогодні понад 90% засобів захисту рослин, що використовуються в Україні, ввозиться із-за кордону. Також планують експортувати продукцію до Польщі, Туреччини та Німеччини.
 
[widgetkit id=50]

До речі, ще однією особливістю цього заводу є його екологічність. Адже ще на стадії проектування врахували усі ризики. Промислова каналізація на заводі відсутня, оскільки жодних стоків у процесі виробництва не утворюється. Всі залишки виробництва транспортуються для утилізації на ліцензійні державою підприємства. Зведений до мінімуму також викид шкідливих речовин у повітря.

Smart Agro — 
це розумна агрономія
Саме такий принципово новий формат діяльності обрала для себе компанія ALFA Smart Agro.

Суть Smart Agro полягає у трьох основоположних принципах: науковий підхід  — це власні наукові розробки, а тому створені препарати не мають аналогів; точність — усі виробничі процеси чітко регламентуються, відтак, компанія може впевнено гарантувати агровиробникам як високу якість продукції, так і результативність від застосування; раціональність — це вигідне співвідношення ціна-якість: агровиробники отримають якісну продукцію за прийнятною ціною.

«Підприємство позиціонує себе у форматі Smart Agro. На заводі є хімічні та агрономічні лабораторії, а також міні-завод, за допомогою якого можна протестувати виробництво нових препаратів перед запуском основної лінії. Підхід доволі ґрунтовний, але й виклики ринку серйозні. Тому чекаємо від Alfa Smart Agro високої планки», — зазначив міністр агрополітики та продовольства України Тарас Кутовий.
 
[widgetkit id=49]

Основу продуктової лінійки компанії становлять засоби захисту рослин. На сьогодні зареєстровано понад 50 препаратів (27 гербіцидів, 8 фунгіцидів, 7 інсектицидів, 4 продукти для обробки насіння, 1 десикант, а також 6 інших продуктів). 15 продуктів вже є розробками українських науковців компанії. Також компанія пропонує ринку лінійку мікродобрив ТМ Найс із 8 типів мікродобрив для різних сільськогосподарських культур, а також 7 гібридів кукурудзи та 7 гібридів соняшнику.

До запуску виробництва в Україні продукти, що були розроблені фахівцями компанії, вироблялися на заводах у Китаї. На сьогодні компанія зай­має 5% ринку засобів захисту рослин: з 70 тис. т засобів захисту рослин, що використовуються в агровиробництві в Україні, компанія забезпечила 3,9 тис. т.

 

Нова компанія ALFA Smart Agro в повній мірі відповідає образу сучасної європейської компанії. У її новій концепції комплексно реалізуються головні принципи розумної агрономії: раціональний підхід до агрохімії та агрономії в цілому, наукова обґрунтованість, точність та висока ефективність, а також суворе дотримання багаторівневого контролю якості на всіх етапах розробки, виробництва та застосування мікродобрив і засобів захисту рослин.

Володимир ГРОЙСМАНпрем’єр-міністр України
 Компанія, яка святкує сьогодні свій день народження і відкриття заводу, починала свою діяльність з того, що купувала засоби захисту рослин закордоном за валюту і постачала їх в Україну, де продавала нашим фермерам. Сьогодні ця компанія відкриває свій власний завод, який принесе Україні додану вартість, створить робочі місця і принесе гроші в бюджет. На сьогодні ринок ЗЗР в Україні становить 6-7 млрд грн, які ми щорічно відправляємо у вигляді валюти за кордон, тим самим стимулюючи економіку країн-постачальників. Ми повинні зробити все для того, щоб створити в Україні своє виробництво, яке буде виробляти якісний і конкурентоспроможний продукт. Я як прем'єр-міністр України заявляю, що буду боротися за кожне робоче місце, і за кожну гривню, євро або долар, інвестований в національну економіку, і не дозволю пригнічувати бізнес мільйонними штрафами і незліченними перевірками. Ми всі зацікавлені, щоб кожна інвестована гривня була успішною, тому створимо в цьому місяці «Комітет відродження промисловості». Українська промисловість потребує особливої уваги. Наше завдання сьогодні — завойовувати нові ринки збуту нашої продукції.
 
Валентина КРАВЕЦЬспеціально для "АС"

Схожі матеріали (за тегом)

 

 20 квітня 2024
Команда шеф-кухаря та ідеолога проєкту Cult Food Євгена Клопотенка презентувала оновлений збірник рекомендованих рецептур для харчування дітей у закладах освіти, який розроблено на підтримку Стратегії реформи системи шкільного харчування, яка реалізується за ініціативи першої леді Олени Зеленської.
Команда шеф-кухаря та ідеолога проєкту Cult Food Євгена Клопотенка презентувала оновлений збірник рекомендованих рецептур для харчування дітей у закладах освіти, який розроблено на підтримку Стратегії реформи системи шкільного харчування, яка реалізується за ініціативи першої леді Олени Зеленської.
20 квітня 2024
 19 квітня 2024
Станом на 19 квітня ціни на какао встановили новий рекорд, сягнувши історичного максимуму в понад 11 тисяч доларів США за тонну.
Станом на 19 квітня ціни на какао встановили новий рекорд, сягнувши історичного максимуму в понад 11 тисяч доларів США за тонну.
19 квітня 2024
 19 квітня 2024
На поточному тижні на ринок України надійшли перші партії тепличного томату з місцевих комбінатів.
На поточному тижні на ринок України надійшли перші партії тепличного томату з місцевих комбінатів.
19 квітня 2024
 19 квітня 2024
Асоціація портів України «Укрпорт» звернулася до прем’єр-міністра Дениса Шмигаля щодо ситуації з перевезенням вантажів Дунаєм.
Асоціація портів України «Укрпорт» звернулася до прем’єр-міністра Дениса Шмигаля щодо ситуації з перевезенням вантажів Дунаєм.
19 квітня 2024
 19 квітня 2024
Станом на 19 квітня на контрольованій Україною території вже засіяно 2 млн 053,4 тис. га зернових та зернобобових культур.
Станом на 19 квітня на контрольованій Україною території вже засіяно 2 млн 053,4 тис. га зернових та зернобобових культур.
19 квітня 2024
 19 квітня 2024
Оскільки повномасштабна війна в Україні триває, сільськогосподарська компанія Corteva Agriscience за підтримки Міністерства аграрної політики та продовольства України впроваджує ініціативу з перевірки ґрунтів у постраждалих регіонах країни на наявність токсичних металів в наслідок бомбових, ракетних або артилерійських вибухів.
Оскільки повномасштабна війна в Україні триває, сільськогосподарська компанія Corteva Agriscience за підтримки Міністерства аграрної політики та продовольства України впроваджує ініціативу з перевірки ґрунтів у постраждалих регіонах країни на наявність токсичних металів в наслідок бомбових, ракетних або артилерійських вибухів.
19 квітня 2024

Please publish modules in offcanvas position.