Corteva Agriscience: діяльність заради добробуту

Corteva Agriscience: діяльність заради добробуту

/ Подія / Вівторок, 07 липня 2020 11:44

На початку червня відбулася чергова онлайн-зустріч медіаклубу Corteva Agriscience. Приводів було кілька: перший ювілей Corteva як окремої компанії, оголошення Цілей сталого розвитку компанії до 2030 року, а також запуск нової освітньо-грантової програми для сільських жінок-фермерок TalentA.

«Вже рік ми культивуємо прогрес для фермерів та споживачів з усього світу. Наше призначення залишається незмінним — збагачувати життя тих, хто виробляє, та тих, хто споживає, забезпечуючи розвиток майбутніх поколінь. Таким чином, наша стратегія збагачення — життя разом — це наше публічне зобов’язання», — наголосив під час зустрічі Сергій Харін, керівник бізнесу Corteva Agriscience у Східній Європі.

У свій перший рік роботи Corteva Agriscience як окрема незалежна глобальна компанія зосередилася на індивідуальному підході до фермера. А тому Corteva однією з перших на українському ринку розпочала прямі продажі агровиробникам насіння бренду Pioneer®. Як пояснюють у компанії, така стратегія спрямована на зміцнення стосунків із фермерами, що дасть змогу краще зрозуміти потреби аграріїв.

Індивідуальний підбір гібридів, своєчасне постачання продукції дали свої результати: за підсумками першого кварталу 2020 року завдяки переходу на пряму модель продажів в Україні компанії вдалося відвантажити на 50% більше продукції, як порівняти з аналогічним періодом минулого року, та досягти рекордного показника продажів гібридів бренду Pioneer® за останні 9 років.

До того ж у перший рік роботи компанія запустила на ринку преміальну технологію захисту насіння LumiGEN™. Завдяки цій розробці зменшується навантаження на екологію. Наразі технологія доступна лише для насіння Pioneer® на замовлення клієнтів, але Corteva працює над розширенням можливостей для обох насінневих брендів.

«Бізнес Corteva в Україні показав потужні результати як щодо насіння, так і щодо засобів захисту рослин. Ми зберегли сильні позиції та збільшили фінансові показники в дуже не простих ринкових та конкурентних умовах завдяки правильно обраній моделі прямих продажів для насіння бренду Pioneer® та неймовірним зусиллям і відданості нашої команди, а також надійній підтримці партнерів — дистриб’юторів насіння бренду Brevant™ seeds та засобів захисту рослин», — зазначив Сергій Харін.

Курс на сталий розвиток став наступним кроком компанії. Corteva Agriscience, оголосила свої зобов’язання на найближче десятиріччя задля покращення сталого розвитку у всій глобальній продовольчій системі.

«Події останніх кількох місяців дали нам змогу зрозуміти, що зараз заклик до сталого розвитку є дуже важливим. Адже ми перебуваємо в епіцентрі дуже багатьох викликів — глобальної, продовольчої та економічної безпеки та охорони навколишнього середовища. Наша мета в наступні 10 років підвищити стійкість та сталість нашої продовольчої системи», — наголосила Анна Бабіч, менеджер з корпоративних комунікацій у Центральній і Східній Європі, Corteva Agriscience.

Цілі сталого розвитку, оголошені Corteva, охоплюють широкий спектр ініціатив для сільгоспвиробників, земельних ресурсів, спільнот, де живуть і працюють працівники та клієнти, а також для власної операційної діяльності компанії.

fermer 11

Серед оголошених цілей: навчання для 25 млн сільгоспвиробників щодо покращення якості ґрунтів, складу поживних речовин та управління водними ресурсами, а також кращих практик з підвищення продуктивності праці; розробляти та впроваджувати системи управління, які дадуть змогу сільгоспвиробникам стабільно збільшувати врожайність сільськогосподарських культур на 20%, як порівняти з базовим рівнем 2020 року, одночасно зменшуючи викиди парникових газів на 20% під час вирощування культур, як порівняти з 2020 роком; покращувати природний стан ґрунтів на 30 млн гектарів площ; збільшувати продуктивність господарств, їхні доходи та сталі практики ведення сільського господарства серед 500 млн малих сільськогосподарських виробництв; розширювати можливості жінок, забезпечувати розвиток молоді та залучати спільноти по всьому світу, де живуть та працюють працівники та клієнти компанії Corteva Agriscience та інші.

TalentA — нова освітньо-грантова програма. Запуск унікальної програми на ринку України для розширення можливостей сільських жінок-фермерок відбувся майже одночасно з оголошенням Цілей сталого розвитку Corteva.

Партнерами Corteva Agriscience у започаткуванні програми стали Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Украї­ни, Фонд ООН у галузі народонаселення, Продовольча та сільськогосподарська організації ООН (ФАО), Центр «Розвиток Корпоративної Соціальної Відповідальності» та Громадська організація «Всеукраїнська Рада Жінок-Фермерів».

«Кожна третя жінка в Україні мешкає у сільській місцевості. Згідно з дослідженнями, жінки та дівчата в сільській місцевості зазнають дискримінації щодо доступу до процесів прийняття рішень, працевлаштування, охорони здоров’я, освіти та інших базових послуг. Тому ми у Фонді ООН у галузі народонаселення вітаємо розширення можливостей жінок, які працюють у сільському господарстві, та підтримуємо ініціативу Corteva з надання фінансування для кращих проєктів. Подібні ініціативи бізнесу сприяють підтримці жінок та наданню їм додаткових можливостей у реалізації та економічній незалежності», — прокоментував Павло Замостьян, заступник Представника Фонду ООН у галузі народонаселення в Україні.

Тому основною метою програми стало забезпечення розширення можливостей освіти та доступу до фінансів для жінок, які проживають у сільській місцевості та зайняті у сільському господарстві.

«Ініціюючи програму TalentA, компанія Corteva Agriscience підтримує наші корпоративні цілі сталого розвитку заради добробуту спільнот та ставить перед собою низку цілей. По-перше, використовуючи сучасні інструменти комунікацій, посилити поінформованість та спроможність сільських жінок, зокрема жінок-аграріїв, щодо підприємництва, можливостей доступу до фінансів та інформації. По-друге, реалізувати таку просвітницько-навчальну програму, яка б допомогла жінкам розвивати, осучаснювати, робити конкурентоспроможним, ефективним та креативним свій бізнес, забезпечуючи його сталість та позитивну динаміку. Та, по-третє, — сприяти покращенню продовольчої безпеки громад та вирішенню відповідних потреб шляхом надання переможницям грантів для їх реалізації», — наголосила Анна Бабіч.

Організатори планують створити спеціальний навчальний онлайн-хаб TalentA, де 20 жінок-аграріїв, які пройшли конкурсний відбір, матимуть змогу навчатись на безкоштовному інтенсивному курсі під керівництвом фахових експертів та менторів. До речі, щоб сформувати навчальний план, організатори провели опитування цільової аудиторії, тому навчальний курс базуватиметься на реальних потребах жінок-фермерок.

Після навчання учасниці змагатимуться за гранти. Загальний грантовий фонд становить 12 тис. доларів і буде розподілений між проєктами-фіналістами так: 1-е місце — 5000 дол.; 2-е місце — 4000 дол.; 3-є місце — 3000 дол.

Перемогти зможуть ті проєкти, які відповідатимуть оголошеним цілям сталого розвитку Corteva, зокрема, які будуть спрямовані на покращення продовольчої безпеки громад та вирішення відповідних потреб шляхом подолання голоду, надання доступу до питної води, підтримки відповідального споживання, боротьби зі змінами клімату та збереження екосистем.

Україна стала другою країною, де реалізують програму TalentA. У 2019 році компанія Corteva Agriscience і Федерація асоціацій сільських жінок Іспанії (FADEMUR) започаткували в Іспанії цю освітньо-інноваційну програму для жінок-новаторів, зайнятих у сільському господарстві. В Іспанії проєкт-переможець отримав фінансову підтримку Corteva Agriscience, а авторки двох проєктів-фіналістів пройшли навчання за програмою, яку підготувала FADEMUR у співпраці з Corteva.

Дебют програми став дуже успішним, тому було ухвалено рішення розпочати програму в Україні, надавши доступ до навчання та грантових фондів більшій кількості учасниць.

 

Тетяна ТИМОШЕНКО, спеціально для Агробізнесу Сьогодні

 

 20 квітня 2024
Команда шеф-кухаря та ідеолога проєкту Cult Food Євгена Клопотенка презентувала оновлений збірник рекомендованих рецептур для харчування дітей у закладах освіти, який розроблено на підтримку Стратегії реформи системи шкільного харчування, яка реалізується за ініціативи першої леді Олени Зеленської.
Команда шеф-кухаря та ідеолога проєкту Cult Food Євгена Клопотенка презентувала оновлений збірник рекомендованих рецептур для харчування дітей у закладах освіти, який розроблено на підтримку Стратегії реформи системи шкільного харчування, яка реалізується за ініціативи першої леді Олени Зеленської.
20 квітня 2024
 19 квітня 2024
Станом на 19 квітня ціни на какао встановили новий рекорд, сягнувши історичного максимуму в понад 11 тисяч доларів США за тонну.
Станом на 19 квітня ціни на какао встановили новий рекорд, сягнувши історичного максимуму в понад 11 тисяч доларів США за тонну.
19 квітня 2024
 19 квітня 2024
На поточному тижні на ринок України надійшли перші партії тепличного томату з місцевих комбінатів.
На поточному тижні на ринок України надійшли перші партії тепличного томату з місцевих комбінатів.
19 квітня 2024
 19 квітня 2024
Асоціація портів України «Укрпорт» звернулася до прем’єр-міністра Дениса Шмигаля щодо ситуації з перевезенням вантажів Дунаєм.
Асоціація портів України «Укрпорт» звернулася до прем’єр-міністра Дениса Шмигаля щодо ситуації з перевезенням вантажів Дунаєм.
19 квітня 2024
 19 квітня 2024
Станом на 19 квітня на контрольованій Україною території вже засіяно 2 млн 053,4 тис. га зернових та зернобобових культур.
Станом на 19 квітня на контрольованій Україною території вже засіяно 2 млн 053,4 тис. га зернових та зернобобових культур.
19 квітня 2024
 19 квітня 2024
Оскільки повномасштабна війна в Україні триває, сільськогосподарська компанія Corteva Agriscience за підтримки Міністерства аграрної політики та продовольства України впроваджує ініціативу з перевірки ґрунтів у постраждалих регіонах країни на наявність токсичних металів в наслідок бомбових, ракетних або артилерійських вибухів.
Оскільки повномасштабна війна в Україні триває, сільськогосподарська компанія Corteva Agriscience за підтримки Міністерства аграрної політики та продовольства України впроваджує ініціативу з перевірки ґрунтів у постраждалих регіонах країни на наявність токсичних металів в наслідок бомбових, ракетних або артилерійських вибухів.
19 квітня 2024

Please publish modules in offcanvas position.