Нові можливості перевірених агрегатів на Дні поля Case IH

Нові можливості перевірених агрегатів на Дні поля Case IH

/ Подія / Вівторок, 31 жовтня 2017 12:00

12 вересня у Сумській області відбувся День поля компанії Ukrfarming, під час якого, зокрема, було продемонстровано роботу модернізованих ґрунтообробних агрегатів від Case IH.

Ecolo Tiger®: суттєве збільшення ресурсу

Гучний рик двигуна Magnum 340, що відкрив цей День поля на виробничих потужностях ТОВ АФ «Владана» (Сумський р-н, Сумська обл.), і польовий екзамен нового покоління глибокорозпушувачів Ecolo Tiger® 875 під пильними поглядами понад півсотні сільгоспвиробників розпочато.

Суттєве збільшення ресурсу — це стало ключовим завданням для експертів Case IH під час модернізації Ecolo Tiger®. Як вони впорались із ним? Враховуючи досвід фермерів з експлуатації Ecolo Tiger® з усього світу, інженери вдосконалили раму глибокорозпушувача: місця концентрації найбільших навантажень було посилено перехресними зварними з'єднанням та кутовими вставками. Разом із тим, змін зазнала і технологія фарбування Ecolo Tiger®, за якої всі внутрішні та зовнішні поверхні покриваються спеціальною антикорозійною ґрунтовкою, а по її висиханню — і надстійкими шарами порошкової фарби. Завдяки цьому фарбове покриття нового покоління Ecolo Tiger® є вчетверо стійкішим до подряпин, на 50% — до сколів, а колір зберігається в 2,5 разу довше, ніж на попередніх моделях.

Робота Ecolo Tiger® 875

19 362 86 2

Перша лінія робочих органів — Х-подібна дискова борона — стає до роботи. Диски діаметром 610 мм виготовлені з Earth Metal® — борованої сталі, завдяки якій вони мають велику стійкість як до зношення, так і до ударів (витримують їх без викришування). На Х-подібній основі диски закріплені завдяки С-подібним стійками під кутом 15˚ на відстані 381 мм один від одного. Таким чином, відстань між проходами дисків становить 191 мм. В поєднанні все це дозволяє дисковій бороні, працюючи точно за трактором навіть на схилах, активно подрібнювати та перемішувати пожнивні залишки з ґрунтом.

Однією з головних «родзинок» нового покоління Ecolo Tiger® є модернізовані робочі органи для основного обробітку ґрунту. Нові лапи TigerPoint® виготовлені з карбід-хрому — надтвердих сполук металів із вуглецем, завдяки чому їхній ресурс збільшився в 1,5-2 разів, порівняно з робочими органами на старіших моделях. Разом із тим, лапи отримали новий дизайн, завдяки якому робочі органи легше проникають в ущільнений шар ґрунту, піднімають та інтенсивно розмішують його, при цьому потребуючи менше тягового зусилля. Від шокових навантажень лапи зі стійками захищені пружинними механізмами із силою спрацювання 1247 кг.

Завершує обробіток лінія дисків-загортачів діаметром 46 см, які частково розбивають великі грудки та вирівнюють поверхню, а також Г-подібний коток, який після себе лишає грудку фракцією до 15 см та гарну вирівняну поверхню. Більше того, завдяки своїй формі планки котка є міцнішими за планки традиційного профілю, вони несхильні до налипання вологого ґрунту та забивання.

Робоча глибина Ecolo Tiger® 875 виставляється в одній точці до 40-45 см (на 3-5 см нижче горизонту ущільнення). Нове покоління глибокорозпушувачів, агрегатуючись із тракторами потужністю 380-530 к.с., працює на швидкості 8-11 км/год.

 

Більша продуктивність Tiger Mate®

Уже знаний у багатьох господарствах оновлений передпосівний культиватор Tiger Mate® 255 настільки зацікавив відвідувачів, що після офіційної демонстрації на прохання аграріїв він ще двічі виходив доводити свої переваги в полі. «Візитною карткою» останнього покоління культиваторів Tiger Mate® є стрілчасті лапи Maxi-Point завширшки 23,6 см та 6,5 мм завтовшки, які виготовлені зі сталі Earth Metal®. Вони цікаві тим, що завдяки спеціальній продовгуватій формі забезпечують якісне зрізання бур'янів та рихлення ґрунту на глибині 4-15 см (виставляється в одній точці).

Tiger Mate® 255 при роботі на мінімальну глибину

19 362 87 1

Лапи встановлені на 5 рядках пружинних стійок, розташованих на відстані не менше 65 см одна від одної. Tiger Mate® 255 витримує більші навантаження та працює швидше за старіші моделі (для порівняння: робоча швидкість Tiger Mate® 200 — 8-12 км/год., а Tiger Mate® 255 — до 16 км/год.). Це стало можливим за рахунок посилення стійок та збільшення сили спрацювання захисного механізму на 20%, до 82 кг. При цьому важливо, що завдяки важкій рамі (переріз поперечних балок 7,62х10,2 см), спеціальному розташуванню лап і системі поздовжнього регулювання горизонту Tiger Mate® 255 здійснює рівномірний обробіток ґрунту всією шириною захвату.

Tiger Mate® 255 при роботі на максимальну глибину

19 362 87 2

Завершує обробіток система Advanced Conditioning System (ACS). Вона складається з оснащеної спеціальними зубцями дворядної пружинної борінки, яка рівномірно розподіляє пожнивні рештки, та один із кількох видів прикотувальних котків, що доподрібнюють грудку та вирівнюють поверхню поля.

Аграріям доступні моделі Tiger Mate® 255 із захватом 6,8-18,3 м, що агрегатуються із тракторами потужністю 180-550 к.с.

 

Універсальність і точність True-Tandem® 335 VT

Неабиякою увагою була нагороджена й презентація цьогорічної новинки — дискової борони-лущильника True-Tandem® 335 VT для вертикального обробітку ґрунту. Цей агрегат зацікавлює передусім своєю здатністю працювати на глибині від 2,5 до 8 см та однаково ефективно виконувати як осінній (лущення стерні та вирівнювання поверхні після основного обробітку ґрунту чи дискування), так і весняний (підготовка поверхні поля до сівби, провокування сходження бур'янів, зрізання бур'янів із подальшим заробленням у ґрунт, закриття вологи) комплекси польових робіт.

На точну та ефективну роботу агрегату в таких невеликих глибинних межах працює синергія кількох інженерних рішень.

Характерною рисою True-Tandem® 335 є два ряди батарей хвилястих дисків Earth Metal VT діаметром 510 мм із відстанню між ножами 19 см, які закріплені на рамі Х-подібно під кутом 18˚ за допомогою С-подібних пружинних стійок.

Робота True-Tandem® 335

19 362 87 3

Таке розташування батарей на потужній рамі (переріз 152 х 152 мм) забезпечує збалансоване навантаження на праве та ліве крила, завдяки чому під час роботи агрегат працює чітко за трактором, не стягуючись на один бік. Рівномірність обробітку всією шириною захвату досягається і за рахунок того, що диски другого ряду батарей проходять точно між слідами дисків першого рядку.

Діапазон робочої глибини 2,5-8 см вимагає від агрегату неабиякої точності. Саме тому інженери зробили вибір на користь батарейної конструкції першого ряду робочих органів: батарея дисків за рахунок великої маси менш відчутна до перешкод та щільніших ділянок, а тому найкраще підходить для роботи в такому глибинному діапазоні.

Не менш цікавими є і самі диски. Завдяки хвилястій поверхні та рифленій центральній частині ґрунт викидається з-під диска в трьох площинах: назад, угору та вбік. Такий принцип не тільки сприяє подрібненню рослинних решток та інтенсивному їхньому перемішуванню з землею, а й впорядковано розподіляє частинки ґрунту: більші — нагору, менші — вниз, що сприяє кращому проростанню насіння. Важливо, що кромка дисків гладка, завдяки чому після проходу True-Tandem® 335 в ґрунті не лишається зазубрин і борозен. В 19-сантиметровому просторі між дисками розташований набір вдосконалених скребків, які перешкоджають забиванню батарей під час роботи в вологих умовах.

Завершує обробіток Г-подібний коток, який доподрібнює грудку, поліпшує контакт ґрунту з пожнивними рештками, а також розрівнює поверхню після проходу агрегату. Постійний контакт котка із ґрунтом забезпечує система активного притискання TigerPaw, що працює від гідравліки.

True-Tandem® 335 VT доступний у версіях із захватом 6,7-14,3 м та працює на швидкості 12-15 км/год., агрегатуючись із тракторами потужністю 200-500 к.с.

 

Самохідні наголоси

Разом із тим, численні відвідувачі заходу оцінили роботу практично повної лінійки тракторів Case IH: моделі Farmall (110 к.с.), Maxxum (125 к.с.), Puma (210 к.с.)… Чимало присутніх особливо пильно стежили за роботою нового покоління тракторів Magnum. Серед визначних особливостей моделі вдосконалений двигун потужністю 275/374 кВт/к.с., в якому максимальний крутний момент 1671Нм досягається за 1300-1400 об./хв.; модернізовані системи охолодження, подачі повітря та впорскування пального; поліпшена архітектура гідравліки; система Power Beyond, яка дозволяє причіпному обладнанню самостійно налаштовувати насос гідравліки на потрібний об'єм оливи тощо.

Не менше прихильників зібрав і самохідний обприскувач Patriot, який зацікавив аграріїв технологією AIM Command Flex — системою, яка відповідно до заданих параметрів і швидкості обприскувача автоматично регулює норму внесення, а також завдяки низці цікавих впроваджень дозволяє керувати кожною окремою форсункою та забезпечує рівномірне внесення робочого розчину на поворотах.

Присутні аграрії мали змогу не тільки дізнатись теоретичний потенціал і побачити роботу самохідної техніки, а й самим покерувати нею.

 

Підсумки

«Ukrfarming взяла високу планку, пропонуючи вам новітні технології та ефективну техніку, а також постійно вдосконалюючи сервісне обслуговування і забезпечення запасними частинами, — підкреслює директор філії Ukrfarming в м. Суми Антон Сидьорко. — Ми робимо все для того, щоб побудувати з вами міцні довготривалі партнерські відносини. В Сумах на вул. Чернігівській, 7 завжди раді бачити вас».

Дмитро РАДІОНОВ, спеціально для газети "Агробізнес Сьогодні"

 

 19 квітня 2024
В України є стратегічна потреба вирощувати бавовну як сировину для імпортозаміщення, а також для переробки і забезпечення внутрішніх потреб. Пропонується створити і розвивати бавовняний кластер в Одеській області.
В України є стратегічна потреба вирощувати бавовну як сировину для імпортозаміщення, а також для переробки і забезпечення внутрішніх потреб. Пропонується створити і розвивати бавовняний кластер в Одеській області.
19 квітня 2024
 19 квітня 2024
Біля Вінниці на базі науково-просвітницького центру «АгроКемпа», на території Інституту кормів та сільського господарства Поділля НААН, висаджують 1000 саджанців волоських горіхів. Це буде одна з модульних ферм, де навчатимуться малі фермери та вироблятиметься продукція для внутрішнього ринку та експорту.
Біля Вінниці на базі науково-просвітницького центру «АгроКемпа», на території Інституту кормів та сільського господарства Поділля НААН, висаджують 1000 саджанців волоських горіхів. Це буде одна з модульних ферм, де навчатимуться малі фермери та вироблятиметься продукція для внутрішнього ринку та експорту.
19 квітня 2024
 18 квітня 2024
Українські виробники картоплі знову мусять знижувати ціни на свою продукцію.
Українські виробники картоплі знову мусять знижувати ціни на свою продукцію.
18 квітня 2024
 18 квітня 2024
Ціни на свиней забійних кондицій в Україні зміцнюються третій тиждень поспіль. Так, у ході минулих торгів котирування на ринку живця зміцнилися на 1-2 грн/кг чи у середньому на 2,2%.
Ціни на свиней забійних кондицій в Україні зміцнюються третій тиждень поспіль. Так, у ході минулих торгів котирування на ринку живця зміцнилися на 1-2 грн/кг чи у середньому на 2,2%.
18 квітня 2024
 18 квітня 2024
У 2024 році виробництво ріпаку в Україні може лише незначно поступитися врожаю 2023 року, склавши близько 4,3 млн тонн, що на 4% вище попередньої оцінки, проте на 7% нижче показника 2023 року.
У 2024 році виробництво ріпаку в Україні може лише незначно поступитися врожаю 2023 року, склавши близько 4,3 млн тонн, що на 4% вище попередньої оцінки, проте на 7% нижче показника 2023 року.
18 квітня 2024
 18 квітня 2024
Польські аграрії з організації «Польське ошукане село» у Підкарпатському воєводстві з 9-ї ранку четверга на 48 годин заблокували рух вантажівок біля ПП «Медика-Шегині» та «Корчова-Краківець» із вимогами до уряду Польщі виконати зобов'язання, зокрема, щодо надання доплат до окремих видів агропродукції.
Польські аграрії з організації «Польське ошукане село» у Підкарпатському воєводстві з 9-ї ранку четверга на 48 годин заблокували рух вантажівок біля ПП «Медика-Шегині» та «Корчова-Краківець» із вимогами до уряду Польщі виконати зобов'язання, зокрема, щодо надання доплат до окремих видів агропродукції.
18 квітня 2024

Please publish modules in offcanvas position.