agro business 160 160

Оплата праці у 2013 році: закон про зайнятість, соціальні стандарти, ПДФО, ЄСВ

/ Питання бухгалтерії / Четвер, 28 березня 2013 12:35
altВолодимир МЕТЕЛИЦЯ, канд. економ. наук, с. н. с., САР, в.о. директора
Інституту обліку і фінансів
 
Новий закон про зайнятість населення
1 січня 2013 року набув чинності Закон України від 05.07.2012 р. № 5067-VI «Про зайнятість населення» (далі - Закон № 5067). У зв’язку із прийняттям цього Закону втратили чинність Закон України «Про зайнятість населення» та «Про забезпечення молоді, яка отримала вищу або професійно-технічну освіту, першим робочим місцем з наданням дотації роботодавцям». Бухгалтерам агропромислових підприємств-роботодавців необхідно проаналізувати деякі нововведення, які пропонує закон.
 
  • Законом №5067 зафіксовано розмір квоти робочих місць, які повинні бути зарезервовані роботодавцями для громадян, що мають додаткові гарантії у сприянні працевлаштуванню, на рівні 5% середньооблікової чисельності штатних працівників підприємств за попередній календарний рік (раніше ця квота встановлювалася на рівні до 5%). Це стосується лише тих підприємств, які мають чисельність штатних працівників понад 20. Квота для інвалідів, які не досягли пенсійного віку, встановлюється окремо.Нагадаємо, що відповідно до ст. 19 Закону України «Про основи соціальної захищеності інвалідів в Україні», для підприємств встановлюється норматив робочих місць для працевлаштування інвалідів у розмірі 4% середньооблікової чисельності штатних працівників облікового складу за рік, а якщо працює від 8 до 25 осіб, - у кількості одного робочого місця. Підприємства самостійно розраховують кількість робочих місць для працевлаштування інвалідів відповідно до встановленого нормативу, і забезпечують працевлаштування інвалідів. При розрахунках кількість робочих місць округлюється до цілого значення.

 

  • З метою стимулювання зайнятості Законом № 5067 вводиться механізм компенсаційних виплат, пов’язаних із витратами зі сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування для роботодавців, які протягом 12 календарних місяців забезпечували створення нових робочих місць, працевлаштовували на них працівників і упродовж цього періоду щомісяця здійснювали їм виплату заробітної плати в розмірі не менше ніж три мінімальні заробітні плати (з 1 січня - це 3 441 грн.). Таким роботодавцям протягом наступних 12 календарних місяців за умови збереження рівня заробітної плати в розмірі не менше ніж три мінімальні заробітні плати за кожну таку особу щомісяця за рахунок коштів Державного бюджету України, передбачених у бюджеті Пенсійного фонду України, компенсуються фактичні витрати у розмірі 50% суми нарахованого єдиного внеску за відповідну особу за місяць, за який він сплачений, у порядку, визначеному Кабінетом Міністрів України. Однак у разі зменшення штатної чисельності працівників та фонду оплати праці роботодавець втрачає право на компенсацію (ст. 24 Закону № 5067).

 

  • З метою стимулювання працевлаштування громадян, які недостатньо конкурентоспроможні на ринку праці, роботодавцю, який працевлаштовує на нове робоче місце громадян, що мають додаткові гарантії у сприянні працевлаштуванню (про ці категорії йшлося вище), та громадян, яким надано статус безробітного,за направленням територіальних органів центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері зайнятості населення та трудової міграції, строком не менше ніж на два роки, щомісяця компенсуються фактичні витрати у розмірі єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування за відповідну особу за місяць, за який він сплачений (ст. 26 Закону № 5067). Компенсація виплачується протягом одного року з дня працевлаштування особи. Але у разі звільнення працівника, за якого виплачувалася така компенсація, з ініціативи роботодавця або за згодою сторін до закінчення дворічного строку з дня працевлаштування, сума виплачених коштів повертається в повному обсязі до бюджету Фонду загальнообов'язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття або Фонду соціального захисту інвалідів залежно від джерела компенсації або на його робоче місце за направленням територіального органу центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері зайнятості населення та трудової міграції, у межах дворічного строку працевлаштовується інший безробітний. Якщо ж працівника, за якого виплачувалася компенсація, звільнено за згодою сторін, то на його робоче місце за направленням територіального органу центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері зайнятості населення та трудової міграції, у межах дворічного строку повинен бути працевлаштований інший безробітний. Компенсація не виплачується у разі, коли роботодавець:

 

  1. Має заборгованість зі сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування та/або страхових внесків на загальнообов’язкове державне пенсійне страхування;
  2. Визнаний у встановленому порядку банкрутом або стосовно нього порушено справу про банкрутство.

 

  • Законом № 5067 передбачено надання допомоги по частковому безробіттю (ст. 47). Право на допомогу по частковому безробіттю мають застраховані особи, які протягом 12 місяців, що передували місяцю, в якому почалося скорочення передбаченої законодавством тривалості робочого часу, працювали не менше шести календарних місяців, сплачували страхові внески та у яких скорочення тривалості робочого часу становить 50 і більше відсотків на місяць.
 
Допомога по частковому безробіттю встановлюється за кожну годину, на яку працівникові було скорочено передбачену законодавством тривалість робочого часу, із розрахунку двох третин тарифної ставки (окладу), встановленої працівникові відповідного розряду. Виплата працівникам допомоги по частковому безробіттю здійснюється підприємством з першого дня скорочення тривалості їх робочого часу за рахунок коштів Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття у межах строку зупинення (скорочення) виробництва, але не більше 180 календарних днів протягом року.У разі порушення гарантій зайнятості осіб, яким виплачувалася допомога по частковому безробіттю (розірвання трудового договору протягом шести місяців (якщо допомога виплачувалася менше ніж 180 календарних днів - протягом періоду, що дорівнює періоду виплати допомоги), з дня закінчення виплати допомоги, кошти повертаються в повному обсязі до Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття. Підприємство не може звернутися за наступним одержанням з Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття коштів для виплати працівникам допомоги по частковому безробіттю раніше ніж через рік після закінчення строку виплати допомоги по частковому безробіттю.
 

Також читайте: Новий звіт з ЄСВ
 

 
Встановлено межі відповідальності за порушення законодавства про зайнятість населення (ст. 53 Закону № 5067). Для роботодавців ці санкції наступні:
 
  • у разі невиконання роботодавцем протягом року квоти для працевлаштування громадян, які мають додаткові преференції щодо працевлаштування, з нього стягується штраф за кожну необґрунтовану відмову у працевлаштуванні таких осіб у межах відповідної квоти у двократному розмірі мінімальної заробітної плати, встановленої на момент виявлення порушення (з 1 січня - це 2 294 грн.);
  • у разі неподання або порушення роботодавцем установленого порядку подання звітності про: попит на робочу силу (вакансії); заплановане масове вивільнення працівників у зв’язку зі змінами в організації виробництва і праці, у тому числі ліквідацією, реорганізацією або перепрофілюванням підприємств, установ, організацій, скороченням чисельності або штату працівників підприємства, установи, організації незалежно від форми власності, виду діяльності та господарювання за два місяці до вивільнення - стягується штраф у чотирикратному розмірі мінімальної заробітної плати, встановленої на момент виявлення порушення (з 1 січня - це 4588 грн.).


Довідково
Категорії громадян, що мають додаткові гарантії у сприянні працевлаштуванню, визначені  статтею 14 Закону № 5067: 1) один з батьків або особа, яка їх замінює і: має на утриманні дітей віком до шести років; виховує без одного з подружжя дитину віком до 14 років або дитину-інваліда; утримує без одного з подружжя інваліда з дитинства (незалежно від віку) та/або інваліда I групи (незалежно від причини інвалідності); 2) діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування, особи, яким виповнилося 15 років та які за згодою одного з батьків або особи, яка їх замінює, можуть, як виняток, прийматися на роботу; 3) особи, звільнені після відбуття покарання або примусового лікування; 4) молодь, яка закінчила або припинила навчання у загальноосвітніх, професійно-технічних і вищих навчальних закладах, звільнилася із строкової військової або альтернативної (невійськової) служби (протягом шести місяців після закінчення або припинення навчання чи служби) і яка вперше приймається на роботу; 5) особи, яким до настання права на пенсію за віком відповідно до статті 26 Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» залишилося 10 і менше років; 6) інваліди, які не досягли пенсійного віку, встановленого статтею 26 Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування».


Соціальні стандарти на 2013 рік
Законом України від 06.12.2012 р. № 5515-VI «Про державний бюджет України на 2013 рік» (далі - Закон № 5515-VI) встановлено соціальні стандарти, яких необхідно дотримуватися бухгалтерам сільськогосподарських підприємств протягом 2013 року.
 
altВідповідно до ст. 7 Закону № 5515-VI у 2013 році прожитковий мінімум на одну особу в розрахунку на місяць становить: з 1 січня - 1 108 грн, з 1 грудня - 1 176 грн. Для працездатних осіб мінімум становить: з 1 січня - 1 147 грн, з 1 грудня - 1 218 грн.
 
Статтею 8 Закону № 5515-VI у 2013 році встановлено мінімальну заробітну плату: у місячному розмірі: з 1 січня - 1 147 грн, з 1 грудня - 1 218 грн; у погодинному розмірі: з 1 січня - 6,88 грн, з 1 грудня - 7,3 грн.
 
Таким чином, розміри прожиткового мінімуму та мінімальної заробітної плати змінюються не щокварталу, а встановлюються лише двічі на рік.
 
Показники мінімальної заробітної плати застосовуються при визначенні розмірів податкових соціальних пільг, при розрахунку єдиного соціального внеску та розмежування ставок оподаткування ПДФО . Наведемо основні з них:
 
  • для цілей оподаткування доходів фізичних осіб за ставками 15-17%, максимальний розмір доходу, до якого застосовується ставка 15%, становить 1 147 грн Х 10 = 11 470 грн (10 мінімальних зарплат);
  • розміри податкових соціальних пільг у 2013 році відповідно до нових стандартів наступні:
Розміри ПСП у 2013 році
 

  • податкова соціальна пільга застосовуватиметься до доходів у вигляді зарплати, розмір яких не перевищує 1 610 грн (1 147 грн Х 1,4 з округленням до найближчих 10 грн);
  • у розмірі 1 610 грн на рік встановлюється і максимальний розмір неоподатковуваної ПДФО нецільової благодійної допомоги, яка надається платнику ПДФО роботодавцем або іншими фізичними чи юридичними особами;
  • граничний розмір сукупного річного доходу фізичних осіб, які реалізують власну продукцію тваринництва груп 1-5,15,16 та 41 УКТ ЗЕД, який не оподатковується ПДФО, становить у 2013 році 114 700 грн (100 мінімальних зарплат);
  • максимальна база нарахування ЄСВ на доходи працівників становить: з  січня 2013 р. - 19 499 грн/міс., з 1 грудня 2013 р. - 20 706 грн/міс. (17 розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб);
  • у 2013 році фізична особа, якій нараховувалися доходи у вигляді заробітної плати та винагород за ЦПД двома і більше податковими агентами, при перевищенні цими доходами суми в 137 640 грн. (120 мінімальних зарплат на 1 січня звітного року) повинна буде подавати податкову декларацію з ПДФО за результатами звітного року.

Податок на доходи фізичних осіб
 
Перерахунок ПДФ
Законом України від 24.05.2012 р. № 4834-VI «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо удосконалення деяких податкових норм» (далі - Закон № 4834-VI) внесено зміни до п.167.1 ст. 151 та до пп. 169.4.2 п.169.4 ст. 169 ПКУ, з яких випливає, що обов’язковий перерахунок ПДФО роботодавець за результатами року повинен робити в тому випадку, якщо зарплата працівника за будь-який із місяців року перевищила десятикратний розмір мінімальної зарплати, встановленої на 1 січня року (у 2012 році цей розмір становив 10 730 грн), якщо працівник мав право на ПСП і якщо здійснювалися перехідні виплати. Якщо ж зарплата працівника не перевищувала 10 730 грн у кожному місяці, не було права на ПСП та не було перехідних виплат, перерахунок ПДФО можна не проводити.

altДохід від продажу сільськогосподарської продукції
Законом України від 02.10.2012 р. № 5412-VI «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо врегулювання окремих питань оподаткування» внесено зміни у п. 165.1.24 п. 165.1 ст. 165 ПКУ, за яким з 1 січня 2013 року до загального місячного (річного) оподатковуваного доходу платника податку не включаються, зокрема, доходи від продажу власної сільськогосподарської продукції, що вирощена, відгодована, виловлена, зібрана, виготовлена, вироблена, оброблена та/або перероблена безпосередньо фізичною особою на земельних ділянках, наданих їй у розмірах, встановлених Земельним кодексом України для ведення:
 
  • садівництва (на площі не більш ніж 0,12 га) та/або для будівництва і обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд (присадибні ділянки) (в селах - не більше 0,25 га, в селищах - не більше 0,15 га, в містах - не більше 0,1 га) та/або для індивідуального дачного будівництва (не більше 0,1 га). При цьому якщо власник сільськогосподарської продукції має ще земельні частки (паї), виділені в натурі (на місцевості), але не використовує їх (здає в оренду або обслуговує), отримані ним доходи від продажу сільськогосподарської продукції все одно не включаються до загального місячного (річного) оподатковуваного доходу (до внесення змін платник ПДФО при наявності у нього земельних часток (паїв) автоматично втрачав право на несплату податку);
  • особистого селянського господарства та/або земельні частки (паї), виділені в натурі (на місцевості), сукупний розмір яких не перевищує 2 га. При цьому розмір земельних ділянок, про які йшла мова вище, а також розмір виділених в натурі (на місцевості) земельних часток (паїв), які не використовуються (здаються в оренду, обслуговуються), не враховуються.

 

Якщо розмір земельних ділянок, наданих для ведення ОСГ, перевищує 2 га, дохід від продажу сільськогосподарської продукції підлягає оподаткуванню на загальних підставах.

При продажу сільськогосподарської продукції (крім продукції тваринництва) її власник має подати податковому агенту копію довідки про наявність у нього земельних ділянок. Оригінал довідки зберігається у власника сільськогосподарської продукції протягом строку позовної давності з дати закінчення дії такої довідки. Довідка видається сільською, селищною або міською радою за місцем податкової адреси (місцем проживання) платника податку на підставі письмової заяви про видачу такої довідки. З 1 січня 2013 року строк видачі такої довідки законодавець скоротив з 10 до 5 робочих днів.
 
З 1 січня 2013 року починають діяти особливі правила звільнення від ПДФО при продажу власної продукції тваринництва груп 1-5, 15, 16 та 41 УКТ ЗЕД. Доходи від такого продажу не оподатковуються, якщо їх сума сукупно за рік не перевищує 100 розмірів мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня звітного (податкового) року. Для цілей такого звільнення отримувати Довідку про самостійне вирощування, розведення, відгодовування продукції тваринництва не потрібно.
 
У разі коли сума отриманого доходу перевищує вказаний розмір, фізична особа зобов’язана надати органу державної податкової служби довідку про самостійне вирощування, розведення, відгодовування продукції тваринництва, що видається у довільній формі сільською, селищною або міською радою за місцем податкової адреси (місцем проживання) власника продукції тваринництва. Якщо довідкою підтверджено вирощування проданої продукції тваринництва безпосередньо платником податку, оподаткуванню підлягає дохід, що перевищує 100 розмірів мінімальної зарплати, встановленої законом на 1 січня звітного (податкового) року.
 
Якщо таким платником податку не підтверджено самостійне вирощування, розведення, відгодовування продукції тваринництва, доходи від продажу якої він отримав, такі доходи підлягають оподаткуванню на загальних підставах.

Операції із відчуження транспортних засобів
Законом України від 02.10.2012 р. № 5413-VI «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо вдосконалення оподаткування при відчуженні транспортних засобів» внесено зміни до п. 173.2 ст. 173 ПКУ, відповідно до яких з 1 січня 2013 року змінюється порядок оподаткування доходів фізичних осіб про відчуженні транспортних засобів у вигляді легкових автомобілів, мотоциклів і мопедів. Дохід від першого продажу фізичними особами одного з таких транспортних засобів (кожного виду) протягом календарного податкового (звітного) року взагалі не обкладатиметься ПДФО (раніше ці продажі обкладалися за ставкою 1%). Другий і подальші продажі, як і раніше, підлягатимуть оподаткуванню за ставкою 5%. Оподатковуваний дохід визначатиметься виходячи із ціни договору, але не нижче або від оцінної, або від середньоринкової вартості транспортних засобів. Якщо підприємство придбає такий засіб у фізичної особи, то ці умови повинні враховуватися, оскільки суб’єкт господарювання є податковим агентом такої фізичної особи.
 
Надання майна працівникам 
З 1 липня 2012 р., у зв’язку зі змінами, внесеними Законом № 4834 в абзац «а» пп. 164.2.17 п.164.2 ст. 164 ПКУ, вартість житла та іншого матеріального або нематеріального майна, яке роботодавець надає своїм працівникам у безоплатне користування, не вважається їх додатковим благом і відповідно не обкладається ПДФО виключно за виконання таких умов:
 
  • житло та інше майно належать роботодавцю;
  • надання працівникові майна в безоплатне користування передбачено колективним або трудовим договором (контрактом).
 
Якщо ж роботодавцем здійснюється компенсація вартості найманого житла або іншого майна, то сума такої компенсації прирівнюється до додаткового блага і обкладається ПДФО.
 
Єдиний внесок на загальнообов’язкове державне соціальне страхування
Новий розподіл сум між фондами, сплата за різними ставками одним платіжним дорученням, нові рахунки для сплати.
 
З 1 січня 2013 року набув чинності Закон України від 16.10.2012 р. № 5455-VI «Про внесення змін до статті 8 Закону України «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування» щодо сплати єдиного внеску», який вніс зміни до ст. 8 Закону № 2464. У новій редакції уніфікуються пропорції розподілу єдиного внеску на загальнообовязкове державне соціальне страхування між соціальними фондами. Єдині розміри розподілу ЄСВ за видами загальнообовязкового державного соціального страхування дають можливість сплачувати ЄСВ, нарахований за різними ставками, одним платіжним дорученням. Згідно з інформацією, розміщеною на офіційному сайті Пенсійного фонду, нові рахунки відкрито 1 січня 2013 року. Тобто із зазначеної дати ЄСВ потрібно буде перераховувати на нові рахунки, інформацію про які надають органи Пенсійного фонду за місцем узяття підприємств на облік. Нижче представлено деякі символи рахунків, які прикріплені до згаданого повідомлення на сайті ПФУ.
 

Винагорода практикантам
У листі від 20.08.2012 р. 107/021/150-12 Міністерство соціальної політики України надало роз’яснення про те, що проходження виробничого навчання та виробничої практики учнями, слухачами професійно-технічних навчальних закладів не є трудовими відносинами між практикантами та базою практики. Практика трактується як навчально-виробничий процес, а тому необхідності в укладенні строкових трудових договорів на період проходження виробничої практики немає.
 
altЗгідно з Порядком надання робочих місць для проходження учнями, слухачами професійно-технічних навчальних закладів виробничого навчання та виробничої практики, виробниче навчання та виробнича практика проводяться на підставі договору про надання робочих місць або навчально-виробничих ділянок для проходження учнями, слухачами виробничого навчання та виробничої практики, укладеного між навчальним закладом та підприємством - базою практики або навчання. Укладення договору безпосередньо з учнями, слухачами не передбачено. Крім того, учні, слухачі професійно-технічних навчальних закладів на час виробничої практики до складу (списку) працівників та штатного розпису підприємства не включаються.
 
Те, що учні в період виробничої практики не перебувають у трудових відносинах із підприємством - базою практики, слугує підставою для висновку, що у зв’язку з тим, що практиканти не є найманими працівниками й окремо у ст. 4 Закону України «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування» не вказані серед платників ЄСВ, то із сум оплати праці практикантів внесок не справляється. Це підтверджується листом Пенсійного фондуУкраїни «Щодо нарахування та утримання єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування з сум заробітної плати, яка виплачується учням за час навчальної практики» від 14.08.2012р. № 18973/03-20. У листі прямо зазначено, що ЄСВ на заробітну плату учнів, яка виплачується їм при проходженні виробничої практики, не нараховується та не утримується.

Оплата житла працівнику
Пенсійний фонд України у листі від 08.11.2012 р. № 26026/03-20 повідомив, що витрати підприємства на оплату найманого житла працівникам належать до фонду оплати праці у складі інших заохочувальних і компенсаційних виплат та є базою для нарахування й утримання єдиного внеску. Для обґрунтування своєї позиції Фонд у листі привів норми пп. 2.3.4 п. 2.3 Інструкції зі статистики заробітної плати, який визначає, що виплати, котрі мають індивідуальний характер (оплата квартири та найманого житла, гуртожитків, товарів, продуктових замовлень, абонементів у групи здоровя, передплати на газети та журнали, протезування, суми компенсації вартості виданого працівникам палива у випадках, не передбачених чинним законодавством) належать до фонду оплати праці у складі інших заохочувальних та компенсаційних виплат.

 

 29 березня 2024
Україна продовжує розширювати географію експорту цибулі. Так, у січні 2024 року перші гуртові партії української цибулі були експортовані на ринок Великобританії.
Україна продовжує розширювати географію експорту цибулі. Так, у січні 2024 року перші гуртові партії української цибулі були експортовані на ринок Великобританії.
29 березня 2024
 29 березня 2024
Мінливі погодні умови, притаманні весняному періоду, здатні негативно вплинути на ріст і розвиток, а відтак – і на майбутню врожайність озимих, ярих, плодових та інших культур. Щоб попередити потенційні втрати, зробити культурні рослини стійкішими до температурних та інших стрес-факторів і підвищити їх адаптивність, фахівці Ukravit ...
Мінливі погодні умови, притаманні весняному періоду, здатні негативно вплинути на ріст і розвиток, а відтак – і на майбутню врожайність озимих, ярих, плодових та інших культур. Щоб попередити потенційні втрати, зробити культурні рослини стійкішими до температурних та інших стрес-факторів і підвищити їх адаптивність, фахівці Ukravit радять включати ...
29 березня 2024
 29 березня 2024
У січні-лютому 2024 року Україна відправила на експорт 9,9 тис. тонн яєць, що на 41,4% більше, ніж за аналогічний період минулого року.
У січні-лютому 2024 року Україна відправила на експорт 9,9 тис. тонн яєць, що на 41,4% більше, ніж за аналогічний період минулого року.
29 березня 2024
 29 березня 2024
Продукція під торговельним брендом «ПаТронАт», яку виготовляє ФОП Тронь В.А. в Охтирці на Сумщині, вперше з’явилася ще 2017-го року. Сьогодні ж підприємці пропонують до реалізації близько десятка видів вин і напоїв на меду з додаванням різних ягід і трав, які не мають жодних аналогів ні в Україні, ні за її кордонами.
Продукція під торговельним брендом «ПаТронАт», яку виготовляє ФОП Тронь В.А. в Охтирці на Сумщині, вперше з’явилася ще 2017-го року. Сьогодні ж підприємці пропонують до реалізації близько десятка видів вин і напоїв на меду з додаванням різних ягід і трав, які не мають жодних аналогів ні в Україні, ні за її кордонами.
29 березня 2024
 29 березня 2024
Названо тарифи на електроенергію та газ, які діятимуть у квітні. Стало відомо, що подорожчання комунальних послуг можливе після завершення опалювального сезону.
Названо тарифи на електроенергію та газ, які діятимуть у квітні. Стало відомо, що подорожчання комунальних послуг можливе після завершення опалювального сезону.
29 березня 2024
 29 березня 2024
Чи можна ще додавати азот до ріпаку? А як щодо фунгіцидів? Деякі посіви ріпаку, особливо на півдні України та в західних регіонах, уже знаходяться на дуже просунутій стадії розвитку.
Чи можна ще додавати азот до ріпаку? А як щодо фунгіцидів? Деякі посіви ріпаку, особливо на півдні України та в західних регіонах, уже знаходяться на дуже просунутій стадії розвитку.
29 березня 2024

Please publish modules in offcanvas position.