Сучасне тваринництво

Стан худоби, комфорт і зовнішній її вигляд залежать від догляду. Його можна полегшити й зробити приємнішим для тварин, застосувавши деякі спеціальні пристрої. Зокрема, механічну щітку, яка дозволяє коровам чи козам чухати своє тіло, даруючи їм втіху й позбавляючи від зайвого стресу.
За постійного зростання витрат на утримання та годівлю жуйних тварин у господарствах різних форм власності виробники дедалі частіше починають відмовлятися від молочного скотарства. Які причини такого рішення з боку власників, і яким чином господарства можуть у рази збільшити прибутки від молочного бізнесу.
Напрями наукового селекційного пошуку для науковців-селекціонерів у галузі вівчарства Буковинської державної сільськогосподарської дослідної станції ІСГ КР НААН диктує виробництво і кон’юнктура ринку. Наведені результати досліджень щодо розведення нової популяції овець буковинського типу асканійської каракульської породи, основні показники продуктивності, відтворювальної здатності, якості смушкової продукції, що є найбільш актуальним в умовах Карпатського регіону…
Протягом останніх років у наукових установах, навчальних закладах України відводиться певне нагромадження експериментального матеріалу щодо впливу різних чинників живлення на організм м’ясної худоби жуйних. У перше в полі зору найважливіше питання, а саме: технології годівлі сухостійних корів нової генерації м’ясної худоби в умовах зони Карпат. У статті викладено матеріал щодо годівлі нової популяції…
Побічний продукт круп’яного та борошномельного виробництва — висівки містить оболонку та частково зародок зерна, який відокремлюється від ендосперму під час виробництва круп і борошна. Це цінна кормова сировина, яку вводять у склад раціонів і комбікормів для сільськогосподарських тварин. Найчастіше з цією метою використовують пшеничні та житні висівки, їх уводять у…
Виробники курятини стикаються з проблемою гіподинамії птиці. Щоб її подолати, створено агрегат-самохід, завдання якого — активізувати рух домашніх птахів у місцях утримування й паралельно провітрювати їм підстилку.
Першочерговим завданням свинарства на сучасному етапі розвитку сільськогосподарського виробництва країни є виробництво достатньої кількості дешевої й водночас високоякісної продукції, яка б мала попит на м’ясному ринку України й за кордоном. Висока якість м’ясної продукції залежить від багатьох чинників, але найважливішим із них є відгодівля тварин.
В умовах ринку регрес, на жаль, триває. Хоча й занедбана — і в підсумку майже знищена — інфраструктура скотарства в господарствах ще трохи «дихає» завдяки аграрним науковцям-ентузіастам й окремим практиками.
Починаючи з квітня, стала доступна громадськості новітня технологія Vence («Венсе») для тваринників. Можна буде контролювати пересування тварин і маршрути їх випасу зі смартфона або за заданою господарем програмою. Невеликий пристрій дозволяє худобі випасатися вільніше, без пастухів, собак і огорож, але під контролем.
Серед усіх видів сільськогосподарських тварин вівці є найрізноманітнішими та найрозповсюдженішими. Вівчарство є складовою частиною аграрного виробництва всіх континентів (окрім Антарктиди та регіонів із дуже холодним кліматом), але найбільшого розповсюдження ця галузь отримала в регіонах Азії, Європи, Австралії, Нової Зеландії. У світі розводять понад 600 порід овець і велику кількість генетично…
Щоб впоратися з миттям свинарника ефективно, гігієнічно й безпечно, машинобудівники випускають зручний автомат-мийник.
Підвищення продуктивності корів класичними методами селекції — процес тривалий. Інший шлях — це закупівля поголів’я племінної худоби імпортної селекції, оскільки на ринку України відсутній племінний молодняк. Водночас одним з ефективних методів підвищення генетичного потенціалу в молочному скотарстві є трансплантація ембріонів. Якщо в сучасних інтенсивних умовах експлуатації за продуктивне життя від…
До відкриття ринку землі лишилося ЧИТАТИ

Please publish modules in offcanvas position.