Сучасне тваринництво

Важливий критерій ефективності кормовиробництва — отримання максимальної кількості валової продукції і чистого прибутку на одиницю земельної площі.
Що є об’єднувальним у державних дотаціях для фермерів на корів і телят? Це – ідентифікація і реєстрація тварин. Сьогодні не можна скористатися підтримкою від держави і реалізувати вироблений продукт без проходження цих процедур.
В Україні набули чинності нові цивілізовані правила забою домашніх тварин на м’ясо. Цей бізнес повинен діяти з дотриманням вимог не лише санітарії, а й людської моралі. Одна з проблем у цій царині — недостатня кількість боєнь. Тому в громадських організаціях тваринників пропонують створювати пересувні мобільні забійні пункти.
Українці мають природне людське право споживати свинину у значно більшій кількості, ніж це практикується нині. Як впровадити ефективну технологію виробництва та зробити будь-яке збиткове свинарське підприємство рентабельним усього за півроку? І не лише задовольнити внутрішнє споживання м’яса й сала, а й вийти на експортні ринки.
Корми для свійської птиці, у тому числі й страусів, для свиней і корів, коней і риб, і навіть для овець і верблюдів будуть кращими, якщо додавати у них сою. А ще ліпше — не просту, а спеціальним чином оброблену тостовану експандовану повножирову.
Еспарцет належить до числа кращих культур зеленого конвеєру. Він рано, слідом за озимим житом та пшеницею, дає цінний високобілковий корм, який можна використовувати для годівлі всіх видів тварин і птиці.
Використання тваринницьких ферм відповідно до вимог ЄС дозволяє ефективно нарощувати продуктивність великої рогатої худоби та свиней.
Силосування — це один із найбільш поширених та надійних способів консервування зеленої маси. В його основу покладено принцип молочно-кислого бродіння із виділенням достатньої кількості молочної кислоти, яка має гарні консервувальні властивості.
Заготівля грубих кормів представляє собою важливий технологічний підхід, що дозволяє зберігати кормові засоби протягом тривалого часу без значної втрати їхньої поживності.
Сучасні молочні комплекси представляють собою підприємства з високою інтенсивністю виробництва. Таке ведення тваринництва потребує переходу до індустріальних методів, у тому числі нового підходу вимагає вирішення питання кормовиробництва та годівлі тварин.
Для надання корові часу з метою відновлення та підготовки до наступної лактації у кінці тільності виділяють сухостійний період. Адже найбільш інтенсивний період росту плоду, що припадає на останні два місяці, вимагає від організму корови найбільших енергетичних витрат та фізіологічних пристосувань до наступного продуктивного періоду.
Розглянемо ефективність використання кормів для годівлі телиць української червоної молочної породи в період вирощування із 7-го до 15 місяця та рівень конверсії енергії і протеїну кормів в енергію та білок приросту за нормування основних поживних речовин добового раціону за старими та новими, адаптованими до американської системи годівлі NRC, вітчизняними нормами.

Please publish modules in offcanvas position.