Сучасне тваринництво

Інтенсифікація галузі тваринництва, відповідно до вимог ринкової економіки, відбувається, головним чином, шляхом використання світового генофонду спеціалізованих порід високого рівня продуктивності за застосування таких інтенсивних біотехнологій, як штучне осіменіння, трансплантація ембріонів. Нарощування генетичного потенціалу в тваринництві пов’язано з виділенням й активним залученням до процесу відтворення стад обмеженої кількості найкращих плідників —…
Збільшення інтенсивності господарської діяльності в галузі тваринництва вимагає безперервного розвитку теоретичного підґрунтя та вдосконалення організаційних заходів із селекції шляхом упровадження нових методів вивчення генотипу сільськогосподарських тварин. Такі підходи передбачають різні методи оцінювання генетичних маркерів і технологій на основі ДНК.
У дністровському каньйоні Покуття створено стадо нової популяції м’ясних комолих сименталів худоби, що є найактуальнішим на сьогодні.
Уперше в Україні сформовано вітчизняні стада створюваного буковинського зонального типу м’ясного комолого симентала худоби, який характеризується такими високими селекційними показниками: жива маса повновікових корів — 545–650 кг, молочність за 210 днів — 196–225 кг, інтенсивність росту молодняку на підсосі влітку — 850-950 г, добові прирости за весь період вирощування —…
Стан худоби, комфорт і зовнішній її вигляд залежать від догляду. Його можна полегшити й зробити приємнішим для тварин, застосувавши деякі спеціальні пристрої. Зокрема, механічну щітку, яка дозволяє коровам чи козам чухати своє тіло, даруючи їм втіху й позбавляючи від зайвого стресу.
За постійного зростання витрат на утримання та годівлю жуйних тварин у господарствах різних форм власності виробники дедалі частіше починають відмовлятися від молочного скотарства. Які причини такого рішення з боку власників, і яким чином господарства можуть у рази збільшити прибутки від молочного бізнесу.
Напрями наукового селекційного пошуку для науковців-селекціонерів у галузі вівчарства Буковинської державної сільськогосподарської дослідної станції ІСГ КР НААН диктує виробництво і кон’юнктура ринку. Наведені результати досліджень щодо розведення нової популяції овець буковинського типу асканійської каракульської породи, основні показники продуктивності, відтворювальної здатності, якості смушкової продукції, що є найбільш актуальним в умовах Карпатського регіону…
Протягом останніх років у наукових установах, навчальних закладах України відводиться певне нагромадження експериментального матеріалу щодо впливу різних чинників живлення на організм м’ясної худоби жуйних. У перше в полі зору найважливіше питання, а саме: технології годівлі сухостійних корів нової генерації м’ясної худоби в умовах зони Карпат. У статті викладено матеріал щодо годівлі нової популяції…
Побічний продукт круп’яного та борошномельного виробництва — висівки містить оболонку та частково зародок зерна, який відокремлюється від ендосперму під час виробництва круп і борошна. Це цінна кормова сировина, яку вводять у склад раціонів і комбікормів для сільськогосподарських тварин. Найчастіше з цією метою використовують пшеничні та житні висівки, їх уводять у…
Виробники курятини стикаються з проблемою гіподинамії птиці. Щоб її подолати, створено агрегат-самохід, завдання якого — активізувати рух домашніх птахів у місцях утримування й паралельно провітрювати їм підстилку.
Першочерговим завданням свинарства на сучасному етапі розвитку сільськогосподарського виробництва країни є виробництво достатньої кількості дешевої й водночас високоякісної продукції, яка б мала попит на м’ясному ринку України й за кордоном. Висока якість м’ясної продукції залежить від багатьох чинників, але найважливішим із них є відгодівля тварин.
В умовах ринку регрес, на жаль, триває. Хоча й занедбана — і в підсумку майже знищена — інфраструктура скотарства в господарствах ще трохи «дихає» завдяки аграрним науковцям-ентузіастам й окремим практиками.
До відкриття ринку землі лишилося ЧИТАТИ

18628 w banner Quantis SKh 21 300x400 1636975961972

Please publish modules in offcanvas position.