Сучасне тваринництво

Корми для свійської птиці, у тому числі й страусів, для свиней і корів, коней і риб, і навіть для овець і верблюдів будуть кращими, якщо додавати у них сою. А ще ліпше — не просту, а спеціальним чином оброблену тостовану експандовану повножирову.
Еспарцет належить до числа кращих культур зеленого конвеєру. Він рано, слідом за озимим житом та пшеницею, дає цінний високобілковий корм, який можна використовувати для годівлі всіх видів тварин і птиці.
Використання тваринницьких ферм відповідно до вимог ЄС дозволяє ефективно нарощувати продуктивність великої рогатої худоби та свиней.
Силосування — це один із найбільш поширених та надійних способів консервування зеленої маси. В його основу покладено принцип молочно-кислого бродіння із виділенням достатньої кількості молочної кислоти, яка має гарні консервувальні властивості.
Заготівля грубих кормів представляє собою важливий технологічний підхід, що дозволяє зберігати кормові засоби протягом тривалого часу без значної втрати їхньої поживності.
Сучасні молочні комплекси представляють собою підприємства з високою інтенсивністю виробництва. Таке ведення тваринництва потребує переходу до індустріальних методів, у тому числі нового підходу вимагає вирішення питання кормовиробництва та годівлі тварин.
Для надання корові часу з метою відновлення та підготовки до наступної лактації у кінці тільності виділяють сухостійний період. Адже найбільш інтенсивний період росту плоду, що припадає на останні два місяці, вимагає від організму корови найбільших енергетичних витрат та фізіологічних пристосувань до наступного продуктивного періоду.
Розглянемо ефективність використання кормів для годівлі телиць української червоної молочної породи в період вирощування із 7-го до 15 місяця та рівень конверсії енергії і протеїну кормів в енергію та білок приросту за нормування основних поживних речовин добового раціону за старими та новими, адаптованими до американської системи годівлі NRC, вітчизняними нормами.
Економічна оцінка кормових культур дозволяє орієнтувати господарства на їх більш ефективне виробництво. Кожен тип годівлі повинен забезпечувати потребу тварин в енергії і поживних речовинах з урахуванням їх продуктивності і фізіологічних особливостей.
Оцінка племінної цінності свиней — важливий етап формування консолідованої популяції тварин (породи, типу, лінії, родини) за основними кількісними показниками.
Насіння сої є цінною сировиною для виробництва шротів і макухи, які містять протеїну на рівні 42–50%, жиру — 1,8–7,0%. Зрозуміло, що під час його переробки поживні речовини перерозподіляються. Тому перш ніж прийняти рішення про виробництво шроту чи макухи, потрібно вивчити хімічний склад насіння сої, яку планують для цього використовувати.
Свинарські підприємства під час роботи стикаються із багатьма викликами, пов’язаними з дотриманням вимог щодо біобезпеки. При цьому в фокусі уваги ветеринарних спеціалістів перш за все знаходиться профілактика інфекційних хвороб, оскільки саме вони можуть завдати підприємству найбільшої шкоди.

Please publish modules in offcanvas position.