agro business 160 160

Сучасне тваринництво

Сучасне тваринництво - Понеділок, 11 вересня 2023 10:05

Світ очима корів

Анатомія, інстинкти, світосприйняття корів, що сформувалися в процесі еволюції, є незмінними всупереч тисячолітнього одомашнювання, зміни умов утримання, які суттєво відрізняються від умов дикої природи
Перспективи розвитку регіональної аграрної науки на Буковині багато в чому залежать не лише від здатності науковців працювати на високому професійному рівні, а й від активної принципової позиції самих учених щодо захисту інтересів вітчизняної зоотехнічної науки
Гіпокальціємія є найпоширенішою проблемою новотільних корів, може проявлятися як у клінічній формі (залежування, родильний парез), так і в субклінічній формі, без видимих клінічних ознак.
Відтворення молочного стада ВРХ — одна зі складних проблем, у якій з’єднуються і взаємодіють технологія виробництва й фізіологія тварин
Робота на молочній фермі неминуче пов’язана не лише з виконанням технологічних операцій, а й із постійною взаємодією з тваринами, що пов’язано з ризиками для людей і тварин та впливом на кінцевий результат виробничої діяльності ферми
Утримання свиней у весняно-літньо-осінній період у таборах та на пасовищах сприятливо впливає не лише на здоров’я тварин, а й економічно доцільно
Нині основним напрямом наукових робіт у сфері скотарства на Буковині є удосконалення племінних і продуктивних якостей худоби та технології виробництва рентабельної з малою собівартістю на одиницю виробленої скотарської продукції
На Буковині набирає обертів розвиток нового сегмента тваринництва — продуктивного свинарства на основі вирощування та розведення свиней данської генетики нової генерації, яка є найбільш розповсюдженою у світі й відповідає селекційним вимогам в Україні
Нині українське м’ясне та молочне скотарство є однією з найдешевших галузей тваринництва, яка дає високу рентабельність і є перспективним напрямом сільського господарства
Виробництво свинини в приватних чи фермерських господарствах відіграє особливу роль у забезпеченні населення України харчовими продуктами тваринного походження, що потрібні для нормальної життєдіяльності людини
Вагомим резервом збільшення виробництва м’яса є удосконалення селекційно-племінної роботи. Одним із методів племінної роботи є відбір і добір свиней стада
Якісного молока в Україні не вистачає. Про серйозну конкуренцію на світовому ринку взагалі наразі не варто і говорити. Водночас є ще причини, чому Міжнародна фінансова корпорація спільно з партнерами звернула увагу саме на молочне скотарство. Про це «Агробізнес Сьогодні»» поговорив з кандидатом біологічних наук, провідним агрономом-консультантом проєкту з розвитку молочної галузі…

Please publish modules in offcanvas position.