Сучасне тваринництво

Світлана ПАНІНА, молодший науковий співробітник Кіровоградської ДСГДСН НААН Дотримання мікроклімату — гарантія продуктивності Мікроклімат приміщень є фактором внутрішнього середовища, порушення якого здатне викликати у тварин стресовий стан. Так, при підвищенні температури повітря у приміщенні до 33 °C, як зазначають науковці, середньодобові прирости молодняку знижуються на 50%, погіршується якість м’яса, оскільки в…
В. ХАЛАК, канд. с.-г. наук, завідувач лабораторією тваринництва Державна установа Інститут зернових культур НААН України Л. ФЕРЕНЦ, канд. с.-г. наук О. СТАДНИЦЬКА, канд. с.-г. наук Інститут сільського господарства Карпатського регіону НААН України Переваги кнурів-плідників великої  білої породи Наукові програми селекції великої білої породи передбачають вдосконалення показників відтворювальної здатності свиноматок, відгодівельних та м’ясних якостей…
Марія ЯРОШКО, ветеринарний лікар, магістр МВА Одним із новітніх підходів у годівлі молочної худоби є використання силосу з цільних рослин злакових культур. Цей корм заготовлюється на різних стадіях дозрівання посівів, залежно від того, які саме цілі у годівлі цим видом корму хоче досягти господарство. Рослини зрізають, прив’ялюють, подрібнюють та закладають на консервування.…
Світлана ПАНІНА, молодший науковий співробітник Кіровоградської ДСГДС НААН Ефективність виробництва та конкурентоспроможність молока у сільськогосподарських підприємствах України за останні роки знаходиться на низькому рівні. У зв’язку з цим перед підприємствами стоять завдання здійснити систему таких організаційно-економічних заходів, які б сприяли збільшенню одержання молока, зменшення витрат на його виробництво та підвищення конкурентоспроможності…
Дарина МНІШЕК, спеціально для "АС" Власна прибуткова ферма — мрія багатьох українців. Проте як організувати успішне підприємство, що стабільно працюватиме на покращення доброту свого хазяїна, знають далеко не всі. Допомогти початківцям зорієнтуватися у морі бізнесових проектів, зважити свої можливості, зокрема, у виробництві різноманітної органічної продукції, дізнатися про секрети й підводні…
Сучасне тваринництво - Середа, 03 серпня 2016 13:00

Доообра ферма

Лідія КУДРЯВЦЕВА, спеціально для "АС" Тарас Ложенко за фахом — рекламіст. Чотири дні на тиждень він керує власним рекламним бізнесом, а решту часу працює на родинній фермі в Богуславі, що на межі Київської та Черкаської областей, — доїть і годує кіз, контролює їхній стан здоров’я, процеси виробництва сиру тощо. «Доообру…
Марія ЯРОШКО, ветеринарний лікар, магістр МВА Кокцидіоз, або еймеріоз є однією з найбільш поширених протозойних хвороб у птахівництві, яку викликають одноклітинні найпростіші роду Eimeria. Серед домашньої птиці на кокцидіоз хворіють кури, індики, качки та гуси.
В. І. ХАЛАК, завідувач лабораторією тваринництва, канд. с.-г. наук, Державна установа Інститут сільського господарства степової зони НААН В. М. ВОЛОЩУК, директор, доктор с.-г. наук, професор Інститут свинарства і АПВ НААН Господарсько корисні ознаки сільськогосподарських тварин мають пряму або побічну економічну цінність у виробництві продуктів тваринництва. До ознак першої групи (пряма економічна цінність)…
В’ячеслав БРАТІШКО, канд. техн. наук, завідувач відділом ННЦ «ІМЕСГ» НААН Олег ГАЙДЕНКО, канд. техн. наук, вчений секретар Кіровоградської ДСГДС НААН Кролівництво — одна з перспективних галузей тваринництва. Кролі вигідно відрізняються від інших видів сільськогосподарських тварин своїми біологічними особливостями. Основні з них: скоростиглість, плодовитість, інтенсивність розмноження, суміщення лактації з сукрільністю і таке інше.
В. І. ХАЛАК, канд. с.-г. наук, завідувач лабораторією тваринництва ДУ Інститут сільського господарства степової зони НААН Наведено результати досліджень показників відтворювальної здатності свиноматок великої білої породи за умови використання різних методів розведення, розроблено нову математичну модель оціночного індексу визначення вирівняності гнізда (ІВГ0) свиноматки за живою масою поросят на дату їх народження, а також…
Ірина ПАЛАМАР, голова Асоціації тваринників України Чи зможе Держпродспоживслужба подолати виклики природи, чи ситуація візьме оберти як з африканською чумою свиней, що розрослась по всій Україні?
В. С. КОЗИРЬ, доктор с.-г. наук,  професор, академік УААН, Інститут тваринництва центральних районів УААН Викладено результати досліджень формування м’ясної продуктивності бугайців молочних, комбінованих та м’ясних порід, типів і помісей в онтогенезі.

Найближча подія

Нема подій

Наші видання

Please publish modules in offcanvas position.