agro business 160 160

Сучасне тваринництво

О.М. ЦЕРЕНЮК, канд. с.-г. наук, доцент, О.В. АКІМОВ, канд. с.-г. наук, Ю.В. ЧЕРЕУТА, аспірант Лабораторія селекційно-технологічних досліджень в свинарстві  Інституту тваринництва НААН, м. Харків Значна частка в загальній ефективності виробництва свинини припадає на використання високопродуктивних тварин основного стада - стійких до жорстких умов утримання та годівлі, здатних тривалий період не…
Василь КОСТЕНКО, доктор с.-г. наук, професор, Національний університет біоресурсів та природокористування України   Новонароджені телята не можуть виробляти у своєму організмі антитіла, а їхній кишечник не є бар'єром для мікроорганізмів, які з повітря і при облизуванні різних предметів легко проникають у кров'яне русло і можуть викликати захворювання. Тому стійкість новонародженого…
  Процес відлучення поросят від матерів є для них доволі складним процесом, коли вимагається швидке пристосування організму до нового оточення, відсутності поряд свиноматки і братів та сестер з одного гнізда. При цьому реагувати на такі швидкі зміни навколо поросята можуть по-різному.
Василь КОСТЕНКО, доктор с.-г. наук, професор Національний університет біоресурсів та природокористування України   Система вирощування ремонтного молодняку повинна, як правило, передбачати ефективне використання біологічних закономірностей росту й розвитку тварини в ембріональний і постембріональний періоди життя.
Василь КОСТЕНКО, доктор с.-г. наук, професор, Національний університет біоресурсів та природокористування України Основним напрямом в удосконаленні технології вирощування ремонтного молодняку є його інтенсифікація. Нинішній світовий досвід підтверджує, що найкращі умови для інтенсивного вирощування ремонтного молодняку можна створити лише в спеціалізованих фермах чи господарствах. Тобто це має бути окремим бізнесом. 
Олександр ЦЕРЕНЮК, канд. с.-г. наук, доцент, зав. лабораторією селекційно-технологічних досліджень у свинарстві ІТ НААН В останнє десятиріччя в українському свинарстві суттєво підвищились вимоги до м’ясності товарного молодняку. Традиційні вітчизняні генотипи в переважній більшості не забезпечували отримання свинини першої-екстра категорії. Виникла потреба в створенні нових високопродуктивних ліній та родин у вітчизняних…
Марія ЯРОШКО, ветеринарний лікар, магістр MBA, співробітник НімАЦ В умовах сучасних свинокомплексів проводити запліднення свиноматок природним шляхом стало практично неможливо. При цьому організувати роботу з проведення запліднення стає дедалі важче, зважаючи на складність формування відповідних за розміром груп свиней із бажаним яскравим проявом ознак охоти, оптимальне використання тваринницьких приміщень та…
Юрій КЕРНАСЮК, канд. економ. наук, старший науковий співробітник лабораторії випробування, економічного обґрунтування та наукового супроводження інноваційних технологій Кіровоградської державної сільськогосподарської дослідної станції Інституту сільського господарства степової зони НААН Впродовж тривалого періоду виробництво молока в Україні є одним із найменш привабливих видів агробізнесу. Рентабельність виробництва молока в сільськогосподарських підприємствах України у…
Марія ЯРОШКО, ветеринарний лікар, магістр МВА, співробітник НімАЦ   Здорове та корисне харчування із кожним роком стає все більш популярним і у нашій країні. А тому особливого значення набуває такий напрям птахівництва як перепільництво. Оскільки яйця та м'ясо саме цих птахів вирізняються не тільки високою поживністю, а й цілою низкою…
ТОВ «Комплекс Агромарс» (ТМ «Гаврилівські курчата») засноване у 1998 році і на сьогодні є одним із найбільших підприємств з виробництва курячого м’яса в Україні. «Комплекс Агромарс» - вертикально інтегрований аграрний холдинг, що динамічно розвивається та організаційно пов’язує усі етапи бізнесу від вирощування зернових культур, виготовлення комбікормів, розведення племінної птиці, переробки…
Григорій ЗОН, канд. вет. наук, професор, Сумський НАУ   Відомо, що до організму птиці разом із кормом потрапляють каротиноїди, вітаміни Е, А, С, флавоноїди, селен, марганець, цинк, мідь і залізо. Ці речовини, накопичуючись у тканинах, забезпечують антиоксидантний захист на клітинному і субклітинному рівні.
Виробництво продуктів харчування, особливо м’яса, у різних країнах світу завжди було і залишається одним із пріоритетних напрямів розвитку сільського господарства. Свинина є основою світового м’ясного балансу, на неї припадає близько 39%, а у деяких країнах - майже 60-80% усього валового виробництва.   Проект “Деміс-агро”   В Україні за останні декілька…

Please publish modules in offcanvas position.