Сучасне тваринництво

Вже багато років поспіль тваринництво перебувало в Україні у статусі «Попелюшки» на тлі значно більш прибуткового рослинництва. З останнім донедавна проблем було незрівнянно менше. Головне – виростити зерно, а тоді його відірвуть із руками та попросять ще. Натомість тваринницькі ферми потребували в рази більше клопотів, робочих рук і нервів, а…
Потреба вівцематок у поживних речовинах та макро- і мікроелементах змінюється впродовж продуктивного річного циклу і залежить від величини тварин (маси тіла), фізіологічного стану, рівня продуктивності. Найсуттєвіші зміни із потребою у поживних речовинах у вівцематок пов’язані із заплідненням, виношуванням і вигодовуванням приплоду, в окремих випадках доїнням для виробництва товарного молока.
Найважливішою частиною свинарства є вибір правильного способу годування поросят. Свиням потрібна висококалорійна дієта з низьким вмістом клітковини та високим вмістом білка. Щоби вирощувати та підтримувати здорове поголів’я, прискорити набір ваги та максимізувати розмноження, необхідно годувати їх правильною їжею з моменту відлучення від матері й до кінця.
Перед кожним фермером, який розвивається у сфері молочного скотарства, рано чи пізно постає питання оптимізації роботи молочної ферми? Аналіз помилок налагодженої системи підштовхує до пошуку шляхів їхнього виправлення. На що опиратися в подальшому розвитку бізнесу і що взяти за взірець? Рішення знайдено: Міжнародна фінансова корпорація за підтримки Міністерства фінансів Австрії…
Вівці гірськокарпатської породи добре пристосовані до місцевих умов, ефективно використовують природні угіддя гір
Інтенсифікація галузі тваринництва, відповідно до вимог ринкової економіки, відбувається, головним чином, шляхом використання світового генофонду спеціалізованих порід високого рівня продуктивності за застосування таких інтенсивних біотехнологій, як штучне осіменіння, трансплантація ембріонів. Нарощування генетичного потенціалу в тваринництві пов’язано з виділенням й активним залученням до процесу відтворення стад обмеженої кількості найкращих плідників —…
Збільшення інтенсивності господарської діяльності в галузі тваринництва вимагає безперервного розвитку теоретичного підґрунтя та вдосконалення організаційних заходів із селекції шляхом упровадження нових методів вивчення генотипу сільськогосподарських тварин. Такі підходи передбачають різні методи оцінювання генетичних маркерів і технологій на основі ДНК.
У дністровському каньйоні Покуття створено стадо нової популяції м’ясних комолих сименталів худоби, що є найактуальнішим на сьогодні.
Уперше в Україні сформовано вітчизняні стада створюваного буковинського зонального типу м’ясного комолого симентала худоби, який характеризується такими високими селекційними показниками: жива маса повновікових корів — 545–650 кг, молочність за 210 днів — 196–225 кг, інтенсивність росту молодняку на підсосі влітку — 850-950 г, добові прирости за весь період вирощування —…
Стан худоби, комфорт і зовнішній її вигляд залежать від догляду. Його можна полегшити й зробити приємнішим для тварин, застосувавши деякі спеціальні пристрої. Зокрема, механічну щітку, яка дозволяє коровам чи козам чухати своє тіло, даруючи їм втіху й позбавляючи від зайвого стресу.
За постійного зростання витрат на утримання та годівлю жуйних тварин у господарствах різних форм власності виробники дедалі частіше починають відмовлятися від молочного скотарства. Які причини такого рішення з боку власників, і яким чином господарства можуть у рази збільшити прибутки від молочного бізнесу.

Please publish modules in offcanvas position.