Сучасне тваринництво

Ірина БОВЧАЛЮК, спеціально для "АС" Вони вважаються дуже дружелюбними. Кремово-білі тварини типово м’ясної будови тіла, з невеликою головою, широким лобом, видовженим тулубом, прямою м’язистою спиною. Ми мали можливість подивитися типову ферму знаменитої породи корів Шароле у живописній французькій провінції. Тут у них цього року такі ж проблеми, як і в…
Олексій ОРЛОВ, керуючий аграрним бізнесом, Eagleson.Farm, Київ, канд. с.-г. наук   Забезпечення якісними кормами без мікотоксинів Годування — це дуже важливий напрям, якому потрібно приділяти увагу. Корми — це основна стаття витрат при утриманні корів. Тут порядок повинен бути у всіх ланках ланцюжка: від вирощування кукурудзи та інших сільськогосподарських культур у поле…
Олексій ОРЛОВ, керуючий аграрним бізнесом, Eagleson.Farm, Київ, канд. с.-г. наук У продовження теми створення сучасної інноваційної та високоприбуткової ферми, яку ми розпочали у минулому номері, пропонуємо наступну частину статті.
В.С. КОЗИРЬ, доктор с.-г. наук, професор, академік НААН Інститут сільського господарства степової зони України Науково досліджений вплив амонізації подрібненої соломи озимої пшениці, стебел і качанів кукурудзи після обмолоту зерна на їх перетравність і поживність. Доведено, що використання їх підвищує енергію росту бугайців на відгодівлі.
Олексій ОРЛОВ, керуючий аграрним бізнесом, Eagleson.Farm, Київ, канд. с.-г. наук Кожен фермер, агропромисловець або інвестор, який планує розвивати тваринництво, замислюється, яким чином побудувати ферму так, щоб вона була конкурентоспроможною не тільки зараз, але і в майбутньому? Нині, коли ми рухаємося по шляху інтеграції в Євросоюз, питання про конкурентоспроможність особливо актуальне. Позаяк якщо торговельні…
Леся КУЧЕР, канд. економ. наук, старший науковий співробітник,  доцент кафедри економіки підприємства Харківського національного аграрного університету ім. В. В. Докучаєва Узагальнення результатів наукових досліджень свідчить про перспективність розвитку нутріївництва як підгалузі хутрового звірівництва в країні, що зумовлено необхідністю: забезпечення населення хутром і виробами з нього, виробництва дієтичного м’яса, підвищення рівня зайнятості сільського…
Наталія КУЗЬО, спеціально для "АС" Органічне виробництво вже довгий час є однією з ТОП-тем у сільському господарстві України, однак попри позицію «на слуху» залишається ще багато не вивчених, не відпрацьованих, не зрозумілих і не досліджених аспектів цього напряму. Якщо врахувати диверсифікованість сільськогосподарського виробництва та особливості кожної з галузей, то очевидно,…
В.І. ХАЛАК, А.Н. МАЙСТРЕНКО, Г.Г. ДІМЧЯ кандидати с.-г. наук, Лабораторія тваринництва Інституту сільського господарства степової зони НААН Головною умовою досягнення генетичного потенціалу продуктивності свиней є організація їхньої повноцінної годівлі з використанням раціонів, які за комплексом основних поживних і біологічно активних речовин відповідають потребі тварин в енергії, протеїні, амінокислотах, мінеральних речовинах та вітамінах.
В.С. КОЗИР, доктор с.-г. наук, професор, академік НААН, заслужений зоотехнік України, Інститут сільського господарства степової зони України Попри великий обсяг проведених досліджень від фенотипової мінливості зоотехнічних ознак до структурних генів, мітохондріальної ДНК, міжмікросателітного поліморфізму тощо, ще не повністю вивчено біологічні особливості сірої української породи, її генетична і селекційна історія, яку можна…
Василь КОСТЕНКО, доктор с.-г. наук, професор НУ біоресурсів та природокористування України Для одержання високої продуктивності від корів важливе значення має не тільки нормування кормів, а й науково обгрунтований режим годівлі. Під режимом годівлі розуміють прийняті на фермі кратність, черговість та час роздавання кожного виду корму тваринам упродовж доби, а також способи й місце…
Марія ЯРОШКО, магістр МВА Якісний силос представляє собою важливий основний корм для молочної та м’ясної худоби. Він виготовляється із зеленої маси фуражних культур шляхом їхнього консервування. Важливим моментом правильного перебігу консервування є створення відповідних умов для ферментації без доступу кисню, особливо під час зберігання корму. При цьому сам процес консервування силосу…
Юрій КЕРНАСЮК, канд. економ. наук, старший науковий співробітник лабораторії маркетингу, економічного аналізу та захисту інтелектуальної власності Кіровоградської державної сільськогосподарської дослідної станції НААН Вітчизняне молочне скотарство має реальний шанс вирішення усіх накопичених за минулі роки проблем, які заважають стати йому справді конкурентоспроможною галуззю тваринництва та одним із найбільш прибуткових видів агробізнесу. Потрібні…

Please publish modules in offcanvas position.