Сучасне тваринництво

Марія ЯРОШКО, магістр МВА Якісний силос представляє собою важливий основний корм для молочної та м’ясної худоби. Він виготовляється із зеленої маси фуражних культур шляхом їхнього консервування. Важливим моментом правильного перебігу консервування є створення відповідних умов для ферментації без доступу кисню, особливо під час зберігання корму. При цьому сам процес консервування силосу…
Юрій КЕРНАСЮК, канд. економ. наук, старший науковий співробітник лабораторії маркетингу, економічного аналізу та захисту інтелектуальної власності Кіровоградської державної сільськогосподарської дослідної станції НААН Вітчизняне молочне скотарство має реальний шанс вирішення усіх накопичених за минулі роки проблем, які заважають стати йому справді конкурентоспроможною галуззю тваринництва та одним із найбільш прибуткових видів агробізнесу. Потрібні…
Василь КОСТЕНКО, доктор с.-г. наук, професор НУ біоресурсів та природокористування України Селекційно-племінну роботу необхідно проводити в усіх господарствах, де одержують молодняк, тобто в племінних і товарних фермах відповідно до вимог Директив 87/328 ЕЕС; 77/504 ЕЕС та 94/28/ЕС. Форми і методи цієї роботи залежать від напряму господарства. На сучасному етапі розвитку скотарства виділено…
Марія ЯРОШКО, ветеринарний лікар, магістр МВА Епідемічна діарея свиней (ЕДС) — гостре інфекційне захворювання свиней, яке за своєю небезпечністю може конкурувати навіть з африканською чумою. Хвороба є порівняно нова та мало вивчена, чим значно ускладнюється профілактика та боротьба з нею.
Марія ЯРОШКО, ветеринарний лікар, магістр МВА Молодняк птиці з перших тижнів життя характеризується високою інтенсивністю росту. Скоростиглість певних порід дозволяє отримати від курчати у двомісячному віці тушку вагою до 1,5 кг або ж до 2-2,2 кг та більше за 42-45 днів для курчат-бройлерів. Зрозуміло, що така інтенсивність приростів може ґрунтуватися лише…
Марія ЯРОШКО, ветеринарний лікар, магістр МВА Поряд із курятиною та індичатиною качине м’ясо є одним із найбільш поширених продуктів птахівництва. Однак варто знати, що породи качок за їхніми продуктивними якостями розподіляють за трьома напрямами: м’ясні, м’ясо-яєчні та яєчні.
Василь КОСТЕНКО, доктор с.-г. наук, професор  НУБіП та природокористування України Розпочинаючи розмову про економіку молока, кожний виробник повинен пам’ятати, що вона залежить від трьох складових — кількості виробленого і реалізованого молока, понесених витрат на його виробництво та ціни реалізації.
Марія ЯРОШКО, ветеринарний лікар, магістр МВА Під поняттям мікотоксикози об’єднується група незаразних хвороб сільськогосподарських тварин, які виникають в результаті поїдання кормів, уражених токсичними грибками, що містять продукти їхньої життєдіяльності — мікотоксини.
О. М. ЦЕРЕНЮК, канд. с.-г. наук, доцент О. В. АКІМОВ, канд. с.-г. наук, лабораторія селекційно-технологічних досліджень у свинарстві ІТ НААН М. О. КОСОВ, н.с. лабораторії годівлі моногастричних ІТ НААН У свиноводів-початківців часто виникають питання: чи варто використовувати повнораціонні комбікорми, як вони впливають на якість і безпечність продукції, яка економічна ефективність…
Олег ГАЙДЕНКО, канд. техн. наук, учений секретар, Юрій КЕРНАСЮК, канд. економ. наук, ст наук співробітник лабораторії маркетингу, економічного аналізу та захисту інтелектуальної власності Кіровоградська ДСГДС НААН Останніми роками стан молочного скотарства характеризується сповільненням негативних процесів скорочення поголів’я тварин і підвищенням їх продуктивності. Водночас однією з головних проблем галузі залишається висока…
Василь КОСТЕНКО, доктор с.-г. наук, професор НУ біоресурсів та природокористування України Диференційована годівля чітко у групах Молочна продуктивність корови залежить від її забезпечення елементами живлення в різні фізіологічні періоди. В окремі періоди забезпечення тварин поживними речовинами має бути більшим за існуючі норми, а в інші — меншим. На великих молочних…
Василь КОСТЕНКО, доктор с.-г. наук, професор НУ біоресурсів та природокористування України Інтенсифікація молокоутворюючої діяльності корови створює надзвичайно напружені умови для її організму, які не завжди вирішуються належним чином. Низька якість об’ємистих кормів досить часто спонукає спеціалістів ферми, задля підвищення енергетичної цінності сухої речовини раціону високопродуктивних корів, збільшувати частку концентрованих кормів…

Please publish modules in offcanvas position.