Сучасне тваринництво

Марія ЯРОШКО, ветеринарний лікар, магістр МВА Під поняттям мікотоксикози об’єднується група незаразних хвороб сільськогосподарських тварин, які виникають в результаті поїдання кормів, уражених токсичними грибками, що містять продукти їхньої життєдіяльності — мікотоксини.
О. М. ЦЕРЕНЮК, канд. с.-г. наук, доцент О. В. АКІМОВ, канд. с.-г. наук, лабораторія селекційно-технологічних досліджень у свинарстві ІТ НААН М. О. КОСОВ, н.с. лабораторії годівлі моногастричних ІТ НААН У свиноводів-початківців часто виникають питання: чи варто використовувати повнораціонні комбікорми, як вони впливають на якість і безпечність продукції, яка економічна ефективність…
Олег ГАЙДЕНКО, канд. техн. наук, учений секретар, Юрій КЕРНАСЮК, канд. економ. наук, ст наук співробітник лабораторії маркетингу, економічного аналізу та захисту інтелектуальної власності Кіровоградська ДСГДС НААН Останніми роками стан молочного скотарства характеризується сповільненням негативних процесів скорочення поголів’я тварин і підвищенням їх продуктивності. Водночас однією з головних проблем галузі залишається висока…
Василь КОСТЕНКО, доктор с.-г. наук, професор НУ біоресурсів та природокористування України Диференційована годівля чітко у групах Молочна продуктивність корови залежить від її забезпечення елементами живлення в різні фізіологічні періоди. В окремі періоди забезпечення тварин поживними речовинами має бути більшим за існуючі норми, а в інші — меншим. На великих молочних…
Василь КОСТЕНКО, доктор с.-г. наук, професор НУ біоресурсів та природокористування України Інтенсифікація молокоутворюючої діяльності корови створює надзвичайно напружені умови для її організму, які не завжди вирішуються належним чином. Низька якість об’ємистих кормів досить часто спонукає спеціалістів ферми, задля підвищення енергетичної цінності сухої речовини раціону високопродуктивних корів, збільшувати частку концентрованих кормів…
Сучасне тваринництво - Вівторок, 11 листопада 2014 15:46

Грип птиці

Марія ЯРОШКО, ветеринарний лікар, магістр МВА Грип птиці (лат. Grippusavium), який також називають класичною чумою птиці, представляє собою гостре вірусне захворювання, яке характеризується ураженням органів травної і дихальної систем та високою смертністю. Грип птиці зустрічається у багатьох країнах практично по всьому світі і протікає зазвичай у вигляді епізоотій та ензоотій, охоплюючи…
Василь КОСТЕНКО, доктор с.-г. наук, професор Національний університет біоресурсів та природокористування України Тип годівлі та структура раціону Тип годівлі характеризується співвідношенням різних видів кормів (грубих, соковитих, концентрованих тощо) у відсотках від загальної енергетичної цінності раціону. Залежно від переважання в раціоні корів того чи іншого виду кормів розрізняють силосний, силосно-коренеплодний, сінажний,…
Олександр ЦЕРЕНЮК, канд. с.-г. наук, доцент Сучасне свинарство потребує залучення всіх науково обгрунтованих методичних підходів, що сприятимуть підвищенню загальної ефективності виробництва свинини. Не заважаючи на те, що прояв ефекту гетерозису використовують у тваринництві тривалий час, у вітчизняному свинарстві до сьогодні залишається значний відсоток підприємств, які не користуються його перевагами.
Василь КОСТЕНКО, доктор с.-г. наук, професор Національний університет біоресурсів та природокористування України Сучасна молочна корова повинна мати високу продуктивність, добре здоров’я, міцну конституцію, бути придатною для машинного доїння, пристосованою до умов прийнятої технології виробництва молока і стійко передавати свої якості потомству.
Марія ЯРОШКО, ветеринарний лікар, магістр МВА Романівська порода овець існує вже понад 200 років і є дуже цікавою для розведення. Вона належить до грубошерстного овчино-м’ясного напряму у вівчарстві. Романівські вівці легко пристосовуються до різного клімату, мають значну витривалість, добру якість шерсті та дуже високу плодючістю. До того ж, романівські вівці…
М. В. ЦЕРЕНЮК, аспірант Лабораторія селекційно-технологічних досліджень у свинарстві Інституту тваринництва НААН, м. Харків У сучасних умовах розвитку свинарства штучне осіменіння стало основним технологічним засобом відтворення тварин. З використанням сучасних методів та приборів штучне осіменіння — методика, що забезпечує більший прибуток та веде ферму до процвітання.
Ірина ГЛОТОВА, спеціально для "АС" В умовах постійного зростання витрат на утримання та годівлю українське тваринництво поступово входить у ризиковану стадію — виробники дедалі частіше починають відмовлятися від молочного скотарства та пускають корів під ніж. Про причини такого ставлення з боку власників, а також про те, яким чином вони можуть…

Наші видання

Please publish modules in offcanvas position.