agro business 160 160

Підготовка кормів до згодовування

/ Сучасне тваринництво / Вівторок, 21 травня 2013 14:37

О. ЦЕРЕНЮК, канд. с.-г. наук, доцент

М. КОСОВ, н. с. лабораторії годівлі монограстричних ІТ НААН
А. ЦИГАНОК, керівник дільниці ФГ «Шубське»
Значну увагу в свинарстві треба приділяти підготовці кормів до згодовування і, зокрема, якісному приготуванню комбікормів. Слід враховувати, що невідповідність технології підготовки кормів до згодовування, починаючи з відділення вістя та плівок, розміру помелу, якості змішування та закінчуючи відсутністю або недостатньою глибиною теплової обробки бобових (екструдіюваня та ін.), є тим переліком чинників, що суттєво знижують ефективність годівлі в цілому та можуть навіть призвести до захворювань і загибелі тварин.

На ринку обладнання
Обладнання для приготування комбікормів на вітчизняному ринку представлене як для комплексної переробки зерна та кормових засобів у комбікорми, так і як окремі модулі, що використовуються у процесі виробництва комбікормів. При цьому наявне обладнання представлене віт-чизняними та імпортними виробниками.
 
В основному фірми, що презентують обладнання для виробництва комбікормів на ринку України, пропонують:
 
  • молоткові дробарки;
  • вертикальні змішувачі;
  • горизонтальні змішувачі;
  • вагове обладнання;
  • бункера для компонентів;
  • шнеки та норії.
 
Це обладнання може бути об’єднане в готові лінії з різною потужністю виробництва комбікормів, або поставлене окремо у вигляді елементів, що можуть бути використані у поєднанні з наявним обладнанням. Однак при цьому слід враховувати, що обладнання, яке пропонується різними фірмами-виробниками, не є уніфікованим.
 
Лінії з виробництва комбікормів можуть бути частково або повністю автоматизованими та можуть включати різноманітне додаткове обладнання - жирові машини, фасувальне обладнання, гранулятори, екструдери та ін.
 
Молоткові дробарки
Подрібнення зернових кормів обумовлене фізіологічними особливостями свиней, адже швидкість обробки корму шлунковим соком прямо-пропорційно площі їх поверхні. Отже, в результаті подрібнення кормів створюється значна кількість частин із більшою загальною поверхнею, що сприяє прискоренню травлення та підвищенню засвоєння поживних речовин. Однак при подрібненні зерна для годівлі свиней слід враховувати, що занадто дрібний помел ускладнює евакуаторну функцію шлунка та кишечника, що негативно відображується як на засвоєнні поживних речовин, так і в цілому на окремих функціях органів травлення. Разом з тим, при зайвому подрібненні зерна зростають витрати електроенергії, що негативно відображається на собівартості всього процесу. Обґрунтованим рівнем помелу зерна для свиней є тонкий помел - 0,2…1,0 мм.
 
Найбільш розповсюдженими дробарками на ринку комбікормового обладнання в Україні є молоткові дробарки. Широко користуються популярністю у нашій країні такі дробарки, що обладнані пневмососами з рукавом, що всмоктує та наконечником з можливістю регуляції подавання, нагнітаючим рукавом, захистом від каміння та металевих включень. Пневмососи забезпечують забір зерна з купи, бункеру, завальної ями чи ін. Зерно надходить до дробарки і далі у подрібненому вигляді подається до змішувача або в бункер прийняття. Зазвичай виробниками пропонуються дробарки з потужністю від 11 до 30 кВт, вертикальні змішувачі з обсягом сипких компонентів від 750 до 2500 кг.
 
Типи змішувачів
Стосовно змішувачів, ринок представлений двома принциповими типами - вертикальними та горизонтальними агрегатами, що відрізняються за принципом змішування кормів.
 
altЗмішувачі обладнуються аспірацією, а також ковшем або шнеком для введення добавок.
 
У порівнянні з вертикальними змішувачами горизонтальні відзначаються кращою якістю змішування - 92–98%. Крім того, використання горизонтальних змішувачів дозволить суттєво розширити спектр технологічних операцій з виготовлення кормових добавок (БВМД і преміксів) і внесення невеликих порцій необхідних мікрокомпонентів. Горизонтальні змішувачі характеризуються меншими розмірами, невеликим часом змішування (4–6 хв.) та кращою зручністю у використанні. Найчастіше на ринку горизонтальних змішувачів представлені варіанти на 100, 300, 500 та 1000 кг сипких компонентів. Висока ступінь змішування у горизонтальних змішувачів за умови обладнання технологічної лінії гранулятором та екструдером та суворого дотримання технологічних процесів дозволяє проводити виробництво престартерних та стартерних комбікормів. Важливість цієї групи кормів не можна переоцінити, адже їх виготовлення є складним та вартісним процесом з усіх технологій виробництва комбікормів. Самі ж стартери та престартери формують базу для подальшого росту, ефективного використання кормів та забезпечення високих приростів у подальші періоди, за умови повноцінної годівлі.
 
Дозування
Для дозування компонентів кормосумішок можуть бути використані як звичайні ваги з високою точністю, так і спеціалізовані для виробництва комбікормів. З останніх, для зважування компонентів кормосумішей найчастіше використовуються електрон-ні три- або чотириточкові ваги, що розміщуються під змішувачем або під спеціальним бункером для зважування. Ваги можуть бути обладнані програматором, що запам’ятовує різну кількість багатокомпонентних рецептів.
 
Плющилки
Замість звичайної дробарки при виробництві комбікормів для свиней можуть бути використані плющилки, що представляють собою машини зі спеціальними валами для плющення. Зазвичай це сталеві загартовані вальці з рифленою поверхнею. Під час плющення відбувається руйнування оболонки та частково самого зерна. Разом з тим, зерно не дробиться на частини, а в тому чи іншому ступені зберігає свою цілісність. При плющенні, у порівнянні з дробленням, практично відсутня пилова фракція, сам процес потребує утроє-четверо менше електроенергії у порівнянні з дробарками аналогічної потужності.
 
Умовно плющилки розподіляються на ті, що переробляють лише сухе зерно (з вологістю до 20%) та ті, що переробляють вологе зерно (з вологістю до 40%).
 
Форма має значення: гранулювання
Фізична форма корму зумовлює значний вплив на функціональний стан органів травлення, засвоєння та використання свинями поживних речовин. У цьому аспекті в свинарстві великий інтерес мають гранульовані корми, з метою виробництва яких лінії кормовиробництва обладнуються грануляторами. Гранулювання кормів на меті має отримання наступних характеристик у порівнянні зі звичайним виробництвом розсипних комбікормів:
 
  • однорідність корму;
  • скорочення втрат поживних речовин при збереженні;
  • скорочення втрат при транспортуванні, збереженні, роздаванні та згодовуванні тваринам;
  • підготовка кормів до згодовування за рахунок підвищення щільності кормів.
 
Гранулятори працюють за принципом витискання. Розсипні корми, що оброблені парою або змішані з водою, меласою чи іншим рідким компонентом, надходять на матрицю та витискаються крізь її отвори (найчастіше розміром 2–20 мм) прес-валками або шнеком. Формування довжини гранул відбувається за допомогою відрізного механізму. Для поросят після відлучення рекомендується довжина гранул на рівні 8,0 мм, старшим статевовіковим групам відповідно 10,0 мм.
 
При гранулюванні кормів краще зберігаються поживні речовини та вітаміни у порівнянні зі звичайним використанням розсипних кормів. При зберіганні гранульованих кормів вони не злежуються та не змерзаються. У порівнянні з борошняними гранульовані корми зручні для транспортування та механічного роздавання, швидко поїдаються та добре засвоюються тваринами. У процесі грануляції знищується до 95% колоній пліснявих грибів та значно змінюються біополімери. Волого-теплова обробка викликає денатурацію білка, впливає на розчинність його фракцій та їх співвідношення. При цьому крохмаль на 16% клейстеризується та переходить у форму, що є більш доступною для впливу ферментів (це є особливо важливим моментом для молодняку свиней). Також у процесі гранулювання відбувається вивільнення жиру з жирових клітин компонентів (шрот, макуха та ін.). Перетравність протеїну в гранульованих кормах зростає на 1,6%, жиру на 4,6–9,7%, клітковини - на 3,8%.
 
Екструзія
Однак поряд із рештою способів приготування кормів найбільш ефективним методом є екструзія, під час якої продукт піддається впливу високого тиску та температури. Для цього лінії з виробництва комбікормів можуть бути обладнані екструдерами. Тривалість екструзії становить декілька секунд, за які корми проходять через такі поступові стадії: теплова обробка, стерилізація та знезараження, подрібнення та змішування, часткове зневоднення, стабілізація, текстуризація тощо. Під час екструдації суттєво покращується перетравність крохмалю за рахунок його желатинізації. Завдяки розриву оболонок жирових клітин підвищується загальна енергетична цінність продукту, зростає стабільність жирів шляхом руйнування у процесі екструзії таких ферментів, як ліпаза, що викликають згіркнення жирів, а лецитин та токофероли, будучи природними стабілізаторами, під час екструдуювання зберігають свою активність повністю. Єдиним недоліком екструдерів є їх висока енергоємність і невелика потужність.
 
У результаті теплової обробки покращуються смакові якості кормових засобів за рахунок утворення різноманітних ароматичних речовин, підвищується активність ферментів, перетравність білків та доступність амінокислот, нейтралізуються окремі токсини та антипоживні речовини. Екструзія сприяє покращенню зберігання кормів.
 
Мікробіологічна ферментація
Також кормоцехи можуть бути обладнані біоферментаторами, що ґрунтуються на мікробіологічній обробці кормів. Завдяки використанню біоферментаторів є можливість: обробки різних малоцінних кормів, що мало або зовсім не використовуються на промислових комплексах; покращення фізіологічного стану тварин, запобігання диспепсії; підвищення приростів у тварин за рахунок підвищення поживної цінності кормів.
 
Приготування кормів із використанням мікробіологічної ферментації не потребує від обслуговуючого персоналу спеціальних навичок та характеризується простотою процесу приготування. Як похідну сировину для біоферментації використовують висівки, лушпиння, зерновий помел, подрібнену солому, стрижні кукурудзяних качанів та інші компоненти грубих кормів окремо або в суміші. В результаті біоферментації отримують свіжий білково-вітамінний корм із вологістю 55–65% та вмістом у сухій речовині до 25% протеїну. Мікробіологічна обробка в біоферментаторах проводиться шляхом дріжджування або з використанням універсальної закваски П. А. Леснова. При використанні закваски П. А. Леснова вміст клітковини в малоцінних кормах, що ферментуються, за 5–8 годин знижується з 10 до 2%, рівень білка підвищується у 2–2,5 разів, а поживна цінність з 0,6–0,7 до 1,2 корм. од. відповідно. Окрім цього, на 25–30% збільшується вміст вітамінів та розчинних вуглеводнів.
 
Типи згодовування
Не менш важливим елементом є згодовування кормів. На сучасних промислових свинарських підприємствах при годівлі повноцінними повнораціонними комбікормами використовують два принципово різних типи згодовування - сухий та вологий. Обидва типи згодовування кормів для вітчизняного свинарства не нові, використовувались і у радянські часи та мають як переваги, так і недоліки.
 
altПри сухому типі згодовування кормів встановлення та обслуговування обладнання не потребує значних витрат та забезпечує кращий санітарно-гігієнічний стан. Сучасне обладнання, при сухому типі згодовування кормів та використанні годівниць, що поєднані з автонапувалками, достатньо легко обслуговуються, запобігають витратам та забрудненню кормів. Системи дозування, що вбудовані або в самих годівницях, або в кормопроводах дозволяють застосовувати як вільний доступ до кормів, так і дозування для окремих статевовікових груп тварин. При сухому типі згодовування кормів обов’язковою вимогою є вільний доступ до води. З цією метою та з метою розподілу станків на зони годівлі, дефекації та відпочинку на годівницях більшість виробників розміщує автонапувалки, що можуть бути як ніпельними, так і сосковими.
 
Основною перевагою сухого типу згодовування кормів є забезпечення високого рівня санітарно-гігієнічного стану, основним недоліком є невідповідність сухого корму фізіологічним особливостям годівлі свиней та наявність пилової фракції на всіх етапах від приготування кормів, до їх згодовування.
 
У порівнянні з сухим типом згодовування кормів, вологий тип дає можливість згодовувати корми у вигляді, що є фізіологічно більш обґрунтованим. Краща фізіологічна придатність кормів при вологому типі забезпечує кращий рівень згодовування у порівнянні з сухим типом, що відповідно відображується на конверсії кормів, середньодобових приростах та скороченні періоду відгодівлі. При цьому за рахунок компонентів, що входять до складу комбікормів, забезпечується часткова ферментація вологих сумішок, що також відображується на кращому їх засвоєнні. Сучасні автоматизовані системи для вологого типу згодовування кормів дозволяють з мінімальними витратами забезпечити підготування та високоточне дозоване роздавання кормів тваринам. Разом з тим, слід враховувати, що при вологому типі згодовування кормів у зимових умовах північного регіону України можуть бути ускладнення за рахунок підвищення вологості, що проявляються появою легеневих та інших захворювань.
 
Основною перевагою вологого типу згодовування кормів є забезпечення відповідності вологого корму фізіологічним особливостям годівлі свиней, можливість введення до раціонів свиней рідких і вологих кормових засобів та підвищення засвоєння кормів; основним недоліком є вища вартість обладнання порівняно з сухим типом згодовування, потреба в кваліфікованому персоналі та підвищений ризик при порушенні технології.
 
Організація поїння
При повноцінній годівлі свиней для отримання високого результату велике значення має правильна організація поїння свиней, адже саме вода становить більшу частину тіла тварин. Відсутність або нестача води призводить до зниження апетиту, зменшення поїдання та засвоєння кормів, що відображається на інтенсивності росту та рівні продуктивності свиней. За спекотної погоди в літній період свині можуть знаходитись без води не більше ніж декілька годин. Отже, повинен бути забезпечений вільний доступ до води. При вологому типі згодовування кормів потреба в воді менша, ніж при сухому типі, однак попри це тварини також повинні бути забезпечені достатньою кількістю чистої свіжої води, адже це пов'язано з тим, що вода виконує цілий ряд важливих функцій в організмі свиней. Основними є:
 
  • терморегуляторна (в організмі свиней ця функція є однією із найважливіших, особливо в літній період);
  • розчинна (є основним розчинником в організмі);
  • транспортна (забезпечує надходження поживних речовин та виведення кінцевих продуктів життєдіяльності);
  • лактогенна (основною складовою молока є вода, відтак, достатня кількість води забезпечує отримання достатньої кількості молока)
 
Вода в кожному окремому свинарському підприємстві повинна бути оціненою на вміст мінеральних речовин, адже окремі мінеральні речовини між собою можуть бути сінегрістами, інші антагоністами, що може викликати відхилення на елементному рівні. Разом з тим, у воді слід враховувати і вміст сульфатів, нітратів, загальну мінералізацію, жорсткість та ще цілий ряд показників. В цілому ж вода за основними характеристиками повинна відповідати вимогам нормативних документів.
 
Отже, наявне на вітчизняному ринку обладнання для підготовки кормів до згодовування у свинарстві дозволяє отримувати комбікорми високої якості з урахуванням особливості годівлі свиней.

 

 28 березня 2024
Весняна посівна кампанія розгортається в Україні, але в низці регіонів не вистачає кадрів для виходу в поля.
Весняна посівна кампанія розгортається в Україні, але в низці регіонів не вистачає кадрів для виходу в поля.
28 березня 2024
 28 березня 2024
У лютому 2024 року середня споживча ціна на м’які жирні сири в Україні зросла на 2,6% – до 185,9 грн/кг проти 181,13 грн/кг у січні.
У лютому 2024 року середня споживча ціна на м’які жирні сири в Україні зросла на 2,6% – до 185,9 грн/кг проти 181,13 грн/кг у січні.
28 березня 2024
 28 березня 2024
За запитом благодійного фонду «Мурашки» в рамках соціального проєкту «Добро в дії» від ТМ «Добродія» відправили продукцію для подальшої передачі військовим на передову.
За запитом благодійного фонду «Мурашки» в рамках соціального проєкту «Добро в дії» від ТМ «Добродія» відправили продукцію для подальшої передачі військовим на передову.
28 березня 2024
 27 березня 2024
Протягом минулого тижня на українському експортному ринку соняшникового шроту спостерігалось підвищення цін, що зумовлено активним попитом на нього та різким збільшенням обсягів експорту.
Протягом минулого тижня на українському експортному ринку соняшникового шроту спостерігалось підвищення цін, що зумовлено активним попитом на нього та різким збільшенням обсягів експорту.
27 березня 2024
 27 березня 2024
KSG Agro розробив проєкт будівництва нового заводу для сортування, переробки та утилізації наслідків руйнацій внаслідок ракетних атак на Херсонщині. Запланований строк реалізації проєкту – 2,5 роки, а загальний бюджет будівництва складе 8 млн дол.
KSG Agro розробив проєкт будівництва нового заводу для сортування, переробки та утилізації наслідків руйнацій внаслідок ракетних атак на Херсонщині. Запланований строк реалізації проєкту – 2,5 роки, а загальний бюджет будівництва складе 8 млн дол.
27 березня 2024
 27 березня 2024
Протягом останнього місяця в Україні значно зросли ціни на горох. Головним фактором цього стало зняття Індією мита на імпорт зернобобової.
Протягом останнього місяця в Україні значно зросли ціни на горох. Головним фактором цього стало зняття Індією мита на імпорт зернобобової.
27 березня 2024

Please publish modules in offcanvas position.