agro business 160 160

Дерегуляція у дії

/ У правовому полі / Четвер, 16 червня 2016 16:03
Т. О. КОВАЛЕНКОдоктор юрид. наук, доцент
КНУ ім. Т. Шевченка
З 1 січня 2016 р. набув чинності Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо дерегуляції в агропромисловому комплексі» від 8 грудня 2015 р .1 Вказаний Закон спрямований на спрощення ведення аграрного бізнесу в Україні шляхом усунення окремих дозвільних процедур у сфері сільськогосподарського виробництва.

 

Спрощено реалізацію права землевласників і землекористувачів на видобування корисних копалин місцевого значення і торфу в межах наданих їм земельних ділянок без спеціальних дозволів та гірничого відводу. Відповідно до нової редакції ст. 23 Кодексу України про надра землевласники і землекористувачі в межах наданих їм земельних ділянок мають право без спеціальних дозволів та гірничого відводу видобувати корисні копалини місцевого значення і торф загальною глибиною розробки до 2 м, а також підземні води (крім мінеральних) для всіх потреб, крім виробництва фасованої питної води, за умови, що обсяг видобування підземних вод із кожного з водозаборів не перевищує 300 куб. м на добу.
 
Землевласники і землекористувачі, котрі є сільськогосподарськими товаровиробниками, частка сільськогосподарського товаровиробництва яких за попередній податковий (звітний) рік дорівнює або перевищує 75%, у межах наданих їм земельних ділянок мають право без спеціальних дозволів та гірничого відводу видобувати підземні води (крім мінеральних) для сільськогосподарських, виробничих, а також власних господарсько-побутових потреб.
 
Згідно із Прикінцевими і перехідними положеннями Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо дерегуляції в агропромисловому комплексі» від 8 грудня 2015 р. землевласники і землекористувачі, які на момент набрання чинності цим Законом розпочали відповідно до вимог законодавства процес отримання спеціальних дозволів та гірничого відводу, не потребують з моменту набрання чинності цим Законом таких спеціальних дозволів та гірничого відводу для видобування підземних вод (крім мінеральних), а також не несуть відповідальності за видобування до набрання чинності цим Законом підземних вод (крім мінеральних) без таких спеціальних дозволів та гірничого відводу у разі, якщо таке видобування здійснювалося в обсягах, передбачених ст. 23 Кодексу України про надра.
 
Землевласники і землекористувачі, які на момент набрання чинності згаданим вище Законом є сільськогосподарськими товаровиробниками, частка сільськогосподарського товаровиробництва яких за попередній податковий (звітний) рік дорівнює або перевищує 75%, та розпочали відповідно до вимог законодавства процес отримання спеціальних дозволів і гірничого відводу, не потребують з моменту набрання чинності вказаним Законом таких спеціальних дозволів та гірничого відводу для видобування підземних вод (крім мінеральних) для сільськогосподарських, виробничих, а також власних господарсько-побутових потреб, а також не несуть відповідальності за видобування до набрання чинності цим Законом підземних вод (крім мінеральних) без таких спеціальних дозволів та гірничого відводу.
 
Спрощено дозвільну систему у сфері використання пестицидів та агрохімікатів в Україні. Так, відповідно до нової редакції ст. 4 Закону України «Про пестициди та агрохімікати» забороняються ввезення на митну територію України, виробництво, торгівля, застосування та рекламування пестицидів і агрохімікатів до їх державної реєстрації, крім випадків, встановлених цим Законом. При цьому вимоги щодо проведення державної реєстрації пестицидів і агрохімікатів не поширюються на дослідні партії, що використовуються для державних випробувань та наукових досліджень; виробництво для експорту та виробництво дослідних партій, що використовуються для державних випробувань, науково-технологічних досліджень та випробувань, а також на агрохімікати за переліком згідно з додатком до цього Закону.
 
Обов’язковою умовою завезення та застосування незареєстрованих в Україні пестицидів для цих цілей є документальне підтвердження їх державної реєстрації в країні, де вони виробляються. Водночас скасована така обов’язкова умова завезення та застосування незареєстрованих в Україні пестицидів як документальне підтвердження їх використання в країні, де вони виробляються.
 
Законом України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо дерегуляції в агропромисловому комплексі» від 8 грудня 2015 р. затверджено Перелік агрохімікатів, дозволених до ввезення на митну територію України, виробництва, торгівлі, застосування та рекламування без їх державної реєстрації, до якого включено:
 
  • аміак безводний; сечовину (карбамід);
  • сульфат амонію;
  • аміачну селітру (нітрат амонію);
  • суміш нітрату амонію з карбонатом кальцію;
  • суміш сечовини та нітрату амонію у водному або аміачному розчині (КАС);
  • суперфосфат, концентрований суперфосфат;
  • потрійний суперфосфат;
  • фосфоритне борошно;
  • хлористий калій;
  • сульфат калію;
  • сульфат магнію;
  • борну кислоту;
  • добрива мінеральні або хімічні із вмістом трьох поживних елементів: азоту, фосфору та калію; 
  • добрива мінеральні або хімічні із вмістом трьох поживних елементів: азоту, фосфору та калію;
  • добрива мінеральні або хімічні інші із вмістом двох поживних елементів: азоту і фосфору (із вмістом нітратів та фосфатів);
  • добрива мінеральні або хімічні інші із вмістом двох поживних елементів: азоту і фосфору;
  • добрива мінеральні або хімічні із вмістом двох поживних елементів: фосфору та калію;
  • сірку сиру або нерафіновану (крім сірки сублімованої, осадженої та колоїдної);
  • іншу сірку;
  • сірку сублімовану або осаджену, колоїдну.
 
Скасовано атестацію плідників сфери племінної справи у тваринництві, а також обов’язкову реєстрацію суб’єктів племінної справи у тваринництві. Так, відповідно до внесених змін до ст. 7 та 10 Закону України «Про племінну справу у тваринництві» суб’єкти племінної справи у тваринництві зобов’язані використовувати для відтворення поголів’я плідників із визначеною племінною цінністю за походженням, власною продуктивністю та якістю потомства або плідників, які проходять випробування за якістю потомства. Визначення племінної цінності плідників за походженням, власною продуктивністю та якістю потомства здійснюють уповноважені установи (організації) та селекційні центри. Уповноважені установи (організації) та селекційні центри визначаються Міністерством аграрної політики та продовольства України. Сперма має бути одержана від племінних плідників, які пройшли генетичну експертизу походження та аномалій тварин, ідентифікована, заготовлена та оброблена в умовах, передбачених технологічними вимогами, встановленими для цієї продукції, відповідати ветеринарно-санітарним вимогам і правилам, а дані про неї повинні відповідати вимогам з племінного обліку.
 
Для відтворення використовується сперма плідників з визначеною племінною цінністю за походженням, власною продуктивністю та якістю потомства або плідників, які проходять випробування за якістю потомства. Плідники мають походити від племінних тварин вищої племінної (генетичної) цінності, мати результати генетичної експертизи походження та аномалій тварин, оцінюватися за походженням, власною продуктивністю та якістю отриманого від них потомства або проходити випробування за якістю потомства, а дані про них повинні відповідати вимогам з племінного обліку.
 
Згідно із новою редакцією ст. 9 Закону України «Про племінну справу у тваринництві» суб’єкти господарювання, що здійснюють господарську діяльність у племінній справі у тваринництві, пов’язану з виробництвом, зберіганням і торгівлею племінними (генетичними) ресурсами, проведенням генетичної експертизи походження та аномалій тварин, мають право на отримання відповідного статусу суб’єкта племінної справи у тваринництві згідно із законодавством.
 
Суб’єктам племінної справи у тваринництві (крім власників неплемінних тварин) присвоюється відповідний статус за результатами оцінки певного стану (рівня) ведення селекційно-племінної роботи. Відповідність суб’єктів племінної справи у тваринництві певному статусу визначається напрямом їхньої господарської діяльності, якістю наявних племінних (генетичних) ресурсів, рівнем ведення селекційно-племінної роботи та участю у створенні селекційних досягнень тощо. Рівень ведення селекційно-племінної роботи суб’єктів племінної справи у тваринництві, якість наявних племінних (генетичних) ресурсів, наявність селекційних досягнень визначаються за даними племінного обліку, бонітування, оцінки плідників за якістю потомства, апробації, генетичної експертизи походження та аномалій тварин.
 
Спрощено вимоги до працівників, які виконують спеціальні роботи, пов’язані з племінними (генетичними) ресурсами, шляхом скасування їх обов’язкової атестації. Зокрема, Законом України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо дерегуляції в агропромисловому комплексі» від 8 грудня 2015 р. викладено у новій редакції ст. 14 Закону України «Про племінну справу у тваринництві», відповідно до якої для виконання спеціальних робіт, пов’язаних із веденням офіційного обліку продуктивності тварин, офіційної класифікації (оцінки) за типом, отриманням, ідентифікацією, зберіганням сперми, ембріонів, яйцеклітин, штучним осіменінням маток і трансплантацією ембріонів, залучаються працівники згідно із кваліфікаційними вимогами, визначеними Міністерством аграрної політики та продовольства України.
 
У сфері племінної справи у тваринництві використання для відтворення не­атестованих та недопущених до відтворення плідників не буде тягти накладення адміністративних стягнень. Так, зі ст. 107–1 «Порушення вимог законодавства про ідентифікацію та реєстрацію тварин» Кодексу України про адміністративні правопорушення вилучено такий склад правопорушення, як використання для відтворення неатестованих та недопущених до відтворення плідників.
 
Скасовано обов’язкову вимогу щодо обліку суб’єктів господарювання, які здійснюють рибоконсервне та пресервне виробництво. Згідно з новою редакцією ст. 4 Закону України «Про рибу, інші водні живі ресурси та харчову продукцію з них» оператори потужностей повинні лише розробити та запровадити ефективну систему НАССР, що дозволяє контролювати всі небезпечні фактори, які можуть впливати на якість та безпечність харчової продукції.
 
Скасовано вимогу щодо отримання карантинного дозволу (на імпорт або транзит). Відповідно до ст. 35 Закону України «Про карантин рослин» імпорт біологічних контрольних організмів для проведення наукових досліджень або біологічного контролю та шкідливих організмів, які завозяться для науково-дослідних цілей, дозволяється в порядку, встановленому Кабінетом Міністрів України.
 
Спрощено порядок виробництва продукції дитячого харчування. Із Закону України «Про дитяче харчування» виключено вимогу про те, що виробництво дитячого харчування здійснюється виключно на промисловій основі на спеціалізованих підприємствах, у цехах, що мають експлуатаційний дозвіл для потужностей з виробництва дитячого харчування, отриманий у порядку, встановленому Кабінетом Міністрів України, з дотриманням вимог, встановлених законодавством санітарних заходів, належної практики виробництва та застосуванням системи НАССР або аналогічних систем забезпечення безпечності та якості. Відповідно до внесених змін виробництво дитячого харчування допускається на потужностях, що мають експлуатаційний дозвіл, отриманий у порядку, встановленому Законом України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів».
 
Встановлено вичерпний перелік випадків видачі ветеринарних документів на корми з метою державного ветеринарно-санітарного контролю. Згідно зі статтею 32 Закону України «Про ветеринарну медицину» видача відповідних ветеринарних документів на корми з метою державного ветеринарно-санітарного контролю здійснюється виключно у таких випадках: а) за запитом особи, яка здійснює переміщення такого об’єкта державного ветеринарно-санітарного контролю та нагляду; б) якщо вимога про наявність відповідного ветеринарного документа передбачена зовнішньоекономічним договором (контрактом); в) якщо вимога про наявність відповідного ветеринарного документа передбачена законодавством держави-імпортера або надання такого документа вимагають компетентні органи держави-імпортера.
 
Ветеринарні довідки (при переміщенні в межах району), а також ветеринарні свідоцтва не видаються не лише на харчові продукти тваринного походження для споживання людиною, а також харчові продукти рослинного походження для споживання людиною. Відповідні зміни внесені до Переліку документів дозвільного характеру у сфері господарської діяльності, затвердженого Законом України «Про Перелік документів дозвільного характеру у сфері господарської діяльності».
 
Обмежено ліцензування діяльності у сфері рибальства. Так, відповідно до змін, внесених до ст. 7 Закону України «Про ліцензування видів господарської діяльності», ліцензуванню підлягає лише промисловий вилов водних біоресурсів за межами юрисдикції України.
 
Встановлено заборону обігу неперероблених харчових продуктів зі свинини для споживання людиною без відповідних ветеринарних документів у разі підтвердження спалаху хвороб, що є небезпечними для здоров’я людей або тварин, за рішенням Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів. Такі зміни внесені до ст. 37 Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів».

 

 28 березня 2024
Цього тижня в Україні спостерігається чергове зниження цін на моркву.
Цього тижня в Україні спостерігається чергове зниження цін на моркву.
28 березня 2024
 28 березня 2024
Період залежності українського ринку від імпорту вершкового масла завершився. На тлі збільшення пропозиції вітчизняна продукція помітно подешевшала, і європейське масло стало неконкурентним в Україні.
Період залежності українського ринку від імпорту вершкового масла завершився. На тлі збільшення пропозиції вітчизняна продукція помітно подешевшала, і європейське масло стало неконкурентним в Україні.
28 березня 2024
 28 березня 2024
Перші аукціони з оренди державних земель в Україні можуть бути оголошені вже влітку цього року.
Перші аукціони з оренди державних земель в Україні можуть бути оголошені вже влітку цього року.
28 березня 2024
 28 березня 2024
До свого 25-річчя провідний виробник мікробних і ферментних препаратів провели ребрендинг та відкрили нову сторінку в історії компанії!
До свого 25-річчя провідний виробник мікробних і ферментних препаратів провели ребрендинг та відкрили нову сторінку в історії компанії!
28 березня 2024
 28 березня 2024
У 2023 році зберігалася загальна тенденція до скорочення обсягів імпорту сільгосптехніки до України.
У 2023 році зберігалася загальна тенденція до скорочення обсягів імпорту сільгосптехніки до України.
28 березня 2024
 28 березня 2024
Сучасне сільське господарство наголошує на ефективному та екологічно чистому використанні ресурсів з метою досягнення максимальної врожайності та якості врожаю. Передпосівне внесення добрив під час смугового обробітку ґрунту та внесення добрив під час вегетації є ключовими методами, що сприяють оптимальному розвитку рослин і досягненню бажаних результатів. Ця стаття присвячена різним технологіям та інноваціям від BEDNAR.
Сучасне сільське господарство наголошує на ефективному та екологічно чистому використанні ресурсів з метою досягнення максимальної врожайності та якості врожаю. Передпосівне внесення добрив під час смугового обробітку ґрунту та внесення добрив під час вегетації є ключовими методами, що сприяють оптимальному розвитку рослин і досягненню бажаних ...
28 березня 2024

Please publish modules in offcanvas position.