Зберігання

Зберігання - П'ятниця, 28 грудня 2012 16:26

Зберігання груші

Ольга ВЛАСОВА, канд. с.-г. наук, провідний науковий співробітник Інституту захисту рослин НААН України Збирання врожаю - це завершальний етап усіх робіт з вирощування плодів. Для груш особливо важливо правильно визначити термін знімання плодів. Термін дозрівання і тривалість зберігання груш залежать від помологічного сорту, зони вирощування і умов погоди у вегетаційний…
Зберігання - Понеділок, 10 грудня 2012 14:35

Зберігання яблук

Ольга ВЛАСОВА, канд. с.-г. наук, провідний науковий співробітник Інституту захисту рослин НААН України Для цілорічного забезпечення свіжими яблуками необхідна організація правильного їх зберігання як у великих господарствах, так і в умовах фермерських та приватних садів. Якість яблук при зберіганні залежить від підбору сортів, умов їх вирощування та режимів зберігання.
Зберігання - П'ятниця, 19 жовтня 2012 13:02

Біг-беги по-українськи

Олена СТЕПАНЮК, спеціально для “АС” Біг-беги вітчизняного виробництва в Україні уже не новина. Ринок поволі наповнюється різноманітними пропозиціями, які дають можливість виробникам зробити вибір на будь-який смак. Відтак, важливо не розгубитися та обрати необхідне дійсно хорошої якості та за прийнятну ціну. 
Зберігання - Четвер, 27 вересня 2012 17:29

Йде зерно! Куди зсипати?

Ігор ПЕТРЕНКО, спеціально для «АС»   Потужностей для зберігання збіжжя все ще не вистачає. Вони бувають стаціонарні й тимчасові, вітчизняного й імпортного походження. Які компанії-виробники елеваторного обладнання готові піти на зустріч аграріям, щоб було куди засипати й де комфортно тримати урожай?
Зберігання - Четвер, 27 вересня 2012 17:07

Хто зведе зерносховище

Віктор БОРЗНЕНКО, спеціально для «АС» В Україні нині є чимало підрядників, готових змонтувати елеватор або силос із усім необхідним устаткуванням із якісних імпортних або вітчизняних складових. Є також фінансові інституції, готові надати під цю справу не надто обтяжливий кредит.  В ідеалі задля зменшення втрат потрібно забезпечити власним сучасним зерносховищем кожне сільське…
  Традиційно більшість зернових господарств знайомі із сушарками вертикального, шахтного типу або ж із так званими сушарками порційно-ротаційного або модульного типу. Вони більш-менш справляються із функцією зниження вологості зерна для подальшого його зберігання. Однак нерідко трапляється так, що погодні умови змушують проводити збирання при підвищеному вмісті вологості зерна. Згаданим вище…
Одночасно зі жнивами в аграріїв на порядку денному стоїть щонайменше два важливих питання - в повному обсязі і якості зібрати, а потім ще й зберегти урожай. І якщо із збиранням виробники справляються з року в рік усе краще (допомагають досвід, нові технології, сучасна техніка тощо), то з другим часто виникають…
Наталя КУЗЬО, спеціально для «АС»    Про актуальність овоче- чи фруктосховища для агропідприємців останнім часом сказано і написано дуже багато - ця тема з кожним роком набуває дедалі більшої важливості, адже переваги інвестиції у сховище очевидні як для аграрія, так і для кінцевого споживача. Перший отримує змогу продовжити термін реалізації…
Марія ЯРОШКО, магістр МВА, співробітник НімАЦ Зберегти не лише кількість, а й якість Вирощений урожай потрібно не тільки зібрати, а й забезпечити його надійне зберігання. А тому зерно перед закладанням до зерносховища очищують від домішок та висушують. Це попереджає небажаний контакт із вологими, сильно пахучими чи отруйними агентами, а також…
Марія ЯРОШКО, магістр МВА співробітник НімАЦ Збереження та раціональне використання всього зібраного врожаю є пріоритетним завданням кожного господарства.
Зберігання - П'ятниця, 30 грудня 2011 14:47

Зберегти товарний вигляд

Валентина СЕРГІЄНКО, канд. с.-г. наук Інститут захисту рослин НААНУ   Овочеві культури належать до групи соковитих харчових продуктів рослинного походження, які відрізняються від інших сільськогосподарських культур специфікою хімічного складу, тісно пов’язаного з показниками якості. Високий вміст води і легкорозчинний стан сухих речовин створюють сприятливі умови для життєздатності багатьох видів мікроорганізмів,…
Зберігання - Середа, 14 грудня 2011 13:07

Загрози на складах

Тетяна Король, канд. біол. наук Зважаючи на сучасні закони ринку, коли відразу після збирання збіжжя ціни не радують, виробники найчастіше вважають за потрібне притримати зерно до моменту найбільш сприятливої цінової ситуації. Проте у цьому кроці криється чимало небезпек. Так, за даними ФАО, втрати зерна і зернопродуктів при зберіганні щороку становлять 10-15%.…

Найближча подія

Нема подій

Наші видання

Please publish modules in offcanvas position.