Зберігання

Зберігання - П'ятниця, 30 грудня 2011 14:47

Зберегти товарний вигляд

Валентина СЕРГІЄНКО, канд. с.-г. наук Інститут захисту рослин НААНУ   Овочеві культури належать до групи соковитих харчових продуктів рослинного походження, які відрізняються від інших сільськогосподарських культур специфікою хімічного складу, тісно пов’язаного з показниками якості. Високий вміст води і легкорозчинний стан сухих речовин створюють сприятливі умови для життєздатності багатьох видів мікроорганізмів,…
Зберігання - Середа, 14 грудня 2011 13:07

Загрози на складах

Тетяна Король, канд. біол. наук Зважаючи на сучасні закони ринку, коли відразу після збирання збіжжя ціни не радують, виробники найчастіше вважають за потрібне притримати зерно до моменту найбільш сприятливої цінової ситуації. Проте у цьому кроці криється чимало небезпек. Так, за даними ФАО, втрати зерна і зернопродуктів при зберіганні щороку становлять 10-15%.…
Олена ГОРЩАР, канд. с.-г. наук Геннадій ТОКАРЧУК,наук. співробітник ДУ Інститут сільського господарства степової зони НААН України Головна мета кожного виробника зерна - це зібрати та зберегти в належному стані високоякісний урожай, аби отримати належний прибуток. Ворогом на етапі «після збирання-до реалізації, або переробки» є маленькі, але дуже небезпечні «злодюжки» -…
Зберігання - Понеділок, 30 листопада -0001 02:00

Зберігаємо часниковий урожай

Ольга ВЛАСОВА, канд. с.-г. наук  Інститут захисту рослин НААН України Часник - культура, відома українцям здавна. Та, на жаль, досі залишається не надто популярною для розвитку агробізнесу. А дарма. Найбільш сміливі фермери вже отримують свої прибутки. Крім особливостей вирощування цієї культури, дуже важливе значення має зберігання її товарного вигляду.
Зберігання - Понеділок, 30 листопада -0001 02:00

Бездоганна морква до весни

Ольга ВЛАСОВА, канд. с.-г. наук Інститут захисту рослин НААН Досить часто фермери мають проблему зі зберіганням моркви. Здебільшого це пов’язано з тим, що морква потребує деяких нескладних, але дуже потрібних їй умов та заходів. Якщо бездоганно дотримуватись технології зберігання, цей овоч буде смакувати вам протягом усього року.
Ольга ВЛАСОВА,канд. с.-г. наук Інститут захисту рослин НААН Тема фрукто- та овочесховища з кожним роком набуває більшої актуальності, адже надзвичайно важливим є правильне інвестування аграрія у сховище, яке дозволить продовжити термін реалізації продукції і продавати якісну продукцію вітчизняного виробництва.
Василь ЗАГАРНИЙ, спеціально для "АС" Маємо цьогоріч гарний урожай городини, фруктів. Як їх продати, зберігши частину врожаю до зими? Зокрема, для цього існує сушіння. Традиційне — під сонячними променями — тепер відходить у минуле, бо на ринку є недорогі спеціальні теплосушарки. Вони можуть, забезпечуючи різні температурні режими, висушувати рівномірно, якісно…
Зберігання - Понеділок, 30 листопада -0001 02:00

Зберігання цибулі

Ольга ВЛАСОВА,канд. с.-г. наук Інститут захисту рослин НААН Існує близько 100 видів цибулевих рослин, з яких лише кілька відомі і використовуються в їжу: ріпчаста, порей, різанець, батун, шалот, багатоярусна, шніт, часник.
Ольга ВЛАСОВА, канд. с.-г. наук Інститут захисту рослин НААН Буряк є абсолютним лідером серед овочів за вмістом амінокислот. Так само містить у собі клітковину, пектин, різні вітаміни, провітамін А в невеликих кількостях, органічні кислоти, магній, кальцій, фосфор, марганець, йод, калій і залізо, які легко засвоюються організмом. Саме тому дуже важливо зберегти…

Please publish modules in offcanvas position.