Зберігання

Зберігання - Четвер, 27 вересня 2012 17:07

Хто зведе зерносховище

Віктор БОРЗНЕНКО, спеціально для «АС» В Україні нині є чимало підрядників, готових змонтувати елеватор або силос із усім необхідним устаткуванням із якісних імпортних або вітчизняних складових. Є також фінансові інституції, готові надати під цю справу не надто обтяжливий кредит.  В ідеалі задля зменшення втрат потрібно забезпечити власним сучасним зерносховищем кожне сільське…
  Традиційно більшість зернових господарств знайомі із сушарками вертикального, шахтного типу або ж із так званими сушарками порційно-ротаційного або модульного типу. Вони більш-менш справляються із функцією зниження вологості зерна для подальшого його зберігання. Однак нерідко трапляється так, що погодні умови змушують проводити збирання при підвищеному вмісті вологості зерна. Згаданим вище…
Одночасно зі жнивами в аграріїв на порядку денному стоїть щонайменше два важливих питання - в повному обсязі і якості зібрати, а потім ще й зберегти урожай. І якщо із збиранням виробники справляються з року в рік усе краще (допомагають досвід, нові технології, сучасна техніка тощо), то з другим часто виникають…
Наталя КУЗЬО, спеціально для «АС»    Про актуальність овоче- чи фруктосховища для агропідприємців останнім часом сказано і написано дуже багато - ця тема з кожним роком набуває дедалі більшої важливості, адже переваги інвестиції у сховище очевидні як для аграрія, так і для кінцевого споживача. Перший отримує змогу продовжити термін реалізації…
Марія ЯРОШКО, магістр МВА, співробітник НімАЦ Зберегти не лише кількість, а й якість Вирощений урожай потрібно не тільки зібрати, а й забезпечити його надійне зберігання. А тому зерно перед закладанням до зерносховища очищують від домішок та висушують. Це попереджає небажаний контакт із вологими, сильно пахучими чи отруйними агентами, а також…
Марія ЯРОШКО, магістр МВА співробітник НімАЦ Збереження та раціональне використання всього зібраного врожаю є пріоритетним завданням кожного господарства.
Зберігання - П'ятниця, 30 грудня 2011 14:47

Зберегти товарний вигляд

Валентина СЕРГІЄНКО, канд. с.-г. наук Інститут захисту рослин НААНУ   Овочеві культури належать до групи соковитих харчових продуктів рослинного походження, які відрізняються від інших сільськогосподарських культур специфікою хімічного складу, тісно пов’язаного з показниками якості. Високий вміст води і легкорозчинний стан сухих речовин створюють сприятливі умови для життєздатності багатьох видів мікроорганізмів,…
Зберігання - Середа, 14 грудня 2011 13:07

Загрози на складах

Тетяна Король, канд. біол. наук Зважаючи на сучасні закони ринку, коли відразу після збирання збіжжя ціни не радують, виробники найчастіше вважають за потрібне притримати зерно до моменту найбільш сприятливої цінової ситуації. Проте у цьому кроці криється чимало небезпек. Так, за даними ФАО, втрати зерна і зернопродуктів при зберіганні щороку становлять 10-15%.…

Please publish modules in offcanvas position.