Банер

Для промислової переробки в Україні використовується лише 3% виробленої кукурудзи

П'ятниця, 18 березня 2016, 13:37
В 2015/16 маркетинговому році загальне внутрішнє споживання кукурудзи в Україні може скласти 8,8 млн т,  що становить 36% від загальної пропозиції зернової - 24,6 млн т.

 

Про це йдеться в дослідженні, яке провели аналітики ІА «АПК-Інформ».
 
За оцінками експертів, лише 3% (280 тис. т) буде використано для промислової переробки в крупи і борошно.
 
Аналітики відзначають, що така низька частка промислової переробки характерна і для ключового світового виробника кукурудзи - США. Так, за результатами 2014/15 МР, згідно з даними USDA, для переробки в зернові продукти (крупи і борошно) було використано також 3% внутрішнього споживання культури в США. При цьому ще близько 15% американської кукурудзи було направлено на виробництво крохмалю. Основний напрямок переробки кукурудзи в США - біоетанольного галузь, на частку якої минулого сезоні припало 79% внутрішнього споживання даної культури.
   

Cхожі статті

Рівень тіньової економіки в Україні найбільший із 2007 року
«Аграрний фонд» завершив цьогорічну осінню форвардну програму
Україна збільшила експорт оброблених томатів
Crushcorruption: перша справа передана до НАБУ
В Україні зменшилась частка фермерських посадок горіхових садів
Профіцит цукру в світі скоротиться через Україну та Австралію
Україна експортує