Компанія "ПроАгро Груп" провела конференцію «Агрохімія та насіння-2018»

Компанія "ПроАгро Груп" провела конференцію «Агрохімія та насіння-2018»

/ Агроновини / Четвер, 15 листопада 2018 17:14

Перша конференція «Агрохімія та насіння - 2018» стартувала під сніжинки першого в цьому році снігопаду в столиці. І навіть транспортний колапс не став на заваді успішного проведення заходу. Майже усі дісталися вчасно і встигли насолодитися за ранковою кавою першими зимовими пейзажами з панорамних вікон Гольф-центру на Оболонській набережній.

Перший блок конференції «Ефективне землеробство: технологічні рішення для оптимізації виробництва» стартував без затримок і учасники активно долучилися до обговорення представлених спікерами практичних кейсів.

Про важливість і переваги проведення агрохімічного аналізу ґрунту розповів агроном ґрунтознавець Василь Косар. Збільшення врожайності і рентабельності за рахунок внесення необхідних для рослини елементів живлення, підвищення рівномірності розподілу макроелементів в розрізі поля та ефективності їх використання, збільшення рівномірності розвитку культур в межах поля, підвищення ступеню однорідності при достиганні сільськогосподарських культур, оптимізація інвестицій на живлення з огляду на можливість внесення добрив в тому місці і в тій нормі яка необхідна – це лише частина з тих переваг, які здатний забезпечити такий аналіз.

 

nov 15 11 2018 nasinnya 2

 

Великий інтерес у присутніх викликав виступ Вікторії Олійник, агрохіміка-ґрунтознавця компанії АСТАРТА-КИЇВ. Вона розповідала про 25 років успішного досвіду ключового агровиробника україни. Незалежність випробувань, наявність власних дослідницьких великих та мікроділянок (хмільник та миргород, загалом 400 га дослідних полів) виділяють Астарту серед конкурентів. Їхня перевага полягає також в доведеній ефективності, яка досягнута, зокрема, завдяки випробуванням та впровадженням практик в різних ґрунтово-кліматичних зонах, накопиченням дослідної інформації по основним культурам та агроматеріалам. Далеко не останню роль відіграла професійна команда експертів та сучасні методики дослідження та можливість виходу на зовнішній ринок.

Не оминули увагою під час першого блоку і сучасні ІТ-технології, що допомагають контролювати та моніторити стан сільськогосподарських культур у господарствах. Цю тему було висвітлено у виступах директора департаменту виробництва та розвитку AGRICOM GROUP Тараса Корнієнка та генерального менеджера FARMERS EDGE УКРАЇНА Олександра Руденка. Зокрема, останній розповів про найновіші технології у сфері моніторингу ефективності агрогосподарств з допомогою найновіших космічних розробок. Мова йдеться про супутникові знімки як інструмент такого моніторингу. Варто знати, що Farmers Edge є глобальним лідером в сфері послуг для точного землеробства і незалежних рішень зі збирання, зберігання, аналізу та управління даними для сільського господарства. Компанія забезпечує комплексне рішення на базі однієї програмної веб-платформи FarmCommand, що надає необмежені можливості по збору, зберігання і обробки даних.

 

nov 15 11 2018 nasinnya 4

 

Втім не усі технології є універсальними. Оскільки великий вплив на сьогоднішнє землеробство мають погодно-кліматичні умови, виділяються особливі зони ризикованого землеробства. Як розповів Володимир Войніков, директор ВОЙНІКОВ І КО, на структуру посівних площ у господарствах значно впливають дефіцит продуктивної вологи у ґрунті, тривалі періоди посухи, нестабільність та непрогнозованість погодних умов. Це дуже важливі нюанси, які потребують виваженого підходу до використання добрив та ЗЗР.

В рамках другого блоку «Технологічні засоби формування якісного та безпечного врожаю» було зроблено наголос на препаратах нон-грата в ЄС, їх замінниках та чому необхідно реформувати український ринок агрохімії у відповідності з законодавством західних сусідів.

Так, Ігор Герасименко, експерт ринку ЗЗР AGRAVERY розповів про альтернативу таких препаратів, наголосивши, що до питання відходження від заборонених закордоном та популярних препаратів у нас необхідно підходити дуже виважено і обережно. «Ми багато працюємо над вирішенням цього питання, аналізуючи, які препарати можуть підійти для такої заміни на державному рівні», - зазначив він.

Зокрема, Євген Кожухарь, агроном БТУ-ЦЕНТР презентував продукцію їхньої компанії, головною перевагою, якої є можливість її використання в органічному виробництві (продукти сертифіковані в Organic Standard – еквівалент європейського стандарту No. 834/2007 и No. 889/2008). Проводячи постійні випробовування своїх препаратів у господарствах, було встановлено, що на прикладі застосування біофунгіциду МікоХелп рослини мають гарно розвинену листову поверхню та кореневу систему без ознак уражень кореневими гнилями.

В свою чергу представники компанії УКРАГРОКОМ - керівник відділу агроконсалтингу Павло Кулеша та керівник напрямку мікродобрив УКРАГРОКОМ Богдан Аврамчук розповіли про особливості захисту польових культур в умовах сьогодення та відповіли на запитання: чому потрібно інтенсивно застосовувати мікродобрива сьогодні? Така необхідність полягає через низький рівень застосування органічних, мікроелементних добрив, сидератів, що призвело до дефіциту мікроелементів у ґрунті. Це дає позитивну динаміку у застосуванні головних елементів мінерального живлення (NPK), та висівання гібридів інтенсивного типу, котрі потребують забезпечення оптимальним збалансованим мінеральним живленням.

 

nov 15 11 2018 nasinnya 3

 

Ярослав Бардин, директор, кандидат біологічних наук УКРСОРГО розповів про оптимізацію використання ЗЗР та живлення при вирощуванні сорго. Завдяки цій оптимізації вони отримали рекордну врожайність сорго, що офіційно зареєстровано в Книзі рекордів України і фактично є світовим рекордом. 30 жовтня 2018 р. на 12-й Міжнародній виставці сільськогосподарської техніки "InterAGRO" у Києві відбулося офіціне вручення Дипломів про фіксацію Рекорду України - найвищого урожаю 14,43 т / га зерна сорго.

«Наша мета: «20 т/га зерна сорго у 2019 році» використовуючи потенціал кожної насінини», - зазначив Ярослав Бардин. При цьому, цікаво знати, що ціна на сорго перевищує світові ціни на кукурудзу.

Завершальним блоком конференції став Круглий стіл "Регулювання ринку агрохімії та садивного матеріалу в Україні". У ньому прийняли участь провідні фахівці ринку, теоретики та практики, представники влади: заступник Міністра аграрної політики та продовольства України Віктор Шеремета, виконавчий директор Насіннєвої асоціації України Сюзана Григоренко, голова правління Української промислової асоціації захисту рослин Сергій Кузьменко, президент Фітосанітарної асоціації України Владислав Седик, керівник органу сертифікації компанії "Агросерт" Наталя Грюнвальд, координатор Агрохімічного комітету Європейської Бізнес Асоціації Віктор Погорілий, виконавчий директор ПАТ "Аграрний фонд" Зубарєв Микола. Дискусія вийшла жвавою та подекуди емоційною. Виділеного на неї часу не вистачило, що розглянути та підняти на поверхню ряд важливих питань таких як актуальність діючого законодавства у сфері агрохімії та насіння, реєстрація сортів насіння / садивного матеріалу та ЗЗР: бюрократичні перепони технологічного розвитку АПК, контрафактна продукція: чи можна з нею ефективно боротися в Україні? Захист майнових та інтелектуальних прав виробників та постачальників насіння / садивного матеріалу, ЗЗР і добрив, транспортування та зберігання агрохімічної продукції: актуальність вимог до транспорту, складів для забезпечення безпеки, дотації на придбання насіння/садивного матеріалу та агрохімії: нюанси державної підтримки українського АПК. Присутні в залі активно долучалися до дискусії, ставили запитання та висловлювалися, озвучували пропозиції. Заступник Міністра аграрної політики та продовольства України Віктор Шеремета про важливість участі держави у вирішенні злободенних питань, зокрема в частині більш жорсткішого контролю за якістю експортованої продукції та персональну відповідальність усіх учасників ринку. Законодавство потребує подальшого вдосконалення і розробки необхідних постанов та забезпечення їх дотримання. Політик пообіцяв прислухатись до всіх побажань, але зазначив про проблематику їх реалізації.

Конференція відбулася за підтримки наукового партнера заходу ГК BIONORMA, яка ефективно працює на аграрному ринку. Генеральний директор компанії Ярослав Чабанюк пообіцяв дивувати учасників ринку агрохімії України новинками, яких ще не бачили в країні. Окремим досягненням компанії є функціонування лабораторії, яка оперативно та якісно надає послуги у вирішенні нагальних питань. Адже часто буває, що виникнення раптових проблем вимагає приймати рішення у надзвичайно стислі терміни. Власник компанії також є віце-президентом ГО “Спілка виробників і споживачів бобових України”. Користуючись нагодою, він запросив присутніх на третю конференцію “Бобові культури. Нові ринки. Нові можливості”, яка може стати передумовою проведення Міжнародної конференції бобових в Україні.

 

 19 квітня 2024
На поточному тижні на ринок України надійшли перші партії тепличного томату з місцевих комбінатів.
На поточному тижні на ринок України надійшли перші партії тепличного томату з місцевих комбінатів.
19 квітня 2024
 19 квітня 2024
Асоціація портів України «Укрпорт» звернулася до прем’єр-міністра Дениса Шмигаля щодо ситуації з перевезенням вантажів Дунаєм.
Асоціація портів України «Укрпорт» звернулася до прем’єр-міністра Дениса Шмигаля щодо ситуації з перевезенням вантажів Дунаєм.
19 квітня 2024
 19 квітня 2024
Станом на 19 квітня на контрольованій Україною території вже засіяно 2 млн 053,4 тис. га зернових та зернобобових культур.
Станом на 19 квітня на контрольованій Україною території вже засіяно 2 млн 053,4 тис. га зернових та зернобобових культур.
19 квітня 2024
 19 квітня 2024
Оскільки повномасштабна війна в Україні триває, сільськогосподарська компанія Corteva Agriscience за підтримки Міністерства аграрної політики та продовольства України впроваджує ініціативу з перевірки ґрунтів у постраждалих регіонах країни на наявність токсичних металів в наслідок бомбових, ракетних або артилерійських вибухів.
Оскільки повномасштабна війна в Україні триває, сільськогосподарська компанія Corteva Agriscience за підтримки Міністерства аграрної політики та продовольства України впроваджує ініціативу з перевірки ґрунтів у постраждалих регіонах країни на наявність токсичних металів в наслідок бомбових, ракетних або артилерійських вибухів.
19 квітня 2024
 19 квітня 2024
Енергетична безпека: Електричні мобільні сховища від Emost AG (Швейцарія) – це унікальні акумуляторні генератори промислового класу потужністю 50 та 100 кВт, які дозволяють забезпечити промислові та господарські об’єкти, будівельні майданчики чи оперативні аварійні служби мобільним безшумним джерелом живлення.
Енергетична безпека: Електричні мобільні сховища від Emost AG (Швейцарія) – це унікальні акумуляторні генератори промислового класу потужністю 50 та 100 кВт, які дозволяють забезпечити промислові та господарські об’єкти, будівельні майданчики чи оперативні аварійні служби мобільним безшумним джерелом живлення.
19 квітня 2024
 19 квітня 2024
За перші три місяці 2024 року виручка від експорту українських плодів, ягід і горіхів збільшилась на 47% – до $87 млн.
За перші три місяці 2024 року виручка від експорту українських плодів, ягід і горіхів збільшилась на 47% – до $87 млн.
19 квітня 2024

Please publish modules in offcanvas position.