Причіпний культиватор Cobra-2TX: універсальна комбінація

Причіпний культиватор Cobra-2TX: універсальна комбінація

/ Агроновини / П'ятниця, 26 листопада 2021 16:42

Ідеальна суцільна робота: подрібнення, зрізання та змішування, а за вибором — ще й зворотне ущільнення. Новий 6-рядний культиватор Cobra від AMAZONE вирізняється універсальністю в роботі. Машина створена з шириною захвату 6 м і 7 м.

Причіпна модель Cobra 6000-2TX буде виведена на ринок до літа 2022 р., а модель 7000-2TX — до весни 2023 р. Разом з ними AMAZONE пропонує нову технологію і для поверхневого обробітку стерні, і для середньоглибокого обробітку, і для переорювання проміжних культур, і навіть для передпосівної підготовки.

З кожним роком все більше зростає резистентність бур’янів до засобів захисту рослин. Саме тому роль культиватора Cobra у питанні гігієни поля набуває дедалі більшого значення — він дає змогу боротися з бур'янами механічним способом під час другого робочого проходу.

Завдяки вибору різних інструментів, стійок, катків або штригелів, Cobra дає змогу створити актуальну для будь-яких умов місцевості та будь-яких технологій обробітку комбінацію інструментів.

 

Найкраща комбінація: 6-рядна конструкція з пружинними стійками ECO

Cobra — це експерт у галузі поверхневого та середньоглибокого обробітку на глибину від 4 до 13 см. Завдяки 6-рядній конструкції секції робочих органів, Cobra оптимально розподіляє пожнивні рештки та змішує їх з ґрунтом. Конструктивна довжина, яка обумовлена спеціальним розташуванням стійок, забезпечує надзвичайно високу пропускну здатність для проходження органічного матеріалу та ґрунту. При цьому відстань між стійками маленька — 13,3 см.

Через вібрацію пружинної стійки ECO формується велика кількість дрібнозему. Це сприяє оптимальним умовам проростання таким чином, що падалиця зернових та насіння бур'янів дуже швидко сходять і під час наступного робочого проходу можна проводити їхню механічну обробку. Висока частка дрібнозему також позитивно впливає на передпосівну підготовку. До того ж, пружинна стійка ECO може дуже гнучко адаптуватися до ґрунтових умов та оминати перешкоди.

 

Cobra7000 2TX Claas d0 kw P8116787 d1 210913 GO

Хороша оглядовість Cobra вдень і вночі

 

Суцільний зріз робочими органами культиватора забезпечує оптимальний результат роботи

Суцільний зріз стерні або бур'янів має велике значення при проведенні дуже поверхневого обробітку ґрунту. Для цієї операції AMAZONE пропонує різні стрілчасті лапи шириною 220 мм. Таким чином на відстані між стійками 13,3 см за будь-яких умов забезпечується достатнє перекриття лап і пов'язаний з цим суцільний зріз. Для середньоглибокого обробітку зі змішуванням та розпушуванням пропонується вузька лапа 50 мм. Обидва види лап пропонуються як HD-варіант для високої продуктивності.

 

Опційно — із секцією вирівнювальних елементів

Для кращого вирівнювання за секцією стійок може бути встановлена секція вирівнювальних елементів з пружинними зубцями. Завдяки додатковому вирівнюванню можна проводити рівномірне зворотне ущільнення. При наявності великої кількості органічного матеріалу, вирівнювальний елемент можна легко підняти без використання інструментів.

 

Cobra7000 2TX Claas d0 kw DJI 0976 d1 210913 GO

Суцільне підрізання та інтенсивне змішування органічної маси завдяки 6-рядній конструкції

 

Точне регулювання глибини обробітку з кабіни трактора

Ведення по глибині Cobra здійснює завдяки каткам та великим опорним колесам. Вони вбудовані в секцію стійок для кращого копіювання рельєфу. Для витримування однакового співвідношення між опорними колесами та катком, AMAZONE встановила сполучну штангу для механічного з'єднання конструктивних елементів.

Якщо під час роботи не використовується каток, то ведення по глибині здійснюється за рахунок транспортних коліс. Особливість у тому, що за транспортними колесами розташовані стійки, які у цьому випадку знову розпушують слід від коліс шасі. При використанні катка шасі повністю піднімається.

Глибину обробки можна регулювати безступінчасто, з кабіни трактора, і відповідно реагувати на зміну умов у межах поля. Легко зчитувальна шкала допомагає механізатору орієнтуватися.

 

Cobra7000 2TX Striegel Claas d0 kw Q8172174 d1 210913 GO

Cobra на вибір може бути оснащена подвійним штригелем

 

Вибір катків

Для проведення зворотного ущільнення AMAZONE пропонує десять різних катків у вигляді подвійних і одинарних знарядь, які можна підібрати для будь-якого типу ґрунтів. Однією з переваг Cobra є каток на паралелограмній підвісці. Завдяки такому з'єднанню навіть при налаштуванні глибини обробки секції стійок завжди виникає постійний тиск для катків. Секція вирівнювальних елементів також закріплена на катках. Це налаштування не потрібно адаптувати при зміні глибини обробітку.

Як альтернативу катку для Cobra 6000-2TX та 7000-2TX AMAZONE пропонує подвійний штригель. Його переваги помітні при механічній обробці бур'янів під час другого чи третього робочого проходу — штригель переносить зрізані бур'яни або падалицю зернових на поверхню ґрунту, де вони згодом висихають.

 

Додаткові інструменти для тонкого зрізу або хорошого вирівнювання та подрібнення

Cobra можна додатково оснастити ножовим катком. Завдяки йому, наприклад, стерня ріпаку вже при першому робочому проході дуже добре зрізається та подрібнюється. Також ножовий каток надає великі переваги для досягнення ідеальної якості обробки при закладенні проміжних культур. Він оснащений закритим сердечником і V-подібно розташованими подвійними ножами. Це забезпечує плавність ходу та скорочує витрати на знос. Крім того, ножі з гідравлічним переднатягом ідеально адаптуються до ґрунтових умов.

Альтернативно Cobra можна оснастити також переднім вирівнювачем Crushboard. Він подрібнює грудки і додатково вирівнює. З кабіни трактора можна гідравлічно, безступінчасто регулювати інтенсивність роботи вирівнювача.

Новий культиватор Cobra відрізняється універсальністю застосування в різних умовах експлуатації. Для розширення сфери універсального застосування, культиватор Cobra можна опційно оснастити сівалкою для проміжних культур GreenDrill 501.

 

Cobra7000 2TX Claas d0 kw DJI 0950 d1 210913 GO

Легкість ходу для високої швидкості руху і хорошого перемішування

 

Переваги культиватора Cobra:

• Високопродуктивний та універсальний культиватор-плоскоріз для поверхневого та середньоглибокого обробітку на глибину від 4 до 13 см.
• Інтенсивне змішування пожнивних рештків завдяки 6-рядній конструкції із пружинною стійкою ECO.
• Точне ведення глибиною завдяки опорним колесам та катку.
• Суцільний зріз при поверхневому обробітку завдяки достатньому перекриттю стрілчастих лап.
• Ідеальний зріз та перемішування органічної маси та проміжних культур завдяки передньому ножовому катку.
• Вирівняне та дрібнокомкувате насіннєве ложе завдяки передньому вирівнювачу Crushboard та вирівнюючій секції перед катком.

 

Компанія AMAZONEN-WERKE H. DREYER SE & Co. KG з головним офісом в Хасберген-Гаст спеціалізується на виготовленні сільськогосподарської та комунальної техніки. Компанія провадить свою виробничу діяльність на десяти різних виробничих майданчиках в Німеччині, Франції, Росії та Угорщині з загальною кількістю співробітників близько 1.900 чоловік. Продуктова лінійка включає ґрунтообробні знаряддя, сівалки, розподільники добрив і знаряддя для захисту рослин. З 2019 року компанія Schmotzer Hacktechnik входить в групу AMAZONE. На основі цих виробничих компетенцій АMAZONE сьогодні є спеціалістом з "інтелектуального рослинництва" в галузі сільського господарства. Детальніше про компанію: www.amazone.com.ua

 

 23 квітня 2024
Аграрії Сумщини, станом на 18 квітня, посіяли ранніх ярих зернових та зернобобових культур на площі 50,1 тис. га, що становить 83,2% до плану.
Аграрії Сумщини, станом на 18 квітня, посіяли ранніх ярих зернових та зернобобових культур на площі 50,1 тис. га, що становить 83,2% до плану.
23 квітня 2024
 23 квітня 2024
Минулого року AMAZONE представила ринку лінійку сівалок точного моделями Precea 9000-TCC і 12000-TCC з робочою шириною 9 і 12 м. Однак вже цього року команда AMAZONE презентує українським фермерам нову 24-рядну модель PRECEA-TCC, яка ідеально підходить для сівби просапних культур, зокрема цукрових буряків, ріпаку, сої з міжряддям 45 і 50 см.
Минулого року AMAZONE представила ринку лінійку сівалок точного моделями Precea 9000-TCC і 12000-TCC з робочою шириною 9 і 12 м. Однак вже цього року команда AMAZONE презентує українським фермерам нову 24-рядну модель PRECEA-TCC, яка ідеально підходить для сівби просапних культур, зокрема цукрових буряків, ріпаку, сої з міжряддям 45 і 50 см.
23 квітня 2024
 23 квітня 2024
Ставки фрахту на перевезення зерна костерами з дунайських портів минулого тижня продовжили знижуватися. У глибоководних портах Одеси також спостерігалося послаблення ставок для хендісайзів та панамаксів.
Ставки фрахту на перевезення зерна костерами з дунайських портів минулого тижня продовжили знижуватися. У глибоководних портах Одеси також спостерігалося послаблення ставок для хендісайзів та панамаксів.
23 квітня 2024
 23 квітня 2024
Вже вкотре «Добродія Фудз» у рамках гуманітарного проєкту разом з Українською Спілкою Целіакії та за підтримки Canada-Ukraine Foundation передала близько 1150 упаковок безглютенових вівсяних пластівців WOWOATS членам спілки. Гуманітарна допомога знову ж таки буде направлена до сімей, які виховують дітей із целіакією чи непереносністю глютену та які опинилися у важкому становищі.
Вже вкотре «Добродія Фудз» у рамках гуманітарного проєкту разом з Українською Спілкою Целіакії та за підтримки Canada-Ukraine Foundation передала близько 1150 упаковок безглютенових вівсяних пластівців WOWOATS членам спілки. Гуманітарна допомога знову ж таки буде направлена до сімей, які виховують дітей із целіакією чи непереносністю глютену та ...
23 квітня 2024
 23 квітня 2024
ТОВ «Компанія ЛАН» проводить демонстрації передпосівних компакторів SWIFTER та сівалок OMEGA.
ТОВ «Компанія ЛАН» проводить демонстрації передпосівних компакторів SWIFTER та сівалок OMEGA.
23 квітня 2024
 23 квітня 2024
Надлишок цибулі на ринку регіону докотився і до України. Зокрема, на найбільшому регіональному торговому майданчику EF Trade Platform почали з’являтися пропозиції цибулі за нульовою ціною. «Віддам цибулю безкоштовно на умовах самовивезення», пише підприємець.
Надлишок цибулі на ринку регіону докотився і до України. Зокрема, на найбільшому регіональному торговому майданчику EF Trade Platform почали з’являтися пропозиції цибулі за нульовою ціною. «Віддам цибулю безкоштовно на умовах самовивезення», пише підприємець.
23 квітня 2024

Please publish modules in offcanvas position.