Банер

Новий номер

№3(346) лютий 2017



	 

	Органічний шлях

	купити електронну версію:

	  
Архів номерів
Передплата

Основні рубрики

 


 



Агентство Промышленных Новостей

Агрономія Сьогодні

Біологічні особливості та методи контролю хвоща польового

І. М. СТОРЧОУСканд. с.-г. наук
Інститут захисту рослин НААН
Властивість хвоща польового зберігати життєздатність довготривалий період завдяки органам розмноження (кореневища і бульбочки), які залягають глибоко у грунті, забезпечує йому потужний потенціал, що створює умови, через які цей бур’ян складно піддається контролю.
Детальніше...
 

Ефективність чистих парів у технології вирощування пшениці озимої

О. І. ЦИЛЮРИКдоктор с.-г. наук
Дніпропетровський державний аграрно-економічний університет
Л. М. ДЕСЯТНИК, канд. с.-г. наук
В. П. ШАПКАнауковий співробітник
ДУ Інститут сільського господарства степової зони НААН України
В нинішніх умовах землеробства з появою маловитратних мінімальних технологій значення чистого пару не зменшилось, він і надалі залишається одним із факторів поліпшення вологозабезпечення посівів пшениці озимої і наступних культур сівозміни.
Детальніше... №22(341) листопад 2016
 

Нюанси догляду за садом

В. М. ЖУКканд. с.-г. наук
І. В. ТИМОШОКканд. техн. наук
Інститут садівництва НААН
Особливості передсадивної підготовки, системи утримання ґрунту, удобрення та хімічного захисту інтенсивних насаджень яблуні від парші.
Детальніше... №22(341) листопад 2016
 

Соняшник: продавати або переробляти (частина 2)

Леонід ФАДЄЄВканд. техн. наук, доцент,
розробник щадної пофракційної технології
Сьогодні дефіцит білка в раціоні харчування людини, за оцінками різних фахівців, становить близько 50%. У багатьох країнах значна частка білка в раціоні харчування населення припадає на білок, який отримують із сої. Однак у зв’язку з тим, що соя виявилася виключно «зручним» об’єктом для генної модифікації, а в суспільстві з цього питання навколо науковими (частіше політичними) силами мусуються застереження на предмет можливих негативних наслідків для здоров’я людини, викликаних вживанням продуктів, отриманих із генетично модифікованих рослин, то все це негативно позначилося на ставленні споживачів до продуктів на основі соєвого білка.
Детальніше... №22(341) листопад 2016
 

Технологія ведення сучасного насінництва

Борис ВАРЕНИКзав. відділом селекції та насінництва
гібридного соняшнику Селекційно-генетичного інституту — НЦНС,
канд. с.-г. наук, ст. науковий співробітник, доцент
Одеського державного аграрного університету
Безпосередній внутрішньогосподарський контроль за якістю проведення всіх агротехнічних робіт, сортових і фітосанітарних прополок здійснюють агрономи-насінники господарств чи спеціально закріплені досвідчені спеціалісти. Вони організовують розподіл ділянки розмноження насіння ліній індивідуальні норми з розрахунку не більше 1 га на людину, закріплюють персонально за кожним робітником, дають роз’яснення з кожного технологічного прийому і контролюють якість та ретельність його здійснення. При цьому не залишають жодної не прополотої норми на другий день (у разі невиходу хоча б однієї з «нормовичок»), а прополюють її групою робітників чи усім колективом. Кожну прополку фіксують у журналі.
Детальніше... №22(341) листопад 2016
 
«ПочатокПопередня12345678910НаступнаКінець»

Сторінка 1 з 137