Банер

Новий номер

№14(357) липень 2017



	 

	Жнива: фініш та старт

	купити електронну версію:

	  
Архів номерів
Передплата

Основні рубрики

 


 



Агентство Промышленных Новостей

Агрономія Сьогодні

Соя за no-till технологією

Однією з найбільш важливих характеристик органічного землеробства є мінімалізація обробітку ґрунту. Це означає, що передбачається залишати не менше 30% рослинних решток на поверхні ґрунту. Ця система обробітку ґрунту широко використовується у багатьох розвинених країнах світу. Вона дозволяє зменшити витрати на виробництво, зменшує ерозію, втрати органічної речовини, сприяє збереженню вологи в ґрунті.
Детальніше...
 

Буркун білий однорічний: властивості та перспективи

Кліматичні зміни, що відбуваються внаслідок глобального потепління, та закономірна обмеженість ресурсів спонукають людство до пошуку адекватних заходів із розробки нових технологій виробництва продуктів для життя. Певною мірою це стосується й галузі землеробства. Одним із шляхів у таких умовах є зміна пріоритетів щодо вже відомих та залучення у виробництво нових недооцінених рослин.
Детальніше...
 

Водний режим ґрунту в посівах соняшнику

Рівень урожайності соняшнику значною мірою залежить від резервів ґрунтової вологи, яка забезпечує здійснення усіх найважливіших життєвих процесів, зокрема, проростання насіння і укорінення проростків, транспірацію, терморегуляцію та надходження поживних речовин у рослинний організм.
Детальніше... №8(351) квітень 2017
 

Агротехніка на сої проти бур’янів

Соя є одним із головних джерел кормових і продовольчих ресурсів, для забезпечення яких вона вирощується. Без її зерна неможливо вирішити проблему збалансованого раціону кормів для вигодовування високопродуктивних тварин, повноцінного забезпечення потреби багатьох галузей промисловості у рослинних білках. Культура є основним джерелом збалансованого за амінокислотним складом і вмістом екологічно чистого білка. Через значне використання населенням у розвинутих країнах сої як цінного білка та рослинної олії, так званий соєвий феномен уже багато років привертає увагу вчених, спеціалістів, фермерів.
Детальніше... №8(351) квітень 2017
 

Оптимальні строки сівби гречки дають сталі врожаї

Строки сівби є вирішальним фактором у формуванні врожайності. П. М. Демиденко стверджує, що урожай гречки змінюється залежно від погодних умов, років вирощування та строку сівби. Встановлено кореляційний зв’язок між урожайністю і погодним фактором, який виявляється у критичний період розвитку культури — у фази цвітіння-плодоутворення. За температури, яка перевищує оптимум у цей період, урожайність знижується, тому що у суху і жарку погоду нектарність і, відповідно, ефективність запилення та запліднення різко падають.
Детальніше... №8(351) квітень 2017
 
«ПочатокПопередня12345678910НаступнаКінець»

Сторінка 1 з 149