Банер

Новий номер

№12(355) червень 2017



	 

	Крижаний прибуток

	купити електронну версію:

	  
Архів номерів
Передплата

Основні рубрики

 


 



Агентство Промышленных Новостей

Агрономія Сьогодні

Різні типи і сорти ячменю

Станом на 2016 рік до Державного реєстру сортів рослин, придатних для поширення в Україні, було занесено 206 сортів ячменю звичайного, серед них 156 сортів ячменю ярого і 50 сортів ячменю озимого. Серед сортів ячменю ярого 88 (або 61% від загальної кількості) за напрямом використання належать до пивоварних.
Детальніше... №5(348) березень 2017
 

Кукурудза: продавати чи переробляти (частина 2)

Травмованість при збиранні кукурудзи сильно залежить від вологості зерна. Наведений графік наочно це демонструє (рис. 1). Видно, що мінімум травмування припадає при збиранні кукурудзи, вологість якої перебуває у межах 15–18%. При великій вологості насіння деформується, а при низькій зерно тріскається і дробиться.
Детальніше... №4(347) лютий 2017
 

Вплив агротехніки на ріст і розвиток ячменю ярого

Отримання повноцінних сходів, оптимальний ріст і розвиток рослин ячменю ярого залежить від сприятливого поєднання гідротермічних і ґрунтових умов, індивідуальної реакції культури щодо факторів зовнішнього середовища, а також належного стану посівного шару навесні. Якнайкраще для вирощування ячменю підходять родючі суглинкові ґрунти з глибоким гумусовим горизонтом, без надмірного ущільнення, добре аеровані, з високою водовбирною здатністю. Значний вплив, як відомо, на стан орного та посівного шару ґрунту має основний обробіток ґрунту, який виконується різнотиповими знаряддями залежно від умов вирощування зернової культури.
Детальніше... №4(347) лютий 2017
 

Прогноз розвитку хвороб на ріпаку озимому і ярому цьогоріч

Прогноз поширення і розвитку хвороб на ріпаку озимому і ярому є невід’ємною складовою інтегрованого захисту рослин. Відсутність прогнозування унеможливлює контроль і передбачення фітосанітарної ситуації посівів культури, своєчасного і ефективного застосовування засобів захисту. Без прогнозу неминучі епіфітотії багатьох небезпечних хвороб, суттєві втрати врожаю, перевитрати матеріально технічних засобів. Завдяки прогнозу вдається раціонально організовувати і своєчасно проводити профілактичні та винищувальні заходи, оптимізувати технології вирощування культури у відповідності до фактичних та прогнозованих ступенів розвитку хвороб, їх економічного значення; планувати обсяги виробництва, закупівлі фунгіцидів, удосконалювати їх асортимент, технології й регламенти їх використання; інформувати селекційні центри про появу в польових популяціях нових агресивних рас збудників хвороб.
Детальніше... №4(347) лютий 2017
 

Удобрення пшениці твердої ярої

К. М. МАНЬКОстарший науковий співробітник, канд. с.-г. наук
О. С. УСОВнауковий співробітник
С. І. ПОПОВзаст. директора з інноваційно-інвестиційного розвитку, доктор с.-г. наук
Інститут рослинництва ім. В. Я. Юр’єва НААН
Пшениця — найважливіша продовольча культура. Зерно пшениці ярої має високі хлібопекарські і круп’яні якості, містить більше білка, ніж зерно пшениці озимої — до 15–18% і 28–40% клейковини. Зерно пшениці твердої ярої використовують для виробництва кращих сортів макаронів, вермішелі, манної крупи. Пшениця яра має також кормове значення. Її використовують для виготовлення комбікормів, висівки — як концентрований корм, солому і полову — як грубі корми.
Детальніше... №4(347) лютий 2017
 
«ПочатокПопередня12345678910НаступнаКінець»

Сторінка 4 з 145