Банер

Новий номер

№14(357) липень 2017



	 

	Жнива: фініш та старт

	купити електронну версію:

	  
Архів номерів
Передплата

Основні рубрики

 


 



Агентство Промышленных Новостей

Агрономія Сьогодні

Захист посівів озимого ріпаку від хвороб у весняно-літній період

Для вчасного виявлення початкової стадії розвитку хвороб на рослинах озимого ріпаку навесні та вжиття ефективних захисних заходів щодо обмеження їх шкідливості необхідно систематично проводити моніторинг хвороб у посівах ріпаку.
Детальніше... №8(351) квітень 2017
 

Ріпак: встигнути все до цвітіння

Внесення мікроелементів можна проводити у комплексі з іншими заходами догляду за рослинами ріпаку, якщо їх терміни співпадають (боротьба з шкідниками, хворобами тощо). При виході із зими обов’язкове підживлення азотними добривами по мерзлоталому ґрунті.
Детальніше... №8(351) квітень 2017
 

Основні шкідники плодового саду: сезонний прогноз

У садах комплекс фітофагів, які спричиняють відчутну шкоду, дуже різноманітний. Для забезпечення якісного урожаю, тривалої продуктивності багаторічних насаджень важливим заходом є інтегрований захист садів, де обов’язковою складовою є оцінка фітосанітарного стану та прогноз розвитку шкідливих організмів для володіння істинною інформацією щодо видового складу головних шкідників, їх чисельності, поширення, динаміки розвитку, що дозволяє вчасно визначати доцільність застосування оптимальної комбінації заходів і засобів захисту рослин зі шкідливими об’єктами для конкретної зони, поля, культури з максимальною ефективністю, корегувати системи захисту, що є важливим у реалізації концепції інтегрованого захисту рослин.
Детальніше... №7(350) квітень 2017
 

Поживний режим в посівах ячменю ярого

В умовах північного Степу України величина урожаю ячменю ярого визначається багатьма факторами, серед яких важливим є родючість ґрунту, або наявність у ньому поживних елементів, необхідних для росту і розвитку рослин та діяльності ґрунтової мікрофлори.
Детальніше... №7(350) квітень 2017
 

Досходовий період кукурудзи: контроль бур'янів

Кукурудза — одна із найбільш цінних за кормовими й урожайними властивостями сільськогосподарських культур, їй належить провідна роль у світовому виробництві зерна. За своїм біологічним потенціалом, рівнем продуктивності й якісними показниками продукції культура переважає інші зернові культури, а за сприятливих або оптимізованих умов, у результаті яких покращується ріст і розвиток рослин, наприклад завдяки застосуванню науково обґрунтованих сівозмін, обробітку ґрунту, внесенню добрив, агротехнічних і хімічних засобів захисту культури від бур’янів, хвороб і шкідників, збільшується не тільки її урожай, а й покращуються його показники.
Детальніше... №7(350) квітень 2017
 
«ПочатокПопередня12345678910НаступнаКінець»

Сторінка 4 з 151