Банер

Новий номер

№14(357) липень 2017



	 

	Жнива: фініш та старт

	купити електронну версію:

	  
Архів номерів
Передплата

Основні рубрики

 


 



Агентство Промышленных Новостей

Агрономія Сьогодні

Гірка благодать, або Хріну вам!

Цю рослину застосовують не лише в харчовій промисловості та медицині, а й з метою очищення води від бактерій. Хрін прийнято було вирощувати у порівняно невеликих кількостях, однак дедалі частіше його розглядають як цікаву нішеву бізнес-культуру.
Детальніше... №7(350) квітень 2017
 

Підготовка бульб картоплі до садіння

Інтегрований захист картоплі від хвороб охоплює всі операції з технології виробництва насіннєвої і товарної картоплі та включає фітосанітарні, фізико-механічні, агротехнічні, селекційно-насіннєві, хімічні та біологічні заходи.
Детальніше... №7(350) квітень 2017
 

Горох — безліч переваг за мінімуму витрат

В Україні серед зернобобових культур одне з провідних місць належить гороху. Це зумовлено його здатністю формувати досить високі і стабільні врожаї за короткий вегетаційний період. Зерно його містить від 16 до 36% білка, до 54% вуглеводів, близько 1,6% жиру, понад 3% зольних речовин. Білок гороху є повноцінним за амінокислотним складом і засвоюється в 1,6 разу краще, ніж білок пшениці. У ньому міститься 4,6% лізину, 11,4% аргініну, 1,2% триптофану (від сумарної кількості білка). Незамінність гороху при вирішенні проблеми протеїну для забезпечення потреб тваринництва у повноцінних високобілкових кормах потребує доведення щорічного виробництва зерна культури до 3,5–4,0 млн т, а площ посівів до 3–4 тис. га. Рослини гороху здатні зв’язувати азот повітря у кількості 100–150 кг азоту (д. р.), що еквівалентно 300–400 кг селітри. Тому він є одним із кращих попередників для зернових культур.
Детальніше... №7(350) квітень 2017
 

Соняшник за технологією

Основний обробіток ґрунту повинен забезпечити повне знищення вегетуючих бур’янів, особливо багаторічних коренепаросткових, максимальне накопичення та збереження осінньо-зимових опадів, попередження водної та повітряної ерозій.
Детальніше... №7(350) квітень 2017
 

Весняний моніторинг озимини

Осіння вегетація озимих відбувалася за достатньої кількості тепла та вологи. Це призвело до ураження посівів озимих культур хворобами. В осінній період набула розвитку борошниста роса. Враховуючи це, є загроза ураження посівів озимих культур хворобами у ранньовесняний період. Із потеплінням рекомендується проводити постійний моніторинг фітосанітарного стану посівів для своєчасного застосування засобів захисту.
Детальніше... №7(350) квітень 2017
 
«ПочатокПопередня12345678910НаступнаКінець»

Сторінка 5 з 151