Банер

Новий номер

№14(357) липень 2017



	 

	Жнива: фініш та старт

	купити електронну версію:

	  
Архів номерів
Передплата

Основні рубрики

 


 



Агентство Промышленных Новостей

Агрономія Сьогодні

Біоекологічні особливості ячменю посівного

Ячмінь посівний (Hordeum sativum Jessen) належить до родини тонконогових. Залежно від кількості розвинених плодоносних колосків на членику стрижня колоса, його поділяють на три підвиди: ячмінь дворядний (H. distichum L.), багаторядний (H. vulgare L.) і проміжний (H. intermedium Vav et. Ort.). У дворядного він один, багаторядного — три, проміжного — від одного до трьох на різних уступах стрижня. У виробництві використовують тільки дворядний та багаторядний ячмені, які представлені трьома біотипами: ярими, озимими та дворучками.
Детальніше... №6(349) березень 2017
 

Горох, соя, соняшник, кукурудза, просо: коротко про агротехніку

Горох
Попередники
Неправильне розміщення гороху в сівозміні призводить до значного недобору врожаю зерна і зеленої маси. Найбільший урожай гороху одержують, коли його розміщують у сівозміні не раніше як на 4–5 рік після зернобобових культур та багаторічних бобових трав.
Детальніше... №6(349) березень 2017
 

Посадка ремонтантної малини

Ремонтантна малина — один із сортів, який користується популярністю у країнах Європи та СНД завдяки своїй унікальній здатності приносити плоди кілька разів за сезон. Термін «ремонтантна» передбачає «поповнення». У Європі цей сорт малини більш відомий під назвою everbearing, що означає «приносить плоди безперервно».
Детальніше... №6(349) березень 2017
 

Як сформувати ефективну кормову базу?

Економічна оцінка кормових культур дозволяє орієнтувати господарства на виробництво тих, які є більш ефективними. Однак тільки на основі даних економічної оцінки культур неможливо розробити найбільш раціональну структуру посівних площ і тип годівлі худоби.
Детальніше... №5(348) березень 2017
 

Зберегти кормову цінність конюшини

Значної шкоди конюшині завдають численні грибні, бактеріальні і вірусні хвороби, які суттєво знижують продуктивність рослин, кормову цінність зеленої маси і якість насіння. Нижче наведемо діагностичні ознаки найбільш поширених захворювань в Україні.
Детальніше... №5(348) березень 2017
 
«ПочатокПопередня12345678910НаступнаКінець»

Сторінка 7 з 151