Банер

Новий номер

№10(353) травень 2017



	 

	Молочна продуктивність

	купити електронну версію:

	  
Архів номерів
Передплата

Основні рубрики

 


 



Агентство Промышленных Новостей

Агрономія Сьогодні

Фітонцидний метод захисту рослин — минуле чи майбутнє?

Сергій СТАНКЕВИЧканд. с.-г. наук, старший викладач
Харківського НАУ ім. В. В. Докучаєва
Ігор БРОУНканд. с.-г. наук
В історичному аспекті до середини XIX ст. людство захищало сільськогосподарські культури без застосування синтетичних препаратів. Лише в минулому столітті хімічні препарати стали широко входити в практику захисту рослин. Сьогодні у світі пестициди часто використовуються необґрунтовано на мільйонах гектарів. Після тривалої ейфорії від їх застосування людство останніми роками почало усвідомлювати негативні наслідки їхнього використання, зокрема, згубну дію на корисні мікроорганізми ґрунту, води, повітря, а також флору, фауну, і, звичайно ж, на людину.
Детальніше... №20(339) жовтень 2016
 

Ризики зберігання моркви

Іван МАРКОВпрофесор
НУБіП України
Морква — дворічна рослина, яка належить до родини селерових (зонтичних), має високий вміст вітамінів, каротину. В перший рік вегетації рослини моркви не дуже уражуються хворобами. Лише в окремих зонах бувають сильні спалахи борошнистої роси на листках (головним чином на півдні або в жарке сухе літо) або ризоктоніозу (повстяна гниль) на коренеплодах.
Детальніше... №19(338) жовтень 2016
 

Технологія вирощування часнику

Юрій НОСЕНКОканд. с.-г. наук
спеціально для "АС"
Часник (Allium sativum L.) — дворічна трав’яниста рослина родини цибулинних. Батьківщиною його вважають Середню Азію, де він з’явився ще 5000 років тому і поширився у Єгипет, Західну і Центральну Європу. У Древній Греції і Римі відігравав певну роль у жертвоприношеннях. Піфагор назвав часник королем усіх приправ. Греки й римляни давали його своїм воїнам перед походом у бій.
Детальніше... №19(338) жовтень 2016
 

Якість сівби в глибині загортання

Володимир ЛИХОЧВОРдоктор с.-г. наук, професор,
член-кореспондент НААН, зав. кафедрою технологій у рослинництві
Львівський національний аграрний університет
Глибина загортання насіння — один з основних показників якості сівби озимої пшениці. Вона значною мірою визначає будову майбутнього проростка і тип рослини. Глибина сівби обгрунтовується біологією рослин і залежить від багатьох чинників. Найважливіші з них: вологість грунту, його гранулометричний склад, кліматичні умови, біологічні особливості сорту, якість насіння.
Детальніше... №19(338) жовтень 2016
 

Урожайність пшениці озимої залежно від системи удобрення після попередника соя

Сергій АВРАМЕНКОканд. с.-г. наук,
провідний науковий співробітник, докторант,
Інститут рослинництва ім. В. Я. Юр’єва НААН України (м. Харків)
Після попередника соя в середньому за 2012–2014 р. урожайність пшениці озимої зростала пропорційно дозі внесення мінеральних добрив. Так, якщо на контролі урожайність становила в середньому 3,26 т/га, то за припосівного внесення N15 надбавка її порівняно з контролем становила в середньому 0,17 т/га (5%), а за комплексного удобрення у дозі N30P30K30 одержано найбільшу надбавку врожайності порівняно з контролем, яка в середньому за роки досліджень сягала 0,54 т/га (17%) за врожайності 3,80 т/га.
Детальніше... №19(338) жовтень 2016
 
«ПочатокПопередня12345678910НаступнаКінець»

Сторінка 9 з 142