Агрономія Сьогодні

Часник — це культура, що містить вітаміни, кислоти, фітонциди й інші речовини. Останнім часом в Україні спостерігається тенденція переходу виробництва часнику на промислову основу, що змінює умови й способи його культивування. Постає питання про необхідність освоєння технологій із застосуванням механізації, а також створення сортів, пристосованих до культивування за інтенсивними технологіями,…
Горох — це одна з найпоширеніших бобових культур у світі. Особливо широко його використовують у країнах із помірним кліматом, де для нього найсприятливіші умови життя. Наприклад, північна Європа, де умови для вирощування сої не відповідають її біологічним потребам, в основному орієнтується на горох, який тут реалізує свій потенціал повною мірою.…
В Україні найбільшого поширення серед усіх плодових набула яблуня, під якою більше як 70% площі садів. Яблуня добре пристосована до різних умов вирощування, має велику кількість видів і сортів, що дозволяє вирощувати її в найрізноманітніших умовах, характеризується довговічністю, високою продуктивністю (100–300 кг плодів із дерева), цінними цілющими та дієтичними якостями плодів.
Подолання негативних наслідків інтенсифікації сільськогосподарського виробництва полягає у створенні нових нестандартних технологій з урахуванням здобутого поколіннями досвіду, зокрема таких, що спрямовані на реалізацію природного потенціалу екосистем і ґрунтуються на ефективному використанні їхніх біологічних можливостей, оптимізуючи взаємодію мікроорганізмів і рослин в агрофітоценозах.
Вирощуючи зернові культури, важливо підвищувати не лише врожай зерна, а й показники його якості, що визначають технологічні, борошномельно-хлібопекарські властивості й товарну цінність зерна.
Щеплення дині на гарбуз проводять різними способами: в розщіп, в приклад, в укол. Можна робити вирізи стебла в гарбуза для зручнішого вкладання прищепи в підщепу. В усіх випадках спостерігається зростання.
До небезпечних шкідників озимої пшениці, які систематично чи спорадично завдають відчутних пошкоджень посівам, належить майже 50 видів фітофагів, серед яких є види, що давно спрямовують селекціонерів сумісно з ентомологами шукати методи обмеження щільності популяції шкідників. До таких видів належать трипси (пшеничний, житній, пустоцвітний, хлібний, польовий).
Попри схожість звичайної картоплі із бататом, характеристики і вирощування плодів цих культур значно відрізняються.
Знання особливостей біології шкідливої ентомофауни дасть можливість вчасно та якісно керувати щільністю популяції фітофагів у посівах кукурудзи.
Соняшник менш чутливий до застосування добрив, як порівняти з іншими ярими зерновими культурами. Проте їх відсутність суттєво знижує врожайність насіння.
Сьогодні великої актуальності за нестійких кліматичних умов, зокрема за дефіциту опадів і несприятливих температурних умов, набуває інокуляція насіння сільськогосподарських культур біологічними препаратами на основі мікоризних грибів.
Подолати проблему зменшення дефіциту плодів кавунів і динь у несезонний період вирощування можна шляхом використання щеплених рослин.
До відкриття ринку землі лишилося ЧИТАТИ

Please publish modules in offcanvas position.